Inomhus Barrträd (19 Bilder): Dvärgprydnadsarter För Hemmet, Vård Och Tips För Odling

Innehållsförteckning:

Video: Inomhus Barrträd (19 Bilder): Dvärgprydnadsarter För Hemmet, Vård Och Tips För Odling

Video: Inomhus Barrträd (19 Bilder): Dvärgprydnadsarter För Hemmet, Vård Och Tips För Odling
Video: TRÄDGÅRDSANLÄGGARE 2 Bygga En Högbädd 8 PLANTERA TRÄD 2024, Mars
Inomhus Barrträd (19 Bilder): Dvärgprydnadsarter För Hemmet, Vård Och Tips För Odling
Inomhus Barrträd (19 Bilder): Dvärgprydnadsarter För Hemmet, Vård Och Tips För Odling
Anonim

Inomhus barrträd är fantastiska vintergröna för att dekorera ditt hem. Utåt ser de ut som miniatyrgranar och kan mycket väl ersätta nyårets skönhet. Och efter slutet av semestern kommer de att dekorera ditt hem och fortsätta att fylla utrymmet med en magnifik barrträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Inomhus barrträd kräver för det mesta krav på underhåll och vård, men det erhållna resultatet är värt allt arbete. Vart i hemträd är populära inte bara för sin dekorativa funktion . De är otroligt fördelaktiga för det mänskliga andningssystemet, eftersom de producerar syre och absorberar olika skadliga ämnen från luften. Huvuddragen i inomhus barrträd är deras modifierade lövverk, som liknar nålar. Det är av den anledningen som de förångar lite fukt och släpper inte ut lövverk för vintern.

Barrträd finns i både träd- och buskformer . Träet innehåller harts, som har läkande egenskaper och en specifik doft. Barrträd kännetecknas av ett kraftfullt rotsystem, detta bör beaktas när du väljer en kruka för en växt. Deras hemland är platser med subtropiska och tempererade klimat.

Torr luft i lägenheter är inte särskilt lämplig för dem, så du bör dessutom skapa ett gynnsamt mikroklimat för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Krukväxter som tillhör barrträdsgruppen har många sorter. Bland dem finns det många attraktiva vintergröna barrträd. När du väljer ett exemplar för hemmet bör du noggrant studera alla rekommendationer för vård av växten . Hemma når de inte samma storlek som i sin naturliga miljö. I lägenheter är dvärgrepresentanter för arten vanligare. Här är de mest populära och vackra representanterna för inomhus barrträd.

Bild
Bild

Araucaria

Norfolk tall, eller araucaria, är ett långsamt växande träd med en pyramidformad krona och mörkgröna nålar. I sin naturliga livsmiljö når trädet ofta en höjd av 60 meter . Krukväxter är betydligt lägre, högst 1,5 meter. Men även hemma kan du självständigt odla ett vackert träd med intressanta tetraedriska nålar.

Araucaria bör placeras bort från fönstret . Faktum är att växten inte gillar direkt solljus. Araucaria är nästan den enda representanten för barrträd som tolererar varm övervintring bra i stadslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cypress

Cypress är en rik grön barrskog. Nålarna har en ljus gyllene nyans. En av kulturens särdrag är det faktum att cypressen inte alls gillar de minsta förändringarna i häktningsvillkoren . Han kan reagera smärtsamt på ett byte av plats, även om du bara vrider blomkrukan åt andra hållet.

Bild
Bild

Cryptomeria

Detta är ett otroligt vackert barrträd som ofta når 1,5-2 meters höjd. Växtens krona är snygg, medan den kan formas med egna händer. Nålarna är ljusgröna, med tiden får de en gulaktig nyans … Unga nålar är ganska mjuka och blir stela med åldern.

En egenskap hos kryptomeri är närvaron av små kottar som perfekt dekorerar trädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enbär

Enbär är en otroligt populär barrväxt för hemmet. Växten har mjuka snygga nålar, vars nyans beror direkt på sorten. Under inomhusförhållanden odlas sibiriska, kinesiska och kosackiska sorter ofta . Enbär är mycket förtjust i solljus, men inte direkt solljus. Dessutom reagerar anläggningen negativt på en kraftig temperaturförändring. Enbär används ofta för att bilda bonsai.

Bild
Bild

Thuja

Många sorter odlas hemma, men västra och vikta är vanligare. Arterna skiljer sig åt i form av kronan, nålarnas nyans och dess mjukhet. Thujas grenar är plana, nålarna är små, diamantformade . Kottarna är avlånga, böjda. Den unga busken är grön, med åldern får de en brun nyans. Thuja -blad innehåller kamferolja. Detta bestämmer också den karakteristiska behagliga doften som kommer från växten.

Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Varje sort av inomhus barrträd i krukor har specifika vårdbehov, men allmänna rekommendationer kan särskiljas

  • Barrträd bör placeras på den svalaste fönsterbrädan i huset, helst i norr.
  • Undvik direkt solljus på växten.
  • På sommaren bör rumstemperaturen inte vara mer än 20-25 ° C, på vintern-10-15 ° C.
  • Vattning på sommaren bör vara regelbunden, medan vattenstagnation i marken och vattentäppning bör undvikas. På vintern utförs vattning ungefär en gång i veckan.
  • För att kronan på barrträdsplanter ska få en vacker färg och inte bli gul, bör den förses med en stor mängd extern fukt. Detta problem kan lösas genom sprutning. Det måste produceras två gånger om dagen. Ephedra tolererar inte torr luft väl.
  • Inomhus barr gillar inte att bli störd. Det är bättre att inte röra vid dem eller flytta dem från plats till plats om det inte är absolut nödvändigt.
  • På vintern är barrträd i vila, så det rekommenderas inte att mata med tillväxtstimulerande medel. De bör göras i början av mars.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur transplanteras?

Barrträd bör transplanteras i april eller maj, men inte oftare än var tredje år. När du väljer en kruka måste du ta hänsyn till plantans möjliga storlek om 2-3 år. Under transplantationen måste du ta hand om rotsystemet, vilket tar lång tid att återhämta sig vid skador . Du kan inte rengöra rotsystemet från jord under transplantation. Ephedra är inte lämplig för universaljord för blommor eller plantor. De behöver mer näringsrik och lättare jord. Den ska innehålla grov sand, tallbaserad jord och löv. I botten av krukan är det absolut nödvändigt att hälla ett lager av expanderad lerdränering, ovanpå vilken flera träkol läggs ut för desinfektion.

Under transplantationsprocessen är det extremt viktigt att förhindra överdriven fördjupning av rothalsbandet . - det är strängt förbjudet att begrava den i marken för barrträd. Detta kan leda till att kulturen dör.

Efter transplantationen måste växten placeras en stund på en skuggig plats och skapa förutsättningar för hög luftfuktighet för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växande fel

Att odla barrväxter är en tidskrävande verksamhet, men om det skapas lämpliga förhållanden kommer de att glädja dig med sin skönhet och magnifika barrträd i många år. Här är de vanligaste misstagen vid odling av inomhus barrträd:

  • brist på regelbunden sprutning av kronan, särskilt under den varma sommarperioden;
  • bristande efterlevnad av en viss temperaturregim;
  • applicering av toppdressing på vintern;
  • använda underdimensionerade krukor;
  • överdriven rörelse från plats till plats i ephedra potten.

Rekommenderad: