Gör-det-själv-öppen Spis Från Lådor (65 Foton): Hur Man Gör En Låda, Steg-för-steg-instruktioner Och En Mästarklass

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-öppen Spis Från Lådor (65 Foton): Hur Man Gör En Låda, Steg-för-steg-instruktioner Och En Mästarklass

Video: Gör-det-själv-öppen Spis Från Lådor (65 Foton): Hur Man Gör En Låda, Steg-för-steg-instruktioner Och En Mästarklass
Video: Vik en enkel ask 2024, April
Gör-det-själv-öppen Spis Från Lådor (65 Foton): Hur Man Gör En Låda, Steg-för-steg-instruktioner Och En Mästarklass
Gör-det-själv-öppen Spis Från Lådor (65 Foton): Hur Man Gör En Låda, Steg-för-steg-instruktioner Och En Mästarklass
Anonim

En synonym för hemkomfort är naturligtvis en öppen spis. Det spelar ingen roll om du bor i en privat herrgård eller i en vanlig lägenhet. Om det inte finns någon ekonomisk eller teknisk möjlighet att bygga en riktig öppen spis, varför inte använda dekorativa material och dekorera ett hem med egna händer.

Under den kalla årstiden behöver vi alla en särskilt mysig atmosfär, eftersom vi tillbringar större delen av vår tid hemma. Och låt eldstaden från lådorna inte värma dig, men det kommer definitivt att förvandla bilden av ditt hem, lägga till unikhet och komfort till det, och naturligtvis kommer det att pigga upp hushållet. Förresten, sådana eldstäder installeras inte bara hemma, utan också i reklam- och modelleringsbyråer, där de fungerar som dekorationer för fotografering.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Naturligtvis finns det fördelar och nackdelar med en artificiell eldstad, men det finns fortfarande mycket fler fördelar än nackdelar.

Bland fördelarna noterar vi följande:

  • effekten av närvaron av en dyr eldstad, som kommer att göra en vanlig lägenhet till en riktig "lantbostad";
  • enkel installation - en dekorativ öppen spis kan monteras på kort tid med dina egna händer, samtidigt som du använder hjälp av även de minsta familjemedlemmarna;
  • frånvaron av skorsten respektive eldstad, smuts och rök i rummet kan undvikas;
  • minimala finansiella kostnader - som regel används gamla lådor och annat skrotmaterial som du ändå skulle ha kastat;
  • möjligheten att välja material för efterbehandling efter dina önskemål - gips, polyuretan, spånskiva, skumbetong och många andra alternativ;
  • eldstadens inredning kan ofta ändras beroende på semester, årstid eller bara efter humör;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fritt val av plats i rummet;
  • om du använder sådana dekorativa element som kakel, målningar och mosaik, så kommer eldstaden att se så realistisk ut som möjligt;
  • unik design "inte som alla andras";
  • praktisk funktion (med eldstadens design kan du dölja batteriet eller befintliga rumsfel);
  • eldstadens rörlighet, eftersom den inte kommer att knytas till en specifik inredning och du kan ändra dess plats beroende på syftet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara en nackdel med en falsk eldstad - du kan inte göra en riktig eld i den. Men för vissa kommer detta faktum också att vara en fördel, eftersom brandsäkerhet i ett bostadshus, särskilt där det finns barn, är först och främst.

Olika sorter

Innan du sätter upp en artificiell öppen spis, besluta var den ska placeras - det kan vara ett vardagsrum, en matsal, ett sovrum, ett kontor och till och med en plantskola. Beroende på rummets storlek, bestäm storleken och typen av den framtida eldstaden. De mest populära är väggmonterade modeller, som är så enkla som möjligt i design och installation. Men det finns också hörn konstgjorda härdar, som vanligtvis väljs av ägarna till små lägenheter. Baserat på rummets design, välj en stil - vanligtvis retro, klassisk, eko eller modern.

Det är vanligt att skilja mellan följande typer av eldstadsimitationer:

  • pålitlig;
  • villkorlig;
  • symbolisk.

Pålitliga falska eldstäder upprepar exakt de riktiga, bara det finns ingen skorsten här. Djupet på en sådan öppen spis är som regel minst 40-50 cm. Ramen är gjord av gipsskivor, vars yta är putsad och dekorerad med alla slags dekorativa material - till exempel kakel, plast eller träpaneler. Och här kan du reproducera elden med doftljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkorliga falska eldstäder tillverkas i en nisch. De har ett grunt djup - upp till 20 cm. I sådana eldstäder finns en portal, och ramen är gjord av det som finns till hands - trä, kartong, skum, trä eller polyuretan. Eld kan simuleras med hjälp av en fotoram eller det mest ekonomiska alternativet - ljus och kransar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En effektiv designteknik som skapar effekten av en brinnande låga även från ett litet ljus är att dekorera väggarna med spegelplattor.

En symbolisk falsk eldstad kan ha en ovanlig och väldigt fin design ., i själva verket bär en rent estetisk funktion att dekorera ett rum. Du kan använda gips eller kartonger, inredningsdekaler eller bara måla en öppen spis på väggen med hjälp av polyuretanlister och stuckaturer för dekoration. Och elden kan anges med hjälp av nyårskransar och dekorativ belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det billigaste och enklaste för självinstallation alternativet för en härd av kartonger. Du kan bygga det själv på bara 1 dag.

Nödvändiga material

Nödvändiga material för design och konstruktion av en konstgjord härd från kartonger:

  • kartonger (1 stor, till exempel under TV: n eller 4-8 små bitar, till exempel under skor);
  • Vitt papper;
  • brevpapper kniv;
  • dubbelsidig och vanlig tejp;
  • brevpapper eller PVA;
  • sprayfärg (vit, guld, silver);
  • linjal;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • limpistol;
  • penna;
  • en rulle med "tegelstenar" tapeter;
  • dekorativa skumdelar;
  • stuckaturlister och lister av polyuretan.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du bygger en eldstad är det särskilt viktigt att noggrant utföra alla mätningar så att du inte behöver göra om arbetet flera gånger. När du tänker på hur härdens utseende ser ut i minsta detalj, börja arbeta.

Hur gör man det rätt?

Det finns flera alternativ för eldstäder som du kan skapa ur lådan med egna händer.

Den väggmonterade versionen är lämplig för dem som inte vill bråka med många lådor och är redo att göra bara en, till exempel under en stor TV. Rita först en ritning och överför eldeldiagrammet till rutan. Med en prästkniv, skär ut ett hål på framsidan, där det ska vara en imitation av eld. Lådans kanter limmas inåt eller fästs med tejp. Dekor av polystyren eller polyuretan (socklar och stuckaturer) limmas med PVA -lim eller en speciell pistol på kartong.

Och för att dekorera bänkskivan högst upp på eldstaden används färdig plywood eller flera kartonger limmade ihop (för ytterligare styrka). Du kan måla det resulterande ämnet med vit eller guldfärg från en sprayburk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant inredningsalternativ är decoupage -tekniken med nyårs- eller retrobilder. Och om eldstaden byggs för romantiska ändamål (till exempel vill du överraska din själsfrände på alla hjärtans dag eller göra en födelsedagspresent), limma eldstaden med bilder av änglar och känsliga blommiga ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte köpte en stor diagonal TV och det helt enkelt inte finns någon stor låda till hands, använd små skokartonger för att montera en konstgjord eldstad. Fäst dem med tejp i form av bokstaven P. Tomret i en sådan öppen spis klistras över med vitt papper och tegelliknande tapeter med vanligt kontorslim.

Bestäm vilken storlek på lådor du ska göra din drömspis. Det är nödvändigt att beräkna konstruktionens dimensioner och, om möjligt, rita en ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När längden, bredden och höjden på delarna är kända markerar du de nödvändiga linjerna på lådan och skär bort allt onödigt med en prästkniv.

Måla den resulterande rutan inuti med mörk färg ., ovanpå lådan i form av en hylla, fäst den tunna plywooden med dubbeltejp. För detta är också limmade kartongark, laminat och andra tillgängliga material lämpliga. Och du kan ordna en sådan dekorativ öppen spis med "tegelstenar" av vit, brun eller röd färg.

Frigolit är också lämpligt som bänkskiva. För färgrikhet kan du täcka den med guldsprayfärg. En svamp med sådan färg kan också bara röra "tegelstenarna" - detta kommer att ge eldstaden en ovanlig konsistens. Styrofoam kan också imitera murverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att basen ska vara minst 5 cm större än själva spisen på varje sida. För strukturens stabilitet sätts kartongribbor in i den. Och för att hålla hörnen på eldstaden jämna, använd hörnen för backarna. Du kan jämna ut kittytan med vanlig smörj.

Om du bor i en liten lägenhet, och du vill ha så mycket komfort och värme, skulle det vara en bra idé att göra en hörn falsk eldstad. När du väljer en plats för den, var uppmärksam på att den är synlig från alla sidor. Istället för ett centralt föremål är det klokt att använda en hörnstruktur som förvandlar interiören utan att ta mycket plats. Mästarklasser och videohandledning hjälper dig att ordna en elegant inredning av detta inredningsobjekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta en låda som är lämplig i storlek och gör en halvcirkelformad plats i den så att du sedan kan böja den inåt (detta blir botten av eldstaden). Skär lite material från toppen för att bilda ett "hörn" som inte är fixerat i botten mellan hörnkaminens tre sidor. Trimma försiktigt baksidan och sidorna av lådan och tejpa ihop alla sidor i slutet.

Den resulterande strukturen klistras över med en "tegelliknande" byggfilm . Och plattan över eldstaden kan vara gjord av samma kartong eller spånskiva och klistra in detta överdrag med en film "som ett träd". Sedan kan du placera prydnadsföremål, smycken och andra dekorativa element på den. Istället för en härd är miniljus och kransar bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att hålla pappspisen stark, ta varje bit i dubblett för att skapa ett tjockt lager kartong. Sådana limmade delar kommer att ge strukturen ytterligare tillförlitlighet. Dessutom är en sådan eldstad svår att bryta, och alla tillbehör, även tunga, kommer att vara "säkra" på den.

Simulerad eld

Eftersom eldstaden är gjord av kartong bör du vara mycket försiktig med att använda öppna eldkällor, även om de är små dekorativa ljus. Bättre att säkra dig själv och göra en imitation av eld. Det finns lampor till salu som ser ut som en flimrande låga. Och du kan dölja en sådan ljuskälla med vriden kartongved och lägga till kvistar av naturligt trä för trovärdighet. Sådan "ved" kan också lindas i en krans eller döljas bakom dem ett elektriskt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ, om du har ekonomiska resurser, är att använda en elektronisk fotoram. Den har ett speciellt brandläge som simulerar lågor.

Plats i interiören

Utformningen av en falsk öppen spis beror inte bara på din fantasi, utan också på stilen på interiören som används i vardagsrummet. I ett klassiskt vardagsrum skulle ramen för en konstgjord härd vara lämplig att dekorera med imitationer av sten eller marmor, och texturerna av trä och tegel kommer harmoniskt att passa in i eko-interiören.

För maximal realism kan du sätta en skärm eller ett smidd galler framför eldstaden . Denna teknik är särskilt effektiv i falska eldstäder, där en biobrännare eller ljus används. Bland de intressanta elementen noterar vi riktiga eller konstgjorda stockar (i det här fallet, välj doftande trädslag - till exempel enbär), stuckaturer, monogram, kakel, kakel, basreliefer. Och statyetter, böcker, fotografier, krukväxter, vaser med blommor och andra dekorativa element hjälper dig att stödja "eldstadsillusionen".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att din eldstad ska se riktigt antik ut, använd följande trick. Spackla härden och torka med en hårtork. Som ett resultat kommer ytan att täckas med sprickor och du får en vintage -version. Och om du tvärtom vill ha en slät yta, täck ytan på strukturen med ett lager vattenbaserad färg efter att du har lagt på.

Bild
Bild
Bild
Bild

När eldstaden byggs i sovrummet kan du göra den inte särskilt hög .och häng en spegel över den. Så hyllan på eldstaden kommer faktiskt att bli en sken av ett toalettbord. Kom ihåg att eldstadens attraktionskraft beror på dekorationens kvalitet, så gör ditt bästa, inklusive all din fantasi. Du kan köpa dekorativa element gjorda av polyuretan och använda gjutning, stuckaturgjutning och till och med pelare för zonindelning av eldstaden. Du kan fixa dessa lätta strukturer med flytande naglar. Det är inte alls nödvändigt att använda vit eller tegeldesign.

Slå på din fantasi och markera polyuretanelementen med en guldfärg, och täck över allt med en färglös lack så att färgen inte skalar av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man inreder för det nya året?

Det är ingen hemlighet att de flesta av oss förknippar eldstaden med den festliga atmosfären på nyår och jul. Trots att många falska eldstäder tjänar ägarna året runt, har ingen avbokat nyårsdekorationen - det kommer att hjälpa att känna att semestern närmar sig och jultomten är redan någonstans i närheten.

Dekorera din mantelpiece med dekorativa figurer , häng en julkrans, dekorera eldstaden med grangrenar, limma över bilder av renar eller jultomten och placera temaljus inuti. Det är bra om de är doftande och fyller ditt hem med dofter av kanel, granbarr och pepparkakor.

Och, naturligtvis, en klassiker för att dekorera en öppen spis - en känga för presenter. Denna tradition kom till oss från väst, men barnen älskar den här idén så mycket. Du kan köpa ett sådant julelement eller sy det själv, dekorera det med snöflingor och andra temaprydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte nyårskransen, som kommer att skapa en festlig atmosfär.

Du kan också "fräscha upp" eldstadsdesignen med guld- eller silverfärg och strö konstsnö på tallgrenarna. Använd också nyårsglaset, det viktigaste är att behålla färgschemat och den allmänna stilen. Förresten, en mantel kan också komma till nytta. Om du dekorerar det med ljus, kommer illusionen av en låga att vara både under och ovan, vilket i mörkret kommer att se väldigt imponerande och ovanligt ut.

Bland andra dekorativa komponenter kan du använda figurer av sagofigurer, temadekorationer, glitter och regn, naturliga kottar, julgransdekorationer, skumfigurer, band och tygstycken, samt handgjorda dekorationer av papper, tråd och garn. När det gäller nyanser är det bättre att använda de klassiska "jul" -färgerna: blå-silver eller röd-grön med guldelement. Experimentera med former och nyanser, och ditt arbete kommer definitivt att uppskattas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En falsk eldstad är en original och effektiv inredning. Jämfört med en riktig analog är fördelen med en falsk eldstad säkerheten vid användning även där det finns små barn. Du bör noggrant välja platsen för eldstaden, med hänsyn till inredningen i rummet.

I sig kommer bilden av en öppen spis på vinterkvällar att ge värme till ditt hem . och kommer att göra atmosfären i rummet mystisk och mysig. Att skapa en öppen spis av lådor med egna händer är dessutom en spännande kreativ process som alla familjemedlemmar säkert kommer att vara involverade i. Detta är en riktig fantasi, eftersom inredningen av eldstaden kan vara annorlunda, och du kan ändra den så ofta du vill, beroende på vilken tid på året det är ute eller vilken semester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa de steg-för-steg-instruktionerna som ges i denna artikel, med minimala kostnader på bara en dag, kan du skapa en inre lösning som radikalt kommer att förändra utseendet på ett rum, utan att behöva bygga färdigheter.

Att bygga en falsk öppen spis hjälper dig inte bara att uppdatera interiören, utan också ha en bra tid med din familj, samt lära barn att göra något med sina egna händer.

Rekommenderad: