Ljuskrona Mantra (27 Foton): Spansk Takmodell Och På En Stav I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona Mantra (27 Foton): Spansk Takmodell Och På En Stav I Interiören

Video: Ljuskrona Mantra (27 Foton): Spansk Takmodell Och På En Stav I Interiören
Video: Mantra 27 2024, April
Ljuskrona Mantra (27 Foton): Spansk Takmodell Och På En Stav I Interiören
Ljuskrona Mantra (27 Foton): Spansk Takmodell Och På En Stav I Interiören
Anonim

Det finns inga bagateller i inredningen. Numera är det svårt att föreställa sig en rumsdesign som innebär frånvaro av en ljuskrona. Tillverkad i samma stil med andra komponenter i interiören, kan detta attribut ge lite glädje, stöd och komplement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ljuskronor från det spanska företaget Mantra har tilltalat köparnas öga i mer än ett kvartssekel. Kreativa designers designar modeller som är i linje med de senaste modetrenderna. Erfarna ingenjörer implementerar innovativa lösningar i belysningsarmaturer som ger extra komfort för användarens vardag. Till exempel kan närvaron av en rörelsesensor slå på lampan automatiskt när du dyker upp.

Om du behöver enheten för att slå på när det hörs ett pop eller annat ljud måste du välja en lampa med en sensor som reagerar på ljud. Allt detta gör Mantra inte bara konkurrenskraftigt i sin bransch, utan också i framkant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom uppdateras detta företags sortiment varje kvartal, vilket eliminerar produkternas "fashionabla föråldring". Även en nybörjare kan ansluta belysningsenheter, eftersom denna process är speciellt förenklad av specialister. Och deras prestandaegenskaper kan vara standard eller med tillägg av ytterligare funktioner. En viktig detalj är närvaron av en standardbas (E27), vilket i hög grad förenklar sökandet efter glödlampor för användaren.

Materialen från vilka ljuskronorna är gjorda är mestadels naturliga - sällsynt trätröskel, ädelstenar och metallegeringar. Således kan Mantra -produkter betraktas som miljövänliga.

Tillverkningen av vissa modeller av ljuskronor är inte komplett utan manuellt arbete på grund av närvaron av komplexa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Alla Mantra -ljuskronor är indelade i tak- och takkronor.

att installera upphängd struktur , du behöver en speciell krok i taket. I vissa lägenheter tillhandahålls det i förväg. Att montera enheten i det här fallet är ganska enkelt - du behöver bara hänga den på den här kroken och dölja fästpunkten med ett dekorativt element. Men saken blir mer komplicerad om en sådan krok saknas eller om du har sträcktak. I det här fallet kommer ytterligare arbete att krävas, vilket senare möjliggör installation av en hängande ljuskrona. Upphängda ljuskronor skiljer sig åt i typen av upphängning, antalet nyanser, i tillverkningsmaterial och design.

Ett annat perspektiv - tak , fäst i taket med fästelement. Sådana ljuskronor hjälper till med lågt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Häng- och takmodeller kan utrustas med LED-, standard- eller halogenlampor. Detta är en viktig aspekt som du också måste vara uppmärksam på när du köper.

  • LED -lampor får stor popularitet, eftersom de anses vara ekonomiska när det gäller energiförbrukning och lång livslängd. Men priset på sådana lampor är mycket högt.
  • Standard är vanliga glödlampor , som vi har lyckats vänja oss vid. De skiljer sig åt till ett överkomligt pris, men deras livslängd lämnar mycket att önska.
  • Halogenlampor de har samma design som vanliga glödlampor. Skillnaden är att de är fyllda med gas, på grund av vilken enhetens livslängd ökas genom att minska avdunstningen av volfram. Volfram är materialet från vilket glödtråden är tillverkad.
Bild
Bild

Mantra -ljuskronor kan också skilja sig åt i basens storlek. Som nämnts ovan är enheterna huvudsakligen utrustade med en standardbas (E27), men i vissa ljuskronor finns en reducerad version (E14).

Företaget tillverkar ljuskronor i tre stilar: modern, högteknologisk, klassisk. Art nouveau -stilen kännetecknas av användning av smidda element, en kombination av färgat glas och naturliga prydnader. Till exempel nyanser i form av blommor.

Den högteknologiska stilen kännetecknas av ovanliga ursprungliga former av lampor, metallelement, kromplattor. Högteknologiska ljuskronor strävar efter att bli centrum i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikerna i ljuskronor är glansen av kristall och glansen av metall. Klassiska modeller ger inredningen en speciell charm och lyx.

Vård

En ljuskrona, precis som alla andra möbler, behöver vård. Använd inte slipmedel och klorhaltiga produkter när du tvättar nyanser. För att ta hand om dem är det mer lämpligt att tvätta med en mild tvålösning. Alla andra element i enheten, vare sig det är en metallstav eller en träinsats, är tillräckligt motståndskraftiga mot fukt. Därför kan du säkert torka dem med en fuktig trasa.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en ljuskrona, var först och främst uppmärksam på dess utseende. Köp inte en sak som inte är söt för själen. När allt kommer omkring kommer dess reflektion i större eller mindre utsträckning att finnas i bestick, i en bordsskiva av glas, i ett fönster.

Det är nödvändigt att ljuskronan passar in i interiörens stil. Och i bästa fall gav det inredningen unikhet och sofistikering. De flesta av Mantras armaturmodeller är utformade i moderna och högteknologiska stilar. Sortimentet innehåller dock också klassiska versioner av ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppskatta rummets yta. Om ditt hem har högt i tak, välj upphängda modeller. Takalternativ är bra för rum med lågt i tak. Stora ljuskronor i små rum kommer att se krångliga ut och kommer ytterligare att betona rummets små dimensioner. Omvänt, om du installerar en liten ljuskrona i ett rymligt rum, kommer det att se ut på sin plats.

Därför måste parametrarna för rummet och belysningsarmaturen balanseras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även i detta skede är det nödvändigt att bestämma enhetens erforderliga effekt, som är direkt relaterad till rummets storlek. Om du installerar en lågeffektsenhet i ett rymligt rum kommer det inte att finnas tillräckligt med ljus. Normen beräknad för 1 kvm. m, anses effekten vara 20-25 watt. Men i badrummet och sovrummet kan denna siffra till exempel reduceras till 15 watt.

Bestäm vilken typ av lampor enheten ska vara utrustad med. Kom ihåg att i Mantra -ljuskronor kan det vara LED-, standard- eller halogenlampor som skiljer sig åt i deras egenskaper.

Modeller

  • Modell " Aros 5752 "består av fem anslutna ringar, inuti vilka lysdioder är installerade. Ljuskronan ser väldigt känslig och elegant ut. Perfekt för både vardagsrummet och sovrummet.
  • Modell " Nur 4998 " överraskar med sin enkelhet och samtidigt originalitet. Hennes nyans ser ut som en graciös curl som av misstag sticker ut från den allmänna inredningen. När ljuset tänds är dess graciösa "hårstrån" iögonfallande.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kristallkrona " Jazz 5896 " liknar ett blåsinstrument - en trumpet, och kommer att vara en utmärkt present till en musiker.
  • Lampor i modellen " Khalifa 5169 " ser ut som pärlor som hänger i olika höjder, fängslande med sin skönhet. Detta alternativ är lämpligt för inte alltför rymliga rum med högt i tak.
  • Kristallkrona Louise 5270 tillverkad i klassisk stil. Den består av sex nyanser riktade uppåt och täckta med tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I allmänhet är recensioner av Mantra -ljuskronor bra. Konsumenterna är nöjda med sin kvalitet. Och deras utseende lämnar få människor likgiltiga. Kunder noterar att ett brett utbud av modeller kan tillgodose de mest sofistikerade önskemålen och behoven. Möjligheten att köpa en uppsättning ljuskronor och lampor glädjer konsumenterna.

Nackdelen med konsumenterna är det höga priset på belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan kan du se hur ljuskronan Mantra Viena 0351 ser ut i olika interiörer.

Rekommenderad: