Blommor I Köket (41 Bilder): Namnen På Opretentiösa Köksväxter. Vilka Inomhusblommor Växer Bra I Köket? Skapa Mys Med Konstgjorda Blommor

Innehållsförteckning:

Video: Blommor I Köket (41 Bilder): Namnen På Opretentiösa Köksväxter. Vilka Inomhusblommor Växer Bra I Köket? Skapa Mys Med Konstgjorda Blommor

Video: Blommor I Köket (41 Bilder): Namnen På Opretentiösa Köksväxter. Vilka Inomhusblommor Växer Bra I Köket? Skapa Mys Med Konstgjorda Blommor
Video: Tina talks about her favorite easy care indoor flowering house plants. 2024, April
Blommor I Köket (41 Bilder): Namnen På Opretentiösa Köksväxter. Vilka Inomhusblommor Växer Bra I Köket? Skapa Mys Med Konstgjorda Blommor
Blommor I Köket (41 Bilder): Namnen På Opretentiösa Köksväxter. Vilka Inomhusblommor Växer Bra I Köket? Skapa Mys Med Konstgjorda Blommor
Anonim

När du designar en köksinredning kan du inte ignorera en så viktig detalj som köksväxter. Även en grön buske kan återuppliva utrymmet och ge det en ny stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växter till köket

Mys i huset är omöjligt utan närvaro av hemblommor, inklusive i köket. Om du väljer växter för det här rummet kommer det att vara möjligt att inte bara förvandla det visuellt, utan också att förbättra livsmiljön avsevärt . Som ni vet kan många florspecialister ändra luftkvaliteten till det bättre, rengöra den från farliga ämnen och absorbera matlukt. När man tänker på livsmiljön för gröna "husdjur", bör man komma ihåg att ingen växt kan överleva de många vattenstänkarna med tvålskum eller värmen från spisen. Detta tyder på att du inte ska placera blommor nära diskbänken, liksom över spisen, i skåpet eller på huven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är dåligt upplyst eller fönstren vetter mot norr rekommenderas det att föredra de växter som älskar eller åtminstone tål skugga.

Klorofytum

Listan över köksväxter är omöjlig utan klorofytum, som ofta kallas "brudens slöja" eller "gröna lilja". Det kan identifieras genom närvaron av långa tunna löv, målade i gröna eller vitgröna nyanser, samt senor som tenderar nedåt. Det är i slutet av det senare som barn bildas. Chlorophytum ser väldigt vackert ut och kan dessutom utvecklas även under de svåraste förhållandena. Det rekommenderas till exempel att köpa det för mörka kök eller de som vetter mot norr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kulturen växer mycket snabbt och kräver ingen särskild omsorg . Faktum är att även en nybörjare för amatörblomster kan ge den rätt vård. Om ägarna måste åka på semester behöver de inte ens oroa sig för vattning - klorofytum kan överleva en hel månad utan vätska. Den enda förändringen som kommer att hända med det är torkning av bladen, som i princip snabbt elimineras när bevattningsregimen återställs. Denna växt kommer inte att dö, inte ens fylla den med vatten - rötterna börjar bara växa mer aktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klorofytum i köket kommer att rena luften från många skadliga ämnen, till exempel kolmonoxid, och även mätta den med syre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överraskande, ju högre koncentration av smuts i syre, desto mer aktivt växer kulturen och desto bättre känns den . Dessutom tror man att det gröna "husdjuret" neutraliserar skadlig strålning från vissa typer av teknik, till exempel en mikrovågsugn. Det rekommenderas att plantera cirka fyra växter i ett köksrum med en yta på cirka 20 kvadratmeter, och en kruka räcker för en fem meter liten storlek. Chlorophytum placeras på vilken horisontell yta som helst eller fixeras på en vägg eller ett fönster med hjälp av speciella hängande strukturer och krukor.

Bild
Bild

Epipremnum

Epipremnum var tidigare känt som scindaptus. Liksom klorofytum filtrerar den perfekt luften från överskott av koldioxid, vilket är en biprodukt av att använda gasbrännare. Epipremnum identifieras lätt av närvaron av rika gröna köttiga löv i ändarna av långa vinstockar. Denna kultur är vintergrön och termofil. Växten kan inte utvecklas med brist på solljus eller i kalla och torra förhållanden, så det är köket som blir den optimala bostaden för den. Det är viktigt att nämna att det inte kan växa i dystra norra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom vinstockar aktivt utvecklas under utvecklingen av epipremnum, är det nödvändigt att välja en plats för det med hänsyn till denna funktion. Helst löper de långa grenarna längs väggen eller längs de övre hyllorna. Förutom standardvård kräver växten periodisk dammning från bladen och sprutning av dem.

Bild
Bild

Cisus

Cisus är känt för de flesta blomodlare som inomhusdruvor. Det fick sin popularitet på grund av dess kravlösa placering och vård, liksom uppkomsten av vackra vävar under utvecklingen. Endast genom att plantera cisus i köket är det bättre att binda vinstockarna till speciella stöd så att de vänjer sig vid att behålla sin form. Efter en tid försvinner behovet av dem helt. Växten trivs bäst vid temperaturer från 10 till 18 grader Celsius, beroende på säsong. Det är viktigt att ventilera rummet där det växer, men inte tillåta drag eller exponering för direkt solljus. Helst ska platsen vara antingen skuggig eller med diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cisus ska inte placeras bredvid batterierna - torr luft kommer att skada den.

Sansivieria

Sansivieria, i folkmun kallat "svärmors språk", kommer också att ha ett bra läge i det norra köket. Hon är inte rädd för skuggiga utrymmen, liksom för den ljusa solen. Växten är mycket motståndskraftig, mår bra vid luftfuktighet, älskar värme, men lider inte av drag. Dessutom är Sansivieria mycket lojal mot avbrott i vattning. I köket absorberar denna kultur aktivt obehagliga lukter, upp till formaldehyd, och renar också luften från överskott av koldioxid.

Bild
Bild

Begonia

Efter att ha valt begonia för köksdekoration är det värt att ge företräde åt dess speciella inomhus sorter som blommar både på sommaren och på vintern. Växten gillar inte skugga, så det är värt att fästa den bara i kök som vetter mot väster, söder eller öster. Optimalt ljus för begonier är starkt och diffust. Trots det faktum att växten mår bra vid hög luftfuktighet bör du inte dessutom spraya den, eftersom detta hotar utseendet på mörka, fula fläckar.

Bild
Bild

Begonia, liksom de andra plantorna som nämns ovan, deltar i luftfiltrering på grund av frisättning av fytoncider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Valet av levande växter bör inledningsvis bestämmas beroende på det nya mikroklimatet i rummet. Eftersom temperaturförändringar, torr varm luft och hög luftfuktighet är möjliga i köket vid olika tidpunkter bör företräde ges till opretentiösa grödor som växer bra under sådana förhållanden. Om sådana växter verkar för tråkiga är det värt att överväga möjligheten att förvärva konstgjorda blommor, till exempel sammansättningar av skarlakenröda ranunculi, trädgårdsrosor och pioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga klimatförhållanden inkluderar mängden och riktningen av solljus, som vid behov korrigeras med gardiner eller fytolampor.

Sedan beaktas minimitemperaturen i rummet, förekomsten av utkast, vårdens komplexitet och särdragen i själva blommans cykel. För vissa människor är Feng Shui viktigt: lockar växter rikedom, kärlek och annat som är nödvändigt för sina ägare? , och vid ett positivt svar, på vilka platser är det bäst att placera dem. Naturligtvis, för de människor som väljer köksväxter, inte bara ur estetisk synvinkel, utan också från en "hälsoförbättrande" synvinkel, är det viktigt att köpa en blomma som aktivt absorberar lukt och renar luften från skadliga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Experter tror att en växt i en kruka eller vas inte ofta ska flyttas från plats till plats, eftersom detta inte är typiskt för deras natur. Men om blomman blir sjuk av någon okänd anledning och det inte hjälper att ändra bevattningsregimen, kan bytet av "bostad" vara avgörande. De kulturer som älskar ljus bör placeras närmare fönstret, åtminstone inte längre än ett par meter. För andra växter är detta krav inte avgörande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå är alla blommor - både ljusa och skuggälskande, viktiga att placera så långt som möjligt från diskbänken och hällen.

Bild
Bild

De vanligaste platserna för köksväxter är fönsterbrädan och golvet . Heta ytor som ett batteri beaktas naturligtvis inte. Dessutom placeras krukorna på hyllorna i skåp, på väggarna, gesimserna och till och med kylskåpet, vilket inte kännetecknas av starka vibrationer. Vid avveckling av hängande växter rekommenderas att ge dem ytterligare dränering från småsten för ökad stabilitet.

Bild
Bild

Bevattning av kökets "invånare" utförs med den nuvarande vätskan, som redan har ändrat den kalla temperaturen till rumstemperatur.

För att inte förstöra skåp och andra ytor bör krukor och blomkrukor dessutom vara utrustade med en pall. Behovet av vattning bestäms av jordens skick - om det översta lagret har ljusnat och torkat upp till 3 centimeter djupt är det dags att vattna buskarna.

En bra lösning är att tillsätta mineraler till jorden, som är ackumulatorer av vätska och vid behov kan överföra den till växter . Efter köpet får växten inte transplanteras omedelbart till nya krukor - först måste den vänja sig vid den nya livsmiljön i minst en vecka. När proceduren äger rum, måste den göras noggrant, inte rensa rötterna från jordklumpar utan överföra dem tillsammans med dem.

Bild
Bild

Antingen expanderad lera eller krossade äggskal används som dränering för köksväxter. De bästa krukorna är de av lera, som ger den nödvändiga luftgenomträngningen. Förutom vattning behöver köksväxter också regelbunden beskärning av torkade löv, stjälkar och blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Krukornas ursprungliga design gör att du kan placera köksväxter på en ovanlig plats. Till exempel, om du planterar dekorativa buskar i metallhinkar, kan de senare fästas på speciella krokar som är fästa vid botten av metallhyllan. En uppsättning vackra muggar kommer att visa sig vara en mycket organisk granne för dem. Det är värt att nämna att en hemträdgård ofta placeras i sådana behållare - som ett alternativ odlas mynta och basilika där.

Bild
Bild

Du kan dekorera vilket kök som helst om du planterar plantorna i originalkrukor och krukor. Det kan till exempel vara figurer av små män med "levande" grönt hår, stora färgglada muggar med fat eller snygga trälådor.

Bild
Bild

Den klassiska designen är närvaron av ett par krukor på fönsterbrädorna, en hängande krukor vid fönstret och en vacker bukett i mitten av bordet.

Rekommenderad: