Inomhusblommor Som Blommar året Runt (28 Bilder): Beskrivning Av Opretentiösa Vackra Krukväxter Som Blommar året Runt

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusblommor Som Blommar året Runt (28 Bilder): Beskrivning Av Opretentiösa Vackra Krukväxter Som Blommar året Runt

Video: Inomhusblommor Som Blommar året Runt (28 Bilder): Beskrivning Av Opretentiösa Vackra Krukväxter Som Blommar året Runt
Video: 15 BLOCKBUSTER Plants that Bloom ALL Year Around 2024, April
Inomhusblommor Som Blommar året Runt (28 Bilder): Beskrivning Av Opretentiösa Vackra Krukväxter Som Blommar året Runt
Inomhusblommor Som Blommar året Runt (28 Bilder): Beskrivning Av Opretentiösa Vackra Krukväxter Som Blommar året Runt
Anonim

Även den mest anspråkslösa interiören får ett sofistikerat utseende om den är dekorerad med blommor. Det finns många inomhusväxter som blommar under hela året. Låt oss stanna närmare på deras egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Eviga blommande inomhusväxter gör alla rum mer färgstarka och livliga. De låter dig beundra ljusa mättade färger året om, även på senhösten och vintern, när landskapet utanför fönstret är trist och monotont. Sådana kulturer har en tveklös fördel jämfört med buketter i vaser . - snittblommor vissnar snabbt och blommande inomhusväxter behåller sin dekorativa effekt länge och dör inte efter blomningen. Det finns många sådana grödor, det finns växter med stora eller små blommor, de kan ha en behaglig doft eller en äcklig lukt, de kan skilja sig åt i storleken på busken själv. De flesta blommande växter har dekorativt lövverk, därför glädjer de hushållens ögon även när de blommar.

Om du tänker ha ett grönt husdjur hemma som kan glädja dig med dess blomning under hela året , man bör komma ihåg att sådana växter är mycket krävande på vård- och underhållsförhållanden än vanliga prydnadsväxter.

Vissa människor behöver verkligen idealiska förhållanden för att de ska kunna producera blomsterstjälkar och producera riklig, långvarig blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Låt oss stanna närmare på beskrivningen av de vanligaste grödorna inom inomhusodling.

Geranium (Pelargonium)

Denna blomma har en mycket skarp doft som stöter bort insekter och patogener. På samma gång långvarig vistelse nära honom kan negativt påverka en persons allmänna välbefinnande och orsaka allvarlig huvudvärk … Därför bör du inte lägga pelargoner i ett sovrum eller barnrum, även om blommorna ser väldigt eleganta och ädla ut.

Geranium känns mest bekvämt i solen från den västra, liksom den östra och sydöstra sidan . Växten föredrar bra belysning, men det är lämpligt att undvika direkta strålar. Platsen där pelargonium ligger bör ventileras, den optimala temperaturen är 23-26 grader, vid uppvärmning till mindre än 10 grader slutar denna växt att producera blomsterstjälkar. Under varma sommardagar kräver pelargoner ofta vattning; på vintern bör fukten minimeras. För att en blomma ska växa och utvecklas väl behöver den en medelstor behållare. En blandning av lummig och blöt jord, torv, humus och flodsand är lämplig som underlag.

Bild
Bild

Begonia

Översatt från latin, översätts begonia med "blommar alltid". Hon fick detta namn för sin förmåga att blomma 12 månader om året. Denna blomma har en rik färgpalett och dekorativt lövverk . Anläggningen kräver full belysning, men ljuset måste spridas. Begonia växer bäst i fuktighet, men sprutning av bladen undviks bäst, eftersom fula bruna fläckar dyker upp på ytan från överflödig fukt. Du kan behålla optimala fuktnivåer genom att regelbundet tillsätta vätska till behållaren. Vattning bör utföras när substratet torkar; på sommaren ska bevattning vara ganska riklig och på vintern sällsynt.

Som jord för omplantering av begonier är det optimalt att använda svart jord med tillsats av torv. En sådan växt reproducerar vegetativt - genom stjälkar, sticklingar och delning av rhizomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balsam

Detta är en av de mest opretentiösa inomhusväxterna. Kulturen är ljusälskande, men tål inte direkta ultravioletta strålar. Balsam föredrar värme, men inte värme . För full tillväxt och blomning krävs en temperatur på 15-26 grader, samt daglig sprutning och riklig bevattning.

Folket kallar denna kultur för "ljus ". Faktum är att om du tittar på denna växt under blomningen, kommer det att ge intryck av en ljus eld - denna effekt skapas av en kombination av blomställningar av djuprosa och skarlakenblommor. Lång blomning, som regel, varar från juni till november. Men när du skapar ett bekvämt mikroklimat kan det producera blomsterstjälkar vid andra tillfällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fuchsia

Detta är en otroligt vacker växt som har ganska ovanliga blommor - ståndare reser sig över de frodiga kronbladskjolarna. Blommor kan vara vita, röda, rosa, samt blå, lila, lila och blå . Växten är solälskande, fuchsia mår bäst i rum med diffust ljus och hög luftfuktighet, i starkt ljus blir bladen täckta med bruna fläckar. Växten är skuggtolerant, men i mörker sträcks stjälkarna, blommorna blir sällsynta och små. Den optimala temperaturen för denna växt kommer att vara 18-22 grader.

På vintern orsakar fuchsior inte heller några svårigheter . - lägg dem bara på en mörk, sval plats och vattna dem en gång i månaden. Fuchsia växer mycket snabbt i krukor, så växten behöver periodisk beskärning. I tillväxtprocessen måste blomman transplanteras till en större behållare; den behöver inga andra ytterligare transplantationer. Det bästa underlaget för sådana grödor är en blandning av torv, kompostjord, humus och flodsand.

Bild
Bild

Abutilon

Detta är infödd i tropiska platser, så en väl upplyst, ventilerad plats kommer att bli den mest bekväma för honom. Växten blommar bäst vid en temperatur på 15-17 grader på sommaren och 10-13 grader på vintern. Under vår-sommarperioden behöver abutilone riklig vattning.

Kulturen reagerar positivt på utfodring - då och då är det nödvändigt att befrukta det med kvävehaltiga föreningar, superfosfat och kaliumnitrat. Som substrat är det bäst att använda lövmark, torv och ruttnad gödsel med tillägg av flodsand.

Bild
Bild

Hibiskus

En sådan blomma är populärt känd som "kinesisk ros". Det är en vacker prydnadsväxt med en rik färgpalett. Hela året är den rikligt översådd med rosa, snövit och ljusa skarletröda blommor. Hibiskus kräver utrymme och ljus; en bekväm temperaturregim för den kommer att vara 16-18 grader . För att växten ska kunna tillfredsställa andra med sin blommande året runt, bör den periodiskt klippas av, eftersom peduncles släpper uteslutande unga skott.

Hibiskus behöver ofta vattnas, liksom kalium- och fosfatbefruktning. En gång om året måste den kinesiska rosen transplanteras; trädgårdsjorden med tillsats av flodsand samt torv blir den optimala jordblandningen för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalanchoe

Detta är en prydnadsväxt med små blommor av gulaktig, orange, rosa eller ljusröd färg. Kulturen kan blomma när som helst på året, men dessvärre kan blomningen inte hänföras till långsiktig. Kalanchoe är mycket krävande för mikroklimatet: kall luft och fuktighet leder till rötternas snabba död . Det är därför det är mycket viktigt att upprätthålla en måttlig vattning och övervaka pallens torrhet.

För fullfjädrad tillväxt och utveckling kräver Kalanchoe starkt, men samtidigt diffust ljus, ventilation och tillräckligt med utrymme. Den optimala rumstemperaturen anses vara 18-20 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spathiphyllum

Detta är en av de mest ovanliga växterna, som skiljer sig genom att den saknar stjälkar - bladen växer direkt från marken. Det är en rikligt blommande kultur, som uppskattas för sin anspråkslöshet och spektakulära snövit blomning.

Spathiphyllum blommar bäst vid en temperatur på 22-28 grader och en luftfuktighet på 85-90% . Kulturen är extremt rädd för kyla och drag, den kräver måttlig bevattning och daglig sprutning från en sprayflaska. Växten har fått namnet "kvinnlig lycka" - enligt populär tro blommar den bara i huset där fred, ömsesidig förståelse och kärlek råder.

Bild
Bild

Violett

Utan tvekan kan den violetta kallas kvinnors favorit. Även människor som är långt ifrån blomsterodling förblir inte likgiltiga för skönheten i dess blomställningar. Kronbladet förvånar verkligen över de olika formerna från blekt lila till djuplila.

Violett föredrar ljusa platser, men dör under direkta UV -strålar . Hon behöver begränsad vattning - 2-3 bevattningar per månad är tillräckligt. Du måste använda uppvärmt surt vatten, vatten vid roten så att fukt inte kommer på bladplattorna och blommorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyklamen

Detta är en grupp med olika blommor, varje sort har sina egna särdrag. Om du vill beundra de rika färgerna året om, plantera sedan flera sorter av denna prydnadsväxt, till exempel europeisk och persisk, i en blomkruka på en gång . Den första blommar från vår till höst och den andra från höst till vår.

Denna blomma behöver väl upplysta områden, en temperatur på 15-23 grader och måttlig fukt.

Bild
Bild

Blommande stimulans och omsorg

För att gröna husdjur ska blomma rejält behöver de obehag. I det här fallet lanseras ett självbevarande program för dem, detta stimulerar processen med aktiv reproduktion och leder till att nya peduncles uppträder. I full komfort är sådana kulturer inte meningsfulla att odla . För att uppnå resultatet använder blomsterodlare skarpa temperaturfluktuationer, minskar uppvärmningen till 5-8 grader och ökar även dagsljuset.

Men det händer också att alla förutsättningar för blomning har skapats, men knopparna visas fortfarande inte. Då kan blomningen stimuleras med hjälp av organiska eller syntetiska preparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fytohormoner och biostimulanter klarar sig bäst på uppgiften:

  • Tor Mach;
  • Bio Bloom;
  • Alg-A-Mic;
  • Mogna;
  • Fisk- Mix.

De hormonella medlen "Florigen" och "Vernalin" bidrar till den aktiva bildningen av äggstockar. Många trädgårdsmästare använder folkmedicin - socker, banan, träaska, ricinolja och aloejuice.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växande rekommendationer

För att sådana blommor ska växa och utvecklas, liksom för att glädja hushållsmedlemmar med sin frodiga blomning, behöver de full belysning - brist på ljus är en av de vanligaste orsakerna till frånvaron av peduncles. Sommartid bör vara minst 10 timmar, så ytterligare belysning kommer att krävas på vintern.

Det är mycket viktigt att välja rätt jordblandning. En brist eller tvärtom ett överskott av näring har en skadlig effekt på blomningen - när du applicerar förband måste du noggrant följa tillverkarens instruktioner på läkemedlets förpackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomningsprocessen påverkas av ett antal faktorer. Bland dem:

  • tillräckligt hög temperatur;
  • hög luftfuktighet;
  • behörig bevattningsregim.

Sammanfattningsvis noterar vi att nu föredrar många att köpa redan blommande växter i butiker. Å ena sidan kan du njuta av skönheten utan ansträngning, å andra sidan odlades dessa växter med tillägg av en enorm mängd speciellt gödningsmedel.

Efter blomningen vissnar de flesta, och det är mycket svårt att uppnå återutlösning av peduncles.

Rekommenderad: