Öppen Spis: Vad är Det Till För, Vad är Det, Materialval Och Dekorationsstil

Innehållsförteckning:

Video: Öppen Spis: Vad är Det Till För, Vad är Det, Materialval Och Dekorationsstil

Video: Öppen Spis: Vad är Det Till För, Vad är Det, Materialval Och Dekorationsstil
Video: Elda rätt och sotning av eldstad 2024, April
Öppen Spis: Vad är Det Till För, Vad är Det, Materialval Och Dekorationsstil
Öppen Spis: Vad är Det Till För, Vad är Det, Materialval Och Dekorationsstil
Anonim

Idag är det inte så ovanligt att ha en eldstad i ett hus eller till och med i en lägenhet. Förutom att objektet ser utsökt och vackert ut inuti kan det värma med sin värme. Synen av eld ger fred efter en hård dags arbete. Sitter du i en fåtölj nära härden på kvällen kan du verkligen känna "himmelsk lycka". Det är sant att det bör noteras att för värmeanordningens normala funktion och säkerhet krävs speciella enheter. En av dessa är en eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Flamkällartillbehör har olika funktioner och kan vara ett bra komplement till inredningen. Det är bättre att välja tillbehör till eldstaden personligen och inte beställa via Internet. Detta är trots allt det enda sättet att utvärdera materialets kvalitet och tillförlitligheten i utförandet.

Materialet från vilket spisunderlägg görs kan vara väldigt olika.

Oftast är de gjorda av metall, trä, sten och till och med glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på ett metallspisställ, är det bättre att föredra en stålprodukt. Detta material har stor styrka och tål höga temperaturer. Stilen på sådana ställningar kan vara mycket varierande och tillfredsställa varje kunds idé.

För lyxfantaster bör du välja ett bronsställ . Denna metall har också de högsta egenskaperna och ser mycket rik ut i interiören. Dyrare modeller tillverkas med smide, medan budgetställningar oftare är gjorda av plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga eldstadstillbehör

För att göra eldstaden trevlig under drift du måste köpa följande saker:

  • eldstad;
  • skärm;
  • gitter;
  • serviter;
  • gallerstänger.

Servitören ser ut som en hängare, på vilken du kan hänga de nödvändiga föremålen, till exempel en skopa, en tång, en kvaststick och en poker. Servitorn kan också göras som ett vanligt stativ, där alla nödvändiga föremål sätts in. För att bestämma vilken form du ska välja ett eldstativ som du behöver baserat på stilen på inredningen i rummet; innan du köper kan du utforska olika alternativ på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Poker

Pokern behövs för att säkert kunna vända på brinnande ved och kol. Den ska vara tillräckligt lång för att passa ägaren. Pokerspetsen väljs spetsig för att enkelt kunna bryta utbrända brännskador. Handtaget måste sitta väl i handflatan och inte glida ut. Det är värt att uppmärksamma modeller som har en speciell krok. Den tjänar till att dra ut stora kol eller oförbränt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skopa

En skopa behövs för att samla upp smulad aska. Den bästa lösningen skulle vara att välja en skopa med en platt trasa, allt resulterande skräp samlas enkelt på en sådan form. Ju starkare material det är tillverkat av, desto bättre: skopan kommer att klibba fastare på golvet. Gjutjärnsmodeller har visat sig bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panik

Kvastens borst är vanligtvis gjorda av konstfiber, men på marknaden kan du hitta kvastar av naturligt hästhår. Huvudkriteriet vid valet är borstens täthet. Sällsynt firmware tar bort små smulor med svårighet, vilket orsakar mycket problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstång

Detta tillbehör används för att orädligt vända kolen i härden. Handtaget har oftast två ringar, som en sax, så verktyget är mycket bekvämt att använda. Dessutom bör tångens längd vara tillräckligt lång för att inte bränna händerna under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstad

Denna artikel behövs för att lagra ved nära eldstaden och vid behov sätta upp den på elden. Oftast är den tillverkad av metall, till exempel av stål. Dekorera med jakt eller smide.

Designen kan vara den mest invecklade och ovanliga . Loggar, vikta i en snygg hög i en eldstuga, ser inte bara estetiskt tilltalande ut, utan bildar inte heller skräp i form av små marker runt dem. För älskare av naturliga och naturliga element i inredningen kan du köpa en modell gjord av vinstockar. Det viktigaste är att placera den borta från eld eller behandla den med en speciell eldfast förening.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen skärm

En öppen spis är ett oumbärligt föremål i ett rum där det är en öppen eld. Det är utformat för att skydda hemmet från oavsiktlig brand. Gnistor och kol kommer inte att falla på golvet och kommer inte att leda till allvarliga konsekvenser om det finns en skyddande skärm framför eldstaden. Det utförs oftast av metall eller glas.

Metallmodeller är att föredra , eftersom de kommer att kunna tjäna i mer än ett dussin år. När det gäller glasalternativen är det värt att notera att de ser moderna och viktlösa ut.

När du väljer en sådan skärm bör du komma ihåg att själva glaset måste vara brandsäkert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Galler

Rosten är ett galler som installeras direkt i eldstaden, varefter stockar placeras på det och tänds. Tack vare gallret brinner kolen ut bättre och jämnare, eftersom de ger luftflöde. Materialet som verktygen är tillverkade av måste vara mycket hållbart, till exempel gjutjärn.

Alla element i eldstaden har samma designstil och kan bli en underbar höjdpunkt i alla interiörer. På dagens marknad är produkter tillverkade i klassisk stil mer vanliga. Du kan till och med göra ett stativ enligt en individuell skiss, det räcker att kontakta smedjan för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom vanliga tillbehör är det värt att titta närmare på ytterligare tillbehör för att njuta av att använda eldstaden. Under drift kan speciella skorstensborstar, påsar och handskar för stockar krävas.

När du köper ett eldstadsställ är det viktigt att ta hänsyn till många faktorer: vacker design, pålitligt material och rimligt pris bör kombineras med varandra. Huvudkriteriet är emellertid produkternas värmebeständighet, eftersom hushållsmedlemmars säkerhet beror på dem.

Rekommenderad: