Vackra Inomhusblommor (55 Foton): Brovallia Och Växter Med Dekorativa Blad I Krukor

Innehållsförteckning:

Vackra Inomhusblommor (55 Foton): Brovallia Och Växter Med Dekorativa Blad I Krukor
Vackra Inomhusblommor (55 Foton): Brovallia Och Växter Med Dekorativa Blad I Krukor
Anonim

Det finns många sätt att effektivt dekorera en heminredning, men ingen lösning kan jämföras med "levande" dekorationer - inomhusblommor. Många väljer vackra växter för sina hem, med vilka miljön får ett särskilt mysigt, livligt och gästvänligt utseende. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på attraktiva inomhusblommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest opretentiösa

De flesta blomsterodlare (både nybörjare och mer erfarna) försöker leta efter anspråkslösa växter för att dekorera sina hem. Dessa gröna husdjur behöver inte komplicerad och dyr vård . Låt oss bekanta oss med några icke-nyckfulla inomhusblommor och ta reda på vilka särdrag de har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geranium

En populär växt från familjen Geraniev. Geranium kommer från Sydafrika . Denna blomma är känd för sin anspråkslöshet. Han behöver inte komplicerad vård. Geranium odlas väldigt enkelt, så det kan placeras säkert i ditt hem även för en blomsterhandlare som inte har mycket erfarenhet av sådana frågor. En blomma kan bli en diskret men attraktiv inredning. Med honom kommer atmosfären säkert att få liv.

Geranium skiljer sig genom att den blommar nästan året runt . Det viktigaste som krävs av odlaren är att kontrollera tillståndet för plantans utseende. Om vissna blomställningar märktes måste de tas bort utan att misslyckas. Unga skott måste nypas för att påskynda tillväxten av kulturen. Nypning har en positiv effekt på pelargonblomman.

Om du inte glömmer den systematiska beskärningen av en inomhusblomma kommer den alltid att förbli estetisk och välskött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusblomman i fråga mår bra under normala temperaturförhållanden under sommarsäsongen. På vintern kommer pelargoner att vara bekväma om omgivningstemperaturen inte sjunker under 10 grader . Korrekt vattning av pelargoner kan inte försummas. Denna underbara, icke-nyckfulla växt behöver riklig vattning, men först efter att det övre jordlagret har torkat. Geranium trivs i torr luft. Du behöver inte spruta växten. Geranium kan bli upp till 30-40 cm. Blomman växer bra på soliga platser och föredrar bra torvjord. Geraniumspridning krävs samtidigt som beskärning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anthurium

Anthurium kommer från den största Aroid -familjen. Växten har ett spektakulärt, iögonfallande utseende. I vissa interiörer kan dessa inomhusblommor enkelt ta rollen som ljusa accenter. Anthurium har bladblad, vars form varierar - den är hjärtformad, spatlad, rundad . Det finns också exemplar med dissekerade blad. Plåtytornas yta är vanligtvis slät och blank eller matt.

Den största fördelen med anthurium är dess charmiga, ljusa blommor. De kan ha en mängd olika färger, till exempel saftig röd, snövit, lila. En rik "slöja" verkar täcka ett blomställning-öra, som kan ha följande former:

  • clavate;
  • konisk;
  • spiral;
  • sfärisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis ligger själva blommorna så nära varandra som möjligt på kolven. Utåt ser de mer ut som små rutor eller rhombuses . Ett annat särdrag hos inomhusblomman i fråga är att olika blommor utstrålar olika aromer. Växten kan lukta starkt, behagligt och till och med illaluktande.

Anthurium kan blomma hela året om du tar hand om tillräcklig belysning . Blommor kan överleva på växten under lång tid (upp till en och en halv månad). Vid pollinering av blommor är det möjligt att få mogna frukter - små bär av gul eller orange färg med ett par frön.

Tyvärr, över tiden förlorar anthurium oundvikligen sin ursprungliga dekorativa effekt … Deras lövverk blir mindre, stammen torkar upp. I sådana situationer måste man tillgripa den påtvingade "föryngringen" av växten.

Anthuriums lockar blomsterhandlare med sitt attraktiva dekorativa utseende. De kan användas för att dekorera både vanliga hem och kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saintpaulia

Annars kallas denna känsliga och söta växt för afrikansk viol. En sådan charmig inomhusblomma växer länge , vilket lockar uppmärksamhet hos många blomsterodlare. Saintpaulia kommer från tropiskt Afrika. Växten kan blomma i 6-10 månader om året, om du tar hand om dess korrekta innehåll. Diffust ljus och en temperatur på 18 till 25 grader är idealiska för en blomma.

Växten klarar sig bra i fuktig luft, men ska inte sprutas . Detta beror på det faktum att när vatten träffar bladplattorna kan karakteristiska bruna fläckar dyka upp på ytan. Samma defekt uppstår också när Saintpaulia utsätts för aggressiva direkta solstrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du odlar en afrikansk violett måste du komma ihåg om måttlig vattning. För detta kan du använda extremt varmt och sedimenterat vatten.

Vattning är en av huvudhemligheterna för effektiv tillväxt av den aktuella grödan. Om du vattnar Saintpaulia korrekt kommer den att växa vackert och friskt, med god immunitet.

När vintern börjar är det viktigt att se till att den inre blomman i fråga inte "fryser". För detta ändamål bör temperaturen hållas mellan +18 och 20 grader Celsius. Vi måste också ta hand om bra belysning. Många lägger en bit frigolit på fönsterbrädan, vilket kan vara en effektiv sköld mot kylan . Vid odling visar denna växt sig opretentiös, men vissa svårigheter kan uppstå på grund av tunna och sårbara bladblad och blad. Du måste hantera en sådan blomma så noggrant och noggrant som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decembrist

Decembrist är en buske med grenade stjälkar, vars medellängd är från 30 till 40 cm. Varje stam består av miniatyrsegment som liknar små löv med utskjutande kanter . Man måste komma ihåg att rotsystemet hos denna växt är dess svaga punkt. Om du inte tar hand om gynnsamma förhållanden kan rötterna snabbt börja försvagas, varefter de riskerar att dö helt och hållet. Om anläggningen är i en idealisk miljö för det, minimeras förekomsten av onödiga problem.

Decembristerna utmärks av sina luftiga rötter . De kan absorbera fukt, bokstavligen ta in det från luften runt dem. Denna inomhus skönhet blommar med spektakulära rörformiga blommor, samlade i flera nivåer. Blommorna själva visas på toppen av skotten från segmenten. Varje knopp är utrustad med ett gäng långsträckta, vackert fallande ståndare. Under naturliga förhållanden växer kulturen i fråga med blommor av snövit eller röd färg. Uppfödare har uppfödt andra sorter med mer intressanta hallon, lila och gula färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decembrist är en intressant växt som inte tål exponering för direkt solljus . Temperatursteg och torr luft kan också påverka hälsan hos dessa gröna husdjur negativt. På vintern kan en blommande kultur visas på den södra fönsterbrädan, och på sommaren och våren kommer en vacker Decembrist att känna sig bra att vara på norra eller östra sidan. För att denna intressanta buske ska växa jämnt måste den då och då vändas i ljusets riktning i olika riktningar. Det är sant att blommande planteringar varken roteras eller flyttas från sin plats.

Om vädret är varmt ute eller radiatorer fungerar hemma, måste Decembrists sprutas med vatten i tid och ibland även badas under en "dusch". Jorden i krukan måste täckas med folie i förväg . Runt blomman kan du öka fuktnivån genom att placera pallar bredvid dem med våta stenar som ligger inuti dem. Denna blomma har inga särskilda krav på temperaturvärden. Den kan växa lätt vid temperaturer på +37 grader och +2 grader Celsius. Dessa förhållanden kan dock vara extrema för växten, så du bör undvika dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crassula

Fin saftig växt, som också kallas "fet kvinna". Under naturliga förhållanden finns crassula av både örtartade och vattniga typer . Du kan också träffa trädbuskar. Inomhus succulenter är både miniatyr och stora. Växter som är hemma är alltid mer kompakta än deras "kongener" växer i naturen. Först och främst, i sin storlek, är Crassula begränsad av volymen av jordblandning, det omgivande rummet. Med tiden kommer den tjocka kvinnan säkert att förvandlas till ett träd med en liten, men tjock och tät stam.

Crassula utmärks av bladplattor, som är helkantade och enkla . Vissa arter har intressanta bladblad. Laterala eller terminala blomställningar kan verka tofsliknande eller umbellate-paniculate. I deras sammansättning kan du hitta små blommor som har gul, röd, ljusblå eller snövit färg. Det måste dock komma ihåg att den feta kvinnan blommar extremt sällan vid inomhusförhållanden. Denna kultur är vansinnigt populär, finns i många hem.

Crassula väljs ofta för vidare odling, eftersom det inte kräver komplex vård, konstant övervakning. Denna växt är hård och stark, har stark immunitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sällsynta växter betyg

Många blomsterodlare vill dekorera sitt hem inte bara med vackra, utan också exotiska växter som inte är så vanliga. Dessa gröna husdjur lockar mer uppmärksamhet och ser särskilt intressanta ut. Tänk på ett litet betyg av de mest ursprungliga sällsynta växterna som kan bli en spektakulär inredning.

Bild
Bild

Euphorbia fetma

Vårt betyg börjar med en mycket ovanlig euphorbia fetma. Vid första anblicken kan denna växt verka som en av sorterna av kaktus. I själva verket är detta en helt annan kultur, som tillhör kategorin exotiskt. Euphorbia kännetecknas av en icke-standardiserad stam, som liknar en ribbad blå boll med rader av små taggar . Blommorna kan vara ljusrosa eller gröna. De senare är placerade i form av en krona på toppen av mjölkväxten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ peppar

Du kan dekorera din hemmiljö inte bara med intressanta blommor utan också vackert växande ljusa grönsaker. Dessa inkluderar dekorativa paprika. Han är mycket förtjust i diffus belysning, och den måste vara skuggad från solens direkta strålar, annars kan kulturen täckas med brännskador.

Dekorativa inomhus paprika är en stor älskare av fukt, så de måste vattnas rikligt från höst till vår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pachypodium

Annars kallas det Euphorbia Mila eller tornkronan. Pachypodium ser intressant ut, samtidigt som det är en opretentiös växt . Dess blommor är vita, rosa, röda. De växer på en taggig stjälk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stapelia brokig

En relativt ny och sällsynt kultur med ett mycket ovanligt utseende. Den brokiga stapelia kännetecknas av stora blommor som har en lila-gyllene eller lila-grå färg. Corollas är platta och hålls på långa sticklingar.

För att locka till sig olika pollinatorer avger stapeln en lockande köttig doft, som kan verka helt obehaglig för en person.

Bild
Bild

Pseudolithos

Denna intressanta kultur har nyligen börjat dyka upp på fönsterbrädorna i privata hus och lägenheter. Pseudolithos är en av de mest ovanliga och sällsynta succulenterna ., som i sina yttre egenskaper mer liknar en havssten, grodd av koraller och alger.

Forskare har upptäckt inte mer än 10 sorter av denna ursprungliga växt, och alla skiljer sig åt i sin dekorativa effekt. Men vi måste ta hänsyn till att processen att odla Pseudolithos kan vara svår.

Bild
Bild

Venus flugfälla

En listig och hänsynslös växt som ser ut som en utomjording från en annan planet. Blomman gömmer i sig små men många fällor av serrated-typ, där du kan fånga någon insekt levande, till exempel en fluga eller en spindel . Ett offer som hamnar i en sådan fälla tvingar fällan att stängas, varefter blomman kan smälta bytet.

Bild
Bild

Det finns många fler ovanliga och sällsynta prydnadsväxter i världen, varav en typ kan orsaka överraskning och till och med avsky hos en person. När du bestämmer dig för att odla sådana grödor hemma är det viktigt att bekanta dig med alla deras funktioner och finesser i innehållet ., för att inte förstöra det exotiska husdjuret senare.

Vackra blommande sorter för hemmet

Om du vill dekorera ditt hem med spektakulära blommande grödor kan du välja bland de sorter som beskrivs nedan, som är mycket populära bland blomsterodlare.

Bild
Bild

Hibiskus

Detta är en tropisk kultur som bildar enorma blommor, vars diameter kan vara upp till 18 cm. Var och en av blommorna kan blomma i bara 1 eller 2 dagar, men växterna blommar fritt från sen vår till höst och i vissa fall till vinter . Det är bara nödvändigt att hålla jorden i ett jämnt fuktigt tillstånd, för att ge planteringen tillräckligt med ljus i rummet.

Hibiscus är känd för sina underbara blommor i en mängd olika färger. De kan vara både ljusa och neutrala, och brokiga och mättade: rött, orange, gult, rosa, vitt och till och med blått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Abutilon

Namnet på denna vackra växt kommer från lövverkets form - det är samma som lönnens. Det är en snabbt växande gröda som blommar nästan konstant . Vid odling av abutilone är det viktigt att bibehålla enhetlig markfuktighet. Det finns tillfällen när blomningen av kulturen i fråga börjar avta. Då måste du kontrollera vattningen.

För att ytterligare förstärka förgreningen av växten kan du på våren beskära stjälkarna med cirka 50%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Clivia

En bedårande växt som kan odlas i krukor. Om blomman växer inomhus kan den blomma i form av kluster med 20 rörformiga rödorange eller gula blommor. Clivia kan bara blomma när alla nödvändiga förvaringsvillkor skapas för henne . Växten har djupgröna bladblad som är inriktade på samma plan. En sådan blomma ser väldigt intressant och attraktiv ut, även om den inte blommar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brovallia

En söt växt som främst uppskattas för sin spektakulära blomning. Om du tar hand om det här gröna husdjuret kommer det bokstavligen att strö med eleganta och känsliga blåvioletta blommor. Det finns också exemplar dekorerade med snövit, blå eller lila blommor.

Det är värt att notera ögonbrynets slående långa blomning - den kan vara i 16-18 månader.

Bild
Bild

Spathiphyllum

En attraktiv växt som är opretentiös. Det är lätt och enkelt att ta hand om honom. Spathphyllum tolererar svagt ljus och låg luftfuktighet utan problem . Under sommarsäsongen behöver denna kultur delvis skugga eller diffust solljus. När vintersäsongen börjar, tvärtom, behöver spathphyllum mer solsken.

Huvudstadiet av blomning av denna stiliga man faller just på sommarsäsongen . Många av spathphyllum -sorterna kan dock blomma hela året. Växter har känsliga glansiga löv som ser estetiskt tilltalande ut även under de perioder då det inte finns några blommor på husdjuret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jasmin

Det finns ett "hav" av sorter av stilig jasmin. De flerblommiga och arabiska arterna ser särskilt ljusa och uttrycksfulla ut . De är lättast att odla hemma. Dessa sorter av jasmin måste ge tillgång till tillräckligt med fukt och ljus. Som tacksamhet för den behagliga tillväxten kommer jasmin att glädja odlaren med doftande rosa och vita blommor.

Bild
Bild

Beloperone

Den blommar aktivt med snövit blommor under sommarsäsongen. Om du förser kulturen med ordentlig vård kan den blomma över hela året . Beloperone behöver bra ljus, obligatorisk regelbunden vattning. När plantans blomningsstadium kommer är det viktigt att göra lämplig befruktning. När denna period slutar krävs det att omedelbart noggrant skära av skottens toppar. Tack vare sådana åtgärder kommer busken att växa mycket mer aktivt.

Bild
Bild

Ixora

Annars kallas denna intressanta och ljusa växt skogens låga. Ixora fick detta namn tack vare blomkluster som har en rik gul, röd eller orange färg.

Detta är en växt som inte behöver komplicerad vård. Även en nybörjare blomsterhandlare kan odla Ixora.

Bild
Bild

Gloxinia

Ytterligare en elegant växt, kännetecknad av sin vackra och spektakulära blomning. Den har attraktiva blommor som liknar små klockor . Färgen kan vara annorlunda. För närvarande har sådana intressanta sorter av gloxinia fötts upp, vars blommor ser ut som miniatyrrosor.

Kulturen i fråga känns bra i värme och hög luftfuktighet . Det ska inte vattnas, vidröra bladbladen - på grund av detta kan karakteristiska fläckar visas på dem. Helst bör växten vattnas med varmt vatten från en bricka. När blomningstiden för denna växt är över behöver den vila.

På vintern rekommenderas att krukorna förvaras svalt.

Bild
Bild

Guzmania

En ovanlig växt som definitivt kommer att locka mycket uppmärksamhet i interiören. Guzmania har tufft, glansigt och ojämnt lövverk. Den ligger på stammen och bildar en slags vas. Växtens blommor kännetecknas av ljusa färger . De kan behålla sitt attraktiva utseende i 6 månader.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Som nämnts ovan kan vackra inomhusväxter vara ett elegant tillskott till vilken inredning som helst. Lyckligtvis finns det många typer och sorter av attraktiva grödor som kan förvandla miljön, andas liv och naturliga färger till den. Låt oss titta på några bra exempel.

Den snövit stiliga jasminen kan bli en elegant dekoration av en rik inredning, gjord i klassisk eller pretentiös stil. Det är lämpligt att omge blomman med ljusa färger av klädsel och trim, i kontrast till de mörka tonerna av trämöbler

Bild
Bild

En bukett med brokiga flerfärgade guzmans kan vara ett bra komplement till en inredning, helt i vit och beige nyanser. Du kan uppmärksamma dessa fantastiska färger genom att placera dem i en hög vas i kontrasterande grönt

Rekommenderad: