Ljuskronor I Orientalisk Stil (34 Bilder): Takmosaiklampor I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Orientalisk Stil (34 Bilder): Takmosaiklampor I Inredningen

Video: Ljuskronor I Orientalisk Stil (34 Bilder): Takmosaiklampor I Inredningen
Video: Installing LED Tape Lighting 2024, Mars
Ljuskronor I Orientalisk Stil (34 Bilder): Takmosaiklampor I Inredningen
Ljuskronor I Orientalisk Stil (34 Bilder): Takmosaiklampor I Inredningen
Anonim

Orientalisk stil är ett mycket rymligt koncept som förenar kulturerna i sådana olika länder. Därav rikedom av dekorativa tekniker: färgpalettens rikedom, målat glaselement, mosaik, siden, snidning, förgyllning. Med all mångfald finns det något gemensamt, nämligen det unika med varje element. I orientalisk inredning spelar belysningsanordningar en betydande roll, som har betydande skillnader från andra ljuskällor.

Först och främst är en orientalisk ljuskrona en viktig del av interiören, som skapar en mystisk atmosfär med sitt dämpade ljus.

Bild
Bild

Stylistik och material

Ljuskronor i orientalisk stil har diffust ljus, vilket taklampan fördelar jämnt över hela rummet. Samtidigt förenas de av varje modells absoluta unika karaktär. Förutom allmänna särdrag kan den östra riktningen delas in i många olika stilistiska trender som bär varje kulturs särdrag.

Låt oss ta en titt på de viktigaste stilarna för orientaliska ljuskronor.

Arab

Ljuskronor i denna stil har en lyxig och dyr inredning: kristallhängen, mångfärgade kristaller, förgyllda fragment, komplexa invecklade former. Allt detta, liksom den karakteristiska kupolformen, utmärker utformningen av dessa takljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska

Turkiska ljuskronor i ottomansk stil är särskilt raffinerade och graciösa. Lamporna är rundade, gjorda av hamrad metall och glas.

Bild
Bild

Marockansk

Ljuskronor av denna stil är mestadels sexkantiga. Dessa är genomgående lyktor för vilka brons, koppar, mässing och silverlegering används. Lampskärmar är dekorerade med det finaste, som ett spindelnät, snidade på en metallbotten med lockar, samt mångfärgat glas och mosaik. Vissa modeller av denna stil är gjorda för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arabiskt-turkiska och marockanska ljuskronor visar den mest magnifika och lyxiga grenen av den orientaliska stilen, som är full av dekorativa element och rika material, där främst naturliga ingredienser används:

  • metall (guld, silver, koppar, brons, mässing);
  • kristall (transparent, tonad);
  • glas (frostat, transparent, färgat, mosaik);
  • Swarovski -kristaller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mauretanska

Ljuskronor i Mauretanien kännetecknas av en konform, de kan vridas graciöst, alltid med långa hängen. Skillnaden mellan sådana produkter i känsliga pastellfärger, liksom i deras storlek (inte särskilt stor). Liknande modeller är gjorda av det berömda Murano -glaset, dekorerat med mönster och prydnader.

Materialet för en morisk ljuskrona kan vara:

  1. Metall (koppar, mässing, brons);
  2. Keramik;
  3. Muranoglas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egyptisk

Traditionellt sett är egyptiska taklampor en symbol för solen. Därför tillverkas produkterna i form av en cirkel. Dekorationen är en specifik prydnad baserad på symmetri, samt kristaldetaljer. Färgschemat är också symboliskt - det är främst soliga och sandiga nyanser.

Egyptiska takkronor är tillverkade av material som:

  1. Metall (koppar, brons);
  2. Kristall;
  3. Glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Ljusa representanter för orientalisk minimalism är japanska taklampor, som utmärks av sin lakonism och snålhet i form och färg. En japansk ljuskrona är först och främst en struktur baserad på en kvadrat eller rektangel. Kontrastfärger: kombinationer av svart och vitt eller beige och brunt. En produkt innehåller max 3-4 färger.

De mest populära är nu fashionabla ljuskronor med inredning från pappersfigurer i origamistilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana ljuskronor har en ljus, nästan viktlös, visuell design. Takprodukter är endast tillverkade av naturmaterial, som också utmärks av sin noggrannhet och enkelhet:

  1. trä;
  2. bambu;
  3. papper (inklusive ris);
  4. textilier (ull, siden);
  5. glas (uteslutande frostat).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska

Filosofikategorier som enkelhet, natur, energi återspeglas direkt i kinesiska taklampor. Ljuskronor dekorerar bilder av hieroglyfer, natur, drakar. Samtidigt är produkterna varierade i form och material.

Kinesiska ljuskronor är gjorda av miljövänliga naturmaterial:

  1. Naturligt siden;
  2. Porslin;
  3. Papper (ofta ris)
  4. Bambu;
  5. Glas (vanligtvis frostat).
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Extremt rätlinjiga former används ofta i interiörer idag. De senaste trenderna visar dock att den mest minimalistiska interiören kan innehålla ljusa eller särskilt intressanta detaljer. I detta avseende är lampor i orientalisk stil populära, som med sin originalitet och unikhet kan späda monotoni och lägga till unikhet.

En orientalisk ljuskrona kommer att dekorera nästan alla rum, och för olika funktionella områden kommer en egen typ av lampor att vara lämplig.

I vardagsrummet eller arbetsrummet behöver du belysning med högre ljusstyrka. Vägglampor är relevanta här, liksom orientaliska takkronor som ger ljus till rummet, men inte distraherar från arbetet.

Sortimentet av orientaliska modeller är rikt. Särskilt bör nämnas de universella armaturerna, de används som tak och som väggalternativ. Detta hjälper till att lösa problemet med otillräckligt ljus eller begränsat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern inredning kännetecknas av en blandning av olika stilar. Med tanke på östens originalitet är det omöjligt att helt enkelt ta en ljuskrona med arabiska eller japanska anteckningar för inredningen. Detta kräver stöd i utformningen av hela rummet som helhet.

Om ditt hem har en ljus inredning med väggmålningar, broderade överkast och mattor, kommer den ljuskrona i arabisk stil perfekt att passa in i rummets inredning och blir dess sanna dekoration. Om det i sovrummet finns en baldakin ovanför sängen, organzagardiner och broderade kuddar, behövs en stark accent här, till exempel en lyxig arabisk ljuskrona, som har förgyllning, kristaller och kristall.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett soligt vardagsrum, där mattor och överkast i beige toner, mjuka puffar, väggar med monogram och förgyllning, kommer en egyptisk ljuskrona att se lämplig ut. Det färgglada rummet, distinkt inrett med afrikanska etniska detaljer, kompletteras framgångsrikt med en marockansk takkrona.

Marockos riktning kännetecknas av det kontinuerliga ljuset. Metallformade mönster är dekorerade med kristaller och färgat glas, dessa transparenta inneslutningar målar ovanliga bilder med hjälp av ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mooriska ljuskronor är de mest mångsidiga jämfört med andra lyxiga orientaliska belysningsarmaturer. Moorisk design lyckas lägga lyx till en enkel interiör, samtidigt som en alltför fantasifull dekoration av rummet gör det mjukare. Osmanska ljuskronor är idealiska för en klassisk inredning, gjorda i ljusa färger.

Ljuskronor i orientalisk stil har varit älskade i vårt land länge. Nu dekorerar de inte bara bostäder. Snygga orientaliska ljuskronor är en del av utsmyckningen av nästan alla offentliga utrymmen: till exempel finns de på hotell och fritidshus, restauranger och kaféer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arabiskt-turkisk stil är relevant för design av hotell- eller turistkomplex. Minimalismen i Asien kommer att göra interiören i förhandlingshallen, affärsmöten, seminarier förfinade och sofistikerade.

På tal om öst och lampor kan man inte annat än minnas ljuskronorna för hamamet - det turkiska badet. Aromaterapi, fysisk och andlig vila följer oss idag efter en hård arbetsvecka, som liknar ett ryskt bad eller en bastu.

Många husägare sätter upp ett hamam i ett lanthus: ett rum där du kan koppla av och varva ner.

En hamamkrona tillverkad i traditionell orientalisk stil måste vara resistent mot hög luftfuktighet och temperatur.

Sådana modeller av de turkiska och marockanska riktningarna är extremt vackra och sofistikerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Östlig minimalism är också intressant och relevant. Förkärlek för filosofi, en känsla av det kosmiska och det verkliga i civilisationen i Kina liknar den japanska trenden. Den kinesiska ljuskronan är en korsning mellan prakt och blygsamhet i den orientaliska inredningen. Den kinesiska stilen skiljer sig inte åt i prickig ljusstyrka, den har släta mjuka kanter och lite djup.

Japanska och kinesiska anteckningar är alltid konsonanta i utvärderingen av inredningsartiklar. Japans stil är full av en ljus palett, som kan betonas av en kontrastlinje: kontrasten mellan mörka och ljusa toner. På grund av sin lakoniska design passar japanska takkronor enkelt in i vilken stilistisk design som helst. Det mest spektakulära blir dock rummet, utfört i den uppehållande stilen i the Rising Sun: lakoniska linjer och skönhet med ett något dämpat ljus från ljuskronan.

Bild
Bild

Det finns två principer för japansk minimalism när de tillämpas på bostadsbelysning:

  • Inget överflödigt och distraherande från kontemplationen över de främsta fördelarna med att vara.
  • Komforten för de omgivande föremålen bör maximeras.

Organiseringen av belysningssystemet måste vara så bekvämt och funktionellt som möjligt. Därav det minimala färgschemat och strikta former av belysningsarmaturer. I detta fall är en förutsättning effektivitet, alla konstruktioner av takkronor är utformade för användning av energibesparande lampor.

Rekommenderad: