Metallkamin (43 Bilder): Vedeldade Metallugnar För Huset Med Egna Händer, Ritningar Av Strukturer Och Deras Placering

Innehållsförteckning:

Video: Metallkamin (43 Bilder): Vedeldade Metallugnar För Huset Med Egna Händer, Ritningar Av Strukturer Och Deras Placering

Video: Metallkamin (43 Bilder): Vedeldade Metallugnar För Huset Med Egna Händer, Ritningar Av Strukturer Och Deras Placering
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Metallkamin (43 Bilder): Vedeldade Metallugnar För Huset Med Egna Händer, Ritningar Av Strukturer Och Deras Placering
Metallkamin (43 Bilder): Vedeldade Metallugnar För Huset Med Egna Händer, Ritningar Av Strukturer Och Deras Placering
Anonim

En vacker öppen spis som ger värme till huset är drömmen för varje ägare av ett privat hus. Förutom värmen, ger eldstaden också en atmosfär av mys och glädje i interiören. Som regel föredrar de att sätta tegel eldstäder i hus, men det är inte alltid möjligt att installera en sådan enhet hemma, eftersom det kanske inte finns tillräckligt med utrymme eller styrka för att det ska ta hand om det.

Ett utmärkt alternativ till en tegel spis kan vara en metall ., som har många fördelar, liksom platsalternativ, dessutom kan den enkelt byggas med egna händer. I denna artikel kommer vi att beröra var och en av ovanstående punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En metallspis är en utmärkt apparat som kan värma ett rum och befria dig från kylan. Värmeeffekten för en sådan spis beror på förvärmningsnivån och mängden ved inuti. Metallspisen, på grund av dess speciella egenskaper, låter dig inte frysa även i vinterkylan. En annan fördel med denna spis är möjligheten att göra den till ett elegant tillskott till din interiör. Tack vare sin varierade design passar den in i rummet i alla stilistiska riktningar.

Bild
Bild

En metallspis anses vara en uppfinning av Landet för den stigande solen . Japanerna har alltid ansetts vara mycket praktiska, kloka människor med hög känsla för stil och förmåga att kompetent inreda sina hem.

Denna uppvärmningsprodukt är en fullständig utföringsform av alla dess författares kvaliteter, den är lätt, särskilt i jämförelse med sin stenmotståndare är den lätt att flytta från rum till rum, samt att demontera. På grund av designens lätthet behöver metallspisen inte en extra grund, vilket kommer att spara dig en avsevärd mängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

En sådan enhet är mycket enkel att använda, även en person som inte har haft någon verksamhet med en eldstad tidigare kan hantera den, men samtidigt har den också en hög effektivitet. Det avger mycket värme och kommer att kunna värma rummet på önskad nivå, även om det är väldigt lite ved inuti. Det värms upp mycket snabbt, så det anses inte bara vara ekonomiskt när det gäller bränsleförbrukning, utan också när det gäller tid.

Ett stort plus med en eldstad i metall, som kommer att glädja hemmafruarna, är det enkla underhållet . De är lätta att rengöra och med regelbundet underhåll kommer de inte att förlora sitt ursprungliga utseende alls. Under rengöring är det tillräckligt att rengöra allt sot från insidan och utsidan, torka med en fuktig trasa och lätt polera för att ge extra glans. Som regel krävs inga specialverktyg för ovanstående åtgärder, du kan rengöra allt med improviserade medel som finns i varje hem: läsk, vinäger eller citronsyra. Om så önskas köps speciella hushållskemikalier för rengöring av eldstäder, som presenteras i hushållsbutiker.

Bild
Bild

Men förutom ett stort antal fördelar har metallugnar för hemmet också ett antal funktioner som måste beaktas innan du köper. Den kanske största nackdelen med en sådan eldstad är den ökade brandrisken - om den används felaktigt kan elden sprida sig till andra föremål.

En annan nackdel är den mycket snabba kylningen av enheten .trots allt har veden brunnit ut, i motsats till eldstaden, som fortsätter att producera värme även efter att bränslet har brunnit ut. Eldstaden är mycket varm och kan vid allvarlig brännskada vidröras, därför rekommenderas det starkt att bära speciella tjocka handskar när du arbetar med den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av funktionerna i en sådan enhet är den ojämna fördelningen av värme, det vill säga att det kan vara väldigt varmt nära själva eldstaden, medan det på den motsatta sidan av rummet är svalare.

Visningar

Det finns en klassificering av metall eldstäder enligt material och installationsmetod. Låt oss betrakta var och en för sig.

Enligt materialet är ugnarna indelade i helt gjorda av metall och kombinerade av två typer . En av dessa är en öppen spis med en tegelkropp och en metallinsats. Trots bristen på popularitet av denna typ är den mycket praktisk och kombinerar alla fördelar med båda typerna. Det klassiska utseendet på vedeldningsenheten kommer att se bra ut i alla interiörer, och med noggrann installation kan du spara på efterbehandlingen, eftersom tegelverk är mycket modernt nu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbrännkammaren ökar i sin tur enhetens effektivitet genom att värma materialet, som blir en oberoende värmekälla. Förutom alla andra fördelar bör principen om långsam förbränning noteras, vilket gör att du kan spara på bränsle, eftersom veden brinner ut långsammare och avger mer värme.

Den andra typen är en metallugn ., som kan användas utan förarbete. Det här alternativet med en eldstad anses vara det bästa alternativet för en rysk dacha eller ett hus på landet, eftersom det inte behöver en grund och lätt kan flyttas. Skorstenen kan enkelt maskeras med beklädnad. Du kan använda vilket material som helst för det. När du avslutar själva höljet bör du dock använda uteslutande värmebeständiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallspisar med vedspis har en annan klassificering.

Den första typen är väggmonterad , vilket innebär installation mot en rak vägg. Det är vanligtvis placerat i mitten av rummet för att fördela värmen jämnt. Om tidigare sådana eldstäder måste mötas på ett speciellt sätt för att kunna passa in i interiören, erbjuder butikerna idag ett brett utbud, bland annat kan du hitta en spis för alla rum.

Den andra typen är kantig. Det anses vara mer praktiskt för små rum, eftersom det sparar utrymme genom att installera i ett hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är en hängande öppen spis. Det kommer att ge rummet en smak och ett mer intressant utseende. Denna enhet installeras på ett speciellt sätt. Var uppmärksam på platsen för eldstaden, som av säkerhetsskäl inte bör ligga intill väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Eldstadens utseende, liksom dess läge, är mycket viktigt för lokaler i ett lanthus, eftersom denna enhet kommer att sätta tonen för hela interiören. Du bör omedelbart bestämma var den ska placeras, och först då tänka på resten av föremålen. Metallspisen är en unik enhet eftersom den kan placeras var som helst och kommer att se ekologisk ut. Vissa människor installerar en rundformad spis i mitten av rummet, men detta är en brandrisk, så denna installation rekommenderas inte för familjer med små barn.

Det bästa alternativet skulle vara en öppen spis inbyggd i väggen ., det kommer inte bara att spara utrymme, utan också låta dig möblera platsen runt efter ägarens smak. I det här fallet kommer det inte att vara några problem med skorstenens utlopp, eftersom den kommer att ligga intill väggen. Det rekommenderas att använda brandsäkra material för väggbeklädnad bakom och bredvid spisen, så att de inte röker och förlorar sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betydande eldstäder har en särskild skiljevägg som kan göras på beställning med ett speciellt mönster för din inredning. Förutom skönhet utför denna partition också brandbekämpningsfunktioner.

Moderna designlösningar inkluderar kaminens placering i hörnet av rummet , som anses vara ett av de mest optimala alternativen, eftersom vinkelarrangemanget inte bara sparar utrymme utan också visuellt ökar det.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att installera en metallugn nära fönster eller dörrar, eftersom de kan minska dess effektivitet och brandsäkerhet.

Hur gör man det själv?

Innan du fortsätter med tillverkningen av ugnen måste du utveckla en ritning eller layout där måtten och komponentdelarna kommer att anges. Du bör rita steg-för-steg-instruktioner från piedestalen till skorstenen. Var noga med att överväga utformningen av ditt hem och placeringen av konstruktionsgolven. Om du gör instruktionerna korrekt och följer varje punkt korrekt får du en öppen spis av hög kvalitet, vars montering inte är svår.

Uppvärmningen av en metallspis är mycket stark, därför bör du förbereda golvet och väggarna innan du installerar det . Om läggningen sker på ett trägolv, är det nödvändigt att tillhandahålla värmeisolering, vilket hjälper basaltull. Därefter är en piedestal gjord av spånskivor och ett lager av keramiska plattor eller någon annan eldfast bas läggs ovanpå den. Detta är nödvändigt av säkerhetsskäl, särskilt om väggarna är täckta med tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det förberedande arbetet är klart kan du gå vidare till nästa steg - montering av ugnen. Först och främst måste du svetsa enhetens sidoväggar och sedan svetsa bak- och framväggarna till dem. Innan den främre delen fästs skärs ett hål i den i mitten för att utrusta eldstaden med trä och i botten för att rengöra den från aska. En tätare metallplåt ska svetsas till den färdiga delen, som blir botten på grillen. Tidigare bör benen fästas på den, vars höjd ska vara 9, 5-13 centimeter, och tjockleken ska vara minst 6-7 centimeter. Benens mått varierar beroende på ugnens totala vikt för att ge den stabilitet.

Nästa steg i att göra en hemlagad öppen spis är att installera en överlappning av förbränningskammaren och aska. Det första rekommenderas att tillverkas i två lager för att skilja det från eldstadens väggar. Vidare, i gapet mellan kroppen och askkammaren, installeras ett speciellt galler. Nästa steg är att installera dörrarna och svetsa hörnen 11-12 centimeter under eldstadens insatsdörrar, eftersom de kommer att bli grunden för gallret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen installeras ett lock med ett hål för skorstenen ovanpå. Efter att kroppen har byggts måste du kontrollera hela enheten på byggnadsnivå för oegentligheter, om någon hittas måste eldstaden monteras först.

Det andra steget blir installationen av skorstenen , som kommer att gå ut genom taket för att ta bort rök. Det kan gå ut både rakt, bestående av ett rör, och i en sicksack, inklusive två eller tre böjar. Skorstenen sätts in i ett hål som tidigare skurits på den övre delen av kroppen, sedan bärs den längs väggen tills den når takets öppna del. Om röret består av flera delar måste deras leder behandlas med ett tätningsmedel.

Efter att ha tagits ut på taket placeras fat eller en svamp ovanpå skorstenen, vilket skyddar den från nederbörd. När du har slutfört alla steg i installationen kan du börja dekorera ugnen. Den kan dekoreras med förgyllning, en skärm i smidesjärn med mönster eller möbleras med figurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att måla eldstaden eftersom färgen kan skala av eller smälta.

Vackra exempel i inredningen

I det här fallet är en väggmonterad öppen spis inbyggd i en portal av konststen som imiterar murverk i ett hus. Ovanpå hela strukturen finns en trähylla för en liten mängd dekorativa föremål som fotografier, ljus och figurer. Bredvid eldstaden finns delar för rengöring av den, gjorda i en liknande stilistisk riktning.

Hörnpisen passar perfekt in i det inre av rummet. Med sin snygga design ser den svarta eldstaden bra ut på en silverplint. En utmärkt lösning var utrymmet för förvaring av ved direkt under kaminen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En halvcirkelformad eldstad i metall är placerad mot en skiljevägg mitt i rummet. Färgkontrasten ger originaliteten till interiören. I det här fallet var den bästa lösningen att bygga skorstenen inuti skiljeväggen, så röret är förklätt under ytan och inte distraherar ögat från huvudmotivet.

En lakonisk eldstad i metall i mörk körsbärsfärg kompletterar rummets övergripande design perfekt. Genomskinliga glasdörrar ger enheten sofistikering. Det passar perfekt in i den klassiska interiören i rummet. En piedestal som imiterar en konstgjord sten ser också lämplig ut inomhus, trots den klassiska designen. Det smidda stativet för statyetten kompletterar det övergripande utseendet och gör det attraktivt.

Rekommenderad: