Vetter Mot Eldstaden (79 Bilder): Efterbehandling Med Kakel Och Natursten, Marmorportaler Med Egna Händer, Steg För Steg -instruktioner, Dekorering Med Porslinstengods Och Trä

Innehållsförteckning:

Video: Vetter Mot Eldstaden (79 Bilder): Efterbehandling Med Kakel Och Natursten, Marmorportaler Med Egna Händer, Steg För Steg -instruktioner, Dekorering Med Porslinstengods Och Trä

Video: Vetter Mot Eldstaden (79 Bilder): Efterbehandling Med Kakel Och Natursten, Marmorportaler Med Egna Händer, Steg För Steg -instruktioner, Dekorering Med Porslinstengods Och Trä
Video: Onyx Crystalline Ivory Polished Porcelain Tiles | Highly Polished Tile For Kitchen & Bathrooms 2024, April
Vetter Mot Eldstaden (79 Bilder): Efterbehandling Med Kakel Och Natursten, Marmorportaler Med Egna Händer, Steg För Steg -instruktioner, Dekorering Med Porslinstengods Och Trä
Vetter Mot Eldstaden (79 Bilder): Efterbehandling Med Kakel Och Natursten, Marmorportaler Med Egna Händer, Steg För Steg -instruktioner, Dekorering Med Porslinstengods Och Trä
Anonim

Nästan alla invånare i ett lanthus drömmer om ett mysigt och vackert hem. För att skapa en harmonisk inredning kan du inte klara dig utan eldstad. Detta element kan bära en uteslutande dekorativ belastning, eller det kan helt värma rummet i kallt väder. Det ska vara en del av det övergripande utrymmet, komplettera det och öppna det, och detta kräver ofta en vacker beklädnad.

Bild
Bild

Typer av foci

Eldstäder kan installeras i olika rum, de kan vara funktionella eller rent dekorativa, beroende på vilka typer av dessa enheter. De viktigaste eldstäderna i byhus anses vara vedeldade, som har en struktur med en stor skorsten, och uppvärmning utförs av ved.

Ugnen för en sådan anordning kan vara tillverkad av material såsom eldfasta tegelstenar och keramiska block . De kan se ut som en helt färdig gjutjärnskonstruktion, eller de kan tillverkas med värmebeständigt stål. Portaler är den yttre delen av härden, med hjälp av vilken produktens utseende och inredning skapas. För att dekorera en sådan öppen spis kan du använda marmor, granit, tegel eller andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av eldstäder är gasinstallationer, som skiljer sig från vedeldade spisar. I detta fall är skorstenen viktig, men processen för dess drift utförs tack vare gasledningen. Detta alternativ fungerar tyst och värmer rummet mycket snabbt. Denna enhet är mer brandsäker än vedeldning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder är de mest moderna och de använder bara el för sitt arbete. Även om detta inte är en riktig härd, är lågan inuti, som är mycket lik den riktiga, inte eld och genererar inte värme. Dessa kan vara golvstående enheter eller upphängda, som är monterade i väggar, utan att ha stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant typ av öppen spis är en miljöspis. Enheten behöver komponenter som inte avger koldioxid för att den ska fungera. Det här alternativet kan inte självständigt värma ett stort rum, men tillsammans med andra värmeenheter kan det snabbt göra rumstemperaturen bekväm.

Det finns strukturer som är öppna från tre sidor samtidigt. Användningen av tresidiga eldstäder kommer inte bara att värma luften i rummet utan också att utföra en dekorativ funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns eldstäder som är färdiga och kan användas direkt. Gjutjärnsapparaten kan installeras oberoende, vilket kräver all den kunskap som anges i instruktionerna. Det är inte möjligt att sätta en sådan öppen spis överallt, eftersom den har en mycket stor vikt och en bra kapitalgrund måste tillhandahållas i huset. Denna enhet kan användas som uppvärmningsenhet istället för stora ugnar i ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsdetaljer

Inför eldstaden är en av de viktigaste åtgärderna för att göra inte bara en uppvärmningsanordning, utan också för att lägga till färg på rummet, för att dekorera det i enlighet med en viss stil eller idé. Efterbehandling kan utföras med olika material, det viktigaste är att bestämma vilka alternativ som är lämpliga för ett visst fall.

Typen av konstruktion av själva eldstaden och några av dess funktioner, bland vilka utmärks:

  • fastighetens läge;
  • inre lösning av rummet;
  • ekonomiska möjligheter;
  • funktioner i efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild

Eldstaden kan vara både aktiv och kapital, och konstgjord, gjord av gips.

Falshkamin kan dekoreras med följande material:

  • marmorplattor;
  • falsk diamant;
  • keramikplatta;
  • kakel;
  • texturerat gips;
  • gips;
  • mosaik;
  • träelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

14 foton

Den mest populära designlösningen skulle vara en eldstadsklädsel med trä. Detta material hjälper till att skapa en mysig, varm och mjuk inomhusatmosfär. För att använda trä i inredningen av en öppen spis är det nödvändigt att initialt behandla det med brandhämmande impregneringar.

Gips är perfekt inramad med MDF, som kommer att dekorera enheten och låta den fungera länge och fullt ut. Användningen av kakel och marmor passar också bra in i rummet. Och användningen av kakel, som mycket liknar kakel, kommer att lägga till elegans till design, lätthet och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För de fall där eldstaden är verklig och är byggd av tegel används gips som dekoration. Detta är ett enkelt men ändå tillförlitligt alternativ som ger ett sofistikerat utseende även den enklaste eldstaden. Användningen av dekorativt gips, som appliceras omedelbart efter lagret av basmaterialet, ger särskild skönhet.

För att återställa en gammal öppen spis med detta material måste du helt ta bort det gamla höljet . och förbered enheten för reparationsarbete. Nästa steg är att foga sömmarna, som fördjupas med mer än en centimeter. Denna typ av arbete hjälper det nya lagret att hålla bättre och starkare. Om det finns några sprickor på spisen måste de repareras, för vilka du nu kan använda ett tätningsmedel som är motståndskraftigt mot uppvärmning vid 800 grader. Först då rengörs alla ytor med en borste med lång borste och huvudarbetet börjar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För jämna väggar i eldstaden kan du omedelbart applicera gips på ytan, och vid en kraftig droppe, använd förstärkning med ett metallnät för detta. Fixa det i sömmarna med gips, som ska läggas ovanpå nätet, och det visar sig att väggarna är inriktade. Innan arbetet påbörjas är det viktigt att läsa instruktionerna på gipsförpackningen, eftersom många tillverkare rekommenderar att värma eldstadens väggar till sextio grader och sedan använda det motstående materialet.

Om det här alternativet inte passar dig kan du kakla kamin . Inte alla alternativ är lämpliga för att klä en värmeenhet. Listan över dess egenskaper bör också innehålla motståndskraft mot höga temperaturer, hög styrka och lätt underhåll. Ett av alternativen för ett sådant material är terrakotta keramiska plattor - dess yta har ett obeglasat utseende, det liknar tegel när det gäller termisk expansionskoefficient och har en terrakottafärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Majolica är praktiskt taget detsamma som terrakotta, men det finns ett lager glasyr på framsidan. Det finns ett visst mönster på en sådan kakel, därför är det viktigt att beräkna det så att du inte behöver klippa brickan och bryta den. Du kan bara använda en del av sådant material genom att komponera det med andra.

Det mest populära är klinkerplattor, eftersom de har god värmebeständighet. Användningen av chamotte ger den hög hållfasthet vid låg tjocklek. Fireclay -plattor kan ha en mängd olika färger och nyanser - från vitt till brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också överlägga eldstaden med porslinstengods, som mycket liknar klinkerplattor och har liknande komponenter, men kvartssand, granit eller marmorflis, olika färgämnen, metallsalter och andra ämnen läggs till dem. Resultatet är ett material med en låg porositet som tolererar höga och låga temperaturer väl. De resulterande plattorna liknar men inte marmorerade. De kommer inte att utöva mycket tryck på strukturen, eftersom plattor med liten tjocklek används för arbete.

För att ge ett speciellt utseende är eldstaden täckt med kakel . Detta material är nästan identiskt med de två föregående alternativen, men skiljer sig bara i sin form och hur det är monterat på ytan. Sådana element installeras även under läggningen av en eldstad eller spis, och installerar en speciell tråd för detta. Plattor med kakel är små. Det har egenskaperna av termisk expansion, därför måste materialet användas noggrant och i enlighet med alla regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat material som eldstäder trimmas med är sten. Vid beklädnad med natursten och marmor är det absolut nödvändigt att använda ett nät som täcket ska fästas på, annars börjar allt falla av. Det är bekvämare att använda en konstgjord gipssten som ser bra ut på utsidan, men är mycket lättare i vikt. Gipsstenar kan ha olika höjder, därför måste du justera alla element innan de installeras på eldstaden så att de har samma dimensioner. För att fästa dessa element på ytan krävs ett värmebeständigt lim.

För att göra en öppen spis som en natursten kan du använda specialplattor med sprutning under den . Formen på varje sten är olika, och det tar tid att slipa av dem. Sådana material används vanligtvis för att bilda ett mönster eller en hel mosaik, som initialt bearbetas på golvet och sedan överförs till eldstaden med hjälp av ett lämpligt lim. Att dekorera eldstäder med mosaik är mycket effektivt när själva härden har en rundad form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattornas storlek kan vara väldigt olika, allt beror på ägarnas preferenser.

En av de mest populära är träklippningar. Detta gäller i lanthus och vissnade, men i alla andra rum kan du skapa en mycket vacker version av rummets design när du väljer lämplig trädslag, struktur och färg. Med hjälp av dekorativa element kan du inte bara göra eldstaden vacker, utan också skapa ett unikt konstobjekt.

Du kan täcka eldstaden med täljsten . Detta material är en natursten skapad av naturen själv. Färgen är grå och konsistensen är slät. Om du använder en mängd olika föroreningar kan du uppnå gula, gröna och till och med röda nyanser. I sig självt har talkoklorit en matt glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandstenen resulterar i en vacker bit med exceptionella värmeledningsförmåga. I det här fallet kan du inte vara rädd för sprickor från exponering för värme och vatten. Om du använder eldstaden minst varje dag förblir dess utseende oklanderligt. Möjligheten att rengöra ytan snabbt och enkelt kommer också att uppskattas.

Om du täcker eldstaden med skiffer kan du öka livslängden flera gånger på grund av stenens motståndskraft mot höga temperaturer. Oavsett vilket material som väljs är det viktigaste att allt överensstämmer med kvalitetsstandarder och monteras på grundval av teknik. Den övergripande designen av rummet och eldstaden ska vara en enda helhet, skapa en ensemble och betona varandras värdighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Om vi talar om klassiker, då ska allt vara solidt och naturligt, imitation av något är oacceptabelt för denna stil. Användningen av marmor, granit, kakel, venetiansk gips, naturligt trä - allt detta kommer att bidra till att uppnå det du vill. Om det finns en önskan att göra en hall eller ett vardagsrum i rokoko-, barock-, empirestilarna, bör hela miljön likna ett palats, där möbler, tapeter, golv och textilier är underordnade en enda stilistisk lösning. Stuckformning och stora dekorationer används som dekorativa element i rummet.

Om vi talar om ett rum i stil med minimalism, väljs små eldstäder . I detta fall är författarens design med en lätt beläggning välkommen. Om du behöver göra ett rum i modern stil, är det en bra lösning att använda en biospis. Dekorativa stenar kan placeras i eldstaden och ersätta dem med ved för tändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ultramoderna högteknologiska stilen föreslår något tekniskt, eftersom eldstäder använder väggar och elektriska. På en speciell display kommer det att finnas en simulerad låga, som inte skiljer sig från en riktig eld, men helt säker. Du kan använda uppvärmning eller slå på eldstaden enbart för en dekorativ funktion.

Lantlig stil innebär användning av både natursten och konstgjord sten, tegel eller åldrat trä. Eldstaden är anlagd med eldstensstenar. Vid imitation av enheten är det nödvändigt att komplettera den med äkta trä för att skapa en illusion av en riktig öppen spis i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en modern stil kommer användningen av metallhängande strukturer med en glasdörr, där en konstgjord flamma kan ses, att vara optimal. När du organiserar ett område nära eldstaden är det viktigt att inte använda ett stort antal detaljer som kan avleda all uppmärksamhet till sig själva, samtidigt som eldstaden blir osynlig.

För att få mitten av rummet att sticka ut korrekt kan du använda en mängd olika vaser, figurer eller till och med ramar med fotografier som matchar eldstadens stil och kompletterar den. Klockor kommer att se vackra ut, särskilt antika, handgjorda hantverk, föremål från någon samling eller söta souvenirer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är gjort i en klassisk stil, ordnas objekten i par och placeras symmetriskt. Du måste noggrant passa in en spegel i utrymmet runt spisen. Någonstans kommer det att vara lämpligt, men i vissa fall kommer det att förstöra hela idén. För att eldstaden ska ligga till grund för rummet är det viktigt att placera den korrekt.

Om enheten är modern och kan placeras på valfri vägg bör det inte vara några problem med att välja plats . När eldstaden byggdes som en kapitalstruktur måste du utrusta rummet baserat på denna funktion. Det är viktigt att ta bort alla onödiga föremål. Det ska inte finnas någon TV eller arbetsplats, utan du bör sätta en soffa eller fåtölj och tillbringa tysta och mysiga kvällar i denna unika atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att bygga eller köpa en stor öppen spis så att den syns från alla hörn av rummet. Området runt det ska vara centralt, vilket innebär att små strukturer inte ska användas, de kommer helt enkelt inte att märkas. Om rummet är litet är det mycket bekvämt att installera värmeenheten i hörnet.

Hur tvingar du dig själv?

Det är ganska enkelt att dekorera en öppen spis med egna händer om du känner till alla finesser och nyanser i detta arbete. Tekniken går ut på att det är nödvändigt att välja det material som den valda typen av beläggning ska fästas med. Oftast väljs lera för dessa ändamål. Om det inte köps, utan bryts för hand, måste det kontrolleras om det är lämpligt för denna process. Detta test kräver en ren behållare med vatten och lera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha placerat det i vatten måste du röra innehållet med en järnspade. Om leran fastnar på den är den inte lämplig för beklädnad, eftersom den är för fet. Det är viktigt att materialet för arbetet är elastiskt, tål höga temperaturer och håller beklädnadsmaterialet väl. För att göra den feta leran användbar, lägg bara till lite sand.

Steg-för-steg-instruktioner för att möta en öppen spis kommer att bestå av flera steg

  • Blanda lösningen. Den produceras endast i rena behållare med tillsats av vatten utan föroreningar och själva leran. Den önskade mängden lera väljs beroende på mängden arbete.
  • Kakelprocess. För att eldstaden inte bara ska vara vacker, utan också tjäna länge, kommer det att vara korrekt att bara använda vissa typer av kakel: terrakotta, klinker, porslin stengods, majolika.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innan arbetet påbörjas rengörs hela ytan på eldstadens väggar helt från den gamla beläggningen, damm och smuts.
  • Nivellera ytan på eldstadens väggar med kitt eller med hjälp av ett förstärkningsnät. Det är viktigt att förstora fogarna mellan tegelstenarna för att förnya dem.
  • Kakelläggning börjar med att markera det på golvet, justera mönster och mått med en slipmaskin. Läggningen sker vertikalt från botten till toppen. Efter varje rad, kontrollera jämnheten med en nivå.
  • Efter avslutat arbete, varannan dag, måste du gnugga plattorna med en våt trasa för att ta bort all lösning.
  • När du avslutar arbetet med sten rekommenderas att du använder ett konstgjort material. Funktionsprincipen är densamma som med kakel. Det är viktigt att bestämma färg, textur och korrekt placera stenen på eldstadens väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterväggsbeklädnad är ett viktigt steg i arbetet med en eldstad. Det är viktigt att ta hand om hur produkten kommer att se ut, vilken typ av last den kommer att bära i rummet och vilken typ av atmosfär den kommer att skapa. Det är omöjligt att göra en vacker renovering av ett rum utan att avslöja eldstaden korrekt.

Användbara tips

För att få bra resultat på egen hand är det viktigt att tänka på professionell rådgivning om olika aspekter:

  • användningen av en konventionell eller lasernivå i stadierna av både eldstadens konstruktion och arbetet med dess dekoration;
  • efter att ha byggt en eldstad med egna händer kan det ofta uppstå oegentligheter som måste tas bort om nästa steg är att täcka den med en mängd olika material;
  • när du dekorerar ytan är det nödvändigt att använda en spatel och en tvättlapp för att få ett bättre resultat;
  • processen med att putsa eldstaden görs bäst med en liten pensel eller murslev;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • för högkvalitativ beklädnad av en eldstad är det viktigt att använda bra och högkvalitativ utrustning;
  • om det finns en önskan att göra en unik design av eldstaden, kan plattorna för arbete användas i olika färger, som ursprungligen är arrangerade och kombinerade;
  • för maximal värmebehållning passar plattor med avlastningsstruktur och stor tjocklek bäst;
  • med en öppen spis av vanligt tegel, kan den dekoreras med en profil eller dekorativ, vilket hjälper till att ge designen önskad stil, och den kan enkelt komma in i vilket rum som helst;
  • När du arbetar med marmor är det nödvändigt att initialt lägga ut alla plattor på golvet och numrera dem så att den färdiga ritningen ser vacker och monolitisk ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

För att kunna skapa en unik och original spis är det viktigt att studera de prover som hjälper dig att hitta det designalternativ som kommer att tillfredsställa husets ägare och som kommer att möta rummets allmänna stil.

  • Användningen av dekorativ sten som imiterar konsistensen av naturlig, sluten typ av eldstäder och dekorativa element i form av ljus på eldstaden skapar en komplett komposition och ger rummet komfort och värme.
  • Kombinationen av trä och konstgjorda stenstrukturer gör att du kan få en mycket elegant eldstad som ger rummet färg. En betoning på ett sådant objekt kommer att göra det möjligt att bestämma stilen på huvudrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eldstadens vinklade design är lämplig för rum där det inte finns mycket utrymme för konstruktion av skrymmande strukturer, och dess implementering främst av glas kommer att ge lätthet, men samtidigt kommer det att bidra till att skapa en atmosfär av värme och komfort i denna del av rummet.
  • Användningen av gångjärn eldstäder med imitation av eld gör att du kan göra en öppen spis under de förhållanden när konstruktionen av en verklig struktur är omöjlig. Oftast är imitationen gjord av gips och kan slutföras antingen i klassisk stil eller i en modern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla designalternativ för en öppen spis låter dig fylla rummet med en speciell atmosfär, ge det ett nytt friskt andetag.

I den här videon hittar du en gör-det-själv eldstadsklädselverkstad.

Rekommenderad: