Eldstad Design (50 Bilder): Inramning Dekor, Moderna Dekorationer, Eld Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Eldstad Design (50 Bilder): Inramning Dekor, Moderna Dekorationer, Eld Dekoration

Video: Eldstad Design (50 Bilder): Inramning Dekor, Moderna Dekorationer, Eld Dekoration
Video: 50 Красивых Гостиных с Камином. Дизайн и декор. 2024, April
Eldstad Design (50 Bilder): Inramning Dekor, Moderna Dekorationer, Eld Dekoration
Eldstad Design (50 Bilder): Inramning Dekor, Moderna Dekorationer, Eld Dekoration
Anonim

I en stadslägenhet har inte alla möjlighet att dekorera interiören med en vacker öppen spis med skorsten. Detta alternativ är snarare privilegiet för privata hus. Alternativet att köpa en modern elektrisk modell för att ordna en lägenhet eller stuga blir dock inte sämre.

Särdrag

Designen av moderna eldstäder i olika konfigurationer är så mångsidig att den kan matchas med inredningen i alla rum. Det är möjligt att göra dekorativa finish för en annan stil i rummet, från klassikerna till de senaste högteknologiska alternativen.

Eldstaden i inredningen är ett föremål som gör det mycket enkelt att implementera idéer för praktiska ändamål ., samt kompetent placera accenter i rummet, vilket gör det till centrum för uppmärksamhet eller bara en bakgrund och inredning för andra föremål, vare sig det är möbler eller element av dekoration och dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är det mycket viktigt att överväga hur enheten kommer att fungera: på naturligt bränsle, från el, eller bara simulera driften av en riktig enhet. Kvalitetspseudo eldstäder tillverkas så skickligt att det ofta är svårt att skilja dem från riktiga enheter. De kommer dock inte att värma upp rummet, men originalbelysningen kan skapa ett verkligt konstverk i rummet.

Dess läge är också viktigt ., eftersom det inte finns några begränsningar för denna fråga, och allt beror på rummets storlek. Det kommer att harmoniskt passa in i köket eller vardagsrummet, i sovrummet och till och med badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för en öppen spis bör du definitivt ta hänsyn till rummets yta. Om rummet är litet är det bäst att välja ett hörnläge. När frågan om att spara utrymme för ägarna till bostaden inte väcks, är det mest fördelaktiga alternativet att placera eldstaden på en av de centrala väggarna med en TV -panel eller en bild ovanför.

Efter att ha löst huvudfrågorna kan du börja planera enhetens design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Den universella klassikern kommer alltid att vara på toppen av sin popularitet. Utformningen av en öppen spis i en sådan design kommer bara att betona huvuddragen i sådana interiörer - kunglig sofistikering och soliditet. Dekorationen av enheten i denna stil utförs med naturliga och dyra material. När du dekorerar en eldstad i klassisk stil bör du inte tillåta onödig pretentiöshet och ett upplopp av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strikta och regelbundna linjer, tydlig geometri av mönstret på eldstadens yta, diskreta färger är huvudkomponenterna i moderna rum i klassisk stil. Sådana designalternativ används framgångsrikt i hus och stadslägenheter. Vissa designers dekorerar utrymmet runt spisen med hjälp av dekorativa lister och lister. I vardagsrum, gjorda i klassisk stil, kan du utrusta eldstadshyllor med ett överdrag av naturlig eller konstgjord sten ovanpå, vilket kommer att komplettera interiören med olika dekorativa element eller föremål från alla samlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder ovanför härden kommer också att vara lämpliga ., glasmålningar eller paneler i en lugn och varm palett. På väggen kan du placera lampor eller lampor för ytterligare belysning och dekorera området med en öppen spis. Om du dekorerar väggen nära elden med marmorplattor, kommer interiören att få ytterligare lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt vardagsrum med öppen spis kommer mycket fördelaktigt att presenteras i jugendstil. Huvuddragen i denna riktning är enkelhet, därför utförs dekorationen och arrangemanget av eldstaden med hänsyn till den rationella användningen av rymden, där funktionerna för uppvärmning av rummet med en enhet är i första hand och först då dekoration i rummet. Utformningen av enheter i jugendstil presenteras alltid på ett mycket originellt sätt, med alla svårighetsgrader i denna riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En falsk öppen spis i hörnet av rummet är ett alternativ för rum där platsbesparing är viktigt . Dekorationen av härden kommer att ge värme, och enhetens design, gjord med flerfärgade mosaikplattor, kommer att göra rummet ljusare och mer färgstarkt. Du kan måla ytan på eldstaden i en ren vit färg för att skapa en kontrast mellan elden och lågorna som är inneslutna i vithet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiören i ett sovrum eller vardagsrum i Provence -stil har absorberat alla grundläggande nyanser som tillför sofistikering till dekorationen, harmoni med moderna inredningselement och möbler, liksom den romantiska stämningen i den franska provinsen. Denna riktning ger rummet ett antikt utseende, tack vare vilken eldstaden kan inredas på det mest naturliga och naturliga sättet. För sin dekoration används ofta eldfast tegel, keramiska element (kakel), liksom sten (marmor, granit). Det är att föredra att utföra färgschemat i bruna eller gröna nyanser. Att avsluta skorstenen med träpaneler för målning är ett win-win-alternativ, tack vare vilket du kan betona inredningsstilen och vackert dekorera ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska rum kan också innehålla eldstäder . För denna riktning utförs dekorationen av enheter med de mest moderna materialen. Det finns en hel rad eldstäder speciellt gjorda för denna typ av rumsdesign. Det installeras vanligtvis på den mest iögonfallande platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstäder i lantlig stil ger en rustik twist till interiören. För dess dekoration kan du använda element av sten (naturlig eller konstgjord) och trä. För ett vardagsrum i kombination med ett kök, en öppen spis och en grov, färdig i ett monokromatiskt färgschema av våt sten eller trä, hjälper till att zonera utrymmet, dekorera det, och om enheten också används för att värma rummet, då försvinner behovet av rumsbatterier av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest mångsidiga eldstadsmodellerna som låter dig harmoniskt passa in i vilken inredning som helst är minimalistiska eller klassiska alternativ. I det senare fallet är eldstaden delvis eller helt gömd bakom en falsk panel, skorstenen och ventilationsstrukturerna är placerade i lådan och sticker inte ut.

Det finns flera optimala material för inramning av ytan:

  • betong;
  • metallbeläggning;
  • porslin stengods.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barockelement - en mängd olika pelare, valv samt skyddsgaller för härden hjälper till att sätta en lyxig bild av eldstaden och atmosfären i huset.

Idéer för semesterdekoration

För att skapa en atmosfär av komfort i huset, särskilt på familjehelgdagar eller nyår och julhelger, kan platsen nära eldstaden, där alla hushållsmedlemmar eller gäster samlas, dekoreras på ett speciellt sätt, med tanke på stilen och traditioner som ingår i firandet.

En smakfullt inredd eldstad ger bara positiva känslor, vackra och oförglömliga minnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att dekorera en öppen spis för vintersemestern . För dessa ändamål är nyårsleksaker och glitter lämpliga, eller genom att visa fantasi kan du göra dekorationer själv. Det viktigaste är att inte glömma säkerhetsåtgärder och en harmonisk kombination av färger. För smyckestillverkning kan tråd, band och nyårsleksaker vara till nytta efter att ha monterat korrekt vilket du kan göra en julkrans eller krans. Dekorationer av kottar, tallgrenar och pappersskurna figurer kommer att vara ett utmärkt alternativ för festlig dekoration av en härd.

För att fira årsdagar eller födelsedagar kan väggen ovanför eldstaden dekoreras med fotografier av födelsedagspersonen eller fotografier från bröllopet med festliga och färgglada inskriptioner, siffror, frimärken och andra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett nät, dekorerat med element som motsvarar firandet, som ligger ovanför eldstaden eller inramar det, kommer att ge eldstaden en festlig stämning.

Eldstäder, falska eldstäder eller enheter inbyggda i väggen är inredningsartiklar som utför funktionen att värma inte bara i privata hem, utan också på restauranger. För att genomföra olika evenemang i institutionen krävs också inredning av eldstäder. Dessutom är den atmosfär av komfort som skapas av denna enhet relevant inte bara på vintern, utan också på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den varmaste och mest populära mötesplatsen för vänner eller förälskade par kommer att vara området nära eldstaden. Enheten kan vara vackert dekorerad, till exempel för Alla hjärtans dag, med hjärtans kransar, figurer av änglar och ljus.

Alternativ för olika rum

En öppen spis kan försköna alla utrymmen och förvandla den till en sittgrupp. Detta gäller inte bara bostäder, utan också till exempel balkonger eller loggior. Om utrymme tillåter, gör installationen av en liten elektrisk enhet det möjligt att njuta av eldens skönhet, och viktigast av allt, att överge fula batterier och upprätthålla en behaglig temperatur med en sådan värmare.

För sådana lokaler kan eldstäder ha en dekorativ glasdörr . eller en metallgrill. Men om du vill ha en riktig låga, skulle installation av en bio spis vara ett utmärkt alternativ för en balkong - det kommer att fungera som en extra källa till värme och ljus. Enheten är helt säker, och den moderna designen på en sådan enhet är enkel och mångsidig, så den passar perfekt i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda eldstäder för en studio, där matsalen och vardagsrummet inte har väggar mellan dem, är ett bra alternativ för att separera utrymme. Beroende på stil kan eldstaden vara dubbelsidig, med glasväggar eller en modell med en stenfärdig yta. Skorstenen sys upp med paneler eller beklädnad med naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

En öppen spis på verandan i en sommarstuga eller en lantstuga kommer att göra rummet väldigt mysigt och originellt. En enhet för öppna eller stängda verandor måste väljas med hänsyn till rummets allmänna stil. Naturliga och moderna material för dekoration kommer att vara ett mycket rätt beslut, eftersom deras användning för att dekorera en eldstad hjälper till att harmoniskt passa in i en vacker naturbild, som öppnas för kontemplation från verandan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte mycket ledigt utrymme i korridoren eller korridoren . Detta passar emellertid inte för att ge rist dekoration i rummet. En elektrisk eldstad i klassisk stil ger dig maximal komfort och värme direkt från din tröskel.

För estetiska ändamål kommer en inbyggd falsk eldstad med belysning, som kan vara i form av ljus av olika storlekar, eller fungera från elnätet, att se bra ut i korridoren. Mjukt ljus i ett rum där det inte finns några fönsteröppningar kommer alltid att vara till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En öppen spis i interiören kan bli ett objekt som kommer att sätta riktningen för ytterligare dekoration och design av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att vara engagerad i skapandet av enhetens design kan du hänga med i historien om dessa värmeenheter, återvända till ursprunget, eller så kan du följa vår tids trender och aktivt tillämpa avancerade trender och material. Vilket av alternativen att föredra är ett val som bara bygger på alla smaker och önskningar. Varje öppen spis är dock ett konstverk som kan skapa en helt unik atmosfär och aura runt sig själv, oavsett i vilka rum den ligger, och om den verkligen tjänar till att värma med riktig eld eller bara imiterar den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den dubbelsidiga helt genomskinliga spisen, som påminner om ett akvarium och sträcker sig in i taket, är en möbel som garanterat blir en ljus accent i alla rum. Detta alternativ zoner perfekt utrymmet, därför är det lämpligt för att dela vardagsrummet och matsalen.

Bild
Bild

En glaskamin inbyggd i väggen är en mycket djärv designlösning för moderna stugor. Men för ett centralt rum i ett hus, en inglasad veranda eller en vinterträdgård, vänd mot natursten eller handgjorda fresker, kommer det att vara den perfekta lösningen, eftersom det kommer att ge uppvärmning och estetiskt nöje från att överväga eld och natur utanför fönstret.

Rekommenderad: