Gipsskivor I Inredning (50 Bilder): Vackra Interiörgipsalternativ För Hallen Och Vardagsrummet, Köket Och Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Gipsskivor I Inredning (50 Bilder): Vackra Interiörgipsalternativ För Hallen Och Vardagsrummet, Köket Och Korridoren

Video: Gipsskivor I Inredning (50 Bilder): Vackra Interiörgipsalternativ För Hallen Och Vardagsrummet, Köket Och Korridoren
Video: INREDER & GÖR KLART HALLEN! | VLOGG 2024, April
Gipsskivor I Inredning (50 Bilder): Vackra Interiörgipsalternativ För Hallen Och Vardagsrummet, Köket Och Korridoren
Gipsskivor I Inredning (50 Bilder): Vackra Interiörgipsalternativ För Hallen Och Vardagsrummet, Köket Och Korridoren
Anonim

En modern människas liv står inte på ett ställe, det kompletteras ständigt av ny teknik och kräver en ovanlig design av bostäder. För att huset ska bli ett riktigt familjenbo används olika dekorativa element vid inredningen av interiören, som inte bara är rums huvuddekoration, utan också hjälper till att dela rummet korrekt i zoner. En båge anses vara en av sådana spektakulära dekorationsartiklar. Denna unika design ger rummen elegans och rymlighet.

Bild
Bild

Gipsbågar ser vackra ut i inredningen. Tack vare sina unika former ger de rummet en touch av modernitet och passar perfekt in i vilken stil som helst i ett hus eller lägenhet. Dessutom är detta inredningselement en originallösning i utformningen av bostäder och ger känslan av ett enda utrymme. Genom att installera valv i rum kan du inte bara utöka rummets yta, utan också öka dess mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Nyligen finns bågar i många hus. Deras popularitet i interiören beror på det stora antalet fördelar. Därför, när man inreder ett hem, rekommenderar designers starkt att bli av med innerdörrar och installera sådana moderna mönster i rum. Tack vare användningen av gipsbågar är det möjligt att inte bara expandera rummet utan också att lösa problemet med zonindelning. Dessutom ser detta arkitektoniska element elegant ut i kontrast till traditionella dörrar och fyller hemmet med en känsla av ett ovanligt utrymme.

Med hjälp av olika dekorationstekniker kan bågen särskiljas på ett sådant sätt att det blir designens mitt och passar bra med alla typer av dekorationer. Bågarnas främsta positiva punkt är deras förmåga att visuellt "höja" taket, så de är perfekta för installation mellan rum. Den enda nackdelen med konstruktionerna är fullständig demontering av dörrkarmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste du utföra mycket byggnadsarbete innan du lägger dem. Dessutom ger bågarna inte buller och värmeisolering, och alla ljud från närliggande rum kommer att tränga in fritt.

Det är oönskat att montera sådana kompositioner i genomgångsrum för vilka integritet och intim atmosfär är viktigt. Det är också viktigt att notera att bågar är luktgenomsläppliga. När du installerar dem i köket måste du vara beredd på att alla stoppade möbler från andra rum kommer att vara mättade med matlagning. Ofta föredras sådana arkitektoniska element av föräldrar i hem med små barn. Så i samma rum kan du enkelt följa barnen och vad som händer runt dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha övervägt alla fördelar och nackdelar med bågar är det värt att notera att de fortfarande anses vara de mest funktionella och bekväma strukturerna, som när de väljs ut ser win-win ut mot bostadens allmänna bakgrund.

Blanketter

Gipsbågar är av olika typer och skiljer sig i dekorationsstil, former. Tack vare sin unika struktur kan de enkelt kombineras med vilken stil som helst i huset. Sådana strukturer har funnit sin tillämpning sedan antiken och användes i stor utsträckning i interiören i länderna i den gamla östern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men mode förändras ständigt, och idag har bågarna fått ett nytt utseende. Nyligen är de mest populära konfigurationerna:

  • Modern . Elementen är gjorda i en modern stil, lämpliga för små hus med lågt i tak. Deras radie är avkortad och släta kombinationer expanderar rummet visuellt, vilket gör det rymligt.
  • Romerska . De är en klassisk typ av produkt med en cirkel som liknar ett valv. Detta är ett utmärkt inredningsalternativ för rum med högt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Östra . Tillverkad i temat för den gamla östern ser deras valv ut som en kupol med en skarp topp. Som regel väljs sådana kompositioner ut för marockansk stil.
  • Slaviska . De kännetecknas av ett enkelt utseende, de ser ut som en rektangulär öppning med slätade hörn. Dessa är multifunktionella bågar som med fördel kommer att betona alla interiörer.
  • Thai . En unik inredning, med ena sidan rektangulär och den andra fasad. Tack vare detta ovanliga utseende ser strukturen vacker ut både i modern och orientalisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trapets . Har en geometrisk form i form av en trapets med skarpa eller fasade hörn. Som regel kompletteras denna komposition med träklädsel. Den kan installeras både i privata hus och i lägenheter med brittisk inredning.
  • Nisch . Strukturen fäster inte vid dörrmottagningen, något täckt. Den installeras nära väggens yta för att dessutom kunna montera ställ för hushållsapparater och böcker. Om den är korrekt utformad blir en sådan båge det viktigaste visuella centret i rummet.
  • Portal . Den skiljer sig från andra typer av modeller genom att den inte har runda konturer. Det anses vara den enklaste typen av dörröppningsdekoration. För att få bågen att se attraktiv ut är den ofta dekorerad med trappor av glasmålningar eller en nisch. Gör att du kan spara utrymme i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lockig . Detta är en konstruktion av de mest ovanliga konfigurationerna, som är mycket framgångsrika i modern design. På grund av det faktum att gips är lätt att arbeta med kan du skapa bågar som är ursprungliga i sitt utseende.
  • Oval eller rund . De installeras i rum med lågt i tak och hjälper till att släta ut hörnen på dörren, vilket gör den rund.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

För att bågen ska se spektakulär ut i hemmet är den dekorerad med olika material. Oftast används kakel, dekorativa paneler, marmor, färg, stuckatur och sten (naturlig eller konstgjord) för detta. Dessutom rekommenderar designers att använda en kombination av flera material i dekorationen av entrémottagningen. Så, till exempel, tapeter med färg och en sten från vilken du kan lägga ut originalmönster ser vackra ut.

Kompositioner från plasthörn ser ovanliga ut . De gör inte bara bågen stark, utan betonar också dess form. För att dekorera ett arkitektoniskt element används också dekorativa överlägg som förbinder takets horisontella avsats med toppen av bågen. Som regel kompletteras sådana pålägg med stenar eller ett snidat mönster.

För att göra dörröppningen ovanlig dekorerar många designers bågarna med gardiner av tyg eller bambu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda pärlor, trägardiner eller färgade siden trådar för dessa ändamål. Vinstocken ser original ut i en sådan interiör i kombination med vackra stenar och skal.

Ovanliga lösningar

Förutom de traditionella designalternativen för bågen har ovanliga dekorationsmetoder nyligen använts i stor utsträckning. Till exempel, genom att installera en halvcirkelformad båge i ett rum, som är en kombination av rundade och plana hörn, kan du göra en smidig övergång mellan väggarna och dörröppningen. Det resulterande planet kan dekoreras med olika material.

De ser också bra ut i hus och strukturer av komplexa former med konvexa ytor och ett stort antal hörn. De skiljer sig markant från vanliga valv och fungerar som en riktig dekoration för ett hem i orientalisk stil. För att göra det arkitektoniska elementet unikt, föredrar många människor att välja icke-plana ytor på bågarna. De har ett halvcirkelformat utseende, tar liten plats och framhäver positivt stämningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väljer olika rum

Gipsskivor kan installeras i alla rum. Samtidigt, för varje rum, med hänsyn till dess designstil, är det nödvändigt att välja lämplig typ av konstruktion. Så dekorativa valv för köket bör ha en klassisk form i form av en snygg symmetrisk båge. Den har standardmått och kan enkelt monteras i valfri öppning. För att få designen att se vacker ut, rekommenderas det att komplettera den med inslag av polyuretan stuckatur; trä ser också bra ut i dekorationen av köksbågen.

Om köket är litet är det bäst att dekorera det med ett arkitektoniskt element i trapetsformen. För att visuellt öka utrymmet är en sådan komposition dekorerad med glasinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kombineras köket med matsalen, i detta fall kommer zonstrukturen att vara ett oumbärligt val. Den trapetsformade produkten installeras mellan rum och täcks med kakel eller sten.

När det gäller korridoren och korridoren är detta en speciell plats i huset där du måste designa korrekt, stänga all kommunikation och betona de vackraste platserna i rummet. Därför väljs oftast de klassiska bågformerna, dekorerade med LED -remsor. Symmetrisk dekoration med glasinsatser anses också vara ett bra alternativ. Om korridoren är stor, kommer en komposition i form av en trapets eller en bred ellips att se ovanlig ut i dess dörröppningar. Utrymmet uppdelat på detta sätt kommer att göra rummet brett och multifunktionellt, utan att det kränker dess integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar skiljeväggar för hallen och vardagsrummet är det först och främst värt att bestämma den allmänna utformningen av rummet, dess bredd och höjd. Bågar i romantisk stil kan bli ett vackert alternativ i en sådan inredning; de delar inte bara visuellt upp rummet i rummet utan gör också dörröppningen attraktiv. Sådana strukturer är dekorerade med gips och träprydnader.

Art Nouveau -bågen, gjord i form av en ellips eller en trapets, ser bra ut i hallen. För att produkten positivt ska betona den övergripande interiören i rummet kompletteras den med olika element av trä, målning, sniderier och glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har bågar med icke-standardiserade former, där lansettkonfigurationen dominerar, varit särskilt populära. Produkter med asymmetriska spår kan också användas. Det är värt att notera att bågen är lämplig för alla interiörer, det här är dess originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för inredning i lägenheten

Huvuduppgifterna för bågar anses vara en smidig uppdelning av rummet i zoner, men ibland, när man designar en design, blir sådana strukturer huvudämnet för inredning. För att ett arkitektoniskt element ska bli en integrerad del av huset och komplettera den övergripande atmosfären med mysighet och värme, måste du dekorera det korrekt. Så till exempel för högteknologiska bostäder är en båge endast lämplig från de mest moderna materialen, och för att lyfta fram det vackert används strålkastare. För kännare av enkel minimalism är det värt att välja tydligare former av produkter utan dekorationer, vilket föredrar halvcirkelformade former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har designers fokuserat på modernitet och rekommenderar att installera volymetriska valv med en vacker övergång av släta och raka linjer. Vid dekoration av sådana produkter används som regel läder, MDF eller naturligt trä.

Oavsett hur stort valet av designstilar är, förblir klassikerna alltid på modet. Modeller med ideala former väljs för det, där radien är mindre än dörröppningens bredd. Sådana kompositioner är gjorda av polyuretanformning, trä eller marmor.

Det är värt att notera att i de flesta fall väljs naturmaterial för dekoration av valv, eftersom de betonar strukturens skönhet på ett speciellt sätt och ger rummet en touch av elegans och romantik. Därför är det bäst att installera rektangulära strukturer med släta hörn. Och så att zonindelningen av rum har ett mysigt utseende, kan du göra en dekoration av ljusa gardiner eller gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisken och bågen är väldigt elegant kombinerade. Som regel är en sådan zonindelning installerad mellan köket och vardagsrummet. I denna kombination kommer stativet samtidigt att fungera som en anslutande och delande del av interiören.

I den här videon hittar du ett urval av foton av gipsbågar.

Rekommenderad: