Stora Fotoramar (21 Foton): De Bästa Ramarna På Väggen För Foton Av Icke-standardstorlekar

Innehållsförteckning:

Video: Stora Fotoramar (21 Foton): De Bästa Ramarna På Väggen För Foton Av Icke-standardstorlekar

Video: Stora Fotoramar (21 Foton): De Bästa Ramarna På Väggen För Foton Av Icke-standardstorlekar
Video: Krokar - Hur hänger du dina tavlor på väggen? bimago.se 2024, Mars
Stora Fotoramar (21 Foton): De Bästa Ramarna På Väggen För Foton Av Icke-standardstorlekar
Stora Fotoramar (21 Foton): De Bästa Ramarna På Väggen För Foton Av Icke-standardstorlekar
Anonim

Idag kan kvaliteten på digitala foton skriva ut dem i valfritt format och inte begränsas till små bilder för ett fotoalbum. Stora foton, kompletterade med snygga fotoramar, dekorerar hemmet och glädjer hushållets ögon. Tips för att välja stora fotoramar kan hjälpa till att lysa upp din interiör.

Bild
Bild

Design

Stora fotoramar glädjer dig med en mängd olika mönster, eftersom de kompletterar inte bara foton, utan också olika konstverk gjorda med egna händer. Broderi, oljemålning eller applikationer kan ramas in i antingen en vanlig eller en djupare ram. En bredare ram kompletterar harmoniskt volymetriska målningar som kräver ett visst utrymme mellan underlaget och glaset. Som material används ramar för fotografier enligt följande.

  • Plast - ett av de mest budgetalternativ som kombinerar enkelhet och korthet. Idag kan du se ett stort antal plastprover som imiterar snidat trä och metall. Snygga plastramar är organiska för moderna fotografier i moderna och högteknologiska interiörer.
  • Trä - ett enkelt och ädelt alternativ som passar in i alla utrymmen. Så enkla och prisvärda släta fotoramar av trä är bra för moderna stilar och romantisk Provence -stil, medan snidade baguetter är värda den klassiska stilen och vintage -riktningen.
  • Glas - material som kan rikta uppmärksamheten uteslutande till bilden. Som regel är glasramar stora glas som är utformade för att skydda bilden från damm och utbrändhet, utan att ha någon semantisk betydelse. I vissa fall har glasramen fortfarande en baguette, kompletterad med skickliga mönster av mästarna.
  • Metall - En anständig ram för snygga fotografier eller målningar. Metallramar kan vara enkla eller kompletteras med smideselement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på stora fotoramar är mångfacetterade och beror helt på fotoparametrarna. Bland dem är standardstorlekarna följande.

  • 15x21 . A5 -format - används oftast för fotografier;
  • 18x24 . B5 -formatet är ett sällsyntare format som används för fotoramar.
  • 20x30 . A4 -format är en av de populära baguetterna som används inte bara för fotografier utan också för vissa dokument.
  • 21x30 . A4 -format är ett idealiskt format för att placera tacksamhetsbrev, tacksamhet och certifikat.
  • 24x30 . B4 -format - ramens extrema storlek, producerad med ett bakben.
  • 25x35 . B4 -format - används för porträtt och landskapsfotografier.
  • 25x38 . B4-format är ett sällsynt baguetteformat som används för målningar och broderier av icke-standardstorlekar.
  • 30x40 . A3 är ett vanligt format som används för fotografier, scheman och affischer.
  • 30x45 . SRA3 -format - finns inte i bulkförsäljning.
  • 35x50 . B3 -format - finns inte i massförsäljning, oftast beställs det för att komplettera broderier av icke -standardstorlekar.
  • 40x50 . A2 -storlek är ett stort format som används för affischer.
  • 40x60 . A2 -format - används för ritningar på whatman -papper, samt olika affischer och reklammaterial.
  • 50x70 . B2 -format används extremt sällan.
  • 60x80 . A1 -format - används för affischer och landskap.
  • 80x120 . A0 -format - populärt i reklambranschen som ett tillägg till en affisch.
  • 90x120 . SRA0 -format - kompletterar affischer.
  • 100x140 . B0 -formatet är det största av alla fotoramar som hittats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på fotoramar är tilltalande med sin variation, men fler alternativ kan inte hittas i stora stormarknader . Detta är dock osannolikt att vara ett problem för designers och vanliga köpare, eftersom moderna inramningsverkstäder är redo att uppfylla en order av önskad storlek i vilken stil som helst.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att fotoramen ska komplettera fotot utan att skapa onödig stress på bilden är det viktigt att välja det inte för interiören, utan för själva bilden. Så, en ögonblicksbild av en familjefotosession för en promenad i parken kommer inte att klara trycket från en snidad förgylld fotoram som passar perfekt in i vardagsrummet . Det finns bara en väg ut - att ändra utrymmet för den här bilden, till exempel att överföra den till korridoren eller sovrummet.

Samtidigt är färgkombinationen av fotoramen med interiören fortfarande viktig . För pastellfärgade och känsliga väggar är det lämpligt att undvika prickiga baguettnyanser, medan solida vita väggar behöver dem. Baguettens ljusstyrka är bra för stilar som modern och högteknologisk.

Det är viktigt att notera att fotoramens rika nyanser på något sätt måste överlappa med bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoramens storlek kan väljas beroende på fotot eller vara flera centimeter större . I fall där ramen är större än fotot placeras fotot i en matta. En smart utvald matta kan framhäva uppmärksamhet på ett foto eller en målning, komplettera den och markera den. Huvudregeln för att välja en ram för alla syften är rummets yta. Så för stora fotoramar laddar det inre i ett litet rum, medan små ramar i en rymlig miljö går förlorade utan en stilistisk belastning.

Hur placeras?

Ramens placering är en viktig aspekt för att komplettera interiören med målningar och fotografier. Som regel finns det alltid flera ramar på väggen som är viktiga att kombinera harmoniskt. Du kan göra så här.

  • Placera den största ramen i mitten och fixa resten runt mitten.
  • Rita diagonaler från fotoramar på väggen, där varje diagonal kommer att ramas in i samma baguetter.
  • Kombinera flera bilder till en rammodul.
  • Ordna i form av en rektangel när det finns flera bilder i samma ram.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Snygg inredning uppnås tack vare fotoramsmoduler av trä med matta. Platsen kommer organiskt att komplettera de rymliga lokalerna.

Kombinationen av vita och svarta fotoramar ser organisk ut på en pastellvägg i minimalistisk stil.

Det diagonala arrangemanget av trälister ser snyggt ut i alla interiörer tack vare den framgångsrika kombinationen av olika storlekar.

Varma familj svartvita foton är organiska i svarta lakoniska fotoramar.

Ljusfotografier från en familjevandring kan bli en utmärkt grund för ett släktträd, som ligger som huvuddetaljen på väggen.

Rekommenderad: