Svart Ljuskrona (34 Bilder): Svartvita Takmodeller Med Nyanser I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Svart Ljuskrona (34 Bilder): Svartvita Takmodeller Med Nyanser I Interiören

Video: Svart Ljuskrona (34 Bilder): Svartvita Takmodeller Med Nyanser I Interiören
Video: Latest 100 New Gypsum False Ceiling Designs idea 2019 | Ceiling design pictures Living and Bedroom 2024, April
Svart Ljuskrona (34 Bilder): Svartvita Takmodeller Med Nyanser I Interiören
Svart Ljuskrona (34 Bilder): Svartvita Takmodeller Med Nyanser I Interiören
Anonim

Svart är väldigt lakoniskt och till och med mångsidigt. Den används inom alla områden, inklusive interiören. På en sådan integrerad del av alla rum som en ljuskrona ser svarta nyanser strikt ut och samtidigt attraktiva. Denna färg ger inslag av kreativitet och exklusivitet i interiören. Men när du väljer sådana modeller måste du vara uppmärksam på ett antal egenskaper som är inneboende i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och former

Utformningen av taklampor är inte begränsad till några modeller, det finns många alternativ, beroende på särdragen i former och storlekar.

  • Den första typen av belysningsarmaturer - takkrona … Den är fixerad på takytan och har ingen skärmkabel. Sådana fästelement fixerar strukturen säkert och gör den lämplig för små utrymmen med lågt i tak.
  • Det finns också hängande ljuskronor , som fästs i taket med en kabel. Det kan ha olika längder, och ofta på grund av det kan produkten vara ganska stor. Vissa modeller har en kabellängd på mer än en meter, vilket inte tillåter installation av sådana modeller i små rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda typerna av ljuskronor kan ha nyanser och ramar i olika former. När svart väljs för belysningsarmaturen bör du vara uppmärksam på nyansernas geometri och struktur.

Hängande mörka ljuskronor kännetecknas av följande modeller:

Produkter med en trapetsformad eller konformad tygskugga. Strukturen kan innehålla en stor lampskärm eller flera små, ljuskronans ram är som regel gjord av metall. Glödlamporna själva imiterar ofta ljus i form, och när de slås på ser produkterna väldigt romantiska ut - inte alltför starkt ljus passerar genom en genomskinlig, korrugerad lampskärm

Den nedre delen av ljuskronan kan utrustas med blanka svarta hängen, som dessutom reflekterar ljuset från lampan.

Mönster med kupoliga nyanser är mycket populära, förutom huvudkabeln levereras de ofta med en extra svart kabel. Det simulerar att lampstrukturer är trådbundna eller hänger från en tunn sladd. Kupolens inre yta är vanligtvis gul eller orange

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ibland har hängande lampor en komplex design som efterliknar kandelabrar. Kabeln är formad som en guldkedja, vilket ger strukturen ett ännu mer lyxigt och fängslande utseende.
  • För vissa stilar väljs transparenta nyanser av svarta stavar, gjorda i form av inverterade vinglas. I denna tolkning "stjäl" inte den svarta färgen belysningen alls och ser strikt och lakonisk ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

I takmodeller förkroppsligas svart på sitt eget sätt:

  • Ibland är bara botten svart. På en sicksack eller krökt ram finns det nyanser av kontrastfärg. På grund av denna teknik ser lampan inte påträngande ut, den svarta nyansen "späd" framgångsrikt hela strukturen.
  • Bland takprodukterna finns runda eller fyrkantiga lampskärmdesigner. Glittrande hängen faller ibland direkt under lampskärmen. Utseendet på en sådan ljuskrona är verkligen lyxigt, men samtidigt ser det inte trotsigt ut.
  • Ibland har huvudramen på en svart takkrona en platt form, ibland är den gjord i form av en viss geometrisk figur. Armaturerna är jämnt fördelade runt ramen.
  • Utsmyckade metallkonstruktioner sträcker sig ofta från taket. Invecklade mönster och känsliga vävningar gör ljuskronan verkligen graciös.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och inredning

Materialet från vilket taklampan är tillverkad är också viktigt.

Flera typer av material är populära:

  • Metall används ofta för att ramkonstruktioner. Det är pålitligt och hållbart, har hög hållfasthet. Ibland finns det ljuskronor med helt metallkroppar. De är gjorda i form av ljusstakar eller tallrikar som bildar en boll.
  • Kompetent utformade föremål för smide är ursprungliga järnstrukturer. De är gjorda med en komplex teknik, ibland består de av många linjer som är sammanflätade med varandra. Sådana ljuskronor lockar uppmärksamhet och i vissa hus är indikatorer på rikedom.
  • Plattorna fästs på ramen med hjälp av beslag, som också ofta är gjorda i mörka nyanser. Denna teknik används främst i produkter med flera lampor tillverkade i form av ljus eller kottar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svarta ljuskronor med beslag tillverkade med krom ser märkliga ut i interiören. Tack vare det glansiga överflödet ser produkterna inte för mörka ut och kombineras framgångsrikt med många inredningsstilar.
  • Många mörkare modeller är utrustade med hängen av kontrasterande eller liknande material. Ibland är hängen gjorda av färgat glas med element i olika storlekar. De kan också bestå av samma element och dingla som pärlor. Det dyraste materialet är kristall, som bildar mycket ljusa ljusflöden.

Kristallhängen ser organiskt ut även på en mörk produkt och gör ljuskronans utseende riktigt lyxigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För vissa delar av interiören är modeller av ljuskronor av mörkt trä vanliga. Nyanser kan ha stora drag eller geometriska silhuetter. Ibland representerar de genombrutna träsniderier eller en ihålig sfär, i mitten av vilken en lampa är. Trä är inte ett sådant typiskt material för att göra lampor, så det kommer att se original ut i alla rum.
  • För många stilar är plastkronor populära. De kan ha olika former och storlekar. Detta material är inte dyrt, men det används för design av både standard och exklusiva ljuskrona modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Svart betyder inte alls dyster. Taklampor kan inte bara ha kol, utan också andra mörka nyanser som ger belysningsarmaturerna ett snyggt och roligt utseende.

  • Matt svart är original i kombination med texturer av färgat och transparent glas. Sådana produkter ser väldigt solida ut. De ser inte skrymmande ut på grund av bristen på glans.
  • Mörk glans används ofta i kontrast. Om plafondens yttre del har en diskret nyans, är den inre delen gjord i en ljus färg.
  • För att ge lyx till ljuskronans utseende kombineras svart med guld. Guldfärg används på galgar, kablar och beslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För dem som föredrar ett mer blygsamt designalternativ är en kombination av svart och silver lämplig. Silverfästena ser blygsamma och samtidigt väldigt distinkta ut.
  • Plastprodukter kombinerar ofta svartvita färger. Kontrastmönster kan göras på dem, ibland är svartvita modeller utrustade med utskrifter.
  • En ljuskrona med en randig nyans ser relevant ut i många stilar. Enkelhet och mångsidighet är huvuddragen i sådana modeller. I motsats till svart kan det finnas ränder av valfri färg - från sura till blygsamma och återhållsamma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att inte misstas med valet av en armatur, kom ihåg att ljuskronor kännetecknas av en viss en uppsättning funktioner som skiljer produkter från varandra.

  • Armaturerna kan tillverkas i olika länder. Tyska, italienska, österrikiska, spanska och ungerska ljuskronor anses vara av högsta kvalitet.
  • Faktorn för att produkten ska tillhöra en viss stil är viktig. I allmänhet kan belysningsarmaturer delas in i två typer - klassiskt och modernt. Alla stilar som tillhör klassikerna har liknande funktioner, men du måste vara försiktig med moderna trender, eftersom vissa begrepp skiljer sig radikalt från varandra.
  • För vissa köpare är produktens exklusivitet viktig. För att skapa en unik ljuskrona kan du använda en designer, men designerprodukter kommer att kosta mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer en ljuskrona, överväg i vilket rum den kommer att vara. Det är viktigt att överväga rummets huvudfunktion innan du bestämmer dig för en viss modell.
  • För att få en belysningsarmatur att se vacker ut, tänk på att kombinera den med texturerna i rummet och färgen på väggarna och taket.
  • Var uppmärksam på komplexiteten i underhåll av ljuskrona. Vissa produkter kräver mycket noggrant och tidskrävande underhåll. Om du inte har tillräckligt med tid att genomföra detta, välj sedan en struktur som är enklare i formen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart ljuskrona i inredningen

Svarta ljuskronor installeras i olika rum. För varje del av huset bör särskilda modeller väljas som kommer att betona rummets syfte och kommer att se mest lämpligt ut.

  • Till vardagsrummet du kan välja stora hängande ljuskronor. Detta rum är vanligtvis ett av de största, så du ska inte vara rädd för att lägga en visuell tonvikt på lampan. Från takkonstruktionerna ser fyrkantiga modeller eller tvåfärgade ljuskronor av andra geometriska former lämpliga ut.
  • I sovrummet använde också främst överdimensionerade produkter. Ofta kombineras svart med vitt, eftersom ljusa nyanser är välkomna i sovrummet. Ibland väljs produkter med tygnyanser, färgen och prydnaden på dem kan överlappa med andra element av textilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

För kök det är mer lämpligt att välja enkla nyanser som inte överbelastar situationen. Att installera mer genomarbetade produkter är acceptabelt om matlagningsområdet kombineras med matplatsen och det inte finns några tydliga gränser mellan dem.

Kom ihåg att om ljuskronorna ligger på ett svart tak, måste deras mörka färg spädas med en extra nyans så att lampan inte smälter samman med takytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljuskrona är inte bara en viktig utan också en vacker inredningsdetalj. Välj svarta ljuskronor för att få ditt rum att se imponerande ut.

Sådana modeller, under förutsättning av ett kompetent val, kommer att göra atmosfären i ditt hem ovanlig och lägga till extra komfort för rummen.

Rekommenderad: