Dörrar Till Sovrummet (42 Bilder): Skjutbara Innerdörrar I Insidan, Vilken är Bättre Att Sätta

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar Till Sovrummet (42 Bilder): Skjutbara Innerdörrar I Insidan, Vilken är Bättre Att Sätta

Video: Dörrar Till Sovrummet (42 Bilder): Skjutbara Innerdörrar I Insidan, Vilken är Bättre Att Sätta
Video: Lägga golv, sätta lister och montera innerdörrar 2024, April
Dörrar Till Sovrummet (42 Bilder): Skjutbara Innerdörrar I Insidan, Vilken är Bättre Att Sätta
Dörrar Till Sovrummet (42 Bilder): Skjutbara Innerdörrar I Insidan, Vilken är Bättre Att Sätta
Anonim

Att inreda ett sovrum kan vara svårt eftersom det finns många detaljer att tänka på. Till exempel kan det vara ett verkligt problem att välja en dörr, eftersom det ibland är ganska svårt att bestämma inte bara produktens stil och nyans, utan också om dess variation. Låt oss titta närmare på vilka modeller av sovrumsdörrar som finns, vad de är bra för och vilka som har nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är värt att noggrant välja innerdörrar för sovrummet, efter att ha studerat vilka funktioner en lämplig dörrmodell ska ha:

  • Dörren måste vara tillräckligt tätt, med vissa ljudisoleringsfunktioner .… Eftersom sovrummet är avsett för avkoppling, måste du se till att dörren (liksom väggarna i rummet) hjälper till att dränka allt ljud - detta kommer att bidra till en bättre vila;
  • Dörren måste vara tillverkad av miljövänliga material … Eftersom syntetiska komponenter kan avge speciella gaser som har en skadlig effekt på människors hälsa, bör man se till att endast naturliga komponenter ingår i sovrumsdörren.
  • Dörren måste vara av hög kvalitet, bekväm och lätt att använda .… Ofta är det problem med att öppna / stänga dörren, eftersom duken lägger sig, sväller och börjar röra golvbeläggningen. För att undvika alla dessa besvär bör du vara särskilt uppmärksam på dörrbladets kvalitet.
  • Dörren ska vara attraktiv i utseende och matcha stilen i hela rummet (i vissa fall måste du till och med välja en dubbelsidig inredningsmodell) .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Dörrens funktionalitet beror till stor del på dess modell. Vissa produkter som är ganska vackra är obekväma och inte särskilt lämpliga i sovrummet, så varje alternativ bör övervägas mer noggrant:

Glidande modeller är en ganska bra lösning, men de utför snarare funktionen som en inredning än en fullvärdig interiörpartition. De är fästa på speciella rullstyrningar längst upp och längst ner på dörröppningen. Sådana produkter är ganska enkla att använda, men har en mycket låg grad av ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att se väldigt vackert ut i en modern inredning hopfällbar modell "bok " … Principen för dess funktion är följande: dörrbladet är uppdelat i två delar, som viks när de stängs enligt principen för boksidor. Denna duk har absolut inga ljudisoleringsegenskaper, men det är mycket bekvämt ur synvinkel att spara utrymme.

Bild
Bild

Om platsbesparing inte spelar någon roll, rekommenderas det att installera vanlig svängdörr , kompletterar den med en golvtröskel. Denna modell hjälper till att säkerställa tystnad i rummet om den är gjord av högkvalitativa träråvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om dörröppningens bredd ökas något kan du ställa in dubbel svängdörr … Denna modell hjälper också till att spara utrymme, eftersom var och en av dörrarna är mycket mindre än standardbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tillverkare erbjuder dörrar från följande material:

Faner är ett ganska populärt och utbrett material som används för tillverkning av dörrblad. Detta material är en duk från många tunna snitt av naturligt trä. Det bearbetas antingen med syntetiska beläggningar eller naturliga hartser, vilket bestämmer kostnaden för duken.

Bild
Bild

Array - mycket dyrt, men högsta kvalitet av alla möjliga material. Det är starkt, hållbart, men matrisen har också nackdelar - hög vikt och intolerans mot hög luftfuktighet, såväl som plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF och spånskiva, samt spånskiva - ganska populära material med en attraktivt låg kostnad. Material är tillverkade av träfibrer och spån, har en ganska stark, tät yta och är mycket praktiska, miljövänliga. Den enda nackdelen är fuktintolerans.

Bild
Bild

Plastdörrar har den högsta graden av ljudisolering, slitstyrka, men används vanligtvis för badrum och balkongrum. Sovrummet, utrustat med plastdörrar, ser inte särskilt bekvämt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgvariationer

Det är värt att ta hand om inte bara materialet och modellen på dörrbladet, utan också valet av lämplig nyans som kommer att kombineras med interiören i hela rummet. Tänk på de mest populära färgalternativen, liksom de mest framgångsrika färgkompositionerna med dem:

Som regel är naturliga träiga nyanser populära .… Till exempel har färgerna "hasselnöt" och "gyllene ek" ganska lika toner och passar perfekt in i interiören i ljusa men varma färger, med en övervägande ljusbrun, mjuk gul och beige nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skuggan "wenge" är den mörkaste av alla , representerar en kall ton av mörkbrun, nära svart. Ett dörrblad av denna nyans kommer att se vackert ut i en inredning med en stor övervägande av kalla nyanser: ljusgrå, ljusblå, kall ljus lila och vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar i vit färg, liksom en nyans av "zebra", passar perfekt in i sovrumets "kalla" inredning , med en ljusgrå underton med mörka fibrer. Dörrar av dessa nyanser kommer att se vackra ut i sovrummet med en övervägande av mjuka kalla nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rum med en övervägande nyanser av varma färger är ett utmärkt alternativ produkt i alskugga … De gyllene undertonerna gör denna färg idealisk för kombinationer med gula, varma beige, ljusbruna och persika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning för ljusa sovrum skulle vara dörr i mahognyskugga , som enkelt kan passa in i en mörk inredning med en övervägande av svarta och vinröda nyanser, och i ett sovrum med röda detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

Följande intressanta alternativ kan särskiljas:

  • En skjutdörr i elfenben kompletterar ett ljust sovrum perfekt med inslag av gyllene nyanser;
  • En vacker vit dörr med fyrkantiga glasinsatser kommer att dekorera ett modernt sovrum med en övervägande av mjuka kalla nyanser;
  • Den mörkbruna dörren i sovrummet är mycket framgångsrik och ekar harmoniskt med trämöblerna, matchade så nära som möjligt i skuggan.

Rekommenderad: