Fitoverm För Inomhusväxter: Hur Man Odlar? Användningsinstruktioner. Bearbetning Av Olika Färger

Innehållsförteckning:

Video: Fitoverm För Inomhusväxter: Hur Man Odlar? Användningsinstruktioner. Bearbetning Av Olika Färger

Video: Fitoverm För Inomhusväxter: Hur Man Odlar? Användningsinstruktioner. Bearbetning Av Olika Färger
Video: Hur jag planterar om mina växter 2024, Maj
Fitoverm För Inomhusväxter: Hur Man Odlar? Användningsinstruktioner. Bearbetning Av Olika Färger
Fitoverm För Inomhusväxter: Hur Man Odlar? Användningsinstruktioner. Bearbetning Av Olika Färger
Anonim

Läkemedlet "Fitoverm" - det är ett modernt insekticidmedel som används för att behandla inomhus-, trädgårds- och trädgårdsväxter från fästingar och skadedjur . Insekticiden klarar framgångsrikt den uppgift som den tilldelats utan att skada grönområden. Många positiva recensioner från trädgårdsmästare och trädgårdsmästare bekräftar detta faktum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den aktiva ingrediensen i Fitoverm är aversektin, som tillhör till klass 3 biologisk fara … Beroende på vilken insektsbekämpning som ska bekämpas, väljs också koncentrationen av lösningen enligt instruktionerna. I genomsnitt för beredning av en fungerande lösning per 1000 ml vatten används från 2 till 10 mg av läkemedlet.

Ämnet aversektin orsakar en paralytisk effekt på insekter, vilket resulterar i att deras liv slutar 2-3 dagar efter att läkemedlet har använts. Insekter är inte resistenta mot frekvent användning, så produkten kan användas ofta. Perioden med fullständig sönderdelning av aversektin är kort och kommer in i jorden, på grund av ämnets låga toxicitet är det inte förorenat. Den aktiva substansen ackumuleras inte i frukterna av trädgårdsodlingar och i den gröna massan av blomgrödor. Arbetslösningen används i torrt och varmt väder från början av våren till bildandet av äggstockar av fruktgrödor.

Bild
Bild

Till skillnad från trädgårdsväxter kan Fitoverm för inomhusväxter användas när som helst på året.

Oftast används det för sprutning, medan exponeringstiden för aversektin varar 1-3 veckor, beroende på koncentrationen av den använda lösningen. Efter sprutning av Fitoverma toppen av dess aktivitet inträffar den 5-7: e dagen.

Bild
Bild

Hur man odlar?

Fitoverm finns i ampuller, flaskor och till och med burkar. För att behandla inomhusblommor är det tillräckligt att köpa läkemedlet i ett paket om 2, 4 eller 5 ml. Läkemedlet måste användas korrekt, med beaktande av alla försiktighetsåtgärder:

  1. vid sprutning av växter krävs det personlig skyddsutrustning för synorgan, andning, hud;
  2. en nyberedd lösning bör användas omedelbart, utan att lämna den för långtidsförvaring;
  3. Efter att ha arbetat med Fitoverm ska sprutpistolen genast sköljas ordentligt, eftersom resterna av ämnet snabbt kan inaktivera sprutpistolen.

Instruktioner för användning av läkemedlet för behandling av hushållsväxter är följande

  1. En lösning för behandling av en blomma bereds med en hastighet av 2 g ämne per 1000 ml vatten.
  2. Vattnet för beredning av lösningen tas varmt.
  3. Cirka 70-80% vatten hälls i behållaren, och de återstående 20-30% försiktigt försöker att inte stänka, tillsätt preparatet "Fitoverm" från ampullen. För att späda ut det, rör om lösningen med en träpinne.
  4. Sedan kombineras båda delarna i en behållare och lösningen är klar att användas. Du måste använda den inom 2-3 timmar.
Bild
Bild

Vid beredning av lösningen är det viktigt att se till att dess koncentrerade del inte kommer in på din utsatta hud. Om detta händer tvättas huden omedelbart med tvål under rinnande vatten.

Om ens den minsta delen av lösningen av misstag sväljs är det nödvändigt att snabbt framkalla kräkningar och skölja magen . Då måste du acceptera stora mängder aktivt kol och sök akut läkarvård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bearbetas?

Arbetslösning "Fitoverma" kan användas i kombination med biologiska produkter som stimulerar växttillväxt, förutsatt att inget sediment bildas vid blandning av produkterna … Inomhusblommor bearbetas med en sprutpistol.

Vid behandling av inomhusväxter från spindelkvalster, skalinsekter, thrips, vita flugor, bladlöss rekommenderas sprutningen att utföras utomhus eller på en öppen och ventilerad balkong. I blåsigt och kallt väder är det bättre att inte utföra bearbetning, välja en torr och varm dag. Vanligtvis, bearbetning utförs 2-3 gånger med ett intervall på 7-10 dagar. Effekten av behandlingen märks efter 3 dagar.

Bild
Bild

Vid behandling av inomhusväxter som drabbats av en invasion av skadedjur måste du spraya alla blommor som låg bredvid varandra. Detta måste göras som en förebyggande åtgärd så att det inte uppstår infektion igen.

Bearbetningen utförs på torra växter och görs bäst under dagen.

Bruksanvisning för olika färger

Läkemedlets effektivitet påverkas av omgivningstemperaturen. Till exempel vid en lufttemperatur på 15 ° C är effekten av Fitoverma bara 30%, men den ökar till 800% när luften värms upp till 30 ° C. Därför rekommenderar tillverkare att använda en insekticid under förhållanden när lufttemperaturen är 20 ° C - denna indikator anses vara optimal och aktiverar aversektins verkan. Växter sprutas inte bara med en fungerande lösning, de kan också vattnas med Fitoverm . Vattning kommer att döda insektslarverna som de kan lägga in i blomkrukans mark.

Bild
Bild

Behandlingen av olika typer av inhemska växter beror på typen av insekts skadedjur, och därför har denna process vissa särdrag.

Violer

Uzambaravioler (Saintpaulia) attackeras ofta av en invasion av spindelmider, bladlöss eller thrips. Om tecken på skada inte märks i tid, dör blomman snabbt. För att behandla denna inomhusblomma bör inte de drabbade delarna av den behandlas, utan hela växten. För att säkerställa eliminering av skadliga insekter bör jorden i blomkrukan ersättas helt . Om detta av någon anledning är omöjligt, behandlas jorden, liksom själva växten, med en insekticidlösning. Om det bildas blomstjälkar i fiolerna under behandlingen med "Fitoverm", måste de tas bort.

Arbetslösningen för behandling av uzambara -violerna framställs med en hastighet av 1000 ml vatten och 2 ml Fitoverma. För att öka effekten av insekticidens aktiva substans, tillsätts några droppar flytande tvål eller preparatet "Solvet-Gold" till denna komposition, vilket hjälper lösningen att stanna kvar på bladens yta och inte rulla av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violetten ska sprutas generöst på utsidan och insidan av bladen . För att uppnå ett positivt resultat utförs minst 3 behandlingar. Varje cykel utförs 3 gånger om dagen. Intervallet mellan sådana sprayer är 4-5 dagar.

Den behandlade växten avlägsnas i flera dagar på en mörk plats, där den är varm och det inte finns några drag. Om detta inte görs kommer mörka fläckar att dyka upp på bladen av Saintpaulia.

Bild
Bild

Orkidéer

Innan denna växt bearbetas avlägsnas den från krukan och rötterna skakas noggrant av marken och tvättas sedan i en varm men svag lösning av "Fitoverma", beredd vid upplösning av 1 ml av produkten i 1 liter vatten … Krukan behandlas med ett desinfektionsmedel eller ersätts med ett nytt. Efter att ha förberett en arbetslösning (2 ml / 1 l) sprutar de plantans löv och stjälk med den. Efter bearbetning ska orkidén läggas på en torr pall och täckas med plastfolie. Pallen tas bort till en mörk plats. En dag senare planteras växten i ny jord.

Att vattna växten efter behandling med ett insektsmedel börjar först efter 5 dagar, och omsprutning görs först efter 7-10 dagar . Totalt görs 3 bearbetningscykler för att bli av med orkidéer från skadedjur. Men 2 efterföljande behandlingar utförs inte genom sprutning, utan genom att vattna jorden där blomman planteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ficus

Storbladiga gummiliknande ficuser attackeras ganska ofta av skalinsekten, som manifesterar sig som gula eller rostbruna fläckar på bladen. Före behandling med Fitoverm löv tas helt bort eller rengörs från insekter med en borste … Det är möjligt att tvätta bladplattorna från skidan med hjälp av en lösning av tobaksdamm, varefter bladen måste torkas. För att behandla en växt i en sprayflaska, väljs läget för den bästa dispersionen. Arbetslösningen är förberedd genom att lösa 2 ml av läkemedlet i 1000 ml vatten . Några droppar flytande tvål tillsätts i kompositionen så att produkten inte droppar från bladens yta. Antalet behandlingar bör vara minst 4-5, intervallet mellan dem ska vara 4-5 dagar.

Om ficus är infekterad med thrips måste koncentrationen av arbetslösningen vara starkare för att förstöra dem. För detta ändamål löses 5 ml Fitoverma i 500 ml vatten. Om lesionen är för riklig kan 300 ml vatten tas. Vid sprutning behandlas inte bara bladplattorna på båda sidor, utan också jorden i krukan. En dag efter behandlingen tvättas ficus med rinnande vatten. Totalt utförs sådan sprutning minst 2-3 gånger, och intervallet mellan dem görs i 14 dagar.

Bild
Bild

Liljor

Inomhusliljor kan påverkas av thrips, spindelmider eller bladlöss. Beroende på typ av insekts skadedjur väljs också koncentrationen av Fitoverma arbetslösning:

  • för att bekämpa spindelmider, lösa 4 ml av läkemedlet i 2000 ml vatten;
  • bladlöss avlägsnas effektivt med en mer koncentrerad komposition - 4 ml / 1000 ml;
  • för förstörelse av thrips bereds en lösning med en lägre koncentration - 4 ml / 500 ml.

Vid hantering av liljor är det viktigt så att läkemedlet faller på hela bladplattans yta från alla sidor . Toppen av Fitovermas effektivitet inträffar 7 dagar efter sprutning. Anläggningen omarbetas efter 3 veckor. För att förhindra att insekticiden droppar från släta plåtar, tillsätt flytande tvål eller Solvet-Gold till arbetslösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande sprutning av inomhusväxter rekommenderas 4 gånger per år. Det är särskilt viktigt att göra detta innan hösten och våren börjar, när luftfuktigheten stiger och centralvärmen stängs av.

Fitoverm är ett effektivt läkemedel, varefter inomhusblommor kan matas med gödningsmedel, tillväxtstimulerande medel och vid behov behandlas med fungicider den tredje dagen . Tillverkarna varnar dock för att det är oönskat att kombinera denna insekticid med ämnen som innehåller alkali.

Rekommenderad: