Hängande Ljuskronor (77 Bilder): Anslutande Hängare För Takmodellen

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Ljuskronor (77 Bilder): Anslutande Hängare För Takmodellen

Video: Hängande Ljuskronor (77 Bilder): Anslutande Hängare För Takmodellen
Video: ceiling light | Hanging Light | Pendant Light for Ceiling | pendant light 2024, Mars
Hängande Ljuskronor (77 Bilder): Anslutande Hängare För Takmodellen
Hängande Ljuskronor (77 Bilder): Anslutande Hängare För Takmodellen
Anonim

Hängande ljuskronor är en klassiker som alltid är relevant. Sådana modeller passar in i nästan alla interiörer i en lägenhet eller hus med högt i tak. Om du bestämmer dig för att köpa en hängande ljuskrona är det viktigt att ta hänsyn till designfunktionerna, materialet, formen och färgen så att det nya passar harmoniskt in i interiören. I stora hemförbättringsbutiker kan du hitta en ljuskrona för varje smak tack vare det stora utbudet av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna hängande ljuskronor är extremt olika. De kan skilja sig åt i många parametrar - till exempel monteringsfunktioner, design och antal lampor. För att välja rätt alternativ som passar perfekt in i din interiör är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer samtidigt.

Först och främst är det nödvändigt att armaturen fungerar. Om du letar efter ett alternativ för en mörk miljö, till exempel en hall eller badrum utan fönster, är det bättre att välja en modell med många kraftfulla lampor. Om du hämtar en hängande ljuskrona för ett ljust rum kan du begränsa dig till två eller tre lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom rätt belysning är det nödvändigt att takkronans design passar bra med ditt rums design.

En hängande ljuskrona sticker ut i inredningen, så den ska se harmonisk ut med tapeter, möbler, mattor och gardiner.

Det är ofta svårt att hitta en lämplig ljuskrona för ett redan möblerat rum, så designers rekommenderar att du väljer en lampa när du planerar din inredning. Men i det stora sortimentet av moderna butiker kan du alltid hitta flera mångsidiga alternativ som passar in i nästan alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen bör tekniska frågor uppmärksammas. Ljuskronor kan hängas upp på olika sätt, så det är viktigt att vara uppmärksam på fixeringarna också. Dessutom kan du plocka upp en justerbar ljuskrona på en hiss, om det behövs.

Det finns också ljuskronor som möjliggör olika belysningsalternativ, och vissa moderna modeller med kontrollpanel gör att du kan slå på och stänga av ljuskronan utan att resa dig från din sits.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga hur ljuskronorna skiljer sig åt i konstruktion och design. Om du går till en specialaffär, bland hängande lampor, kan du se följande alternativ:

En enda hängande ljuskrona är ett enda lampalternativ . Den kan placeras på olika sätt - nedåt, i sidled eller snett. Armaturer med justerbara nyanser kommer att bli särskilt framgångsrika - så kan du själv bestämma vart du vill rikta ljuset. Enkelmodeller är inte lämpliga för belysning av mörka och rymliga rum.

De används ofta i små rum med ljusa fönster. Sådana lampor köps ofta som extra belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parade eller tredubbla hängande nyanser på en stav - det här är ett annat intressant designalternativ, de är monterade på två galgar. Sådana ljuskronor ser ganska moderna och intressanta ut, men de är främst lämpliga för smala små rum. Oftast placeras skivstångsmodeller i köket eller badrummet.

Om du i ett rymligt rum eller i en studio vill dela upp utrymmet med hjälp av ljus, kommer modellen på baren också organiskt att passa in i detta koncept.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängkrona med tre armar och fem armar - det här är ett klassiskt alternativ som passar in i vilken inredning som helst. Trots att många modeller av sådana ljuskronor kan verka lite gammaldags, kan du nu hitta intressanta moderna alternativ. Utformningen av en sådan lampa bör helt bero på det inre av ett visst rum.

För stora utrymmen är det bättre att välja fem lampor, och om ditt rum är litet, kommer en trearmig ljuskrona att göra. Fördelen med modellen är att ljuset är jämnt fördelat i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa koppkronor passar harmoniskt in i nästan vilken inredning som helst. Samtidigt, oavsett lampans kraft och antal, kommer ljuset från en sådan ljuskrona aldrig att bli starkt. Välj det här alternativet för vardagsrum med ljusa fönster om du gillar mjukt diffust ljus på kvällarna.

Bild
Bild

Skiktade ljuskronor - det här är en praktisk lösning för ett rymligt rum - det är dessa modeller som ger den bästa belysningen. Ofta är det här modeller på en kedja eller på en krok. Samtidigt är det bättre om taket i rummet är mycket högt och interiören är fylld med olika detaljer, annars blir lampan med flera nivåer mycket besvärlig.

Bild
Bild

Elektrisk ljuskrona golvlampa , som är fäst i taket, är ett utmärkt alternativ för ytterligare belysning i vardagsrum. Om du inte har plats för en golvlampa på bordet eller på golvet kan detta alternativ placeras i taket ovanför skrivbordet eller nära sängen med hjälp av en upphängningssladd för lampan.

Bild
Bild

Gratis hängande plattor nu också populärt. Sådana modeller ser extremt intressanta ut, ger interiören ljushet och nåd. Detta är ett snyggt och vackert alternativ, som främst är lämpligt för små rum, eftersom lamporna riktas vertikalt nedåt och belysningsområdet är ganska begränsat.

Bild
Bild

Ljuskronor-lampor med "regn ", det vill säga med upphängningar av glaspärlor ser de väldigt intressanta ut i klassiska interiörer. Samtidigt kommer sådana ljuskronor också att ge ett visst sinne till en modern miljö. Nyanser av sådana hängande ljuskronor kan vara mycket intressanta - ibland är de praktiskt taget osynliga under glaspärlorna, och ibland är de gjorda i form av ljus. Sådana ljuskronor lockar uppmärksamhet och skapar en unik atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja rätt ljuskrona är mycket viktigt. Olika modeller är lämpliga för varje typ av inredning. Tänk på hur du väljer rätt snygg ljuskrona, beroende på rummets inredning:

Klassisk i interiören är alltid på mode. Dessutom är det inte alls svårt att hämta en hängande ljuskrona i klassisk stil. För ett enkelt och diskret alternativ kan du alltid hitta en modell med tre eller fem armar med en kropp i den färg du behöver. Om du vill att din klassiska inredning ska likna ett palats kan du prova med ljuskronor eller regnmodeller. Sådana alternativ är särskilt lämpliga för högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För lägenheter mogna lantlig stil , armaturer med träelement är bäst lämpade. Plafonds på en träbar eller plafonds-koppar på en intressant träram kan se det mest organiskt ut.

Bild
Bild

Om du föredrar en inställning i minimalismens stil , det är värt att välja de enklaste modellerna av lampor. Enstaka nyanser och ljuskronor på en stav kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anhängare eklekticism i interiören kanske inte begränsas av ramen för en viss stil. Samtidigt är det mycket viktigt att alla detaljer i interiören ser harmoniska ut och skapar en enda ensemble. Om interiören redan är full av detaljer och kombinerar mer än tre grundfärger, bör du välja en iögonfallande klassisk ljuskrona. Om situationen är ganska lakonisk kan du hämta en ovanlig ljus lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ungdomsrummet olika kreativa modeller kommer att göra. Du kan välja mellan stavkronor eller enkla hängande alternativ i modern minimalistisk stil, eller så kan du välja en snygg färgad ljuskrona med en ovanlig form.

Bland annat måste du ta hänsyn till den nödvändiga belysningsnivån i rummet.

I vardagsrummet eller sovrummet måste du välja ganska ljusa alternativ med flera kraftfulla lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett alternativ för ytterligare belysning kommer enkla ljuskronor att göra. De installeras ofta för en bar eller soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Ljuskronans storlek och form är viktig. Det är dessa parametrar som avgör hur organiskt lampan passar in i ditt hem.

Tänk på de viktigaste och mest intressanta designegenskaperna hos moderna ljuskronor:

Modellen kan vara kort, det vill säga hänga direkt från taket, eller så kan den vara lång. För långa modeller är det extremt viktigt att ha högt i tak, annars kommer de att hänga för lågt ovanför och skapa en känsla av obehag

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor med stor diameter är lämpliga för rymliga stora rum. Om du väljer en miniatyrlampa kommer den troligen att passa in i ett litet utrymme eller vara lämplig för ytterligare belysning

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska ljuskronor har en rund eller oval form, medan rektangulära modeller kan övervägas för moderna interiörer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på den extra designen på armaturen. Det finns modeller med löv, blommor, lockar eller en genomgående metallram. Om dessa alternativ kombineras med inredningen i rummet kan de se väldigt intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Hängljusets färg avgör till stor del dess utseende. De mest fashionabla och populära färgerna är nu följande:

  • Silver Är ett neutralt alternativ perfekt för alla moderna interiörer. En enkel metallram i svala grå nyanser sticker inte ut inuti och kompletterar någon design.
  • Under guldet - detta är ett extravagant alternativ som är lämpligt för barock interiörer.
  • Brons Det kommer att se bra ut i klassiska interiörer - det är inte lika iögonfallande som guld, men det ger atmosfären en speciell atmosfär och passar bra med klassiska trämöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trä halvantika modeller är den perfekta lösningen för lägenheter i lantlig stil.
  • Ljuskronor wenge med en elegant träkropp, kommer de perfekt att passa in i moderna moderna interiörer, och kommer också att tilltala minimalismälskare och kan komplettera ett modernt ungdomsrum.
  • Du kan överväga och ljusa alternativ - violetta, röda, orange, lila och blå lampor. I en enkel, återhållsam interiör kommer sådana lampor att bli en ljus accent.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Innan du köper bör du vara uppmärksam på materialet från vilket ljuskronan är tillverkad.

Följande alternativ utmärks:

  • Metall slaktkropp anses vara det mest praktiska. På grund av olika modeller kan du välja en metallmodell för alla interiörer - du kan välja en färg för nickel, guld eller brons.
  • Glas lampor är mycket ömtåliga och blir smutsiga snabbt, men de kan se väldigt snygga och ovanliga ut i moderna interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trälåda Är en praktisk lösning för lantlig eller kolonial inredning.
  • Plast moderna ljuskronor kännetecknas av en ovanlig form och en mängd olika färger. De kommer att tilltala fans av ovanlig design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller och märken

Om du vill köpa en riktigt högkvalitativ modell som kommer att tjäna dig länge, bör du vara uppmärksam på märket och ursprungslandet. …

Tänk också på i förväg om vilken typ av belysning du vill ha i hela lägenheten - om rummen är ungefär i samma stil kan det vara värt att ta alla ljuskronor och hängen från samma samling.

I butiker kan du nu hitta lampor från Ryssland, Kina och Europa.

Följande märken är mest populära:

  • Det italienska märket ST Luce tillverkar ovanliga designerhängande ljuskronor som är lämpliga för modern inredning.
  • Aurora-fabriken är välkänd i Ryssland-under detta märke producerar de både lampor i klassisk stil och mer neutrala versioner i minimalistisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskronor tillverkade i Polen under varumärket Spot Light är moderna modeller av hög kvalitet till relativt låga priser.
  • Kinesiska ljuskronor kännetecknas av de mest attraktiva priserna. Det mest populära märket är Strotskis.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter ljuskronan till taket

Du kan ansluta ljuskronan själv eller ringa proffs för detta företag. De tekniska detaljerna för fästet beror på den specifika modellen du väljer. Ibland är ljuskronorna krokade, medan andra gånger måste basen fästas direkt i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var medveten om att det kan ta lite tid att montera taklampan.

Det vanligaste problemet för konsumenterna är att justera ljuskronans höjd. Om du inte är säker på vilken höjd du vill placera din ljuskrona, är det bättre att välja en modell med justerbar längd.

Kedjemodeller kan också förkortas genom att ta bort flera länkar. I många fall är dock höjden på modellerna fast, så det är bättre att mäta takets höjd innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i det inre

Det kan vara svårt att harmoniskt passa in en ny taklampa i en befintlig rumsmiljö.

För att få ljuskronan att se bra ut inuti, notera några intressanta designidéer:

  • Om du väljer en trämodell för en inredning i lantlig stil, för en kolonial stil eller för ett klassiskt inrett rum, försök att matcha färgen på trämöbler och lampa helt. Om du inte hittar ett lämpligt alternativ är det bättre att ha färgerna så olika som möjligt.
  • I eklektiska interiörer, liksom i moderna ungdomsinteriörer, ska man inte vara rädd för att kombinera olika metallfärger tillsammans - om det finns silverfärgade föremål i inställningen kan en lampa i silver eller brons se extremt intressant ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ljusast möjliga belysning av rummet, välj ljuskronor med glaspärlor - ljuset kommer att reflekteras från den transparenta ytan. Nyanser av färgat glas kommer däremot att dämpa ljuset.
  • För ett rymligt rum är det inte nödvändigt att välja en stor ljuskrona. Flera lampor kan se väldigt imponerande ut på en gång om du placerar dem runt omkretsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är studiolägenheter på modet, liksom kombinerade rum: till exempel ett kök med matsal och ett sovrum med kontor

Det enklaste sättet att avgränsa utrymmet är med hjälp av ljus.

Du kan välja två lampor med olika design - en fungerar som huvudbelysning, och den andra kommer att vara extra.

Rekommenderad: