Högteknologiska Ljuskronor (61 Bilder): Designer LED-elitmodeller I Modern Stil, Undertaksmodeller För Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Högteknologiska Ljuskronor (61 Bilder): Designer LED-elitmodeller I Modern Stil, Undertaksmodeller För Sovrummet

Video: Högteknologiska Ljuskronor (61 Bilder): Designer LED-elitmodeller I Modern Stil, Undertaksmodeller För Sovrummet
Video: June 22, 2019 2024, Mars
Högteknologiska Ljuskronor (61 Bilder): Designer LED-elitmodeller I Modern Stil, Undertaksmodeller För Sovrummet
Högteknologiska Ljuskronor (61 Bilder): Designer LED-elitmodeller I Modern Stil, Undertaksmodeller För Sovrummet
Anonim

Tekniska framsteg har kommit in på alla livsområden för en modern person, återspeglas i tillverkningssektorn och i vardagliga saker, i hemmiljön. Designers skapar högteknologiska inredningsartiklar. Kombinationen av ultrafunktionella möbler, lampor, ovanliga ytstruktur i en komposition är karakteristisk för den högteknologiska stilen. Låt oss titta närmare på nyanserna i designen av högteknologiska inre ljuskronor och ta reda på vad du ska styra när du väljer en sådan ljuskrona.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Högteknologiska interiörer kombineras med utilitaristiska föremål, inramade i en ovanlig geometrisk form eller med strömlinjeformade rymdlinjer. Inredningen är full av olika förvandlingsmekanismer, mycket styrs av fjärrkontroller, inklusive en ljuskrona.

I allmänhet är den högteknologiska designen avsedd att göra ett något futuristiskt intryck. Det finns nästan ingen konstgjord inredning, smycken, uppseendeväckande lyx, men elementen i denna design är harmoniska i sin funktionalitet, där det inte finns något överflödigt, och varje detalj motsvarar dess funktion, vilket väcker en känsla av kosmisk mystik.

Ett transformerande bord, en hopfällbar säng, en fåtölj av transparent plast, den senaste generationen av teknisk utrustning, en omålad betongvägg, murverk, frånvaron av textilgardiner - och mot all denna bakgrund, ovanliga lampor med fantastiska bisarra former. Jag vill överväga dem, mönstren är icke-triviala och ovanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska ljuskronor kan mycket villkorligt kallas rumslampor, för det mesta är de ett helt konstverk. Denna lilla arkitektoniska form i inredningen belyser endast den del av rummet som kräver ljus, styrs ofta med en fjärrkontroll och kan ändra ljusstyrkan beroende på behov.

Vanligtvis finns det flera separata ljuskällor kombinerade med en struktur. Varje spotlight kan vridas i sin riktning, avlägsen eller nära på grund av designfunktioner.

Plafond kan höjas till taket för festlig ljusbelysning i hela rummet, eller sänkas ner till matbordet för att skapa ett mysigt litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av högteknologiska föremål finns det en begränsning i användningen av material och färger. Som regel är den grå, vit, metallisk, svart. De är utformade för att lösa designproblemet genom form, inte dekoration. Detta kan anses vara en nackdel, men med en kompetent stillösning kan dessa färger skapa en imponerande komposition.

I vilket fall som helst kommer den centrala ljuskronan att nita all uppmärksamhet med sin unika form och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

I moderna högteknologiska interiörer utan skiljeväggar mellan zoner är ljuskronorna inte bundna till takets mitt. Stora ytor där kök, vardagsrum, sovrum, korridorer kombineras i ett rum är svårt att belysa med en ljuskrona.

Det är mycket mer praktiskt att placera huvudkällan till belysning i vardagsrummet och matsalen, och i andra - separata lampor enligt zonens funktionalitet. För zonindelning är det bekvämt att använda separata lampor med riktad strålkastare på stången.

Dessa strålkastare kan ha olika höjder och är grupperade i mitten av rummet, om det behövs ändras bommens höjd och ljuset på en av lamporna riktas till önskat område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ var att använda LED -taklampor och en hängande ljuskrona i mitten av rummet. I detta fall är armaturerna uppdelade i zoner i form av separata upphängda strukturer eller flera punkt -lysdioder i en metallram ovanför en viss zon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska belysningsarmaturer har enkla geometriska former, eller tvärtom betonas fantastiskt, men båda är utrustade med metallelement med kromglans. En högteknologisk ljuskrona är en uppsättning enkla metallnyanser eller rör med riktat ljus arrangerat i flera rader. I någon zon kan det finnas ett sådant rör, och i ett annat - flera dussin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elite designkronor kombinerar ofattbara strukturella element både i höjd och läge, kan ta upp till flera meter i rymden och blir huvudelementet i rummets arkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Den stela konstruktivismen i utformningen av dessa lampor förutsätter användning av specialmaterial.

Företräde ges till metall … Metallen kan vara blank krom eller svart, mattgrå eller målad i någon färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast - ett av huvudmaterialen för nyanser av ovanliga böjda former. Plast används både transparent och matt.
  • Glas organiskt kompletterar metallstrukturer, glitter av glas och krom ger en extra fantastisk glöd. Designfunktionerna hos ljuskronor med flera rader gör det möjligt att ge konstnärligt uttryck även till elektriska sladdar, på vilka nyanser av olika former är fästa.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utrusta ljuskronor i denna stil används lysdioder oftast, eftersom en ljuskrona kan kräva upp till flera dussin glödlampor. För original högteknologiska kompositioner används COB-dioder, som är fästa på kortet och ger ett enhetligt ljusflöde. För stora ljuskronor är kraftfulla och kraftiga dioder lämpliga, för vanliga lägenhetskronor - SMD -belysare, billiga lampor med varierande ljusintensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Dessa plastmaterial låter dig förkroppsliga de mest snygga formerna i designen av högteknologiska ljuskronor. Det kan vara en mängd olika koncentriska cirklar, invecklat sammanflätade med varandra och hela fontäner av små LED -lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För brutala interiörer är strikta geometriska former som består av flera rektanglar lämpliga. Metall identiska strålkastare med riktat ljus ser organiskt ut mot bakgrunden av en betongvägg.

Ljuskronan kan vara en eller flera ljuskolonner gjorda av många lysdioder, eller den kan vara formad som en boll som flyter mitt i utrymmet. Ovanliga kompositioner av trasiga metallstavar med en LED i slutet är populära. Dessa kompositioner kan ha både horisontell och vertikal riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plafonds drar sig mot både den ursprungliga vågformen och formen på en boll, kvadrat, kon eller tetraeder, liksom formen på en bikaka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en ljuskrona måste du fokusera på rummets storlek och syfte. Högteknologiska ljuskronor för sovrummet kan vara minimalistiska, och i hallen kan de ta plats med en lätt installation. I köket är det bättre att ha flera belysningsarmaturer för att belysa arbetsytan och matsalen; på kontoret, för god belysning, behövs kraftfulla lampor.

I alla typer av rum ska ljuskronor vara snygga och funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett bra ställe för en snygg högteknologisk ljuskrona. Om vardagsrummets inredning är inrett i lämpliga ljusgråa färger, kommer en ljuskrona i form av en sammansättning av lysdioder på kromhängen att se väldigt bra ut här.

För lågt i tak är det bättre att föredra en horisontell komposition; för högt i tak kan du installera en sammansättning av strukturer som sjunker nedåt. Lysdioderna ger en blåaktig nyans som tillför främmande till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ skulle vara en ljuskrona gjord av ljusbollar, kuber, rektanglar, sexkantar av samma eller olika storlekar, fästa i olika höjder. Flera invecklat krökt oval eller cirkel, upphängd på metallkablar, kommer att vara en original accent av en högteknologisk interiör.

Metallelement i form av spiraler eller spån, harmoniskt sammanflätade med varandra och placerade på en plattform av samma metall, kommer att lägga till glans och ljusstyrka från glansen på kromytor.

Bild
Bild

Sovrum

Sovrummet kräver ett annat tillvägagångssätt när du väljer en ljuskrona. Detta är ett intimt område som kräver dämpad belysning för avkoppling. Mest lämpligt här skulle vara en ljuskrona med flera nyanser av frostat tonat glas med vanliga lampor.

Plafonderna kan placeras på en horisontell stav på ljuskronan, en eller två av samma plattor är fixerade på en vertikal stav i sängen för ytterligare belysning.

För att skapa en mer romantisk atmosfär i sovrummet rekommenderas att använda ljuskronor i form av ovaler eller fontäner gjorda av mycket små lysdioder och tunna, nästan osynliga strukturelement. Detta skapar känslan av en flytande ljuspunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

Skåpet kräver noggrannhet och kortfattning, ljuskronorna ska vara utrustade med konformade nyanser med ett riktat ljus längs skrivbordet. Röda, gröna eller gula färger är tillåtna här. Vilken lampa som helst, men den ska vara bekväm för synen.

Bild
Bild

Kök

I köket måste du kombinera olika typer av belysning. Ovanför matbordet kan du placera huvudkronan längs skärbordet - enstaka lampor av samma modell.

Det är möjligt att utrusta hela kökets omkrets på taknivå och på köksskåp med två remsor med LED -remsor. För att få det att se ut som ett rymdobjekt, lägg till en tredje rad något ovanför golvets bottenplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckar ser bra ut i små rum. I barnrummet kan de vara flerfärgade.

När du väljer en ljuskrona måste du komma ihåg att sträcktak inte kan värmas, därför måste halogenlampor överges. Lysdioder värms inte upp och kan inte skada beläggningen.

Spegeltak förstärker effekten av en högteknologisk ljuskrona. Du måste välja strukturer utan en massiv plattform, helst på tunna kablar. Massor av glödande lampor, multiplicerat med takets reflektion, kommer att skapa effekten av en stjärnhimmel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rum inredda med mörka möbler måste du installera ljuskronor med stark belysning, det kan vara flera nyanser med kraftfulla lampor eller ett gäng små lysdioder.

I en vanlig inredning eller mot en bakgrund av tegel kan en högteknologisk ljuskrona ha ljusröda nyanser eller mönster målade i gula och andra naturliga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor designer ljuskrona kommer att bli huvudfokus i rummet. Om du inte behöver uppmärksamma belysningen är det bättre att välja en mindre ljuskrona med neutrala vita eller grå matta nyanser.

Ljuskronans nyanser riktade uppåt ger ytterligare belysning, mjukare och mer diffust ljus erhålls när nyanserna riktas nedåt. I alla fall kommer ett rum dekorerat med en lampa i futuristisk stil att se utanför lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för en modern inredning

Förutom den ovanliga designen har högteknologiska ljuskronor många fördelar. De har en variabel form, varierar i typ av placering i rummets utrymme - från kompositionens horisontella arrangemang nästan i takets plan till "skyhöga" i mitten av utrymmet.

Hög funktionalitet tillhandahålls av möjligheten till flerriktade nyanser, genom att justera ljusstyrkan med hjälp av fjärrkontrollen. Dessa ljuskronor är lämpliga för små rum och stora utrymmen för att skapa ett modernt utseende.

I högteknologisk stil används ljuskronor ofta mer som dekoration än för att belysa ett utrymme.

LED -remsor på en stel geometrisk ram sätter dynamiken i interiören. Kristallelementen i krommetallstrukturen gnistrar när lamporna är tända och är kontaktpunkten i den svartvita interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verkligen ovanliga former skapas av tunna metallstavar. Ett nästan transparent element ger en atmosfär i hela rummet.

Ibland tar formgivarnas fantasi de mest ovanliga formerna. Denna idé är helt klart hämtad från en annan planet.

Rekommenderad: