Droppbevattning För Inomhusväxter: Hur Man Gör Ett Gör-det-själv Droppbevattningssystem För Hemblommor Från Plastflaskor?

Innehållsförteckning:

Video: Droppbevattning För Inomhusväxter: Hur Man Gör Ett Gör-det-själv Droppbevattningssystem För Hemblommor Från Plastflaskor?

Video: Droppbevattning För Inomhusväxter: Hur Man Gör Ett Gör-det-själv Droppbevattningssystem För Hemblommor Från Plastflaskor?
Video: Egen droppbevattning under semestern - Trädgårdshacks med GardenR 2024, Maj
Droppbevattning För Inomhusväxter: Hur Man Gör Ett Gör-det-själv Droppbevattningssystem För Hemblommor Från Plastflaskor?
Droppbevattning För Inomhusväxter: Hur Man Gör Ett Gör-det-själv Droppbevattningssystem För Hemblommor Från Plastflaskor?
Anonim

Droppbevattning för inomhusväxter blir relevant vid en långvarig avgång från alla familjemedlemmar, liksom om blomsterhandlaren vill underlätta underhållet. Detta är ett av alternativen för att spara blommor utan komplicerade procedurer och scheman. Det kan vara antingen tillfälligt eller permanent och används särskilt av människor som har mycket grönska och spenderar mycket tid på att vattna.

Bild
Bild

Enhet

Om vi pratar om de positiva aspekterna, bör det noteras att vid organisering av droppbevattning av inhemska växter kommer fukttillgång till deras rötter att tillhandahållas regelbundet och i de kvantiteter som krävs. I det fall då det är planerat att utrusta ett litet växthus, kommer vattenkällan bara att öka effekten av det. Fukt kommer hela tiden att flöda in i jorden.

Sådana system kan köpas på specialiserade butiker, eller så kan du göra egna . Funktionsprincipen kommer att vara densamma i båda fallen. Oftast innehåller enheten en viss behållare, från vilken små tunna rör kommer. Det finns ett styrsystem enligt vilket vatten kommer att strömma till växterna efter den nödvändiga tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med färdiga system

Ett av de enklaste alternativen för att organisera ett droppbevattningssystem är att köpa ett färdigt system i en butik. Sådana produkter är oftast automatiserade, de inkluderar en lågeffektspump och filter . Basen är en bunt med långa, tunna rör och droppar. En strömförsörjning med en timer kan också finnas. Det är denna enhet som är utformad för att starta och stoppa pumpen vid önskad tid.

Autowatering får verkligen positiv feedback från konsumenter oftast. Enkel installation och användning samt användarvänlighet noteras . Men samtidigt kan man inte annat än nämna bristerna, vars huvudsakliga är elektriker. Hemlöshet kan vara ganska långsiktig. Under det kan ett strömavbrott inträffa, vilket påverkar olika enheter på olika sätt. Och om till exempel kylskåpet fortsätter att fungera efter en paus, kan det uppstå svårigheter med droppbevattningssystemet, vilket i sin tur kan leda till att växter dör.

Bild
Bild

Det finns kit som inte har någon anslutning till el. Dessa är keramiska kondroppsatser utformade för gravitationstillfört vatten. Men deras användning har också sina egna nyanser. Enligt användarnas vittnesbörd kan enheterna täppa till ganska snabbt, respektive kommer flödet av vatten i marken att stoppas.

Detsamma gäller keramiska droppare i form av kottar, som har speciella membran vid basen, som i detta fall fungerar som en fuktindikator. De säljs också separat från satserna, vilket innebär att de kan användas på dina egna system. Konen, tillverkad av keramik, är porös och har en plastspets i sin bredaste del. Ett flexibelt membran finns inuti det.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten slang levereras till munstycket, som ansluter den till dropparna . Fukt genom membranet kommer att utöva tryck genom porerna, varigenom slangens inlopp kommer att pressas. När jorden är torr kan porerna frigöra sig från vatten. Membrans öppning öppnas och vätskan börjar strömma genom dropparna som fastnar nära plantorna.

Det är dock nödvändigt att använda systemet med försiktighet, eftersom porerna lätt kan bli igensatta, vilket gör att indikatorn slutar fungera.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Ett droppbevattningssystem för hemblommor kan göras för hand. Detta kommer inte att kräva allvarliga materialkostnader, och arbetet tar inte mycket tid. Det finns 3 mest populära sätt, låt oss titta närmare på dem.

Det första sättet

Flera sjukhus IV kommer att krävas av materialen . De bör matcha antalet blommor som behöver vattnas. Du behöver också en plastflaska med en volym på 5 liter och ett elastiskt band för att hålla ihop rörändarna. Resåren kan ersättas med tråd.

Först och främst måste du ta bort spetsarna med nålarna, de behövs inte. Genom att blåsa i dropparna kan du kontrollera om de är intakta. Om rören är intakta passerar luften bra. Deras ändar ska bindas ihop och knytas med ett elastiskt band, vilket hjälper dem att sätta sig i botten av flaskan och inte flyta upp till ytan.

Man bör komma ihåg att klämning av rören kan störa hela strukturens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att rören har sänkts ner i behållaren stiger det till maximal höjd. Droppregulatorn öppnas så att vatten kan rinna genom rören och stängs sedan omedelbart . De fria ändarna fastnar i marken nära plantorna, och den nödvändiga mängden justeras med hjulet. Användare säger att i avsaknad av en dropper kan sprutor användas för att organisera ett droppbevattningssystem. De måste anslutas till en plastbehållare och PVC -rör.

Andra vägen

Denna metod också kräver en plastbehållare … Vilken storlek det blir beror direkt på växten. När det gäller ett badkar är det lämpligt att använda flera medelstora flaskor. När det gäller en liten blomkruka behövs inte mycket vätska. För att göra systemet görs små hål i flasklocket, varefter behållaren vänds och fixeras i krukan med växten.

Denna möjlighet att fukta jorden kan också användas för plantor inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tredje sättet

I det här fallet behöver du nylonsnören, ulltrådar eller andra tygmaterial lämplig för att göra veken. Du behöver också en behållare fylld med vatten och en pinne för att säkra veken. Tillverkningsprocessen är enkel. Veken är tillverkad av beredda material, varefter en av dess ändar placeras i en flaska vatten. Den andra fixeras direkt i grytan. Det är bäst att använda en pinne för att säkra den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur man gör ett droppbevattningssystem från en vanlig droppare.

Rekommenderad: