Elektriska Eldstäder (83 Bilder): En Liten Hemväggmonterad Eldriven Eldstad I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Eldstäder (83 Bilder): En Liten Hemväggmonterad Eldriven Eldstad I Lägenheten

Video: Elektriska Eldstäder (83 Bilder): En Liten Hemväggmonterad Eldriven Eldstad I Lägenheten
Video: Burgate - Elektrisk öppen spis 2024, Mars
Elektriska Eldstäder (83 Bilder): En Liten Hemväggmonterad Eldriven Eldstad I Lägenheten
Elektriska Eldstäder (83 Bilder): En Liten Hemväggmonterad Eldriven Eldstad I Lägenheten
Anonim

Med det kalla vädret börjar du så gärna känna värmen och komforten i ditt hem och lyssna på vedens sprakande i härden. Eldstäder i denna situation kommer att vara till nytta. Men tänk om en lägenhet i en sovsal inte låter dig känna dig som i en herrgård? Elektriska eldstäder, presenterade i ett stort sortiment på den moderna marknaden, kommer att fungera som en bra lösning på problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många fruktar att en öppen spis som drivs av ett elnät kommer att förbruka för mycket energi, med hög effekt. Men om du väljer rätt värmare för dess funktionella tillbehör blir det inte mindre ekonomiskt än en enkel oljevärmare.

Viktiga egenskaper när du väljer en sådan produkt i en lägenhet är dess installationsmetod, det område den upptar i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen från vilka den dekorativa portalen som omger huvudstrukturen är också viktiga . När det gäller de olika principerna för drift av elektriska apparater, är förhållandena här lämpliga för nästan alla rum i närheten av ett välinstallerat uttag. Ett undantag är en öppen spis med ånggenerator, eftersom den måste levereras på en plats där det är nära tillgång till vatten.

Trots alla uppenbara svårigheter att välja sådan utrustning är det tillräckligt att förstå för vilka ändamål det kommer att tjäna och hur mycket utrymme det kan ta i rummet. Och självklart måste du alltid beräkna din budget i förväg och, beroende på den, välja både eldstadens märke och modell, portaldesign och tillbehör till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Först är det värt att ta reda på vilka typer av eldstäder som finns i ryska butiker. Klassificeringarna är olika, men den viktigaste är graderingen på installationsplatsen.

Golv

Eldstaden är liten i storlek och följaktligen i pris. Dess främsta bekvämlighet ligger i det faktum att den inte är monterad i väggen, utan är en separat möbel som enkelt kan flyttas i rymden. Så, om renovering planeras i rummet, kan en sådan öppen spis, vare sig den är lång eller liten, enkelt tas bort ett tag i ett annat rum.

Vissa modeller är utrustade med hjul, vilket gör det ännu enklare att använda, till exempel vid rengöring av golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivbord

Sådana elektriska mini-eldstäder, som en underkategori av golvstående, utför snarare en dekorativ funktion. Det låga priset jämfört med en konventionell värmare gör att du kan göra en lyxig present till vänner och familj som alltid har drömt om en sådan inredningsdetalj. Det lilla området i lägenheten eller överbeläggningen av möbler tillåter dock inte ens golvversionen att installeras.

Tabellen innehåller även bioeldstäder arbetar med alkohol eller den så kallade bioetanolen. I detta fall är modellen ansluten parallellt med nätverket. Detta ämne är helt ofarligt för miljön, vilket är särskilt viktigt i hem där det finns små barn eller husdjur. Oftast beställs de i en ram av brandsäkert transparent glas och placeras på ett kök eller soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg

En elektrisk eldstad är installerad på samma sätt som en plasma -TV -panel, det vill säga den är fäst med konsoler på väggen nära uttaget. Dess bekvämlighet ligger i det faktum att fullständig inbäddning i väggen inte sker, så om så önskas kan sådan utrustning enkelt flyttas runt huset.

Med det här alternativet kan du ge fantasin fria händer när du designar en portal , det vill säga en slags gångjärnsram till skärmen, där kolen ulmar. Om du bygger det i samma stil med de omgivande möblerna eller andra inredningsartiklar, kan du skapa ett rum med storleken på ett välbärgat adelshus från 1800 -talet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Det mest naturalistiska och närmast en riktig öppen spis är det inbyggda alternativet (det kallas ibland portal). Naturligtvis är ett sådant förvärv förknippat med avsevärda kostnader och en lång väntan på ordern, komplexiteten i installationen. Det är helt enkelt omöjligt att utrusta vissa typer av lokaler med dem. Allt är mycket lätt att lösa om en nisch för en spis eller öppen spis lades i rummet under designprocessen. I det här fallet kan du helt enkelt beställa eldstaden själv för nischens storlek, efter att du tidigare har anslutit kontakten för strömförsörjningen.

En sådan struktur kan inte kallas liten , och om du vill ändra interiören kan du inte röra dig någonstans. Det är därför det är bättre att omedelbart välja ett lämpligt rum - ett vardagsrum eller ett kontor, där en elektrisk eldstad kan installeras i evigheter.

En annan klassificering av elektriska eldstäder är en sådan egenskap som imitationseffekter:

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen spis med effekten av ulmande stockar

Det anses vara det mest populära bland ägare av hus och lägenheter i storstadsområden. En eldstad som också fungerar som värmare skapar den psykologiska känslan av en riktig brinnande eld. Loggarna är dock oftast inte riktiga här, utan målade av en konstnär och upplysta av lysdioder och andra speciella belysningsanordningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstad med glödeffekt

Den har inte bara själva bakgrundsbelysta panelen, utan också en speciell nisch bakom panelen med en tank full av riktiga kol. Ibland är det inte naturliga kolväten, utan ofarliga polykarbonatsubstitut. Deras stora plus är att de inte fläckar själva spisen och det omgivande utrymmet, och inte heller avger obehaglig lukt. Kol kan få glöda och ulma på olika sätt under konstant omrörning, och då tar inte närvaro i en lantgård lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen spis med simulerad lägereld

Utrustad med en ånggenerator, som bidrar till känslan av riktig värme som från en eldstuga. Ångelementet har en vattenbehållare som måste fyllas på med jämna mellanrum. Om du inte ofta vill komma ihåg att eldstaden har slut på vatten kan du beställa en tank med stor kapacitet, minst 50 liter. En sådan behållare kommer dock inte att se väldigt vacker ut i en inredning inredd i utsökt antikvitet.

Eldstaden med 5D-effekt anses med rätta vara den mest högteknologiska produkten i raden av sina elektriska motsvarigheter . Det är här det verkar för en person att stockar brinner runt honom, och de elektriska elementen är helt osynliga.

5D -panelen är inte på något sätt sämre än konventionella modeller av brandsäkert glas och plast när det gäller dess hållbarhet och slitstyrka, men det kommer definitivt att glädja barn mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder har nyligen lagt till nya funktioner som bidrar till bättre miljövänlighet och omsorg om miljön. Flera modeller möter dessa kvaliteter.

Eldstad med fläktvärmare , där en speciell spiral med blad är inbyggd, som släpper ut luft när den roterar. Allt detta bidrar till bevarandet av värmen i rummet och dess enhetliga fördelning i luftmassorna. Ett sådant extra element absorberar lite mer elektricitet än en vanlig eldstad, men luftkvaliteten i rummet förbättras märkbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Infraröd spis spelar ungefär samma roll som en bastu med liknande effekt. Detta innebär att kortvågig strålning inte bara absorberas ofarligt av människokroppen, utan tvärtom är till nytta för ägaren av en sådan eldstad. En enhet med infraröd funktion är naturligtvis inte billig jämfört med sina vanliga motsvarigheter, men hälsa är som de säger dyrare.
  • Elektriska eldstäder med jonisatorer och luftfuktare främjar också lätt andning av människor i rummet. Som du vet är luften från alla värmeelement mycket torr, och fönstret kan inte öppnas för ventilation i alla väder. I sådana situationer kommer enheter som gör luften mer lämplig för normalt liv till undsättning. För vissa modeller av eldstäder kan du senare separat köpa en jonisator eller en luftfuktare som en del av strukturen, eller så kan du helt enkelt installera sådana enheter separat från eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudindelningen av underarten av elektriska eldstäder är baserad på funktionella egenskaper.

Innan du beställer en eldstad måste du tydligt definiera för vilket syfte du behöver den

  • En öppen spis som helt enkelt kommer att efterlikna oljande ved eller kol, där en bild av stockar och belysning kan fungera som ett uteslutande dekorativt element.
  • Öppen spis med värmeöverföringsfunktion, där belysningen inte spelar någon större roll. En sådan öppen spis spelar snarare rollen som en presentabel värmare.
  • En universell öppen spis, som, som de säger, både värmer och glädjer ögat, är den mest efterfrågade, men också den dyraste. I olika varianter kan den utrustas med en värmekontroll, för att till exempel stänga av värmen på sommaren och bara njuta av bakgrundsbelysningen. Det finns eldstäder med en fjärrkontroll som reglerar inte bara uppvärmningstemperaturen, utan också hur och med vilken intensitet kolen kommer att flimra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

En elektrisk öppen spis skapar en stämning tack vare mittpanelen, där lamporna dansar, men det beror på portens utformning att man kan bedöma smaken hos husets ägare. Det är värt att tänka på att överlåta efterbehandling av eldstensportalen till en professionell designer. Befälhavaren måste fortfarande inledningsvis komma överens om skisserna på den yttre delen av eldstaden med kunden, så att avvikelser i preferenser minimeras.

Du kan prova det själv eller med hjälp av en konstnär att rita en skiss av en öppen spis . Här välkomnas både enkla lockar, monogram eller imitation av kolumner på härdens sidor, liksom komplexa blommor eller prydnadsmotiv med inlägg av bokstäver från familjens vapen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns situationer när eldstaden redan har rotat sig inuti, men ägaren till ett sommarhus eller en lägenhet tänker på att göra reparationer. För sådana fall kan du initialt göra en avtagbar portal eller en ram gjord av polyuretanmaterial och värmebeständig spånskiva lämplig för målning. Nu, även om det inre i rummet förändras mycket, kan du anpassa den elektriska eldstaden till den nya designen med minimal kostnad.

När det gäller utformningen av eldstäder, beroende på portalens geometriska form, är följande alternativ mest populära i en modern lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnportal

Det kan vara antingen halvcirkulärt eller triangulärt. Detta alternativ är mycket bra för rum med ett litet område eller rum med en icke-standardiserad layout. Om det finns ett färdigt sken av en nisch i hörnet, kommer eldstaden att se det här stället mycket bra. Med rätt placering av möbler i en halvcirkel runt härden kan du uppnå en atmosfär av komfort och värme i samma utsträckning som om det fanns en fullvärdig stor eldstad i centrum i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Högteknologisk portaldekoration kan innebära helt oförutsägbara former i kombination med konstgjorda material som böjer sig åt olika håll. Så, en elektrisk eldstad görs till exempel i form av en öppen eldstad, som ligger i mitten av rummet och läggs ut i en cirkel med sten eller tegel. Till en sådan konstgjord eld under rumsförhållanden kan du fästa en skorstenshuv ovanifrån, vilket simulerar rökutgång utanför rummet.

Högteknologiska eldstadskonstruktioner ses oftast i form av silverstål eller vita plastytor. Andra komponenter i rummet bör också motsvara ett sådant inredningselement. En gammaldags öppen spis med antika möbler går inte bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Under de senaste åren har Art Nouveau -portaler blivit en hit i alla specialaffärer och verkstäder. Denna eldstad kännetecknas av släta krökta linjer, ett ljust utbud av färger (oftast det så kallade kaffet med mjölk eller elfenbensfärg), ett överflöd av insatser av blommor, löv och mjuka rundade monogram. Resten av möblerna i rummet ska också matcha en så elegant lösning. Ljus stuckaturgjutning i taket, upprepning av motiv och linjer i eldstadsprydnader, kommer också att passa bra i jugendportalen.

En design som kommer att förvåna din fantasi kan skapas genom att välja den enklaste portalen om du avslutar den med högkvalitativt och originalt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsagglomerat

Ett slående exempel är framsidan av eldstädernas frontpaneler med kvartsagglomerat. Detta efterbehandlingsmaterial är lätt att hantera och underhålla, absorberar nästan inte smuts och sot och är värmebeständigt. Kvartsmaterialet ser nästan ut som naturlig marmor, med små flerfärgade fläckar i stenen, vilket skapar en ytterligare skimrande ström som ger ett färgspel till den konstgjorda elden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Akrylsten är också mycket bra för att dekorera en elektrisk spis. Om du väljer det korrekt kommer det att lysa ädla och vackert kombinera förändringen av matta och glansiga överflöden. Akryl är mycket populärt, främst på grund av möjligheten till sömlös installation. Detta innebär att inga skarvar eller extra sömmar kommer att synas under efterbehandling och injektering, vilket gör att denna finish kan konkurrera med de släta ytorna på naturstenar.

En viktig egenskap hos akryl är förmågan att termoforma , som gör att de kan täcka nästan vilken yta som helst, inte bara porten till en elektrisk eldstad. Så om du vill kan du skapa en enda komposition från själva spisen och portalen, kaminhålen, skorstenen, delen av väggen intill all denna prakt.

Konstgjord sten är mycket lätt att rengöra - det räcker med att torka av den med en fuktig trasa. Till skillnad från naturstensmaterial, vars färgpalett var begränsad av naturen, här kan du välja vilken nyans som passar möbler eller tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mässing

Rostfritt stål eller polerat stål, förkromning - allt detta är material, tack vare vilket du kan skapa en unik design, inte bara i högteknologisk stil. En öppen spis med järnelement ser ut som en möbel från ett medeltida slott, som kommer att se särskilt imponerande ut i ett hus på landet.

En integrerad del av designen av moderna elektriska eldstäder är tillbehör som en vedhög med äkta trä ., samt en hink med tång för att vända stockar och en skopa för att svepa kol. Ved kan vara konstgjort, för att matcha det som målas på eldstaden. Doften av äkta trä och komfortens atmosfär överförs endast med naturmaterial. Glöm inte att trädet lämpar sig för att ruttna, barkbaggar kan börja i träet, så stockarna måste bearbetas med särskilda medel varannan månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Ofta uppstår frågan om var den ska installeras innan du köper en elektrisk spis. Momentet för att välja ett rumsutrymme är mycket viktigt, för beroende på detta väljs en viss kraft hos enheten och portalens design. En favoritplats för ryska köpare är vardagsrummet, för det här är det största rummet i huset, där hela familjen gillar att samlas på kvällarna eller ett festligt bord är uppsatt när gäster kommer.

När man beställer en eldstad av en viss storlek och värmeeffekt måste man utgå från beräkningen att för varje 10 kvadratmeter boyta behövs 2-3 kW effekt för enhetlig uppvärmning. Så det är bättre att spendera pengar på en hall på 20-30 kvadratmeter i ett stort lanthus och köpa en stor och kraftfull öppen spis så att den på vintern inte bara utför en estetisk funktion utan också ackumulerar värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste misstaget när du placerar en eldstad är att placera den framför ett fönster. Principen är densamma som för TV: n - ljuset från fönstret, som faller på panelen, kommer att markera bilden med ulmande fält, och det blir svagt.

Det är bäst att placera det elektriska designelementet längs sidoväggen ., bort från ytterdörren och soffbordet. Denna sista punkt är sant eftersom glasytan på bordet och manteln annars kan värmas upp från varandra. Även om moderna eldstäder är utrustade med en speciell skyddande skärm som förblir något varm även vid långvarig användning av enheten, är det bättre att spela det säkert.

Om du vill göra en fullständig imitation av en riktig öppen spis med skorsten och kamin, måste du se till att taket i rummet är tillräckligt högt för sådan skönhet. Efter att ha beställt ett komplext installationsprojekt är det bättre att först ta reda på vilken vägg i lägenheten som är bärande, för att inte förstöra något överflödigt när man bygger en eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en gångjärnspis är allt mycket lättare. Den kan hängas på samma sätt som en TV framför soffan, om en lugn bild av sprakande kol är mer intressant för husets invånare än tv -program. Men kombinerar både en TV och en hängande öppen spis i ett rum, är det bättre att sprida dem från varandra. Genom att placera båda typerna av utrustning på olika väggar kan du skydda dem inte bara från ömsesidig uppvärmning, utan också undvika ett ledningsfel när två högeffektsenheter ansluts till samma uttag.

Små elektriska eldstäder för sovrummet beställs också ofta nu .för att skapa en harmonisk, intim atmosfär i rummet. I det här fallet passar hörnet eller väggen bäst. Det viktigaste är att inte installera utrustningen för nära sängens huvud, eftersom eldstaden torkar luften och tar bort överflödigt syre.

I sovrummet är det bättre att dessutom installera en luftfuktare så att du kan sova bekvämt även med en fungerande eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En väggspis ska hängas under horisonten, eftersom den beundras främst från ett horisontellt läge, liggande i sängen.

Ett mycket litet rum innebär inte att man bygger i en elektrisk eldstad. För en sådan kubikkapacitet kan du köpa en minikamin och installera den var som helst - på ett bord, ett sängbord eller bara på golvet. Det är osannolikt att det kommer att värma dig en frostig vinternatt, men det kan fungera som en värdig ersättning för ett nattljus eller en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Innan du installerar en elektrisk eldstad, särskilt i en liten lägenhet eller gammal höghus, det är bättre att använda ett antal tips.

  • Med en smal entrédörr bör du i förväg mäta längden på bredden på alla öppningar genom vilka eldstaden kommer att transporteras under installationsprocessen.
  • Bestäm bärande och sidoväggar enligt byggnadsplanen för lägenheten, eftersom det helt enkelt är förbjudet enligt lag att montera en eldstad och förstöra den bärande väggen, eller kräver ytterligare tillstånd för ombyggnad i relevanta bostads- och kommunala servicemyndigheter. Även fästen för en väggmonterad öppen spis kommer att vara nästan omöjliga att skruva fast i en bärande vägg, bara skada tapeten, och det blir ingen känsla.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kontrollera kvaliteten på ledningarna och uttagen på de uttag som eldstaden ska anslutas till, liksom ånggeneratorn, luftjoniseraren och andra relaterade enheter. Två eller flera högeffektsapparater, t.ex. en öppen spis, en mikrovågsugn, flera TV-apparater och så vidare, bör inte fungera i samma rum samtidigt. För ägarna till en lägenhet i en flervåningshus kan denna situation helt enkelt vara farlig, för med ett kraftigt strömavbrott kan vissa enheter misslyckas. Det värsta är att många grannar just nu kan förbli utan ljus.
  • Portaldekorationer bör också väljas beroende på rummets arkitektoniska egenskaper och till och med om det finns små barn eller djur i huset. Om de är det, bör du inte rikt dekorera området nära golvet med stuckatur, särskilt när de dekorativa elementen sticker starkt ut på portens släta yta. Rastlösa hushållsmedlemmar kan slita av eller repa all den rika prydnaden under spelet, och kostnaden för sådana graciösa mönster är oj, vad stor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En elektrisk spis i huset har utan tvekan ett antal fördelar:

  • Kostnadsbesparingar jämfört med att köpa en riktig öppen spis, både vid köpet och under ytterligare underhåll och skötsel.
  • Möjligheten att installera även i en liten stadslägenhet, för nu är det inte nödvändigt att ansluta skorstenen till utgången till gatan, så att ha en öppen spis i huset är lättare än en köksfläkt.
  • Om det absolut inte finns plats för en öppen spis på golvet, häng den på väggen eller lägg mini-versionen på ett bord eller sängbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Öppningsportalen kan köpas separat eller göras enligt en individuell skiss så att den inte ser ut som ett främmande föremål i interiören i rummet. Paneler gjorda av konstgjorda material gör att du kan måla om kaminens inramning eller byta ut några av de dekorativa elementen om reparationer skisseras eller den gamla eldstaden bara inte gillar det.
  • Du kan till och med anpassa en elektrisk öppen spis under en bastu på landet - kol och glödande stenar i en separat tank, och ovanpå finns en vacker bild av ulmande stockar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden i huset har också ett antal olägenheter, även om de inte kan anses betydande:

  • Jämfört med en vanlig värmare är en öppen spis en dyr sak, även om du alltid kan hitta en billigare modell beror allt på hembudgeten.
  • Arbetet med en kraftfull eldstad kan skada ledningarna, särskilt om du slår på flera elektriska apparater samtidigt.
  • Vid långvarig drift av en elektrisk eldstad känns torr luft, eftersom syre absorberas under värmeavgivningsreaktionen. Regelbunden ventilation eller köp av en luftfuktare kommer enkelt att lösa detta problem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den elektriska eldstaden i detta rum passar perfekt in i det inre av rummet, trots den riskfyllda kombinationen av tre material samtidigt i portalens dekoration. Huvudbeklädnaden av mörkt trä kontrasterar väl mot bakgrunden av de vita väggarna, och det ljusa teglet vid kanterna fungerar som en fortsättning på väggen. Den mörka injekteringen mellan de enskilda tegelstenarna hindrar eldstaden från att smälta in i det omgivande rummet. Det mörka rostfria gallret smälter sömlöst in på skärmens oljande stockar och ger eldstaden ett naturligt utseende. Den inbyggda manteln gör att du kan komplettera utseendet med antika tillbehör, vilket skapar en speciell atmosfär av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den nyklassicistiska portalen, som inte sticker särskilt ut från väggen, ser spektakulär ut i ett rum med en strikt inredning. Huvudpanelen liknar ett gammalt grekiskt tempel med halvkolonner längs kanten. Ett minimum av dekorationer i kombination med runda element av den så kallade doriska ordningen i hörnen ger hela strukturen en högtidlighet och monumentalitet. En ovanlig lösning i form av en dubbel ram låter dig se ulmande stockar på ett måleri. Först omger en träram den, och först då en bred vit portal. Väggarna i rummet är två toner mörkare än portalen, vilket gör att eldstaden inte kan smälta ihop med andra inredningsdetaljer i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En högteknologisk öppen spis i interiören i rummet påminner lite om en traditionell härd i gamla japanska hus tack vare en ovanlig portal som lagts ut av massiva träbjälkar som konvergerar på tvären och sticker ut från väggen. Den inre beige ramen är målad i samma färg som väggarna. Detta gör att eldstaden som helhet kan smälta in harmoniskt i väggen. Tillbehör i liknande stil kan placeras på över- och undersidan av träytorna för att skapa en autentisk orientalisk känsla.

Alla väljer själva om det är värt att göra ett så ovanligt köp för att förbättra utformningen av sin lägenhet. Å ena sidan kan en eldstad med elektrisk alkohol ersätta en konventionell värmare, å andra sidan är det mycket mer intressant att titta på TV -skärmen istället för att logga stockar. Hur som helst, eldstaden kommer definitivt att bidra till att skapa en unik atmosfär av komfort och värme, som kan samla hela familjen på kvällarna för långa samtal eller tedryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig hur du gör en portal för en elektrisk spis med egna händer i följande video.

Rekommenderad: