Hur Skiljer Sig En Orkidé Från En Phalaenopsis? 29 Foton Phalaenopsis - En Orkidé Eller Inte? De Viktigaste Skillnaderna Och Beskrivningen Av Arten

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skiljer Sig En Orkidé Från En Phalaenopsis? 29 Foton Phalaenopsis - En Orkidé Eller Inte? De Viktigaste Skillnaderna Och Beskrivningen Av Arten

Video: Hur Skiljer Sig En Orkidé Från En Phalaenopsis? 29 Foton Phalaenopsis - En Orkidé Eller Inte? De Viktigaste Skillnaderna Och Beskrivningen Av Arten
Video: Mini Phalaenopsis Orchid haul - I could have 100 of these! 2024, Mars
Hur Skiljer Sig En Orkidé Från En Phalaenopsis? 29 Foton Phalaenopsis - En Orkidé Eller Inte? De Viktigaste Skillnaderna Och Beskrivningen Av Arten
Hur Skiljer Sig En Orkidé Från En Phalaenopsis? 29 Foton Phalaenopsis - En Orkidé Eller Inte? De Viktigaste Skillnaderna Och Beskrivningen Av Arten
Anonim

Orkidéer är mycket populära för sin exotiska skönhet. Inomhusväxtälskare förvirrar dock ofta olika typer av orkidéer med phalaenopsis. Denna artikel kommer att berätta hur du skiljer phalaenopsis från en orkidé. En beskrivning av var och en av dessa arter av orkidéfamiljen diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orkide

Denna vackra blomma tillhör örtartade fleråriga växter. Orkidefamiljen omfattar mer än trettio tusen arter. Dessutom är orkidéer markbundna och epifytiska.

Terrestriska kännetecknas av enkla, tjocka blad utan bladblad. Skott består av yttre och inre blad. Det finns totalt 6 kronblad. Ett inre kronblad kallas en läpp. Den har en ljus färg och spelar en nyckelroll i pollineringsprocessen.

För att pollinering ska ske måste orkidéer ha insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera sorter av orkidéer anses vara de viktigaste

Angrekum . Kräver specifika förhållanden (närvaro av ljus, hög luftfuktighet och jord). Blommorna har en otroligt behaglig doft, som intensifieras i mörkret, har en blank vit färg.

Bild
Bild

Anguloa . Det lockar uppmärksamhet med originalblommor som liknar tulpaner. Blommor kan vara vita, röda, gula, bruna. Temperaturskillnaden mellan dag och natt har en positiv effekt på växten.

Bild
Bild

Arpophyllum . Blomställningar av lila och rosa nyanser liknar ljus. Blomningen börjar samtidigt i hela växten, glädjande för ögat i två och en halv vecka. Under denna period är det nödvändigt att mata från kväve och fosfor.

Bild
Bild

Bletilla . Det anses vara det vackraste och lättaste att ta hand om. Kronbladet liknar en gladiolus. Blad når trettio centimeter, har en spetsig form.

Bild
Bild

Brassavola . Växten älskar fuktig jord och samma luft. Bladen är 20 centimeter långa. Det finns fem blommor på pedunclesna. Den hjärtformade läppen är vit i färgen.

Bild
Bild

Bulbophyllum . Representanter för denna art anses vara de mest många. Växten har ett litet rotsystem som inte behöver jord. Rötterna måste vara nakna. Läcker doft.

Bild
Bild

Vanilj . Den välkända kryddan är den plattbladiga orkidén som kallas vanilj.

Bild
Bild

Galeander . En stor anläggning som kräver mycket utrymme. Bladen är tunna och når 15 centimeter i längd. Det finns många färger, trevlig doft. Blommar på sommaren i tre veckor.

Bild
Bild

Grammatophyllum . Den största orkidén. Minsta storlek är 50 centimeter. Peduncle - upp till en meter.

Bild
Bild

Paphiopedilum . Blomman ser ut som Cinderellas sko. Den har en originalfärg, iriserande blad. Skiljer sig i ett antal funktioner inom vården.

Bild
Bild

Sarcochilus . Växten har köttiga, smala löv. Peduncle når 50 centimeter. Har ett litet antal färger.

Bild
Bild

Habenaria Radiata . Folket kallar det den vita hägern. Denna raffinerade och känsliga växt ser ut som en vacker fågel. Bladen är relativt smala. Peduncle - upp till en halv meter, det finns 8 blommor på den.

Bild
Bild

Cymbidium . Bladen är hårda. Peduncle - mer än en meter, har ett litet antal blommor.

Bild
Bild

Phalaenopsis

Det är en epifytisk växt som är vanlig i Filippinerna och några andra länder. Bladen är tjocka, växten växer upp till 50 centimeter. Luftiga rötter, ljusgröna. Stjälken liknar en fjäril. Liksom andra orkidéer finns det 6 kronblad, varav ett kallas läppen. Växten blommar i 2-6 månader. Under blomningen bildar den en stark och syrlig doft.

Låt oss överväga de viktigaste underarterna

Amabilis . Peduncle upp till 1 meter, med upp till 30 blommor med en delikat och delikat doft. Kronbladen är vanligtvis vita. Kräver luftfuktighet upp till 80%.

Bild
Bild

Schindler . Den har starka, långsträckta blad. Peduncles - upp till 1,5 meter, de kan växa upp till 200 blommor. Kronbladet är färgat i nyanser av ljusrosa. Kräver en seriös inställning till temperaturregimen.

Bild
Bild

Stewart . Frodiga blommor som förgrenar sig på peduncles ser ut som lianer. Kronbladet är vitt med röda prickar. Växten kräver hög luftfuktighet, bra belysning och korrekta temperaturförhållanden.

Bild
Bild

Sander . En extraordinär och dyr blomma. Skott av rosa nyanser blommar året om. Bladen är smaragda, spetsiga. Gillar hög luftfuktighet. Denna växt har ingen doft.

Bild
Bild

Häst . Miniatyrväxt. Under blomningen dör gamla löv, sedan dyker nya upp. Blommorna är små, upp till tre centimeter i diameter. De är ljusrosa eller ljus lila i färgen.

Bild
Bild

Sakura . Har den mest känsliga färgen (vit kant med mitten av en rosa eller lila ton). Skiljer sig i bra uthållighet. Stjälken är förtjockad, men kort. Peduncles är böjda. Blommande kan observeras upp till två gånger om året.

Bild
Bild

Luddemann . Bladen är ljusgröna. Blomningen varar från december till mars. Under denna period kräver växten riklig vattning. Färgen kan vara annorlunda (från ljusgul till lila).

Bild
Bild

Jätte . Den har enorma läderaktiga löv, vars längd når 1 meter och bredden är 40 centimeter. Färgen är ljus (gula och röda nyanser råder). Skotten utstrålar en citrusarom. Den första blomningen kan observeras efter fyra år.

Bild
Bild

Rosa . Växtens höjd är 30 centimeter. Blommornas diameter är upp till tre centimeter. Kronbladen är ljusrosa i färgen med vackra nyanser och ett ljusrosa centrum. Vid växande är det nödvändigt att bibehålla optimal luft- och jordfuktighet, samt ta hänsyn till lufttemperaturen.

Bild
Bild

Skillnader och likheter

Phalaenopsis anses vara en opretentiös växt, det kräver ingen särskild uppmärksamhet för sig själv. Därför, för nybörjare inom blomsterodling, kommer detta alternativ att vara det bästa. De flesta andra typer av orkidéer är mycket krävande och behöver vård (med undantag för vissa sorter).

När det gäller utseendet, orkidén utmärks av närvaron av små eller stora ljusgröna blad . I de flesta fall är de hårda, långa och spetsiga. Ha Phalaenopsis löv är halvcirkelformade. En annan skillnad är dess återanvändbara blomning.

Om vi pratar om odlingsförhållanden, då för en orkidé är temperaturfall inom tio grader gynnsamma. Felenopsis behöver inte temperaturförändringar . Samtidigt kan han lätt tolerera fuktig luft, även om orkidéer i de flesta fall inte gillar hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många orkidéer tål inte direkt solljus. Dessutom behöver de tung och tät jord. Phalaenopsis behöver bara jord för stöd.

De viktigaste likheterna mellan växter finns på flera punkter:

  • fukt ackumuleras i bladen;
  • bladen är långa (den enda skillnaden är i deras form);
  • vid avel är det viktigt att ta hänsyn till ljus- och fuktförhållanden;
  • vattning av blomgrödor utförs med nedsänkningsmetoden.

Sammanfattningsvis ska det sägas att de aktuella inomhusblommorna är fantastiska med sitt magnifika utseende. Genom att köpa denna eller den här växten kan du få en oförglömlig känsla av glädje av blommans skönhet. Det viktigaste är rätt vård och uppmärksamhet.

Rekommenderad: