Eldstad Dekoration (49 Foton): DIY Dekoration Och Inredning, Hur Man Dekorerar En öppen Spis Med Dekorativt Stuckatur

Innehållsförteckning:

Video: Eldstad Dekoration (49 Foton): DIY Dekoration Och Inredning, Hur Man Dekorerar En öppen Spis Med Dekorativt Stuckatur

Video: Eldstad Dekoration (49 Foton): DIY Dekoration Och Inredning, Hur Man Dekorerar En öppen Spis Med Dekorativt Stuckatur
Video: Elda rätt och sotning av eldstad 2024, Mars
Eldstad Dekoration (49 Foton): DIY Dekoration Och Inredning, Hur Man Dekorerar En öppen Spis Med Dekorativt Stuckatur
Eldstad Dekoration (49 Foton): DIY Dekoration Och Inredning, Hur Man Dekorerar En öppen Spis Med Dekorativt Stuckatur
Anonim

Eldstaden skapar en varm och inbjudande miljö, vilket underlättas av närvaron av en öppen eld. Här tillbringar vi en lugn kväll i en fåtölj med att läsa en bok, eller har ett varmt samtal med vänner över en kopp te på lugna vinterkvällar. Ett rum med öppen spis har traditionellt blivit centrum för familjens komfort och värme. Varje eldstad kan göras speciell och unik med hjälp av finish och dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En kamin och en plats ovanför härden tjänar till att skapa hemkomfort med hjälp av dekorativa föremål och småsaker, utan vilket husets design skulle vara ofullständig. Nyckfulla träskulpturer av individuellt arbete och antika rätter kommer att föra rummet närmare den rustika stilen.

Glasprodukter i form av en vas, glasögon kommer att lägga till en bländning av firande och romantik i hematmosfären.

Metallinstallationer eller naturstenprodukter på kaminhyllan kommer att ge huset ett utseende av soliditet och soliditet. Mantelklockor, fotografier av nära och kära, ljusa paneler, blommor i krukor ordnas, med hänsyn till det inre av rummet och ägarnas smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de bästa aristokratiska traditionerna hängs en bild eller en spegel över eldstaden. För att hylla moderniteten kan du använda den här platsen för en TV. Det viktigaste är att inte glömma värmeisolering för att inte förstöra utrustningen.

Inredningsidéer kan vara väldigt olika. Du kan till och med göra dem själv och hänga dem på en falsk eldstad. Dessa mönster är ofta dekorerade med kakel eller sten. Betong är också lämplig. Området nära väggen bör också dekoreras. Runt spisen i lägenheten kan du ordna utrymmet i den stil du väljer. Glöm inte rutorna i själva designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Det finns många DIY -dekorationer för eldstad.

Glas

För dekoration av eldstaden används speciellt värmebeständigt glas. Den kan användas i form av en mosaik och snygga mönster kan läggas ut på kroppen. Eldstadsdörrar och kaminer är också gjorda av värmebeständigt glas. Glas kan vara transparent, tonat och målat glas.

Det är viktigt att använda värmebeständigt glas för skärmen eller dörren som tål höga temperaturer . Det härdade glaset som används för att göra matbord är inte lämpligt för detta ändamål. Det tål inte sådana värmebelastningar och spricker.

Bild
Bild

Skärmar fungerar inte bara som en dekorativ dekoration, utan skyddar också huset från inträngande av förbränningsprodukter, med andra ord, de fungerar som brandsäkerhet. Dessutom, om det finns barn i huset, kommer eldstadskärmar och dörrar att skydda dem från brännskador. Att se elden genom glas är mycket säkrare och bekvämare än att sitta vid en öppen spis.

Glas, även värmebeständigt glas, tål inte kolens brinnande temperatur. När du använder glas för skärmen eller glasdörrar är det nödvändigt att endast värma eldstaden med ved.

Bild
Bild

Dekorativ stuckatur

Stuckformning kan tillverkas av gips, expanderad polystyren och polyuretan. Användningen av stuckaturer är motiverad i olika stilar, men används oftare för en eldstad i klassisk design, liksom i Empire, Barock, Rokokostilar. Gips och polyuretan är mer efterfrågade för dessa ändamål. Expanderad polystyren är mindre hållbar och bryts ned snabbare från användning vid extrema temperaturer. Det är lämpligt att fixa stuckaturlisten inte bredvid eldstaden, utan på skorstenens hölje.

Nackdel: om produkterna från vedeldning kommer in i rummet kommer det att komplicera vården av stuckaturen. När allt kommer omkring finns komplexa mönster och prydnader på den, med många urtag och konvexa element som inte är lätta att rengöra. Med tiden kommer smuts att förstöra eldens övergripande utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träd

Att klä en eldstad med ved är inte det dyraste alternativet, men med kompetent och skicklig ytbehandling ser det värdigt, modernt och snyggt ut. Huvudvillkoret är att placera kompositionen borta från eldstaden. Först är det nödvändigt att behandla trädet med speciella obrännbara lösningar som skyddar strukturen från brand. För brandsäkerhet är det bättre att stänga eldstaden med en dörr så att gnistor inte sprids runt i rummet och inte sitter på träfodret.

Alla trädslag är inte lämpliga för öppen spis. Ask och al tolererar inte temperaturförändringar och torkar ut, förlorar sin form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med kakel och sten

Den mest populära dekorationen av eldstäder med keramik och sten, som är av stor variation.

Kakel

För att dekorera en öppen spis i rysk stil är en av de typer av keramik lämplig - en kakel. En spis eller öppen spis med kakel är en primordial rysk uppfinning. Skillnaden mellan kakel och keramiska plattor ligger i hur de appliceras på eldstadens kontur. Plattorna är helt enkelt limmade. Och under påverkan av höga temperaturer faller det ofta av.

Enligt tekniken installeras plattorna i celler, som inte bara fungerar som ett stopp för materialet, utan också hjälper till att hålla värmen i stenen längre. Fram till nu finns det i vinterpalatset och i Alexander Menshikovs palats 1600 -tals spisar dekorerade med kakel.

Bild
Bild

Lera fungerar som material för tillverkningen. Ytan är glasad, vilket är lätt att rengöra, till skillnad från moderna kakel. Kakel kan kombineras i valfri ordning, ändras, läggas till.

Den korrekta installationstekniken skapar en speciell rysk stil av eldstaden och hela rummet som helhet, och kommer också att se dyrt och estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med att möta en öppen spis med kakel:

  1. De absorberar värme väl och avger gradvis, vilket fungerar som ett långsiktigt bevarande av den termiska effekten, detta är ett stort plus för eldstäder.
  2. Plattorna är hållbara, de behåller sitt vackra utseende efter många års användning.
  3. Anspråkslöshet och enkel vård.
  4. Plattor består av naturliga komponenter, de är miljövänliga och avger inte skadliga ämnen vid uppvärmning.
  5. Det speciella med att lägga kakel ger eldstaden ytterligare styrka och tillförlitlighet.
  6. Om det fanns defekter, oegentligheter i eldstadens murverk, kan du dölja dem med hjälp av kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramikplatta

Att dekorera en öppen spis med keramiska plattor är ett vanligt dekorationsalternativ. Här beror valet av färger och texturer på stillösningen i det inre av rummet. Konsistensen av natursten används oftare. Keramiska plattor är ett bra substitut för naturmaterial. Ett dekorativt fasadmaterial som imiterar murverk har dykt upp på marknaden.

Det finns flera typer av beklädnadspaneler som skiljer sig åt i tillverkningsmaterialet:

  1. betongpaneler;
  2. klinkerpaneler;
  3. porslin av stengods.

Produkter från klinker och porslin av stengods är starka och hållbara. I tillverkningsprocessen eldas de vid en temperatur på 1200-1300 ° C, vilket gör produkter tillverkade av dem slitstarka och värmebeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överensstämmelse med tekniken för att lägga klinkerplattor eller porslinstengods på spisen garanterar:

  1. produktens långa livslängd;
  2. värmebehållning;
  3. säkerhet vid användning av material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig och konstgjord sten

Användningen av naturmaterial ger eldstaden ett unikt utseende och ökar kostnaden för dekorativa finish.

Varje natursten har sina egna egenskaper:

  • Skalrock lätt bearbetad, billig, men med en porös struktur kan den så småningom bli igensatt av damm och vedeldade produkter och förlora sitt presentabla utseende.
  • Kalksten och sand k är också relativt billiga naturmaterial. De är varierade i typer och färger och passar in i nästan alla interiörer. Men inte för stark och hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skiffer intressant och originalt material, har ett ovanligt utseende som inte är lämpligt för varje interiör.
  • Marmor - inte den dyraste stenen, är mycket populär som ett fasadmaterial. Marmorns mönster och färg är unikt och beror på fyndigheten där det bryts. Med rätt färger passar den in i nästan vilken inredning som helst.
  • Granit är en av de mest slitstarka stenarna. Det är svårt och ganska svårt att bearbeta, men det tål tunga belastningar och är hållbart i användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett professionellt förhållningssätt till skärning, slipning, polering av sten är vården av marmor, skiffer och granitytor enkel och kräver inte mycket ansträngning.

De används för dekoration och paneler av polymerhartser med tillsats av smulor av natursten eller, med andra ord, konststen.

Konststen är också hållbar och motståndskraftig mot höga temperaturer … Det polerar bra och är svårt att skada. Det absorberar inte skadliga ämnen och lukt. När den appliceras korrekt kommer den att hålla i flera år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Putsning

Förutom paneler som imiterar murverk finns det också dekorativt gips:

  • cementbaserat, inte det mest hållbara alternativet;
  • akryl;
  • silikat baserat på flytande glas;
  • baserat på silikonharts;
  • Venetiansk gips som ser ut som polerad sten.

Venetiansk gips är inte det enklaste materialet för att täcka en eldstad och kräver vissa applikationskunskaper. Men det är väldigt bekvämt och opretentiöst att ta hand om, absorberar inte damm och är lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera eldstaden måste du välja ett värmebeständigt material. Ytpreparatet måste vara lämpligt för det valda materialet. Lim och andra lösningar som krävs för fixering och bearbetning av motstående material måste vara värmebeständiga. Det är också nödvändigt att överväga om eldstaden används som ett dekorativt element i interiören, har en rent estetisk funktion eller som en uppvärmningsanordning med vanlig uppvärmning.

Att bearbeta en eldstad med enkel puts är en ganska billig efterbehandlingsmetod som inte kräver mycket ansträngning och skicklighet. Dessutom gör detta inte eldstaden tyngre, så det finns inget behov av ytterligare förstärkning av strukturen. För putsning krävs en speciell blandning som inte kommer att spricka vid långvarig användning av produkten. Fördelen med gips är att det enkelt kan ändra färg på beklädnaden, om det behövs . Dessutom kan du dekorera höljet med invecklade mönster med värmebeständig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att överlåta det svåra och noggranna arbetet med att dekorera eldstaden till en specialistbehandlare. Om så önskas, nödvändiga kunskaper och färdigheter, kan du göra detta arbete själv.

Efterbehandling av gipsskivor

Genom att täcka eldstaden med värmebeständig gipsskiva kan du designa och skapa komplexa, rundade mönster eller flerstegs asymmetriska modeller. Metallramen, på vilken materialet sedan appliceras, kan få vilken snygg form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallelement används vid tillverkning av öppna dörrar, skärmar och ventilationsgaller. Vanligtvis används gjutjärn eller värmebeständiga metalllegeringar. Om eldstaden ska brännas inte bara med trä, utan också med kol, är gjutjärn att föredra som det mest värmebeständiga materialet.

Den enda nackdelen med gjutjärnsprodukter är deras tunga vikt.

Bild
Bild

I andra fall kan valet av metall göras efter ägarens gottfinnande. Smide teknik används ofta för att skapa en produkt med ett individuellt mönster. Gjutna modeller är allmänt tillgängliga och säljs i specialaffärer. Mönster och prydnader på dörrar och galler är vanligtvis knutna till stilen och dekorationen i hela rummet.

Festlig design

Eldstaden fungerar som en samlingsplats för hela familjen, särskilt på nyårsafton och jul. Därför är det mycket viktigt att dekorera manteln och platsen bredvid härden. Enligt en gammal europeisk tradition hängs strumpor med namnen på familjemedlemmar över elden så att jultomten inte gör fel på natten när han lägger ut sina gåvor.

Mantelpiecen är dekorerad med glitter och kransar. Du kan sätta en liten dekorerad julgran över härden. Det är bättre att lägga flerfärgade julbollar i glas. Ljus i ljusstakar, placerade på en hylla ovanför eldstaden, kommer att komplettera den festliga atmosfären.

Bild
Bild

Dekorationen av eldstaden för varje semester, till exempel för ett bröllop, kan vara speciell och ny varje gång. Allt beror på författarens fantasi och den konstnärliga ledningen. På alla hjärtans dag kan du använda eldstaden för att skapa en speciell känslomässig atmosfär genom att ordna blommor och dekorera utrymmet ovanför härden med hjärtan. Färska blommor passar bäst för portalen på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden fungerar inte bara som en uppvärmningsanordning, utan också som ett centrum där det är bekvämt att samla hela familjen, spendera tid med att prata, fira högtider och andra glada händelser. Den kan placeras både i en studiolägenhet och i ett privat hus.

Vårt humör beror på hur eldstaden ser ut. Efter att ha spenderat lite tid på att dekorera eldstaden, förvandlar vi vårt hem och tar även de minsta detaljerna i inredningen till perfektion. Och vi bjuder in vänner och släktingar till eldstaden för att dela med sig av de lyckliga stunderna i vårt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Till nyårsdekorationen kan du välja alla typer av glitter och julgransdekorationer. Dekorationer kan göras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstadens inredning i rött och vitt ser vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration för alla hjärtans dag bör vara känslig. Lägg till så många söta saker som möjligt.

Rekommenderad: