Spindelkrona (36 Bilder): Vita Och Färgade Takmodeller I Form Av En Spindel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Spindelkrona (36 Bilder): Vita Och Färgade Takmodeller I Form Av En Spindel I Interiören

Video: Spindelkrona (36 Bilder): Vita Och Färgade Takmodeller I Form Av En Spindel I Interiören
Video: Imse vimse spindel 2024, April
Spindelkrona (36 Bilder): Vita Och Färgade Takmodeller I Form Av En Spindel I Interiören
Spindelkrona (36 Bilder): Vita Och Färgade Takmodeller I Form Av En Spindel I Interiören
Anonim

En mängd olika belysningsenheter används för att skapa en originaldesign. Produkten som har blivit populär när den används i loftstil eller i den hårda industriella designen i rummet är Spindelkronan av olika typer. Det anses vara en modern designtrend inom takbelysning.

Bild
Bild

Särdrag

Dekorationselement används i alla stilar, inklusive minimalism. Oftast är fokus på källan till takbelysning - ljuskronan. Hon förvandlar hela rummet med sitt utseende och skapar en positiv stämning för hela dagen.

Den eleganta spindelkronan ser ovanlig ut, den kompletterar perfekt den moderna och populära loftstilen. Denna inredning används oftast av kreativa människor som gillar att experimentera och förvärva unika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Spindelkronans design inkluderar:

  • huvudsakliga takfäste;
  • trådar;
  • glödlampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje ben på apparaten har sitt eget fäste. Den har ett takfäste, och i vissa fall en stel metallram. I denna version sträcker sig flexibla stativ, i slutet av vilka glödlampor är fixerade, från fästet i mitten. Utseendet på strukturen liknar en insekt med många ben. Som ett resultat fick produkten ett sådant namn - "Spider" -kronan.

Huvuddragen i enheten är att benens placering kan ändras oberoende.

Det är möjligt att ordna fästet efter eget gottfinnande. Lampor är upphängda med hjälp av sladdar på en höjd med olika parametrar och på ett visst avstånd från huvudfästet. Under drift ändras lampans placering på enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De producerar en belysningsprodukt med eller utan lampskärmar. Den mest populära är en takkrona med metallnyanser. Om de saknas i produkten, så liknar lamporna utåt frysta vattendroppar på benen på en spindel. En sådan modell ljusare visuellt hela strukturen.

När man utvecklar en design i modern stil används en urbaniserad "spindel" -krona i inredningen, som kommer att dekorera rummet och lägga till lite bohemiskhet i hela rummet. Ovanliga apparater som har spindelben kräver ett rum med högt i tak. De långa benen hjälper ljuskronan att sprida ljuset jämnt över hela området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Takprodukter i form av spindlar finns i två typer:

  1. En traditionell armatur, upphängd eller fixerad från taket, med mjuka ben av trådar som kan ändra position. Ledarnas längd är justerbar. Produkten tillverkad i denna stil har metallnyanser: platt i form av en tallrik eller i form av snidade galler, samt alternativ utan nyanser är möjliga. I det här fallet simulerar lökarna vattendroppar.
  2. Den takmonterade armaturen är formad som spindelmetallben med lampfot. Varje element är individuellt monterat i taket. Benen kan böjas med hjälp av gångjärn och ändra ljusriktningen. Denna ljuskrona har en metallskärm och ser väldigt stor ut. Det är bra för högt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är "spindeln" ljuskronan gjord i svart för att likna en riktig insekt så mycket som möjligt.

Det finns en vit eller färgad modell av belysningsarmaturen, som väljs för att tända ett barn- eller tonåringsrum. De visar avslappnande och bohemiskhet i hela interiören. Oftast är denna ljuskrona källan till huvudbelysningen i rummet eller fungerar som ett vackert unikt komplement till rummets design.

"Spindel" -kronan har en skål som är fäst i taket och trådarna på enheten har olika färger och nyanser, och du kan också välja färg på patronen. Oftast väljs modeller med monokroma lampor. Enheterna är lätta att tillverka och tillverkas utan onödiga dekorativa prydnader. Med sin enkla och mångsidiga form har spindel -LED -ljuskronan vunnit hyllning bland alla moderna belysningsprodukter. Priskategorin på produkter är olika och beror på många faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor för armatur

Varje ben på takprodukten är monterad på en annan höjd och önskat avstånd från huvudarmaturen, så att du får jämn belysning i hela rummet. Detta är en viktig egenskap för central belysning. Det är möjligt att använda det som ett tillägg till huvudljuskällan. Spindelkronor har flera typer av socklar och lampor:

LED -lampor bidrar till ljusspelet i olika nyanser, på grund av olika glödtemperaturer. Om du vill skapa en vacker urban stil i interiören, skaffa sedan lampor med kalla nyanser. De ser ut som moderna neonskyltar. LED-lampor skapar original flerfärgad belysning. Sådana lampor förbrukar lite energi och fungerar i många år. När de bränns kontinuerligt kan de hålla upp till fem år.

Dessa lampor rankas också först när det gäller säkerhet för människor och miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ser väldigt trevligt och attraktivt ut Edison lampa i en spindelformad ljuskrona. Till utseendet passar den retrostilen, men dess funktionella egenskaper skiljer sig inte från moderna modeller. De flesta modeller använder ett LED -kort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du gör det inre av lokalerna ägnas mer uppmärksamhet åt vardagsrummet. Detta anses vara det första rummet där gästerna bjuds in.

För att belysa ett så stort utrymme skulle en spindelformad ljuskrona med många lampor vara ett bra alternativ.

Invändig användning

Det finns många designlösningar för att använda Spindelkronan:

  • När du stylar med en belysningsarmatur med knutna ben med hamprep, skapas en blandning av industriell och nautisk design. Var och en av stilarna representerar frihet. Ljuskronan använder runda lampor som ser diskreta och lugna ut. De skimrar ovanligt och är perfekta för kök eller matsal.
  • Den spindelkrona i klassisk stil är upphängd av en central fixtur och av var och en av trådarna som representerar benen. Var och en av dem är monterade i taket. Enskilda element i enheten är gjorda i svarta eller beige färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Antika Edison -lampor är lämpliga för matsalen och skapar en mysig, romantisk och bekväm atmosfär i den. Med en korrekt utvald ljuskrona modell kan du ge rummet ett hemtrevligt utseende.
  • Volymetrisk stor ljuskrona "spindel" med ett stort antal ben och massiva lampskärmar, gjorda av metall och har en svart blank färg. Designen utförs på ett sådant sätt att det är möjligt att ändra belysningens riktning och lutningsvinkel. Denna produkt är inte lämplig för alla rum. Rummets interiör bör utföras i ljusa neutrala färger för att balansera den volymetriska strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En spindelkrona i cyberpunkstil har ben som imiterar lemmarna på en stor insekt. Hon gör ett positivt intryck med sitt utseende. Delar är gjorda av artificiellt åldrad metall, har böjbara grenar. I ändarna på benen finns en retro lampa med en gitterskärm.
  • En ljuskrona med långa lampben gör att rummet kan delas in i separata områden. Det skiljer vardagsrummet perfekt från lek- eller studieområdet. Grenarna är långa och ger hela rummet starkt ljus, samtidigt som de inte överbelastar den övergripande stilen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du använder en spindellampa med flerfärgade sladdar får du en vacker och original stil.
  • En enhet med spindelben i alla regnbågens färger är perfekt för ett barnrum. En sådan produkt är inte som de modeller som används i industriell stil. Stora skrymmande nyanser är utrustade med LED -lampor med neutrala dunkla färger. Barnrummet kommer att förvandlas, och barnet kommer att ha roligt att leka i ett sådant rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för en märkeskrona "spindel", som är av hög kvalitet, är ganska stor. Priskategorin är olika och beror på antalet insektben och på antalet lampor som används. De flesta produkter av hög kvalitet säljs utan glödlampor, så när du köper en ljuskrona måste du lägga pengar på att köpa rätt lampor. Många har en mycket begränsad budget, i det här fallet är det möjligt att göra en sådan belysningsenhet själv.

Du kommer att lära dig hur du gör en spindelkrona med egna händer från följande video.

Rekommenderad: