Eldstäder Av Sten (39 Foton): Portaler Av Natursten, Kakelläggning Av Stenstrukturer Med Egna Händer, Motstående Material

Innehållsförteckning:

Video: Eldstäder Av Sten (39 Foton): Portaler Av Natursten, Kakelläggning Av Stenstrukturer Med Egna Händer, Motstående Material

Video: Eldstäder Av Sten (39 Foton): Portaler Av Natursten, Kakelläggning Av Stenstrukturer Med Egna Händer, Motstående Material
Video: Såga i bänkskiva av sten 2024, April
Eldstäder Av Sten (39 Foton): Portaler Av Natursten, Kakelläggning Av Stenstrukturer Med Egna Händer, Motstående Material
Eldstäder Av Sten (39 Foton): Portaler Av Natursten, Kakelläggning Av Stenstrukturer Med Egna Händer, Motstående Material
Anonim

Den moderna interiören i bostäder ger inte bara en bekväm layout av rum, utan också skapandet av maximal komfort. För att göra detta använder designers olika idéer i sina projekt, varav den mest populära är installationen av en öppen spis. Denna inredning ser vacker ut och låter dig fylla rummet med en romantisk atmosfär och hemvärme.

För att eldstaden ska ta sin rättmätiga plats i interiören måste strukturens utseende motsvara rummets allmänna stil, därför väljs oftast en sten för dess beklädnad. Denna finish är hållbar, hållbar och ser mycket mer presentabel ut jämfört med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sten eldstäder representerar en ovanlig skönhet som gör varje rumsdesign chic och sofistikerad. Eldstenens inramning passar harmoniskt in i alla inredningsstilar, från strikta klassiker till sofistikerat land.

Dessutom har denna inredning många fördelar:

  • Lång livslängd.
  • Motståndskraftig mot mekanisk skada och hög temperatur.
  • Miljövänlighet.
  • Stort urval av texturer och färger.
  • Lätt att ta hand om.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med stenbeklädnad inkluderar de:

  • Tung konstruktionsvikt … När du planerar härden är det nödvändigt att tänka igenom installationsarbetet korrekt och dessutom förstärka alla detaljer.
  • Komplexitet i installationen … Stenbehandling kräver inte bara specialverktyg, utan också kunskap om installation. Dessutom måste materialet förberedas och "justeras" till konstruktionens önskade dimensioner före användning. Därför kan du inte klara dig utan hjälp och rekommendationer från specialister.
  • Högt pris … Natursten, till skillnad från konstgjorda motsvarigheter, är dyrt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots förekomsten av ovanstående nackdelar är steneldstäder efterfrågade mycket, eftersom de kombinerar hög kvalitet och estetik.

Naturligtvis kräver installationen till en början stora ekonomiska kostnader, men i framtiden kommer de att rättfärdiga sig själva, och stenen "stilig" kommer inte bara att glädja husets ägare utan också gästerna i många år, vilket skapar en gynnsam miljö för rekreation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av material

Eldstaden är oftast dekorerad med natursten, eftersom den kännetecknas av hög hållfasthet och säker för människors hälsa. Härden skapar en hög temperatur under uppvärmningen, så det är viktigt att välja rätt material för beklädnaden, inte bara uppmärksamma dess utseende utan också dess egenskaper.

Idag är eldstäderna dekorerade med följande typer av stenar:

  • Vild … Det är en opolerad och obearbetad råvara i form av klumpar och stenblock. Installationen av en vild sten är svår. Materialet har inte standardstorlekar, så det måste väljas genom att kombinera små och stora delar. Stenhärden i detta designalternativ ser bra ut i en design som domineras av gamla anteckningar.
  • Granit … Det är en flexibel finishsten med hög värmeledningsförmåga och en blank yta. Granit finns i en mängd olika texturer och färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Marmor … Det anses vara ett av de mest använda beklädnadsmaterialen av naturligt ursprung. Det rekommenderas att dekorera eldstäder i stora rum med marmorplattor, eftersom deras vackra glansiga glans kräver utrymme. Stenens skimrande ådror ger en rik och elegant design.
  • Onyx … Det tillhör halvädelstenar och är dyrt. Därför används som regel endast separata skär för att möta dekor. Materialplattorna skärs till en liten tjocklek och installeras som en extra komposition. Dessutom kännetecknas detta mineral av användbara egenskaper - det läker många sjukdomar och fyller rummet med positiv energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Småsten … Väl lämpad för medelhavsstil. Vid första anblicken kan stenen verka billig och enkel, men faktiskt ser dess dekorativa finish väldigt vacker ut.
  • Tuff och skalrock … Materialet har en porös struktur, så det värmer upp utrymmet perfekt. Bristen på estetik kan betraktas som den enda nackdelen. Därför är denna sten lämplig för efterbehandling av en eldstad, som bara kommer att fungera som värmekälla, den höga kostnadseffekten kan inte uppnås med den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom eldstäder ofta inför skiffersten , som låter dig skapa en intressant design och ger rummet ett individuellt utseende. Strukturer gjorda av spillror och Dagestan -sten ser också bra ut; de installeras vanligtvis i sovrum och vardagsrum med en modern inredning.

Bild
Bild

Det är värt att notera att eldstäder kan placeras inte bara inuti huset, utan också utanför. Därför, för att utforma en gata härd på ett originellt sätt, för efterbehandling välj kalksten eller talk magnesitplattor … Detta material har ett utmärkt utseende och är resistent mot extrema temperaturer.

Bild
Bild

Design

En sten spis är ett unikt element i alla interiörer, men dess design kan förvärva speciella designfunktioner som beror på den övergripande miljön i rummet. Så i ett rum med medelhavsstil råder pastellfärger och möbler i naturligt trä. Därför, i det här fallet, är en öppen spis trimmad med sten och glas perfekt.

Samtidigt är det lämpligt att välja en varm färg för beklädnaden, så att du kan uppnå maximal effekt av komfort.

Bild
Bild

En intressant lösning övervägs och eldstäder i chaletstil … Ett rum i denna design är en harmonisk kombination av enkelhet och skönhet av naturmaterial. Stengolv, tak med träbjälkar kommer att se elegant ut mot bakgrunden av spisen. Samtidigt kan inte bara stenportaler utan även små bänkskivor installeras på sidorna av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar särskild uppmärksamhet Stenstrukturer i skandinavisk stil … Dekorationen av eldstäder i denna design kännetecknas av enkla former och innehåller ett minimum av dekorationer. Järn, sten och glas kan vara närvarande i strukturen samtidigt.

I det här fallet väljs materialets färg med kalla nyanser. Härdarna som pryder mantlarna ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För eldstäder i minimalismens stil använd en sten med en neutral färg, som föredrar krämfärger, oftast är härdens foder gjord av ljus marmor. Väggarna nära strukturen är täckta med tapeter eller täckta med gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom traditionella modeller används falska eldstäder också i skandinavisk stil, som i sin skönhet inte på något sätt är sämre än den "levande" lågan.

Förutom, det finns sten eldstäder i loft stil , de kännetecknas av bisarra former och excentricitet. Inte mindre populärt är mönster som kombinerar murverk och smidda element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på personlig preferens och fantasi kan eldstäder dekoreras med dyra tillbehör, fängslande detaljer och växter.

Det viktigaste är att stenstrukturen inte förlorar sin relevans när den förverkligar kreativitet och fyller inredningens huvudroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur överläggs med egna händer?

Interiören i hemmet blir mysig om den kompletteras med en öppen spis, men även efter installationen kommer designen inte att anses vara komplett, eftersom frågan kommer att uppstå vilket efterbehandlingsmaterial som är bäst att välja för dekorativ beklädnad. Nyligen föredrar hantverkare att använda sten för att dekorera eldstäder, eftersom detta material inte kräver särskild vård, det tjänar länge och behåller ett vackert utseende.

Det är fullt möjligt att utföra stenen mot härden med egna händer, dekorationen är inte särskilt svår och är på många sätt sämre än att lägga keramiska plattor.

Bild
Bild

För att göra detta måste du utföra följande arbete:

  • Ytförberedelse … Basen måste vara plan och fri från brister. Konstruktionens yta kan jämnas med gips, medan armeringsmaterial måste läggas till blandningen, vilket stärker murbruk och säkerställer god vidhäftning. Innan det första gipsskiktet appliceras sprutas ytan på strukturens väggar med vatten. Lösningen är jämnt fördelad över hela arbetsområdet från topp till botten, så att skikttjockleken inte överstiger 8 mm. Efter att basen är helt torr görs injekteringsbruk och primer.
  • Stensättning … Efterbehandlingsmaterialet fixeras med ett speciellt lim som har höga tekniska egenskaper och värmebeständiga egenskaper. För att på rätt sätt fanera eldstaden appliceras lim inte bara på strukturens yta utan också på själva stenen. För att göra detta sprids blandningen över spatelns yta och ett vågigt spår görs, sedan pressas materialet tätt och knackas på det med en hammare. Varje rad läggs som en konstruktör i ett rutmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installationsavvikelser . I arbetet kan du stöta på problemet med icke-standardiserade stenstorlekar. För att undvika detta rekommenderas att du väljer materialet i förväg eller justerar delarna till de krav som krävs med hjälp av verktyg som används för trä- och metallarbeten. Att göra en vacker komposition innebär att man lägger stenen horisontellt. Beklädnaden kan också utföras i jämna rader, eller mer original stylingalternativ kan väljas.
  • Dekorativ efterbehandling … Efter allt grovt arbete är det nödvändigt att rengöra eldstadens yta noggrant och fylla de resulterande lederna med en speciell blandning med färgade flis. Dessutom rekommenderas att dekorera strukturen med en ram.

Stenfinishen ser vacker ut, som smidigt passerar till ytan på väggarna och skapar en känsla av en enda bild.

Bild
Bild

Vackra exempel

En öppen spis i sten bör vara i harmoni med alla detaljer i inredningen, fungera som rummets sammansatta centrum. Därför är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till färgen på väggarna i rummet när du väljer stenfinish. Eftersom skuggan av naturmaterial är mångsidig kan den säkert kompletteras med en ljus palett.

Eldstäder i grå, gul, beige och bruna färger ser vackra ut i vardagsrummets interiör, detta sortiment tillhör varma nyanser, det betonar skönheten i naturmaterial på ett speciellt sätt. För att bibehålla designens stil rekommenderas det att fortsätta stenen i dekorationen av möbler och väggar , för detta väljs klädsel och överdrag i samma färg.

Bild
Bild

En ovanlig lösning är en beige sten spis, den ser original ut i kombination med trä väggdekoration, en sådan kombination av sten och trä skapar en atmosfär av komfort i rummet. Skuggan av beige döljer formen på utrymmet lite, så interiören måste fyllas med ljusa dekorationer så mycket som möjligt .… Dekorativa kuddar och textilier i neutrala färger passar bra för detta.

För små rum är det bäst att välja öppen spis av vit sten. Det hjälper till att visuellt dölja rymdlinjerna och göra rummet rymligt ., fyller den inte bara med hemvärme, utan också med ljus. Samtidigt bör en vit ton vara närvarande i alla - efterbehandling av väggar, golv och möbler. Om husets ägare föredrar en unik inredning, kan de välja en beklädnad av mörkbrunt och blått material för härden. I detta fall rekommenderas det att ge polerad sten företräde.

Rekommenderad: