Moderna Ljuskronor (58 Bilder): Taklampor I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Ljuskronor (58 Bilder): Taklampor I Sovrummet

Video: Moderna Ljuskronor (58 Bilder): Taklampor I Sovrummet
Video: 55+ Modern & Contemporary Ceiling Lights Ideas 2024, April
Moderna Ljuskronor (58 Bilder): Taklampor I Sovrummet
Moderna Ljuskronor (58 Bilder): Taklampor I Sovrummet
Anonim

En bra ljuskrona är oumbärlig i alla moderna lägenheter. Det är ett viktigt designelement i olika typer av lokaler och indikerar ofta smakpreferenser för husets ägare. Moderna taklampor representerar konstverk: ovanliga designlösningar överraskar och fascinerar alla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Flera ljuskällor råder i modern design. Detta beror på önskan att ändra belysningsvinkeln och graden av dess mättnad, beroende på humör eller behov. Detta tillvägagångssätt leder till ett stort urval av olika ljuskronor, som ofta kompletterar dem med ytterligare lampor och lampor.

Modellerna skiljer sig åt i typ av installation, de är upphängda och nära ytan. Varje typ har sina egna fördelar och låter dig harmoniskt passa strukturen i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanligaste - hängande lampor … Den upphängda ljuskronan är placerad i mitten av rummet, den har en eller flera lampor och är utrustad med möjligheten att slå på hela eller delar av ljuskällorna samtidigt. Designen representeras av horn med nyanser, placerade upp eller ner, även om det finns sorter i form av flera lampor, dekorerade med kristall eller annan inredning. En ljuskrona med fyra eller sex frostade nyanser är en mycket vanlig typ av belysningsarmatur i många hem och lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos moderna ljuskronor är valregeln: ju fler lampor i taklampan, desto större är rummet där den är installerad.

Det finns en viss beräkningsalgoritm: för ett rum med en yta på 13-14 kvadratmeter krävs 4 glödlampor på 60 watt eller 7 glödlampor på 40 watt.

Hängande ljuskronor är fixerade på en speciell krok som ingår i satsen. Ljusets höjd och riktning i en sådan mekanism regleras av en upphängning.

Bild
Bild

Underyta tak armaturer skiljer sig åt i utseende och monteringsmetod. I denna design finns det inga volymetriska nyanser: produkten är en monolitisk rund eller fyrkantig "platta" installerad under taket. I det här fallet är lökarna dolda på ett tillförlitligt sätt, vilket gör det möjligt att använda sådana ljuskronor i rum med hög luftfuktighet och barnrum.

Den kompakta designen gör det möjligt att installera produkter i rum med lågt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form och design

Moderna ljuskronor är ett dekorativt element som designers ägnar särskild uppmärksamhet åt. Idag finns det inte ett enda hus eller lägenhet där det inte finns någon sådan möbel. Det beror på stämningen i rummet, huvudidén med designen och temperaturregimen för ljusflödet, vilket är särskilt viktigt för ögons hälsa.

Standardformer som kan passa in i alla interiörer - runda och fyrkantiga. De kan vara platta eller omfattande, mångsidiga eller ovanliga. Armaturens design kan hålla sig till den klassiska stilen, moderna idéer och många andra, gjorda med en upphängd eller takmonterad mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallkronor är en unik designteknik. Ljus, som passerar genom kristallen, bryts på ett fantastiskt sätt och skapar ett strålspel som ger rummet en högtidlighet och elegans. Måtten på kristallkronor är ibland fantastiska. På offentliga platser (teatrar, filharmoniska samhällen, biografer och konserthus) installeras skrymmande modeller, analoger för lägenheter är mindre i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellernas form kan bero på flera faktorer:

  • funktioner i rummets form;
  • konturer av befintliga möbler;
  • allmän designidé.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av modellerna är mångfacetterad och är ofta gjord halvantik, vilket imiterar nötning av ytan och formens grovhet. Moderna tillverkare använder olika dekorationstekniker i produktionen, vilket gör att produkter kan se harmoniskt ut i taket i olika placering (i mitten, asymmetriskt). Inredningen beror på stil, designidé, rumstyp (annorlunda i vardagsrummet, sovrummet, barnkammaren, hemmabiblioteket, arbetsrummet).

Det moderna tillvägagångssättet möjliggör många möjligheter att dekorera centrallampor, som utmärks av ett stort storleksintervall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna använder olika ljuskällor. På grund av nyanserna förblindar de inte ögonen, skapar inte ett starkt ljusflöde, så atmosfären i rummet där de används är alltid dämpad och mystisk. Till exempel är vintage glödlampor väldigt ovanliga, de har sina egna sorter.

Huvudlamporna som används för central belysning i moderna lägenheter är lysdioder. De är miljövänliga, avger inte skadliga ämnen under drift och utmärks av minimal energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett lanthus, vars väggar är gjorda eller dekorerade med trä, kan rummet för att ta emot gäster göras i antik stil, belyst av en ljuskrona med en träbotten. En sådan inre detalj är ganska massiv, den är upphängd på metallkedjor och har en rund eller fyrkantig form. För att lägga till ett följe till det, väljs glödlampor som imiterar ljus.

Tiffani ljuskronor fortsätter att vinna popularitet. Det finns en orientalisk twist i sådana modeller, de passar perfekt in i den klassiska interiören, lantligt och modernt. Plafonderna för sådana belysningsanordningar är tillverkade enligt principen för målat glasfönster (när ljuset är tänt, spelar flerfärgade bländningar och färger i taket).

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Utbudet av råvaror som används vid tillverkning av moderna ljuskronor är varierat, det är indelat i grundmaterial och finish.

De vanligaste materialen för att göra basen av en ljuskrona är trä och metall. Plafond och dekorativa föremål är gjorda av glas, plast, plast, kristall, tyg, papper.

Varje efterbehandlingsmaterial har fördelar och nackdelar, därför måste du i valet lita på egenskaperna hos varje råmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under förhållanden med stor popularitet och stor efterfrågan på produkter från budgetsegmentet erbjuder tillverkare att välja ljuskronor tillverkad av plast … Sådana produkter är lätta, lätta att ta hand om, har en rik färgpalett och ser moderna ut. Det finns syntetmaterial av hög kvalitet som är svåra att skilja från metall, trä eller glas.

Nackdelen med produkterna är toxicitet: plast och plast, vid uppvärmning, avger skadliga ämnen i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyg och papper för närvarande inte så populära, de är mindre praktiska, därför används de sällan för att dekorera nyanser. De samlar damm, att torka av dem är inte den bästa utvägen. Men det är lätt att ändra färgpaletten genom att göra nya nyanser av ett material med en annan färg.

Nackdelen med efterbehandling är oförenligheten med att använda glödlampor i sådana ljuskronor: de värms upp, vilket kan orsaka bränning av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fullt metall ljuskronor ser snygga och ovanliga ut. Element av industrityp har länge ingått i våra liv, men inte alla är redo att använda dem i sitt hem. De kan knappast kallas mysiga, men du kan definitivt kalla dem snygga och moderna. Nackdelen med modellerna är deras skrymmande och tunga vikt.

Trä ljuskronor är grundläggande, skrymmande föremål med metallkedjor och armaturer. De ser massiva ut, ganska oförskämda och passar knappast in i atmosfären i en vanlig lägenhet. Men i ett privat hus kommer stora utrymmen med högt i tak att vara ganska harmoniskt upplysta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Att välja färg är inte lätt. Det är nödvändigt att locka uppmärksamhet och slå i interiören:

  • För ljusare rumsbelysning, välj en ljuskrona (t.ex. vit). Den överför ljus perfekt, ser viktlös och luftig ut.
  • Om du vill skapa en atmosfär av naturligt ljus, köp inte belysningsarmaturer med grumliga och färgade nyanser (till exempel kommer en röd ljuskrona att måla hela rummet rött).
  • Om önskan att köpa en ljuskrona råder, överväga modeller med transparenta eller genomskinliga nyanser: gul, blå, grön. Sådana färger är nära naturliga naturliga nyanser, de kommer att överföra ljus bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av olika färger i ett stycke är valet av fetstil. En ljuskrona i glas kan bestå av många brokiga element (i rött, gult, blått, lila, grönt)

När du väljer en sådan ljuskrona måste du överväga: det kommer att se fördelaktigt ut i ett ljust rum med vita eller ljusa väggar, men inredningselementen - kuddar, ramar, mattmönster - ska duplicera färgerna på ljuskronan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guldfärgade modeller är iögonfallande. De ser lyxiga och dyra ut i taket. Ett mer demokratiskt alternativ är brons eller metalliskt

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Varje arkitektonisk stil motsvarar inredningsstilen, så det är lätt att välja lämplig ljuskrona:

  • Modeller helt i metall eller med glasnyanser av tydliga geometriska former matchar stilen högteknologisk … "Kalla" material och färger kompletterar rummet, för idén till den sista punkten. För närvarande finns det två typer av LED -belysningstoner: sval och varm. För högteknologisk stil, välj det första alternativet.
  • Sekulära lejon och lejoninnor väljer lyx … Dessa belysningsarmaturer har djupa nyanser (djupt svart, vinrött eller rött, djupt aqua, mörklila). Material - mjuk sammet eller satin. Glittrande glaselement är välkomna. Metallen som används är ofta förgylld.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boho har en blandning av olika färger och stilar. Den är idealisk för dem som älskar djärva experiment i inredningen. Det finns nästan inga regler i det: det viktigaste är att allt runt omkring är färgglatt, ljust, mättat och varje hörn är fyllt med olika intressanta gizmos. Färgade ljuskronor för denna stil är bara en gåva.

Bild
Bild

Kristallkrona i klassisk stil - johannesbrödsmodell med fem, sex nyanser av ljus färg, tittar nedåt eller uppåt. Ett annat alternativ är en kristallkrona, som också är lämplig för Empire -stilen.

Om det i den klassiska versionen är en snygg och blygsam produkt, förutsätter Palace Empire -stilen en elegant, stor, lysande armatur som kommer att matcha storheten i den omgivande miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Shabby chic innebär något lätt, lätt, luftigt och oändligt sött. Carobkronor med spetsnyanser och stuckaturer av rosa rosor är stilidealet. Material kan vara väldigt olika, men inte besvärliga.
  • Skandinavisk stil skiljer sig med måtta. Inget ljust, inget enastående, allt är bara till sak. Även under sådana förhållanden är det möjligt att välja en vacker och fashionabel ljuskrona, överdriv bara inte.
  • Belysning orientalisk - den fullständiga motsatsen till den strikta skandinaviska stilen. Färgade glasmålningar, glänsande stenar, lockar och andra egenskaper från den riktiga östern kommer att fylla huset med färger och färg. Förgyllning och överflöd av inredning välkomnas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För olika rum är det nödvändigt att ta hänsyn till detaljerna i belysningen av ett visst rum:

  • Genom att välja en ljuskrona för korridoren utgår de från formen och huvudsyftet. I en lång och smal korridor är strålkastare som ligger längs väggarna på ett avstånd av 70-80 cm, eller modeller av ljuskronor med en nyans, som måste placeras på samma sätt som strålkastare, lämpliga. Designen ska vara kompakt och kortfattad.
  • För vardagsrummet, välj en stor ljuskrona, designad för ett stort antal glödlampor, som har möjlighet att ändra antalet samtidigt påslagna element.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I köket är det bekvämt att separat belysa arbetsområdet. Huvudkronan i en moderiktig inredning hängs över bordet. Denna typ av belysning hjälper till att dela upp köket i en matlagning och en matplats.
  • Vackra idéer för sovrummet - eleganta och luftiga modeller komplett med lampor, vägg- eller bordslampor med ett mer diffust ljusflöde.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna ljuskronor i inredningen

En mysig och ovanlig ensemble av lampor i orientaliska teman ger färg och originalitet.

Lyxig empirestil behöver ett ljust, enastående ljusflöde.

Djärv och ljus boho låter dig inkludera orientaliska motiv, industriell chic och älskar särskilt handgjorda element.

Anhängare av den skandinaviska stilen kommer att uppskatta den tydliga geometrin och kontrastfärgerna i interiören.

Rekommenderad: