Ljuskrona-plan: Takmodell I Barnkammaren För En Pojke

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona-plan: Takmodell I Barnkammaren För En Pojke

Video: Ljuskrona-plan: Takmodell I Barnkammaren För En Pojke
Video: GENDER NEUTRAL NURSERY TOUR 2024, April
Ljuskrona-plan: Takmodell I Barnkammaren För En Pojke
Ljuskrona-plan: Takmodell I Barnkammaren För En Pojke
Anonim

Utformningen av barnrummet är inte bara avsett att skapa en bekväm och intressant miljö för barnet för sitt liv, utan också att bidra till utvecklingen av hans kreativa fantasi, estetiska smak.

Att tända ett rum för ett barn (oavsett vilken ålder han är) spelar rollen som en trigger för att tänka både föräldrar och ungdomar själv om hur ett harmoniskt, bekvämt hem ska se ut. Det verkar för vuxna att det viktigaste är belysningens kvalitet, och lampans form är sekundär. Men för ett barn är en fantasiflygning inneboende, och ibland kan han flyga till ljuskronans plan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ljuskronor i form av flygplan, liksom många andra, är indelade i två kategorier:

  • tak;
  • upphängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en ljuskälla för ett rum måste du bygga på dimensionerna i själva rummet

  • I ett litet utrymme är takversionen av ljuskronan lämplig. Det är svårt att komma till sådana enheter, så de hängs ofta i ett rum för förskolebarn, eller om det finns djur hemma.
  • Det höga taket kommer att dekoreras med en hängande lampa för flygplan. Detta gör att du kan justera lampans längd för att passa harmoniskt in i rummet. Måtten på en sådan lampa är ofta ganska stora, så det kommer inte att gå obemärkt förbi i interiören. Det finns både opretentiösa barnversioner av flygplan, både en enkel biplan och kraftfulla stridsdesigner.

Upphängda modeller fästs i taket med tunna sladdar, vilket skapar effekten av ett imaginärt flygplan som svävar i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är belysningen monterad?

Som belysning för unika ljuskronor används vita runda eller cylindriska nyanser, som oftast monteras under flygplanets vingar på en metallram. Hela strukturen är inramad av spektakulär omkretsbelysning.

Alternativet utesluts inte när lamporna är installerade i fören i stället för motorerna i "flygplanet". De kraftfulla vingarna kan utrustas med en lång rad halogen- eller diodlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasstrukturer använder ofta mjuk LED -bakgrundsbelysning, som avger ett svagt ljus. Det är energieffektivt och kan också fungera som nattlampa.

Takkronan i form av ett flygplan är optimal för ett barnrum: det finns tillräckligt med belysning för både lekområdet och rekreationsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en ljuskrona av liknande design för en plantskola måste du överväga några punkter:

  • Om det finns en våningssäng i rummet är det bättre att vägra att hänga modeller. Alla föräldrar tar inte detta faktum på allvar. Men för barn kan en lampa i en så lekfull design få dem att vilja komma till den.
  • Designen ska harmoniskt passa in i barnrummet, betona den övergripande stilistiska lösningen. Ljuskronans dimensioner är direkt proportionella mot rummets dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller färgschemat: det är värt att fokusera på de viktigaste nyanserna i rummet. Om barnkammaren inte är fylld med ljusa färger kan du tillåta en flygande ljuskrona i flera färger. Annars bör du föredra en produkt i ett lugnt färgschema.
  • Vägglampor eller bordslampor gjorda i samma lekfulla stil kommer att se verkliga ut. Detta kommer att ge harmoni och komfort till det inre av barnkammaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskronan ska belysa rummet väl så att det finns tillräckligt med ljus för klasser eller spel. Öppna glödlampor i designen väljs med en matt beläggning, det kommer att skydda barnets ögon.
  • Ljuskällan måste följa alla säkerhetsföreskrifter, särskilt för hängande modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Flygkronans ljuskrona kan bli interiörens främsta höjdpunkt. En sådan designerbit är unik i sig och kommer alltid att locka ögat. Många tror naivt att en sådan lampa framgångsrikt bara passar in i pojkens rum - det här är bara fördomar.

Beroende på barnets intressen kan en unik möbel också visas i en ung flickas rum. Moderna tonårs preferenser är inte begränsade till volanger, baldakiner och en mängd olika rosa nyanser i det inre av ett flickrum. Ibland är deras hobbyer mycket kreativa, lakoniska och pojkaktigt hårda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden moderna dekorationslösningar låter dig använda ett intressant och praktiskt tillbehör i olika inredningsstilar och rum med olika ändamål.

Till exempel kommer en handgjord produkt i trädesign att vara lämplig i en rustik rustik stil, land, inställningen för ett land eller jakthus. Du kan hänga en ljuskrona i ditt vardagsrum eller en rymlig matsal för att ge dynamik till rummet.

Bild
Bild

Monokroma metallstrukturer i svart och vit design passar perfekt in i högteknologisk eller modern stil. Ett kök eller kontor med en sådan lampa kommer att se fräsch och modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antika vintagemodeller av flygplan som ljuskronor kommer att uppskattas av dem som gillar att dekorera sitt hem "antikt".

Ett snövit flygplan kan dekorera ett rymligt kontor eller annan arbetsyta.

Rekommenderad: