Ljuskronor För Vardagsrummet I Modern Stil (40 Foton): Takmodeller I Det Inre Av En Liten Och Stor Hall

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor För Vardagsrummet I Modern Stil (40 Foton): Takmodeller I Det Inre Av En Liten Och Stor Hall

Video: Ljuskronor För Vardagsrummet I Modern Stil (40 Foton): Takmodeller I Det Inre Av En Liten Och Stor Hall
Video: 110 eleganta små vardagsrum design idéer 2024, April
Ljuskronor För Vardagsrummet I Modern Stil (40 Foton): Takmodeller I Det Inre Av En Liten Och Stor Hall
Ljuskronor För Vardagsrummet I Modern Stil (40 Foton): Takmodeller I Det Inre Av En Liten Och Stor Hall
Anonim

Vardagsrummet är ett av huvudrummen i alla hem. Det är inte bara en plats för mottagande av gäster, utan också ett besökskort för värdarna. Rummet fungerar som en slags indikator på smak, individualitet, soliditet och rikedom för ägaren av ett hus eller lägenhet. Många dekorerar denna del av huset i en modern stil, som innehåller många ursprungliga och distinkta designtrender. För att interiören ska spela i ett gynnsamt ljus är det nödvändigt att korrekt välja en belysningsarmatur för vardagsrummet.

Bild
Bild

Val av funktioner

Följande funktioner är karakteristiska för ljuskronor i vardagsrummet:

  • Produkter måste ha imponerande dimensioner. I vardagsrummet är en ljuskrona inte bara en armatur utan också ett viktigt inslag i inredningen. Hon lockar uppmärksamhet, fungerar ofta som dekoration i rummet. Rummets yta kan också vara stor, så det är viktigt att ljuskronan inte går vilse i den övergripande miljön.
  • En viktig egenskap är produktens kraft. Ofta i vardagsrummet är endast en enhet installerad i form av en ljuskrona i taket, och dess ljus ska täcka alla hörn av rummet. Välj antingen kraftfulla glödlampor eller enheter med en lampskärm som reflekterar ljus från källan och skapar ytterligare ljusflöde.
Bild
Bild
  • Produktens utseende måste nödvändigtvis motsvara rummets stil. Alla detaljer - från ram till skugga - bör väljas så att de är i harmoni med stilens grundkoncept.
  • Var uppmärksam på rummets höjd. Det är en av de grundläggande faktorerna när du väljer ljuskronans dimensioner. Vissa modeller är endast lämpliga för högt i tak, medan andra är mångsidiga.
  • En faktor för att välja en ljuskrona är närvaron av barn och djur i huset. Aktiva boende i lägenheterna kan skada en alltför ömtålig föremål av stor storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Faktorn för rengöring av enhetens yta är också viktig. Vissa modeller har mycket invecklade mönster och sköra texturer som gör det svårt att ta bort damm från sina ytor.
  • Priset på ljuskronor varierar i ett stort utbud, så du kan välja nästan vilken modell som passar dina ekonomiska möjligheter.

Men kom ihåg att det finns exklusiva modeller och produkter tillverkade av dyra material som inte alla har råd med.

Med tanke på alla funktioner och valfaktorer kan du enkelt köpa en ljuskrona som passar ditt vardagsrum.

Bild
Bild

Visningar

För vardagsrum inredda i modern stil är olika typer av ljuskronor lämpliga. Det finns två huvudtyper av mönster:

Tak . Ramen för sådana produkter är tätt ansluten till taket. De är mycket kompakta och mobila. I de flesta moderna trender ser sådana mönster ovanliga ut jämfört med klassikerna. Men i ett antal futuristiska koncept är ganska imponerande dimensioner av belysningsarmaturer med invecklade nyanser tillåtna.

Hängande modeller åtföljs ofta av ytterligare belysning i form av inbyggda taklampor, som bildar en nyckfull komposition runt huvudljuskällan.

Bild
Bild

Hängande ljuskronor är mestadels karakteristiska för klassiska trender, men i modern stil används sådana mönster också. De visas i en mindre pompös utföringsform, utan spridning av kristallhängen och överdriven glans. För moderna upphängda nyanser är antingen en minimalistisk design eller en övervägande av geometriska former karakteristisk, beroende på vald riktning.

Ofta används inte en, utan flera hängande ljuskronor i en rad för vardagsrummet.

Sofistikerade användare kan beställa en anpassad design för en hängande ljuskrona, vilket ofta innebär invecklat arbete, sammanvävning av former och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För moderna ljuskronor väljs materialet beroende på interiörens stil. De viktigaste typerna av råvaror för tillverkning av moderniserade modeller är:

Plast . Den otvivelaktiga fördelen med detta material är kombinationen av styrka och lätthet. Plast är lättskött, sådana produkter kan säkert installeras i ett rum med aktiva barn.

Men det finns en risk att materialet utsätts för för höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas är ett mer ömtåligt material, men det reflekterar ljuset perfekt. Tack vare glasöverflöd kan du öka spektrumet av belysning i rummet och skapa graciösa ljusreflektioner. Det är också ett budgetalternativ till högkvalitativa kristallprodukter.

Bild
Bild

Metall - ett av de mest hållbara materialen. Det används ofta för att göra graciösa ramar i form av utsmyckade vävar. Men samtidigt är materialet hållbart, lätt att rengöra och praktiskt taget opåverkat av rengöringsmedlets sammansättning. Vanligtvis förklarar hållbarheten hos sådana strukturer deras höga kostnad.

Bild
Bild

Trä - miljövänligt material som passar bra med olika delar av interiören. Träprodukter kan vara både kompakta och stora. I de flesta fall är de inte särskilt dyra, men de är svåra att underhålla.

Trä har en låg nivå av fuktbeständighet och utsätts lätt för temperaturer.

Bild
Bild

• Textil är ett mycket populärt material för att skapa nyanser. Typiskt är utformningen av dessa lampor ganska enkel, men den finns i många moderna stilar.

Bild
Bild

Ibland används dyrare material, som kristall eller dekorativa stenar, men sådana produkter finns inte ofta i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det finns en hel del moderna inredningstrender, och var och en har sina egna unika egenskaper och egenskaper. Vem som helst kan användas för vardagsrummet, det viktigaste är att komma ihåg designfunktionerna hos belysningsarmaturer i enlighet med det valda konceptet.

Nyklassicism - en moderniserad version av den klassiska stilen. Det finns ingen pomp och pretentiöshet i den, så ljuskronan ska se elegant och luftig ut. Produkterna levereras inte med mycket glitter och glas, men deras design förblir florid och ganska komplex.

Enligt det allmänna konceptet ska ljuskronan inte spela en accentroll och sticka starkt ut mot bakgrunden av interiörets övergripande färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hjärtat av stilen ljuskrona nyanser högteknologisk ligger geometrin. Austere runda eller rektangulära former är typiska för denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta är det i denna stil som huvudljuskällan levereras med inbyggda lampor. Produkter som liknar en uppsättning böjda stavar används ofta som upphängda strukturer. Var och en har en liten glödlampa i ändarna. Tillsammans skapar de den oändliga effekten av ett rinnande vattenfall.

Bild
Bild

I eklektisk riktning ljuskronan kan spela både en neutral och en accentroll, beroende på färgfördelningen i vardagsrummet. Denna stil förutsätter frihet i valet av design. Belysningsarmaturen kan passa tätt mot taket eller tvärtom vara en ganska massiv struktur med ljuskronor och färgat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil mycket populär för moderna vardagsrum. Om du väljer takkonstruktioner bör det vara en ljuskrona med en platta intill takytan eller en inte alltför massiv geometrisk produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du föredrar hängande produkter kan du installera små strukturer som ordnas i rad.

En egenskap hos ljuskronor i ekostil är nyanser gjorda av naturmaterial.

Bild
Bild

Kärnan i stilen samtida ligger enkelhet och kortfattadhet. Fancy ljuskronor med komplex design är inte tillåtna. Även med sina stora dimensioner överbelastar inte ljuskronan interiören. Det kommer att se ännu mer fördelaktigt ut om det kompletterar interiörens geometri.

Bild
Bild

Designen av vardagsrum blir en allt mer trendig trend. chalet stil … Både upphängda och takkronor av denna trend är stiliserade som naturmaterial. Lamporna är inbyggda i figurer gjorda av rådjur, horn som imiterar trädbark eller andra naturliga ingredienser. Ramen är vanligtvis baserad på metall eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan exotisk stil är Afrikansk … Det ger vardagsrummet en speciell atmosfär och ljuskronan är en viktig detalj i inredningen. Produkter med rund form har fördelen. De kan placeras nära taket i form av en platt modell eller hängas från en kabel.

I den senare sorten är skuggan ofta dekorerad med textilier och innehåller många dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum loftstil a priori saknar den skrymmande belysningsstrukturer. Den klassiska versionen av belysningsenheter är hängande lampor fixerade i rad på en gemensam axel. De är inte utrustade med invecklade nyanser; formen på produkterna är vanligtvis enkel och lakonisk.

Ibland är en ljuskrona med en imitation av kandelabrar tillåten, men den är gjord i en ganska grov stil och är inte utrustad med mycket inredning.

Bild
Bild

Varje stil har sina egna särdrag, men den gemensamma fördelen med armaturer för alla riktningar är den relativa enkelheten i design, enkel underhåll och möjligheten att välja bland ett stort antal modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När du väljer ljuskronor för hallen är det viktigt att komma ihåg att de utför flera roller i interiören samtidigt och att noggrant närma sig köpet av en produkt, med hänsyn till alla egenskaper. Med rätt belysningsenhet blir även ett litet vardagsrum rymligt och ett stort rum blir riktigt varmt och mysigt. Ljuskronor i vardagsrummet i modern stil låter det valda interiörkonceptet spela i ett helt nytt ljus.

Rekommenderad: