Uteplats (81 Bilder): Grill Och Grillpanna Av Metall På Gatan - Två I Ett, Färdiga Trädgårdspisar I Form Av Spis Och Härd

Innehållsförteckning:

Video: Uteplats (81 Bilder): Grill Och Grillpanna Av Metall På Gatan - Två I Ett, Färdiga Trädgårdspisar I Form Av Spis Och Härd

Video: Uteplats (81 Bilder): Grill Och Grillpanna Av Metall På Gatan - Två I Ett, Färdiga Trädgårdspisar I Form Av Spis Och Härd
Video: Grillpanna Skeppshult 2024, April
Uteplats (81 Bilder): Grill Och Grillpanna Av Metall På Gatan - Två I Ett, Färdiga Trädgårdspisar I Form Av Spis Och Härd
Uteplats (81 Bilder): Grill Och Grillpanna Av Metall På Gatan - Två I Ett, Färdiga Trädgårdspisar I Form Av Spis Och Härd
Anonim

Vad kan vara huvudattraktionen i ett rekreationsområde på en personlig gårdsgård? En utomhus spis, förstås! En sådan struktur kommer alltid att samla människor runt den, kommer att bli en symbol för komfort på webbplatsen.

I eldstaden kan du enkelt laga grill och många andra rätter som inte lämnar någon likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du fortsätter med byggandet av en gata härd, är det värt att välja en plats på platsen. Det är bäst om objektet inte är för nära huset - detta kommer att undvika spridning av lukt i rummet. Det blir också trevligt att spåra vindrosen och placera eldstaden så att röken inte riktas inuti platsen, eller åtminstone inte i riktning mot bostadshus.

En utomhus spis måste vara i sikte inte tätt stängda av växter, staket eller byggnader. Då blir det verkligen en dekoration av trädgården och dess attraktion - alla kommer att se och uppskatta det, och så kommer det att vara möjligt att styra förbränningsprocessen från nästan var som helst på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En häck hjälper till att bli av med utkastet, vilket inte kommer att störa utsikten, utan bara skapar komfort och det nödvändiga mikroklimatet. Du bör dock inte organisera ett sådant landskapsobjekt nära en öppen eld, detta hjälper till att undvika brand. Brandskyddsbestämmelser bör följas strikt, och om du är osäker är det bäst att konsultera den lokala brandkåren. Anställda kommer att informera om de accepterade normerna i regionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Huvudkriterierna för att bestämma typen av öppen spis är dess funktionalitet, liksom dess rörlighet, eller vice versa, stationäritet. När du väljer det bästa alternativet för dig själv bör du ta hänsyn till hur härden kommer att användas, liksom hur mycket plats ett sådant objekt kan ta på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns eldstäder med ett helt dekorativt syfte eller med ett dekorativt och nyttigt ändamål . Externa härdar, utformade för att endast tjäna syftet med själens design och harmoni, kan göras i form av en skål på smidda ben, läggas ut med en sten i en cirkel, gjord i form av en kub och andra möjliga former.

Sådana modeller innebär inte matlagning, det maximala som kan göras vid en sådan eldkälla är att steka marshmallows eller korv på ett spett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter kan vara bärbara, för vintern eller vid avresa kan den dekorativa eldstaden tas bort. Bärbara spisar har ett vidare syfte. I en sådan modell kan det finnas en grill som gör att du kan steka en liten mängd kött. Det utländska alternativet är en grill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt enhetsteknik kan utomhus eldstäder delas in i följande typer:

  • Utrustad öppen eld designad för dekorativa ändamål. En slags eld som kan formas med sten, tegel eller annat värmebeständigt material (även specialglas).
  • Grillugn . Designen är utrustad med en skorsten och låter dig steka kött över öppen eld och över kol. Dessutom kan du laga all mat i en speciell brandsäker behållare. Kan vara permanent eller bärbar.
  • Rökeri . Det är inte för svårt att bygga ett sådant föremål med egna händer. Det viktigaste är att hålla fast vid tekniken. Det finns färdiga fabriksbärbara gatu rökhus som är mycket populära.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brazier . Detta är den enklaste enheten för att laga kött och andra rätter på öppen eld eller kol. Den kan vara stationär och bärbar. En permanent brazier kan byggas av tegel, bärbara modeller är vanligtvis metall.
  • Gatubröd eller pompeiansk ugn . Passar dig som gillar att baka pajer, hembakat bröd, laga pizza på gatan eller pitabröd. I en sådan struktur ges värme inte av kol eller öppen eld, utan av mycket uppvärmda innerväggar, som är gjorda av värmebeständiga och värmekrävande material. Valvet vid eldstaden är välvt och har bara en smal skorsten. Denna design samlar så mycket värme som möjligt och släpper inte ut den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med stora möjligheter av storleken på en tomt på en sommarstuga eller en lantgård kan du bygga ett objekt som kommer att innehålla flera typer av gata härdar samtidigt. Det mest populära alternativet är en grillugn med ett rökhus. Denna kombination gör att du kan laga flera rätter samtidigt.

Utomhus eldstäder kan delas upp efter vilken typ av material de är tillverkade av:

Tegelugnar . Det mest populära materialet för att göra egna utomhuseldstäder är tegel. Den värms upp tillräckligt snabbt och håller sedan värmen länge, vilket gör att du kan laga mat länge och värma upp bredvid spisen en sval dag. Dessutom är materialet lätt att arbeta med, relativt billigt och prisvärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av tegel . De skiljer sig från varandra i sammansättning, produktionsmetod för den färdiga produkten och följaktligen i egenskaper. Det är viktigt att eldstaden inte spricker när den utsätts för stark värme och lätt tål temperaturer på 1000 grader Celsius.

Eldstensstenar används direkt för att lägga ugnarna.

Tillverkare erbjuder inte bara produktens klassiska form, utan också en kilformad, som används för att lägga välvda hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant material är dock inte lämpligt för att möta en eldstad, eftersom det tenderar att expandera starkt vid uppvärmning. För dekorativa ytor är det bättre att köpa en röd, massiv tegelsten. En slät, enhetlig yta på produkten, liksom olika former för att lägga bågar och portaler, gör att du kan bilda ett vackert och hållbart föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten eldstäder . Sten vid tillverkning av utomhusugnar används endast för beklädnad. Det är bäst att välja naturligt snarare än konstgjort material. På så sätt kan utsläpp av giftiga element undvikas med stark uppvärmning.

Basen, det vill säga ugnsdelen av en sådan struktur, är anlagd med eldstensstenar, dekorativ efterbehandling på platser där temperaturen kommer att vara över 80 grader kan göras med dolomit eller basalt. Du bör inte välja material som inte lätt tål värme, till exempel grusgranit.

Stenfinish är mycket väl kombinerat med metall, smide, tegelstenar, det kan stödja vilken stil som helst på platsen, det ser ädelt och lyxigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du väljer en design för en framtida trädgårdspis eller öppen spis, bör man ta hänsyn till utformningen av fasaden på ett bostadshus, liksom uthus på territoriet. För harmonisk enhet i ett förortsområde kan du använda samma efterbehandlingsmaterial som användes även för asfalteringsvägar (till exempel natursten, som har värmebeständiga egenskaper).

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av en utomhus spis är starkt kopplad till dess funktionalitet . För att skapa mys i ditt hus på landet, för att dekorera ett rekreationsområde, och för att behålla landskapsdesign, kan du hämta en bärbar utomhus spis. Sådana produkter är mycket populära för att skapa en speciell atmosfär på gården till ett privat hus eller radhus i staden med sin egen lilla tomt på ett par hundra kvadratmeter.

På grund av det faktum att det finns modeller som inte kräver vedeldning kommer ditt eget hus och angränsande byggnader inte att drabbas av lukt av bränning, liksom av hård rök.

En sådan eld kommer dock inte att värma upp särskilt mycket, men du kommer definitivt att kunna få ett spektakulärt inslag av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av mångfalden av mönster kan en sådan trädgårdshärd göras i vilken stil som helst. Modeller av metall och glas kommer att vara ett bra komplement till landskapsdesignen och fasaden på ett högteknologiskt bostadshus, prydda skålar kommer att komplettera den klassiska stilen och stenformer - Provence- eller lantstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du, förutom visuellt nöje, vill andas in doften av ett brinnande träd från lågan, bör du överväga alternativet med en bärbar vedeldad spis. Designerfynd har något gemensamt med modeller utan vedeldad spis, men det finns också vissa särdrag. Dessa inkluderar spisar. De ser väldigt moderna ut, tar lite plats och vissa modeller har speciella armaturer för att hålla grillen och spettarna.

Bärbara utomhus eldstäder är bra i och med att de inte tar mycket plats; deras plats kan ändras. Men deras funktionalitet är inte bra. I stort, förutom dekorativa egenskaper, har de inte längre någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten härd kan läggas ut på egen hand av sten eller tegel . En populär form är en cirkel. Vanligtvis kan denna typ användas för matlagning. En utrustad öppen spis är ett bra sätt att värma upp en sval kväll vid elden i ett vänligt sällskap. Monolitisk utförande - en asfalterad sittgrupp, sittplatser av sten i en halvcirkel, närheten av en alpin bild eller en konstgjord reservoar med vattenfall eller en fontän och naturligtvis en öppen låga är bra komponenter i avkoppling som går bra ihop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verklig hemmakomfort på gården eller på ett stort förortsområde kan skapas med hjälp av en övergripande stationär utomhus spis. Populära högteknologiska och minimalistiska stilar betraktas som huvudriktningarna i arrangemanget av exteriören i moderna små gårdar. Enkla geometriska former, efterbehandling med värmebeständiga plattor i kalla toner, ett minimum av inredning - förkroppsligandet av strikt elegans av stilar.

Delikat shabby chic, enkelt land för trädgårdar och innergårdar kan kompletteras med en liten utomhuskamin, putsad och vitkalkad. Som dekor kan du lägga ut en stolpe och en båge med en sten, eller lämna några tegelstenar utan att täcka dem med gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus i utförandet, och viktigast av allt, harmoniskt i det yttre, rustik stil är ett utmärkt alternativ för att dekorera ett rekreationsområde med en öppen spis. Grova råmaterial blandas harmoniskt med fruktträd, buskar och blomsträdgårdar och kompletteras med eleganta och graciösa inslag av inredning och trädgårdsmöbler.

För dem som gillar att laga mat och samla ett stort antal gäster är ugnar kombinerade i funktionalitet, gjorda i en rent rysk stil, bäst lämpade. Du kan laga flera rätter samtidigt eller ändra menyn varje dag. Dessutom passar denna design perfekt in i det lokala landskapet, naturen och kombineras med särdragen i vår arkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer alternativet för bärbara eldstäder är det värt att överväga både inhemska och utländska tillverkare. I Ryssland är välkända företag som tillverkar bärbara grillar, spisar, eldskålar, eldstäder och trädgårdspisar samt stationära alternativ:

Bild
Bild
Bild
Bild

Smedsfabrik

Produkterna är gjorda av metall, främst svarta. Smideelement fungerar som inredning. Således kan basen på grillen dekoreras med silhuetter av träd, vilda djur, eldstadens bakvägg är konstnärligt gjord med imitation av löv, löphästar, salamandrar, lägereldskålar kan vara runda och trapetsformade med geometriska mönster eller en djurlivsmotiv och så vidare. Alla produkter för vintern kan demonteras.

Företaget tillverkar bärbara engångsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

B-B-Q

Ursprungsorten är Moskva. Eldstäderna, ovanliga i form och design, är gjorda av tegel; slät vit gips används som motstående material. Det finns olika typer av produktpåfyllning - grill, rysk spis, kittel med smidd stativ, diskbänk samt deras kombinationer som en del av en produkt. Produkterna från LLC "Grill" är från ett dyrare segment, men både utseende och material är pålitliga och hållbara, särskilt eftersom strukturen är stationär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utländska tillverkare erbjuder sitt utbud av bärbara eldstäder och grillar . Det är just ett sådant segment av härdar med en låga som utvecklas utomlands. Stora företag:

Weber

Det amerikanska företaget Weber har skapat grillprodukter sedan 1952 och är ett världsberömt märke. Ett särdrag hos produkten är dess sfäriska form. Grillkroppen kan vara massivt eller transparent glas. Det finns kol-, gas- och elektriska modeller. Den bästa grillen kommer från en kolgrill.

Tillverkaren ger en 10-årig garanti för sina produkter, vilket indikerar varans utmärkta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radie Design

Det tyska företaget Radius Design erbjuder speciella runda skålar för grillning med en anordning i form av ett runt galler som ligger direkt ovanför lågan. Men i detta fall är kriteriet för att välja en sådan produkt snarare dekorativa egenskaper än förmågan att laga mat över öppen eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Genom att köpa en bärbar eldstad, det är nödvändigt att utvärdera följande egenskaper:

  • metalltjocklek;
  • basarea;
  • höjd;
  • produkt vikt;
  • uppvärmningsmetod;
  • brandsäkerhet;
  • produktstabilitet;
  • möjligheten att montera-demontera;
  • design.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du själv reser en stillastående utomhus spis, bör du ta hand om en stabil grund. Det är bäst att förbereda en betongplats med ett stort täckningsområde. För att göra detta, riv ut det översta jordlagret på det markerade området, täck det med en sand -grusblandning - bilda en kudde. Därefter installeras en träformning, armeringsstavar eller ett förstärkt nät och området hälls med cementbruk.

Fullständig stelning av fundamentet sker på 5-7 dagar, sedan kan du ta bort formen och börja bygga själva spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av braziers har sin egen konstruktionsteknik . Det enklaste alternativet är en öppen grill, ett sofistikerat alternativ har en skorsten. Det är viktigt att tegelstenarna som används för att lägga eldstaden är desamma, eftersom olika typer har olika expansionskoefficienter. Kaminen och skorstenens insida bör inte putsas - gipset är inte avsett för sådana temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda värmebeständiga byggmaterial ökar byggnadens livslängd och har de bästa egenskaperna för matlagning.

För att bygga behöver du följande verktyg och material:

  • betong;
  • cement;
  • vatten;
  • en hammare med en gummispets;
  • nivå;
  • roulett;
  • Mästare OK;
  • efterbehandlingsmaterial att välja mellan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att rita en ritning före direktarbete, enligt vilket det är möjligt att göra en uppskattning, beräkna den erforderliga mängden material. Skalan för den framtida eldstaden bör anges i diagrammet, inte bara i meter eller centimeter, utan också i antalet tegelstenar i en rad. För skorstenen, eldstaden och sidoförlängningar är det bättre att rita ytterligare detaljerade ritningar.

Processen att bygga själva spisen ser ut så här:

Lös upp cementblandningen i en hink

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är nödvändigt att tydligt följa schemat när du lägger ut varje rad. Basen är upplagd med ugnstegstenar. Det är nödvändigt att alternera lager som löper längs och tvärs, så varje ny rad kommer att stänga sömmen på den föregående. Ytan bör ständigt övervakas med en byggnadsnivå.
  • För ugnen och förbränningskammaren ersätts spisstenen med eldfast tegel. Processen för bildning av ugnshåligheten börjar med en utgång till skorstenen.
  • När eldstadsbågen viks fortsätter läggningen med ugnstegstenar. Själva skorstenen kan läggas ut med tegel på egen hand, eller du kan köpa en färdiggjuten monoblock skorsten.
  • Du kan börja dekorativt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det färdiga föremålet är det nödvändigt att bygga en baldakin så att vatten inte kommer in i skorstenen. Då och då bör du rengöra ugnen från bränning och sot. Detta kan göras med vanligt tvålvatten. Fettet löser väl upp talkpulvret som finns kvar i grillplatsen i flera dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Eldstaden är inte nödvändigtvis ett separat område i trädgården. För att spara utrymme kan sommaröppen veranda också utrustas med en ugn. Det är viktigt att observera den stilistiska orienteringen av hela utrymmet, då kommer alla detaljer att se eleganta och harmoniska ut.

Ett alternativ är att bygga ett lusthus med öppen spis. I det här fallet kan du experimentera med ytbehandlingar och dessutom bli av med lukten av rök och mat i huset.

Rekommenderad: