Anspråkslösa Blommande Inomhusväxter (26 Bilder): Vad är De Enklaste Hemblommorna Att Ta Hand Om? De Vackraste Och Långlivade Blommorna

Innehållsförteckning:

Video: Anspråkslösa Blommande Inomhusväxter (26 Bilder): Vad är De Enklaste Hemblommorna Att Ta Hand Om? De Vackraste Och Långlivade Blommorna

Video: Anspråkslösa Blommande Inomhusväxter (26 Bilder): Vad är De Enklaste Hemblommorna Att Ta Hand Om? De Vackraste Och Långlivade Blommorna
Video: Världens vackraste pojke - Trailer 2024, April
Anspråkslösa Blommande Inomhusväxter (26 Bilder): Vad är De Enklaste Hemblommorna Att Ta Hand Om? De Vackraste Och Långlivade Blommorna
Anspråkslösa Blommande Inomhusväxter (26 Bilder): Vad är De Enklaste Hemblommorna Att Ta Hand Om? De Vackraste Och Långlivade Blommorna
Anonim

Varje heminredning kan dekoreras med prydnadsväxter. Dessutom producerar de syre och har antibakteriella egenskaper. Anspråkslösa blommande inomhusväxter är av särskilt intresse. De dekorerar hemmet med sina fantastiska knoppar och kräver inte noggrant underhåll.

Särdrag

Vissa inomhusväxter, som blommar året om, är anspråkslösa. Således är de idealiska för storstadsinvånare vars livsstil kan kallas aktiv. Sådana dekorativa blommor tar inte stor plats, samtidigt som de skapar ett "paradis" i alla hem . Som regel placeras enkla prydnadsväxter för hemmet i krukor och placeras på fönsterbrädan. Hemblommor kan också växa i omfattande golvvaser, men kräver inte noggrant underhåll.

Orsakerna till populariteten hos anspråkslösa inomhusväxter ligger i deras förmåga att växa och utvecklas utan regelbunden vattning och tillräcklig belysning. Deras ägare kommer säkert att kunna lämna dem i lägenheten utan uppsikt under en resa eller en affärsresa. Men när du väljer vissa sorter av dekorativa blommor är det fortfarande nödvändigt att ta hänsyn till deras egenskaper och personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackert blommande art

Växter, vars fängslande blomställningar förvånar med sitt lyxiga utseende, inkluderar följande.

Spathiphyllum

En graciös växt med ett ursprungligt namn, den är perfekt för nybörjare trädgårdsmästare, eftersom den inte kräver konstant övervakning. Det tål långsiktig brist på vattning och kräver inte ytterligare belysning . Funktionerna hos växten inkluderar långsträckta skott och vita knoppar. Spathiphyllum används ofta vid beredning av bröllopsbuketter. Växten blommar året runt, och toppen uppstår bara på sommaren.

Den graciösa "stiliga" tolererar dock inte utkast. Därför kommer den mest bekväma platsen att vara ett soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyklamener

Vackra, ljusa och opretentiösa blommor. För dem som vill beundra växten året runt är det bättre att plantera flera sorter av denna fantastiska sort på en gång. De mest populära är persiska och europeiska cyklamener . I den förra är blomningstiden från september till mars, och i den senare, tvärtom, från vår till höst. Växten föredrar en ljus, varm plats och behöver också måttlig vattning. Cyklamener växer bra och trivs i miniatyrkrukor. Blomställningarnas färg är varierad. Det finns rosa, lila och vita blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kalanchoe

En blommande, opretentiös växt med en massiv stjälk och täta blad. Kalanchoe refererar till succulenter. Den blommar väldigt vackert och magnifikt. Förutom sitt presenterbara utseende är växten känd för sina medicinska egenskaper . Dess juice har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper. Anläggningen föredrar diffus belysning och tål höga temperaturer väl. På sommaren vattnas Kalanchoe högst 2 gånger i veckan, på vintern reduceras vattningen till 1 gång på 7 dagar. Det finns över 200 typer.

De viktigaste sorterna är kända för sina livfulla röda blommor. För frodig blomning är det tillräckligt att applicera mineralgödsel 1-2 gånger i månaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fuchsia

Fantastisk hemblomma med röda, lila och vita knoppar. Rum med diffus belysning och genomsnittlig luftfuktighet anses vara bekväma förhållanden för honom. På en mörk plats kan blomväxten stoppas. På vintern är fuchsior särskilt opretentiösa. Det räcker med att skicka växten till en sval, mörk plats.

Faktum är att blomman kastar bort lövverket med ankomsten av kallt väder. För det för att växten ska trivas med frodig blomning är det nödvändigt att plocka den regelbundet … Om fuchsia har vuxit från en kruka krävs också en transplantation. När det gäller jorden är en blandning av jord, torv och humus lämplig för växten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

Bland inhemska långblommande växter utmärks sådana.

Abutilon

En vacker sort med gula knoppar som ser ut som ett lönnträd. Toppen av blomning sker på sommaren. Abutilon glädjer sin ägare från försommaren till senhösten . Miniatyr "lönn" ingår i vinterns rekreationsområde. Med regelbunden vattning och konstgjord belysning kommer en spektakulär växt att blomma året runt. Abutilon måste ta bort felaktigt växande skott. Det finns hybridsorter. Deras färg och form på knopparna är slående i sin variation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geranium

En fantastisk, långblommande växt som har en uttalad arom som stöter bort irriterande insekter. Dessutom rengör pelargon luften från bakterier och virus. När det gäller färgen förvånar växtens knoppar med ett upplopp av färger. Det finns pelargoner med hallon, skarlet och snövit blomställning. En gynnsam plats för en blomma är soligt och torrt . I ett kallt, fuktigt rum dör växten. På den somrig sommaren kräver blomman ofta vattning; på vintern vattnas pelargoner mindre ofta. För en växt är det inte nödvändigt att köpa en rymlig kruka, en liten behållare kommer att göra.

För intensiv tillväxt kan pelargontransplantation utföras på våren. En lämplig jord för pelargoner består av en blandning av gräs och humus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balsam

En vacker inomhusblomma som trivs med sin blomning varje år. Han älskar ljus och värme. Men för stark belysning kan skada den. Balsam kräver vattning, särskilt under sommaren. Många finsmakare av prydnadsväxter kallar det "ljus". Skiljer sig i frodig blomning. Knopparna är röda eller röda. På avstånd liknar blomman verkligen en liten eld.

Men den här växten gillar inte beröring. Så snart en persons hand vidrör balsam börjar fröna spridas åt olika håll. I detta avseende kallar många inomhusblomman för "touchy".

Bild
Bild
Bild
Bild

Hibiskus

En fascinerande prydnadsväxt som liknar en spretig buske med skålformade knoppar. Blomställningarna är målade i en ljust lila nyans. Det finns dock sorter med snövit och hallonknoppar. Hibiskus blommar året runt och kräver inte mycket underhåll . Det räcker att vattna det i tid och skydda det mot drag. Växten behöver också mycket ljus och tidig befruktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardenia (jasminros)

En härlig dekorativ blomma som ser ut som en ros. Växten är dock ganska humörig. Han behöver tillräcklig belysning och regelbunden vattning med surt vatten vid rumstemperatur . Samtidigt älskar nästan alla finsmakare av vackra prydnadsväxter gardenia för sitt fantastiska utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saintpaulia

Utåt liknar blomman allas favoritviolett, men den skiljer sig från den i sin opretentiöshet. Det är en miniatyrbuske med läderaktiga blad och levande knoppar. Kräver måttlig vattning och föredrar en mörk plats. Visna knoppar skärs bäst bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Alla långblommande inomhusblommor, även de mest opretentiösa, kräver viss kontroll. Så ägaren får inte glömma:

  • vattning;
  • toppdressing;
  • bibehåller en behaglig temperatur och luftfuktighet.

Inomhusblommor kräver också transplantation om krukan har blivit trång. Med förbehåll för alla ovanstående manipulationer kommer blommorna att glädja sin ägare med frodig blomning och fantastisk doft.

Rekommenderad: