Väteperoxid För Inomhusblommor: Appliceringsmetoder. Hur Kan Du Vattna Dina Hemblommor? Dosering. Hur Man Odlar? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Väteperoxid För Inomhusblommor: Appliceringsmetoder. Hur Kan Du Vattna Dina Hemblommor? Dosering. Hur Man Odlar? Recensioner

Video: Väteperoxid För Inomhusblommor: Appliceringsmetoder. Hur Kan Du Vattna Dina Hemblommor? Dosering. Hur Man Odlar? Recensioner
Video: Skötselråd för orkidé - hur du lyckas 2024, Maj
Väteperoxid För Inomhusblommor: Appliceringsmetoder. Hur Kan Du Vattna Dina Hemblommor? Dosering. Hur Man Odlar? Recensioner
Väteperoxid För Inomhusblommor: Appliceringsmetoder. Hur Kan Du Vattna Dina Hemblommor? Dosering. Hur Man Odlar? Recensioner
Anonim

Ofta används väteperoxid vid vård av inomhusväxter. Många vet att det är användningen av kemikalier som gör det möjligt att odla en vacker växt, men de orsakar stor skada för hemgrödor, så det är bättre att ge företräde åt biologiska läkemedel, inklusive väteperoxid. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dosering och applicering av väteperoxid för inomhusväxter.

Bild
Bild

När behövs det?

Väteperoxid är viktigt för att ta hand om hemblommor, men det är värt att notera det de kräver en extremt svag lösning av detta ämne . Det är strängt förbjudet att ta ren väteperoxid. Vid vård av inomhusväxter används detta ämne för både rot- och bladbearbetning … Peroxid kan användas för att behandla verktyg, händer och krukor under plantering eller transplantation.

Viktig! För inomhusblommor kan du använda enbart nyberedd väteperoxidlösning.

Bild
Bild

Florister noterar det för vattning räcker det med att bara tillsätta 2-3 droppar av detta preparat till vattnet … Aktivt syre förtränger utmärkt kloratomer. Som ett resultat är jorden mättad med de nödvändiga elementen. Efter flera sådana vattningar blir växterna vackra, deras blomningstid ökar, de börjar växa aktivt och blir också av med olika parasiter och sjukdomar.

Detta läkemedel hjälper utmärkt i närvaro av svampsjukdomar . Väteperoxid har också en positiv effekt på rotsystemet. Rötterna blir starkare, deras förfall stannar. Det är därför en sådan lösning används ofta som gödningsmedel.

Bild
Bild

Hur förbereder man lösningen?

Först måste du förbereda vattnet. Det kan tas från vattentillförseln, men det bör stå i 6-8 timmar för att bli av med klor . Även om vissa odlare använder regnvatten eftersom det redan innehåller peroxid, vilket är känt för att ha en positiv effekt på inomhusväxternas hälsa.

Så efter att du har förberett vattnet måste du köpa peroxid. Det bör spädas med vatten i vissa proportioner, eftersom en annan dosering används, vilket beror på syftet med lösningen:

  • för daglig vattning behöver du bara tillsätta 2-3 droppar 3% peroxid per 1000 ml vatten;
  • för förebyggande ändamål används lösningen för jordodling, medan endast 3 ml peroxid per 1000 ml vatten krävs för dess beredning;
  • om det är nödvändigt att bearbeta jorden omedelbart innan kulturen planteras, är det nödvändigt att ta 30 ml peroxid för 5 liter vatten.

Det är värt att betona det peroxidlösning används ofta som ett profylaktiskt medel för olika sjukdomar, liksom för behandling av dem . Med sin hjälp blir unga plantor starkare och vissna växter börjar växa bättre.

Om du till exempel behöver förstöra senblåsa måste du späda ut 30 droppar jod och 3 msk i 10 liter kallt vatten. matskedar peroxid.

Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Varje odlare bör veta att användningen av väteperoxid i sin rena form är dödlig för växter, eftersom det bränner grödan. Du måste veta den exakta dosen för att använda peroxiden korrekt, utan att skada krukväxterna. Ganska ofta används en peroxidlösning som rot- och bladmatning för dekorativa lövväxter .… Denna lösning används när man planterar eller transplanterar dem. Det är vanligt att använda det för bearbetning av både händer och verktyg avsedda för trädgårdsarbete.

Bild
Bild

Vattning

Om du använder en lösning av väteperoxid kan du skapa ytterligare luftning av jorden, vilket bidrar till snabb absorption av näringsämnen som finns i själva jorden. För att förbereda en lösning för att vattna jorden, bör lösas i 1000 ml vatten 10 ml peroxid . Det räcker att bevattna 1-2 gånger i veckan på sommaren och bara en gång varannan vecka på vintern.

Peroxid har utmärkta bakteriedödande egenskaper, så det används för att bekämpa rotröta, senblåsa och svart ben . Vanligtvis uppstår denna typ av sjukdom när vattnet för bevattning innehåller en liten mängd syre. I det här fallet är det värt att kombinera ett fosfortillskott och 3% peroxid.

Om du tar ett standardpaket med fosfatgödselmedel räcker det bara med 20 ml peroxid. Det ska bara användas 2 gånger i veckan.

Bild
Bild

För att vattna med en peroxidlösning ger en exceptionellt positiv effekt bör du följa följande regler:

  • initialt är det värt att rensa matjorden för skräp (fallna löv), eftersom det leder till sönderfall, som ett resultat börjar patogena mikroorganismer föröka sig;
  • skall försiktigt vatten , eftersom jorden måste vara grundligt mättad med lösningen; kom ihåg att överflöd påverkar tillståndet hos växtens rotsystem negativt, eftersom det kan börja ruttna är det bättre att helt enkelt tömma det återstående vattnet efter vattning;
  • det översta lagret av jorden behöver lossas , vilket kommer att förbättra tillförseln av syre till rotsystemet i hemblomman.

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att vissa växter bara behöver bottenvattning, till exempel Saintpaulia, orkidéer. För att vattna violer, rosor eller orkidéer måste du förbereda följande komposition:

  • 1000 ml vatten;
  • 30 droppar jod;
  • 2 msk. matskedar peroxid.
Bild
Bild

Toppdressing

Väteperoxid används ganska ofta för att skapa gödselmedel som kommer att rädda döden av en vissen växt och aktivera dess tillväxt. Om grödan bevattnas kommer markens sammansättning att förbättras avsevärt, mängden näringsämnen och mikroelement i den kommer att öka. Om du regelbundet gödslar dina hemväxter med väteperoxid kan du snart förvänta dig följande resultat:

  • lövverk blir mörkare;
  • nya knoppar bildas, om vi pratar om blommande arter;
  • grenarna förvärvar elasticitet.

Komplexet bör inte använda konstgödsel. För att mata hemväxter är det värt att använda uteslutande naturliga formuleringar.

Bild
Bild

Besprutning

Peroxidlösning är utmärkt inte bara för vattning, utan också för sprutning. Om du planerar att spraya plantorna är det värt att lyfta bladen, medan själva proceduren måste utföras 2-3 gånger i veckan … Med hjälp av sprutning blir lövverket tjockare, dess turgor bevaras, unga skott växer bättre och blekande stjälkar blir starkare. Med hjälp av sådan sprutning kan sjukdomar som rotröta, senbrist, svartben och mögel besegras. Detta blir ett utmärkt förebyggande av skadedjur.

Viktig! Förbered lösningen omedelbart innan du använder den.

Bild
Bild

För rötter

Om du använder peroxid för rotsystemet är det ett utmärkt substitut för organiskt gödselmedel. Vart i använd inte annat gödningsmedel, eftersom peroxid kommer att räcka . Du kan ta regnvatten, kranvatten eller smälta vatten. Att vattna jorden med väteperoxid förbättrar rotnäringen, förhindrar ruttning och desinficerar också jorden. Vattna en hemväxt med det bör göras en gång varannan vecka.

Bild
Bild

Fröbehandling före sådd

Innan du planterar frön är det bättre att desinficera dem. För att göra detta, förbered följande lösning:

  • 1000 ml vatten;
  • 30 ml väteperoxid;
  • 2-3 droppar diskmedel (vätska);
  • 20 ml alkohol.

Om fröna blötläggs i en lösning med peroxid i 2-3 timmar kommer de att gro snabbare. Det räcker med att blanda 0,25 liter vatten och 30 droppar peroxid.

Sådan behandling mjuknar upp fröskiktet avsevärt, så de gror snabbare och skyddas också mot patogena mikroorganismer.

Bild
Bild

Vidare är det värt att plocka plantorna. Nu måste de behandlas varje dag med en ny lösning. Regelbunden bearbetning hjälper till att skydda växten från skadedjur som:

  • nematoder;
  • trips;
  • skida;
  • spindelmider.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Många odlare noterar att användningen av peroxid är lämplig för alla växter, eftersom detta läkemedel inte har några kontraindikationer. Om du uppmärksammar dess kemiska sammansättning, liknar den destillerat vatten, varför det tolereras väl av inomhusväxter. Många påpekar att väteperoxid har en extremt positiv effekt på växter. Men du bör följa följande regler:

  • jorden före vattning bör rengöras från fallna löv;
  • endast nyberedd lösning bör användas;
  • du måste följa den rekommenderade dosen när du förbereder lösningen;
  • du behöver inte använda flera typer av förband samtidigt;
  • om en vit blomma visas på stjälkarna, rötterna eller bladen, är det värt att avstå från denna typ av matning ett tag.

Eftersom väteperoxid är ett mycket starkt oxidationsmedel, den kan endast användas utspädd.

Du bör inte använda läkemedlet ganska ofta, det räcker att vattna med det bara 1 gång i veckan, medan det är värt att vattna växten 3-4 gånger i veckan.

Bild
Bild

Granska översikt

Väteperoxid används av många blomsterodlare när de tar hand om inomhusblommor. De noterar att detta läkemedel ger näring åt växter, främjar deras snabba tillväxt och gör dem mer attraktiva i utseende. Det hjälper till att skydda blommor från olika parasiter och sjukdomar. Väteperoxid är billigt, medan det varar länge.

Men överdriv inte i allt du behöver veta när du ska sluta … Ett överskott av peroxid kommer att leda till negativa konsekvenser fram till växtens död. Det är värt att notera att en felaktigt beredd lösning kan orsaka irreparabel skada på växten, så du bör vara ganska försiktig när du använder den.

Rekommenderad: