Marmor Eldstäder (41 Bilder): Snidade Grå Och Bruna Marmorportaler, Hur Man Fanerar Granitmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Marmor Eldstäder (41 Bilder): Snidade Grå Och Bruna Marmorportaler, Hur Man Fanerar Granitmodeller

Video: Marmor Eldstäder (41 Bilder): Snidade Grå Och Bruna Marmorportaler, Hur Man Fanerar Granitmodeller
Video: Fireplaces Hand Carved with Natural Stone and Custom Designed for Sarasota and Venice, Florida 2024, April
Marmor Eldstäder (41 Bilder): Snidade Grå Och Bruna Marmorportaler, Hur Man Fanerar Granitmodeller
Marmor Eldstäder (41 Bilder): Snidade Grå Och Bruna Marmorportaler, Hur Man Fanerar Granitmodeller
Anonim

Marmor är ett naturmaterial som används för att dekorera en mängd olika ytor. Sedan antiken har det blivit ett populärt material för att skapa olika inredningar i interiören. Marmorproduktens utseende är fylld av majestät och enastående skönhet. Marmor används inte bara för att bekläda fasader på byggnader, utan också för att dekorera en uppsättning, till exempel en öppen spis.

Bild
Bild

Särdrag

Eldstadens dekorativa utseende kan spela en stor roll för att skapa en rumsinredning. Eldstaden används inte bara som dekoration, utan också som värmekälla. I det här fallet behöver du ett särskilt tillvägagångssätt för valet av material från vilket ugnen kommer att göras. Marmor är ett utmärkt alternativ.

Obehandlad naturlig marmor är praktiskt taget oskiljbar från andra fossila material . I bearbetat tillstånd får marmorprodukten ett unikt mönster och eleganta färger. Marmor eldstäder kan skilja sig avsevärt, eftersom designelementen är mycket olika.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder marmor för att dekorera eldstaden på grund av dess naturliga egenskaper

  • Miljövänligt material som inte skadar hälsan. Även när den utsätts för öppen låga avger den inte giftiga ämnen.
  • Produktens höga hållfasthet, vilket gör att den tål tung belastning.
  • Motståndskraftig mot hög luftfuktighet.
  • Brandbeständighet av materialet. När de utsätts för öppen eld förblir marmorerade ytor skyddade.
  • Obegränsad livslängd (ca 100-150 år). Byte av det motstående materialet sker endast om produktens utseende bleknar eller får en onaturlig nyans.
Bild
Bild

Bortsett från alla positiva egenskaper har marmor också negativa aspekter. Utvinning och bearbetning av sten utförs under ganska lång tid, därför kommer kostnaden för en marmorprodukt att vara hög.

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att marmorstrukturen kommer att väga cirka 200 kg, och inte alla rum tål en sådan belastning.

Tack vare de befintliga metoderna för att möta en öppen spis med marmor kan specialister utveckla unika bilder vid inredning . Marmorstenens volym och struktur kan betonas genom slipning. Den åldrande effekten ger ugnens utseende närmare antiken. Poleringen av stenen förbättrar marmorns naturliga kvaliteter, liksom reflektionen av den brinnande elden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Marmor eldstäder har flera varianter av motstående sten.

Marmorplattor

Marmor för efterbehandling kan vara naturlig och konstgjord. Den första sorten bryts i jordens tarmar och är av naturligt ursprung. På grund av de höga produktionskostnaderna kan inte alla använda naturliga marmorplattor för inredning och headsetinredning.

Konstgjorda plattor är en kombination av akryl- och mineralfyllmedel . Konstgjorda stenar är billigare och har ett stort utbud av produkter, till skillnad från naturliga stenar. Men sådana material är sämre i hållbarhet än naturliga stenar.

Det finns en möjlighet till en kombination av naturlig och konstgjord sten. I detta fall används konstgjorda material som dekorativa element, och ytans bas är gjord av naturliga stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av marmorplattor utförs endast på en färdig eldstad yta av eldfast sten.

Marmorplattor är: slät, strukturerad, matt, blank, med olika inlägg.

För att förhindra att sot och sot lägger sig på marmorytan är det bättre att använda glansiga ytor som är resistenta mot sedimentering av sådana föroreningar.

Bild
Bild

Färdiga marmorportaler

Byggmarknaden ger möjlighet att revet upp eldstaden med en färdig portal, vilket förenklar installationen kraftigt.

Denna variant av marmorprodukten är den billigaste i kontrast till natursten. Sammansättningen av konstgjord marmor är en kombination av marmor eller granitflis, sand, färgprodukter och polyesterharts. Denna typ av marmorprodukt är mest efterfrågad av konsumenterna för att dekorera en eldstad, eftersom den i praktiken inte skiljer sig från marmorplattor.

Fördelar med marmorportaler:

  • hög hållfasthet hos materialet;
  • miljövänlig produkt;
  • motståndskraft mot höga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga mönster har ett stort utbud:

  • polerad yta med tydliga linjer;
  • grov beläggning med olika imitationer;
  • eldstäder med kolumner och figurer;
  • konstruktioner med stuckatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorportaler är dekorerade med sniderier och basreliefer. De är i perfekt harmoni med keramik, glas, brons. Ett ovanligt utseende erhålls i kombination med trä, metall och gipsskär.

Om rummet inte tillåter installation av en fullvärdig eldstad, är det bättre att installera eldstäder eller skärmar som enkelt kan monteras i färdiga marmorportaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en eller annan metod för att dekorera en öppen spis beror på strukturens funktion. Om kaminen är utformad för att värma ett rum, är det nödvändigt att basen av systemet är gjord av specialmaterial: skumbetong, luftbetong, brandbeständiga tegelstenar. Experter rekommenderar att du installerar hörn eldstäder i små rum, och väggspisar i den centrala väggen kan installeras i rymliga rum.

Dekorationen av eldstäder kan endast göras utifrån, annars kan marmorn modifieras under påverkan av öppen låga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Bland de mest populära varianterna av marmoreldar skiljer sig följande färgvariationer ut.

  • Grå färg , som har ett stort utbud av färger. Fläckarna kan vara både små och stora. Ytan har olika linjer och fläckar av ren vit färg.
  • Vit färg . En sten med vita nyanser har en karakteristisk egenskap, för när solljuset träffar förändras materialets nyans. Kraftigt ljus bidrar till iriseringen av nyanser: gul, rosa och grå. Vit marmor är i perfekt harmoni med rosa och bruna marmormosaiker.
  • Flerfärgad variant är en blandning av olika färgnyanser. Moderna inredningsstilar gör det möjligt att använda ljusa nyanser: rött, blått, rosa, ljusgrönt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En öppen spis av marmor kommer att se bra ut i många moderna inredningsstilar.

Klassisk

De flesta designers föredrar klassiska eldstäder. Trots allt var ursprunget till sådana strukturer fortfarande under riddarnas och kungarnas dagar, och till denna dag har de inte tappat sin attraktivitet. I princip är eldstäder i klassisk stil installerade i väggen, så att du bara kan dekorera det övre området av strukturen. Färdiga portaler är gjorda av olika material och basreliefer och snidade paneler används som dekoration. Ljusstakar, statyetter, inramade foton placeras på mantelpiece.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska sätt

En öppen spis i denna design är förknippad med adel och rikedom. Rokoko- och barockstilar erbjuder installation av en U-formad öppen spis. Eldstaden är dekorerad med sniderier med ytterligare släta övergångar, och i mitten finns en bild i form av en blomma, ett skal, en krona. Provence rekommenderar att du installerar en ljus eldstad med en grov yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Denna design ser bekväm och naturlig ut, särskilt i hus och stugor. För denna bild används färdiga mönster (portaler) av eldstäder. Portalerna är små i storlek och mestadels i form av bokstaven D. Eldstäder i lantlig stil bör dessutom ge lugn och komfort till rummet, därför tas lugna ljusa nyanser med en liten grovhet för deras beklädnad. Eldstaden är dekorerad med råa marmorbitar. För ett rustikt utseende används grova, råa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Interiörens moderna stil möjliggör användning av marmor som beklädnad för eldstaden. När allt kommer omkring går marmor bra med metall- och glasbeläggningar och dekorativa element. Även marmorsten förbättrar flamspelet. Många tror att högteknologisk stil är ansiktslösa kalla strukturer, men det är de som ofta blir raffinerade och sublima dekorativa element. Denna stil har ett stort sortiment av geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Denna bild kombinerar de strama formerna av marmor och material från läder, glas och trä. Den majestätiska bilden av eldstaden är förknippad med lyx och välstånd, och lockar därigenom allas uppmärksamhet. Den främsta dekorationen för eldstaden är en spegel inramad av solens strålar. För att dekorera eldstaden används dekorativa element som ädelstenar, silver, träslag, reptilskinn, elfenben.

Färgpaletten presenteras i svart och oliv nyanser som kan kombineras med varandra. Det är möjligt att använda en brun nyans, som är utspädd med nyanser av elfenben, förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Art nouveau-stilen erbjuder eldstäder med en rektangulär eller halvoval form, tack vare vilken de passar perfekt in i en modern bild, vilket betonar hela stilen positivt. Ett kännetecken för sådana kaminer är att raka linjer och hörn är olämpliga här, i detta fall ges företräde åt vegetation och blommor. Färdiga portaler är gjorda i form av bokstaven P och D. Denna stil kräver enhet mellan arkitektur, typsnitt och inredning. Eldstaden i jugendstil är harmoniskt kombinerad med strikta mörka ramar och en plasma -TV.

Rekommenderad: