Hängande öppen Spis (39 Bilder): Runda Och Fyrkantiga Versioner Av Rysk Produktion, Rökuppsamlare, Designmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Hängande öppen Spis (39 Bilder): Runda Och Fyrkantiga Versioner Av Rysk Produktion, Rökuppsamlare, Designmetoder

Video: Hängande öppen Spis (39 Bilder): Runda Och Fyrkantiga Versioner Av Rysk Produktion, Rökuppsamlare, Designmetoder
Video: Julbrasa - Eld i öppen spis (Brasvideo i 4K) 2024, April
Hängande öppen Spis (39 Bilder): Runda Och Fyrkantiga Versioner Av Rysk Produktion, Rökuppsamlare, Designmetoder
Hängande öppen Spis (39 Bilder): Runda Och Fyrkantiga Versioner Av Rysk Produktion, Rökuppsamlare, Designmetoder
Anonim

Du kan göra interiören i ett vardagsrum eller en hall i ett hus mer intressant och extraordinärt genom att använda en detalj som en öppen spis. På en frostig vinterkväll när du kommer hem från jobbet är det så härligt att sitta i en fåtölj med en kopp doftande te och se de levande tungorna av flamma blossa upp i spisen. Inga andra uppvärmningsanordningar kan ersätta charmen med dess levande värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland det stora antalet olika typer av eldstäder kan en speciell plats ges till en upphängd.

Det föddes under andra hälften av 60 -talet av XX -talet till den franska resenären och filosofen Dominique Imbert . I en liten stad i södra Frankrike köper han ett gammalt förfallet hus för blygsamma pengar för att skapa en verkstad i det. Men som Dominic själv erinrade om var byggnaden så läckande att snön nästan föll på hans huvud. För att på något sätt slippa kylan och förbereda mat, kom den tidigare studenten i Sorbonne på idén att göra en eldstad som hänger på väggen. Materialet var vanliga metallplattor.

Många besökare hemma hos den nybörjade designern gillade den ursprungliga idén, och några av dem ville till och med beställa samma produkt för sig själva. Även om denna innovation inte accepterades av en bred publik av konsumenter på länge, på 2000 -talet, var en hängande öppen spis fortfarande erkänd som en av de mest originella och vackra inredningselementen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer en eller annan metod för att fixa en öppen spis är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till dess dimensioner, konfiguration, önskad typ av bränsle, funktionerna och funktionerna i rummet där den ska installeras, den övergripande interiören. Den viktigaste skillnaden mellan denna typ av öppen spis och andra enheter är dess plats, där den inte vidrör golvet och ligger på skorstenen. Även om dess standardvikt inte överstiger 160 kg, måste taket i huset vara mycket starkt, eftersom hela massan av öppen spis kommer att ladda dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på metoden att montera hängande eldstäder är de indelade i flera typer

  • Vägg . Själva namnet talar om enhetens plats. Det viktigaste är att väggens yta, på vilken hela lasten kommer att falla, är stark, perfekt platt och vertikal. Detta alternativ för att hänga upp en öppen spis är ganska lämpligt för ett rum som inte har ett mycket stort område och kommer att avsevärt spara sin ägare utrymmet i det. Dessutom krävs ingen stigare för en sådan enhet. Kostnaden för att tillverka en väggmonterad öppen spis är relativt låg, vilket gör den till en av de billigaste. Bränsle till den kan användas på olika sätt.
  • Central , ibland kallad ö. Installerad på skorstenen, absolut inte vidrör någon vägg. För en sådan design är det användbart att använda en speciell brandsäker glasskärm som skyddar rummet från eld och aska.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Roterande . En analog av den ovan beskrivna typen av öppen spis, utrustad med en extra mekanism som gör att strukturen kan rotera runt sin axel efter behov. Användningen av denna monteringsmetod kan kräva utrustning av utrymmet under eldstaden med en radie på minst två meter med värmeisoleringsmaterial.
  • Transformerar . Det räcker med att höja eldskärmen och eldstaden blir öppen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar en hängande öppen spis i huset måste du bestämma dess form och bestämma vilken typ av bränsle som ska användas.

Ved . Denna typ av värmematerial anses vara den klassiska och vanligaste. Ingen imitation - både elden och sprakningen av stockarna är verkliga. Det är bättre att använda ved i eldstäder installerade i sommarstugor och i privata hus, eftersom för att enheten ska fungera i normalt läge behövs en vertikal skorsten med en klart definierad rördiameter. Vid användning av sådant bränsle är elden som regel öppen, och för att undvika negativa konsekvenser måste alla krav beaktas när du installerar eldstaden, och det är strängt förbjudet att avvika från dem. Så att luften i ett rum med en vedeldad spis inte är för torr är det bättre att inte täcka utrymmet med eld med brandsäkert glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Biobränslen - etanol, som innehåller alkohol. Dess användning gör att du kan installera eldstäder i lägenheter i flervåningshus, eftersom det utesluter utseende av sot, sot, rök, inte kräver installation av en skorsten (dess element kan endast användas som dekoration), ytterligare rengöring. Utformningen av en hängande öppen spis med etanol är enkel och det kommer inte att vara svårt att montera den själv. I härden kan det finnas antingen en eller flera brännare, vilket ger en riktig låga, vars intensitet kan justeras. I eldstäder som drivs med biobränsle finns det särskilda reservoarer för det. Det finns en liten nyans när du använder etanol i eldstäder. Rummet kommer att kräva ett extra ventilationssystem, eftersom till följd av förbränningen av detta bränsle används en betydande mängd syre och naturlig ventilation inte ger korrekt luftutbyte.

Bild
Bild

Det finns hängande eldstäder som fungerar använder elektrisk energi … Eftersom typ av enhet är en skärm med en realistisk flamma avbildad, kommer i detta fall en riktig brand inte att tillfredsställa dess ägare. Naturlighet ges till den av modern teknik, effekten av 3D, 5D. En sådan hängande eldstad ser bättre sluten ut, eftersom en imitation av en låga kommer att märkas när den är öppen. Det görs ofta i form av en glasboll eller låda.

Bild
Bild

Installation

För att säkerställa att den hängande eldstaden uppfyller kraven på högtemperaturbeständighet och inte är för tung, tillverkas den i rostfritt stål och värmebeständigt glas. Rostfritt stål är känt för sin hållfasthet, slitstyrka, lätt underhåll, korrosionsbeständighet, hög temperaturbeständighet. Brandbeständigt glas tål höga temperaturer, spricker inte från plötsliga temperaturförändringar och överför värme perfekt. Det är praktiskt taget inte utsatt för mekanisk skada, är inte rädd för beröring av brinnande ved, uppvärmd poker.

Dessutom ser produkter gjorda av det ganska graciösa ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande eldstad installation funktioner:

  • Kräver högt i tak och en betydande yta i rummet (minst 25 kvadratmeter. M). I ett rum där denna regel inte följs kanske en hängande öppen spis inte passar in i interiören och förstör dess utseende.
  • Värmeisolering av fundament och väggar är valfritt.
  • Om eldstaden inte är elektrisk bör det inte finnas några intensiva luftströmmar på platsen för placeringen för att undvika brandsläckning eller omvänt dess antändning.
  • Tillförsel och avgasventilation krävs.
  • Föremål som ligger bredvid eldstaden måste vara tillverkade av brandsäkert material. Alla brandfarliga föremål är placerade så långt bort från det som möjligt.
  • För vedeldade eldstäder är en nödvändig detalj en skorsten, vars form bestäms av ägarens smak och krav.
  • Vid oberoende design av en hängande öppen spis är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till metallens tjocklek för eldstaden. Det ska vara minst en halv centimeter. I det här fallet är det bättre att använda ett stålrör som utgångsmaterial. Dessutom är det nödvändigt att korrekt beräkna förhållandet mellan ugnens volym, fönstrets yta och skorstenens tvärsnitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

På grund av den ovanliga platsen hängande eldstäder har några fördelar som uppväger kvaliteterna hos andra mönster.

  • Relativt liten storlek. Detta gör att enheten kan placeras kompakt i ett rum även med ett litet område och spara utrymme.
  • Lätt att använda. Som regel är inte hängande eldstäder belastade med komplexa funktioner, och det är fullt möjligt att hantera dem utan vissa färdigheter och förmågor.
  • Enkel att montera. En sådan struktur är ganska enkel att montera, enligt instruktionerna. Dessutom gör enkelheten i den hängande eldstadsmekanismen att du kan designa din egen version efter din egen smak.
  • Ovanlig design kommer att lägga originalitet till alla interiörer.
  • På grund av särdragen hos det biobränsle som används kräver kaminen ingen skorsten och installationen är möjlig inte bara i huset utan också i lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna kan man kanske bara nämna det höga priset på eldstaden . Anledningen till detta är den betydande kostnaden för de material som går till tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Harmoni i stilens enhet

Under de senaste åren har hängande eldstäder blivit mer och mer populära i Ryssland på grund av deras ovanliga utseende, kompakthet och användarvänlighet. Men när du väljer önskad modell är det värt att överväga inte bara dina egna preferenser och materialförmåga, utan också stilen i rummet där eldstaden kommer att ligga. Du kan diversifiera den med några ytterligare mekanismer och element som harmoniskt passar den valda bilden av rummet och ger eldstaden en viss dekorativ effekt. Dessa kan vara lyftanordningar, ett skyddsglasstyrsystem, ett roterande rör eller eldruta, avtagbara delar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av material som stål och glas vid tillverkning av en hängande öppen spis passar framgångsrikt in högteknologisk stil … Med en bisarr form av en triangel, droppe, sfär, pyramid, skål, som förkroppsligar ägarens vildaste fantasier, är det han som kan bli centrum för hela inredningen. Den roterande versionen av eldstaden kan kompletteras med ett vattenfall, vilket kommer att föra observatörens syn ännu närmare vilda djur, eld och vatten. En intressant variant av eldstaden är ett akvarium där en låga glittrar.

Eldstaden ser fantastisk ut, som har en rökuppsamlare av rent glas, som utåt liknar en enorm kolv eller ett stort blinkande eldigt öga (inuti strukturen finns en enhet som öppnar och stänger elden).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den hängande eldstadens små dimensioner är idealiska för minimalism stil … Ett enkelt och koncist inrett vardagsrum eller matsal kommer mycket väl att kompletteras med en extraordinär design. Panoramamodellen kommer att se särskilt intressant ut, vars enhet låter dig se lågan från alla sidor. Eldstadens konfigurationer i dessa fall antas vara de mest olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på användning

  • En rund hängande öppen spis passar lysande in i ett loftstil. Lugna färger och ljusa accenter kommer att komplettera charmen med den svarta stålspisdesignen. Den speciella atmosfären i det öppna rummet, dekorationen av väggarna med olika texturer med stenar, den geometriska korrektheten i möblernas former kommer att tämjas med den mysiga charmen och livliga värmen i eldstaden.
  • Ett särdrag hos den moderna art nouveau hängande spisen är dess tradition. Designen har ett minimum av dekorativa element, flamkraftreglering och en hög värmeöverföring. Enheten i denna stil kommer påfallande att kombinera klassikerna med äkta eld och den ursprungliga lösningen i enheten.

Rekommenderad: