Klassisk öppen Spis (35 Bilder): Amerikanska Klassiker I Interiören, Hallinredning I Engelsk Stil, Enkla Och Effektiva Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Klassisk öppen Spis (35 Bilder): Amerikanska Klassiker I Interiören, Hallinredning I Engelsk Stil, Enkla Och Effektiva Exempel

Video: Klassisk öppen Spis (35 Bilder): Amerikanska Klassiker I Interiören, Hallinredning I Engelsk Stil, Enkla Och Effektiva Exempel
Video: Öppen spis 2024, April
Klassisk öppen Spis (35 Bilder): Amerikanska Klassiker I Interiören, Hallinredning I Engelsk Stil, Enkla Och Effektiva Exempel
Klassisk öppen Spis (35 Bilder): Amerikanska Klassiker I Interiören, Hallinredning I Engelsk Stil, Enkla Och Effektiva Exempel
Anonim

Närvaron av en öppen spis i ett hus, stuga eller på landet är alltid en mysighet, en speciell atmosfär och estetik. Dessutom är eldstaden installerad inte bara för att förbättra hemmet, utan också för en ytterligare värmekälla, vilket är särskilt viktigt i centrala Ryssland. När det gäller utformningen av eldstäder föredrar idag allt fler människor klassikerna: engelska eller amerikanska.

Bild
Bild

Elegans och praktiska egenskaper

En klassisk öppen spis gjord av dyra material av hög kvalitet ser grundläggande, respektabelt och lyxigt ut. Designers som erbjuder sådana projekt noterar att denna engelska stil är lämplig för rum med stora ytor. Det kanske inte nödvändigtvis är en herrgård - idag kan du också göra en riktig öppen spis i en lägenhet med bra film. Denna design kommer att se original ut, locka uppmärksamhet och sammanföra hela interiören i lägenheten.

I ditt hus eller stuga kommer ett rum med öppen spis att bli en slags vila och samlingsplats för alla hushållsmedlemmar, liksom gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt spelar elegant stil en viktig roll - det är i en sådan miljö, enligt psykologer, att sinnet och hjärtat finner harmoni och kroppen slappnar av och vilar.

Engelsk stil är också praktisk: inga onödiga detaljer och funktionella ytor. Du kan sätta olika dekor på spisen, samma klocka i brons, statyetter, ramar med fotografier eller ljus i glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner

En klassisk amerikansk eller engelsk spis kan köpas på hyllan eller byggas från grunden. Det första alternativet används vanligtvis för stadslägenheter, och det andra för herrgårdar och stugor. Dessutom kanske rummet inte tillåter installation av en struktur med äkta ved och en skorsten, så en analog kan köpas. Det kommer att fungera som en dekorativ funktion.

Bild
Bild

Det finns följande typer av eldstäder för hallen:

  • Vedeldning: fungerar inte bara som inredning, utan också som värmesystem. De eldas med kol eller ved, har en portal och en skorsten av en klassisk struktur. De mest lämpliga materialen för deras tillverkning är stenar, tegel, keramik.
  • Kassett: med en braskamin fungerar de genom att cirkulera luftmassor inuti en speciell design. En sådan öppen spis kan vara gjord av tegel, natursten, marmor, gips. Plus med denna design är dess låga kostnad, och minus är att den inte behåller värme när veden slutar brinna. Dessutom blir dörren ganska varm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gas (bio eldstäder): består av en portal och en brännare. Gjutjärns rektangulär brännare har flera hål för montering och luftintag. Det kan vara automatiskt eller manuellt. Denna design avger värme väl och imiterar lågor anmärkningsvärt.
  • Elektrisk: imitation av en riktig öppen spis, drivs av ett konventionellt uttag.
  • Falska eldstäder: dekorativa strukturer, inuti vilka det kan finnas till exempel vax eller elektroniska ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en traditionell öppen spis som måste skapas från grunden i byggnadsstadiet, bör en viktig nyans beaktas när du beställer. Strikt efterlevnad av det gör att du kan lägga ut kaminen med hög kvalitet och i enlighet med alla standarder, inklusive säkerhet.

Enkel klassisk beställning är bra för tegel.

Bild
Bild

Det kan ändras efter behag. Men innan du fortsätter med installationen är det värt att göra en ritning på ett papper i en bur, med beaktande av eldstaden. Denna typ av installation är följande: en kubformad portal på en låg piedestal, sedan den så kallade fönsterbrädan och högre på flera "steg"-skorstenen.

Ordningen är kantig och engelsk . Det första alternativet ser ganska stor ut och en sådan öppen spis installeras oftast inte inomhus, utan på terrassen. Det andra alternativet har en trapetsform, en rak skorsten och en öppen spis. De listade metoderna skiljer sig från varandra i komplexitet, i form av portaler och skorstenar och i mängden material som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

En klassisk design kräver mycket ledigt utrymme, dessutom måste alla proportioner beaktas vid installationen. Rummet ska vara väl upplyst, den centrala portalen är synlig från alla vinklar. En annan regel är att ju högre taket är, desto större ska eldstaden vara, så att rummets proportioner inte förvrängs.

Idag kan designers passa en amerikansk eller engelsk eldstad i nästan vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, dessa två typer skiljer sig från varandra, snarare i arkitektur än i material: sten, marmor eller tegel i England läggs i strikta linjer med imitation av pelare och ett harmoniskt enkelt mönster. I Amerika använder de sten, tegel och trä med inslag av jugend, barock och nyklassicism.

Om vi pratar om arkitekturen i lokaler, lägenheter och hus, dominerar idag den asketiska högteknologin ., men även i en sådan stil kan de listade konstruktionerna framgångsrikt matas in. Moderna standarder rekommenderar att man skapar eldstäder som kombinerar sten och metall, trä och mosaik, kakel och gjutjärnspisar, strikta former, pelare och ljusa färger. Sådana alternativ kommer perfekt att komplettera interiören och kommer att locka all uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, i ett stort, ljust rum med mörka träbjälkar i taket och koloniala fönster, skulle en öppen spis med vit stenskärm, smala rektangulära enkla pelare och en slät yta se lämplig ut. Som dekor kan du sätta på den en keramisk kruka med en blomma, glasvaser i minimalistisk stil, en mantelklocka. Bleka sidenmattor, slitna lädermöbler, treskåp och detaljer i metall, brons eller gjutjärn ger allt utseende.

En eldstad i rokokostil kan se bra ut i ett hus med en intressant design och futuristiska anteckningar: högt i tak, vita väggar, stoppade möbler av ovanlig rundad form, dekorativa metallföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Austere marmor i dekoration ekar minimalism: släta gråa släta väggar, vita golvlister och dörrar, lakoniska möbler.

Bild
Bild

Även i en sådan miljö ser en lyxig marmorspis lämplig ut.

Ett annat alternativ är den traditionella designen av ett rum med brittisk stil: beige nyanser av väggar och möbler, en öppen spisportal av sten och ljuskolonner, varvat med inredning av vintoner, engelska möbler. Öppna bokhyllor kan placeras på sidorna av strukturen i samma stil och färg som eldstaden, så att väggen ser solid ut. Ett sådant rum är mer som ett kontor (som till exempel i Sherlock Holmes), men i en modern tolkning kan rummet utföra andra funktioner: det kan vara ett rum för avkoppling eller ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenhetsägare behöver inte installera en riktig öppen spis, eftersom detta för det första kommer att kräva mycket tillstånd och för det andra mycket arbete för att säkerställa att designen uppfyller alla säkerhetsparametrar. Det enklaste sättet är att köpa en falsk eldstad, som i skönhet och estetik praktiskt taget inte kommer att vara sämre än den vanliga. Dessutom är ett sådant alternativ mycket lättare att ta hand om.

En elektrisk öppen spis kan installeras i en stadslägenhet - den kan också vara engelsk eller amerikansk. Det är bättre att använda ljusa nyanser, naturliga tyger som dekoration för fönster eller möbler, trä, metall som tillbehör.

Rekommenderad: