Eldstadssats (40 Bilder): Verktyg För Att Lämna Smide, Hur Man Väljer Och Hur Man Använder

Innehållsförteckning:

Video: Eldstadssats (40 Bilder): Verktyg För Att Lämna Smide, Hur Man Väljer Och Hur Man Använder

Video: Eldstadssats (40 Bilder): Verktyg För Att Lämna Smide, Hur Man Väljer Och Hur Man Använder
Video: JÄRN & SMIDE - Från material till produkt 2024, April
Eldstadssats (40 Bilder): Verktyg För Att Lämna Smide, Hur Man Väljer Och Hur Man Använder
Eldstadssats (40 Bilder): Verktyg För Att Lämna Smide, Hur Man Väljer Och Hur Man Använder
Anonim

En uppsättning verktyg för en eldstad är ett funktionellt och mycket användbart köp, oersättligt under underhållet av värmeenheten. Varje kit har alla föremål som behövs för att serva eldstaden, som inte bara passar perfekt med varandra utan också ser harmoniska ut i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ingår i satsen

Trots det stora utbudet av uppsättningar som den moderna marknaden erbjuder, finns det kompletta standarduppsättningar som representeras av en poker, en spade, en tång och en kvast.

Poker

Det är nödvändigt för att blanda kol, krossa förkolnade men inte brända träbitar, ta bort aska. Det är en metallstav med ett bekvämt handtag på ena sidan och en böjd kant på motsatsen. De producerar produkter där handtaget har en ring för enkel grepp med hela handen, och sådana modeller där det finns hål för varje finger. Handtaget kan vara tillverkat av keramik, trä eller samma material som skaftet. En bra poker kännetecknas av sin styrka, uthållighet, tunga vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borste (kvast)

Ett verktyg vars huvudsakliga syfte är att ta bort aska, rengöra rökboxen och skorstenens nedre del. De funktionella egenskaperna indikerade produktens utseende. Borstarna har en långsträckt hållare, varför alla ovanstående operationer utförs snabbt och bekvämt för en person. Borsten är oftast gjorda av naturliga borst, till exempel från en hästsvans eller man. Den håriga delen av syntetiska råvaror kan lätt antändas, och detta är oacceptabelt enligt brandsäkerhetsregler, därför är sådana material strängt förbjudna vid tillverkning av eldstadssatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skopa

Ett oersättligt föremål som samlar och tar bort aska och förkolnade stockar. En kvalitetsspatel är ett metalltillbehör med en tjocklek av 2 mm eller mer. Om arbetsytans bas är för tunn, vid frekvent användning, kommer skopan gradvis att deformeras och snabbt försämras. Detta verktyg måste vara så starkt som möjligt så att dess huvuddel inte böjer sig under kolens vikt, och handtaget måste vara lika starkt. För vissa moderna modeller kan du byta handtaget om du av någon anledning inte längre gillar det (förlorad estetik, bruten).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tångar används för att mata kol in i härden. Tack vare tången kommer händerna på ägaren till eldstaden aldrig att bli smutsiga och lukta av rök. Det finns pincett i form av sax och pincett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på utformningen av värmemediet och rummet där det ligger kan du välja den perfekta uppsättningen verktyg, till exempel från företaget Rondo.

Trots deras variation är alla uppsättningar indelade i tre grupper:

Klassisk

Uppsättningarna i denna grupp är utformade för alla stilistiska riktningar i rummet och är lämpliga för alla modeller av värmeenheter. Ett slående exempel är mässingsapparater på ett stativ med enkla men eleganta eldslådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidd

Smidda enheter för rengöring och underhåll av eldstaden är gjorda i en ovanlig stil. Huvudbetoningen i dessa uppsättningar läggs på användningen av unika designidéer.

Tillverkad i två versioner:

  • väggmonterade - verktyg hängs på väggen intill spisen;
  • klassiker - det mest populära och efterfrågade alternativet, eftersom det inte behöver ytterligare fixering. Placerad på golvet bredvid värmeenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Original

Dessa kit är ovanliga (till exempel en uppsättning i form av en riddarfigur), och förutom grundsetet kan de också innehålla ytterligare verktyg (de är olika för varje tillverkare).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I genomsnitt är höjden på vart och ett av verktygen 70 cm. I sällsynta fall kan detta mått vara högre (främst i hemmagjorda enheter). Uppsättningar med lägre höjd är dekorativa och är mer en dekoration för en gas- eller elektrisk eldstad.

I regel placeras apparater för vård av eldstaden nära värmekällan . De hängs på väggen eller placeras på golvet. Verktygen ser dock mer organiska ut i ett speciellt servitrack. En sådan enhet passar idealiskt in i alla interiörer i rummet och skapar en intressant design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare verktyg

Alla tillverkare av eldstädningsattribut är inte begränsade till fyra grundläggande apparater. Många kompletterar uppsättningarna med olika tillbehör, som också är utformade för att bidra till processen att underhålla eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare enheter inkluderar:

Ved - en anordning som är nödvändig för att lagra stockar eller kol och skydda golvet mot uppvärmningsavfall: små flisar, barkbitar, damm. Eldstäder kännetecknas av sin ursprungliga design, så de köps ofta av ägare till gaseldstäder för att slutföra designen av sina hem med hjälp av en vacker produkt. Dessa attribut produceras i olika versioner: på hjul, i form av ett stativ, en låda eller en korg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skärm - en viktig detalj i rummet där eldstaden ligger. Det täcker alla föremål som omger eldstaden från rymande gnistor och kol, dekorerar rummet. Skärmar är av olika typer, till exempel moderna med värmebeständigt glas eller klassiskt smidda. De liknar en skärm i form.
  • Kapacitet för kol och aska Oftast tillverkad i form av en hink är det en bra idé att förvara kol som används för tändning, samt samla aska från brinnande ved. Skopan av värmebeständigt material deformeras inte, även om du häller heta kol i den. Tack vare den ursprungliga designen passar dessa produkter perfekt in i den omgivande dekorationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Råvarorna som uppsättningen för olika typer av eldstäder är gjorda är ett viktigt kriterium som kräver särskild uppmärksamhet när du väljer en uppsättning.

Grunden för tillverkning av enheter är:

  • Stål . Det kännetecknas av ökat motstånd mot mekanisk påfrestning och hög värmebeständig prestanda. Ståltillbehör förlorar inte sitt attraktiva utseende även efter en lång tids användning.
  • Mässing den har utmärkta egenskaper och används främst för dekoration.
  • Gjutjärn tillhör kategorin billiga metaller, men med sin slitstyrka och andra egenskaper är den inte sämre än stål, även om det fortfarande finns en yttre skillnad. Gjutjärn ser grovare ut än stål.
  • Brons - dyr legering. Den används för smidesuppsättningar med dekorativa skär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är vissa verktyg för uppsättningarna belagda med ett speciellt ämne som ökar deras slitstyrka och värmebeständiga egenskaper.

Riddare

Eldstadssatsen Knight är ett utmärkt tillskott till eldstaden och en enastående lösning i husets inre. Dessa tillbehör, som används under drift och rengöring av eldstaden, fyller en estetisk funktion i interiören.

Setet "Knight" innehåller alla nödvändiga enheter och andra extra enheter. De produceras i en enda stilistisk ensemble, och de kompletterar perfekt en riddares rustning.

Eldstadstillbehör fixeras på ett speciellt golv eller en hängande hållare. De är skapade i guld, brons och silver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje vald modell, oavsett om det är aristokratiskt brons eller glänsande guld, kommer harmoniskt att passa in i alla inredningar i rummet, särskilt om rummen är inredda i antikens riktning.

" Knight" kommer att tillgodose behoven hos de mest sofistikerade konsumenterna blir den bästa dekorationen för ett privat hus, lägenheter med högt i tak eller kontoret för en tjänsteman. Han kommer att ange sin ägares status och visa sin oklanderliga smak. Uppsättningen kommer inte att lämna någon besökare likgiltig; besökare kommer säkert att rikta blicken mot den. Under tiden kommer de nödvändiga apparaterna för service av eldstaden i "Knight" att säkerställa en högkvalitativ prestanda för uppsättningens praktiska funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att köpa en vårdkit för eldstäder handlar inte om att få det första kit du stöter på. Det är viktigt att alla dess komponenter är av hög kvalitet, praktiska, estetiskt lämpliga för inredningen i rummet, kompletterar det.

Alla verktyg måste vara:

  • Långvarig. För att de ska fungera så många år som möjligt måste satsen vara baserad på råvaror av hög kvalitet.
  • Motståndskraftig mot korrosionsprocesser. Delar måste rengöras med vatten och flytande lösningar.
  • Motståndskraftig mot mekanisk belastning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att den valda uppsättningen ska uppfylla alla listade kvaliteter är det bättre att ge företräde åt framstående tillverkningsföretag som har producerat sådana produkter i många år.

Man bör komma ihåg att original design och visuell överklagande inte bör komma först när man köper ett kit, det viktigaste är dess funktionella syfte. Om köpet av en uppsättning görs för en gas- eller elektrisk spis, kan du inte vara begränsad i ditt val. Trots allt är huvuduppgiften för sådana tillbehör att dekorera ett rum, skapa en unik inredning och en extraordinär atmosfär i rummet där det finns en öppen spis.

Rekommenderad: