Myggfällor: Exterminatorbete Och Andra Enheter, Val Av Mygganordning För Naturen Och Hemma, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Myggfällor: Exterminatorbete Och Andra Enheter, Val Av Mygganordning För Naturen Och Hemma, Recensioner

Video: Myggfällor: Exterminatorbete Och Andra Enheter, Val Av Mygganordning För Naturen Och Hemma, Recensioner
Video: Myggfritt med Myggburken, gör enkelt själv! 2024, Mars
Myggfällor: Exterminatorbete Och Andra Enheter, Val Av Mygganordning För Naturen Och Hemma, Recensioner
Myggfällor: Exterminatorbete Och Andra Enheter, Val Av Mygganordning För Naturen Och Hemma, Recensioner
Anonim

Det mest obehagliga som kan höras under den varma årstiden är surrande av myggor. Dessa insekter är verkligen mycket irriterande, utöver detta ger de också fysiskt obehag - klåda från bett. Därför har människor genom åren kommit på olika apparater för att kontrollera mygg. Särskilda fällor anses vara moderna metoder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Idag, i en frihandelsmiljö, vill många tillverkare överraska sin potentiella köpare genom att göra fler och fler förbättrade produkter. Den allmänna utformningen och utseendet på alla myggfällor förblir dock densamma.

En sådan anordning är en av många typer av mygganordningar som är utformade för att bekämpa flygande insekts skadedjur . Fällornas arbete är att utrota dem, det vill säga att enheterna inte bara försöker driva myggor från någon plats, utan avsiktligt bli av med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för deras arbete är följande. Det finns någon form av lockande ämne inuti enheten, till exempel vatten, värme eller till och med en mänsklig lukt . Detta lockar mygg, och de, som är intresserade, flyger in i fällan. Efter att ha flugit in inser myggen att det inte finns något att göra där, och vill flyga ut, men det kommer inte att lyckas, eftersom fällanordningen endast innebär genomströmning inuti sig själv. Insekter dör i de flesta fall av hunger eller värme, men det finns arter där de dödas på andra sätt.

För större effektivitet använder vissa modeller speciella modifieringar i sina produkter som suger in myggor när de flyger upp till ett visst avstånd

Många av fällorna är fantastiska eftersom de är utformade för att passa alla webbplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal andra fördelar med denna enhet

  • Säkerhet för människor . På grund av den mycket enkla driftsprincipen är myggfällor helt ofarliga för människor. Detta underlättar deras användning mycket, eftersom du inte behöver studera några instruktioner på länge för att inte göra ett misstag som kan skada din hälsa. Dessutom är det inte skrämmande att köpa och använda sådana varor i hem där barn bor, eftersom det inte finns något behov av att ständigt övervaka sin fritid nära fällorna.
  • Tystnad . En mycket viktig kvalitet. Under dagen kanske tyst arbete inte märks, men på natten, när det verkligen blir tyst på gatan, kommer den tysta driften av fällan att göra det möjligt för dess ägare och deras grannar att vila gott.
  • Lågt pris . Produktionen av sådana varor orsakar inte mycket krångel och slöseri med mycket resurser. Detta påverkar priset. Till allt detta läggs möjligheten att göra en fälla hemma från improviserade medel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Nu i de relevanta butikerna kan du hitta många sorter av myggfällor - från det enklaste och billigaste till det ovanliga och dyra. Denna sort ger maximalt skydd.

De mest populära typerna kan identifieras

Vatten

Principen för drift av vattenlås är mycket enkel. Trots detta är det ganska problematiskt att hitta en sådan art i vårt land, vilket tvingar många människor att överväga alternativ från utländska företag.

En sådan apparat är en slags form, i vilken vatten och avgiven koldioxid används som bete . Allt detta lockar insekter, och de flyger in i fällan. Naturligtvis kan de inte flyga tillbaka, och snart dör de i vattnet.

För att fånga mygg i dessa modeller används ett speciellt nät som låter dig flyga genom det i endast en riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termisk

Värmefällor kan användas för att kontrollera myggor över ett stort område. Deras väsen är att de genererar värme som lockar mygg . Dessutom är åtgärdsområdet de verkligen har stort.

I utseende liknar värmefällor ofta lyktor, som ser bra ut på många områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med gas

Gasfällor fungerar genom att använda koldioxid som bete. Eftersom en person, när hon andas, avger just denna gas, fick myggor under evolutionens instinkt att känna sitt överflöd och flyga till dessa platser . Vanligtvis leder detta dem till en person, och sådana fällor är baserade på detta.

Efter att myggen kommer in, dödas den av en fläkt, som utför två funktioner samtidigt: den suger in dem och utrotar dem.

Nackdelen med en sådan anordning är det ständiga behovet av gasflaskor

Problem med detta kan dock bara uppstå för dem som är obekväma att spendera tid på att ständigt byta ut denna förbrukningsvara. Det finns ingen anledning att oroa sig för deras pris - koldioxid är inte särskilt dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

UV -fällor

Enheten av detta slag är ganska intressant. I den är ultraviolett ljus betet, som också lockar blodsugande insekter. Dess källa är en speciell ultraviolett lampa, som ligger inne i fällan.

Myggor flyger in i det här ljuset och träffar ett speciellt nät av metall, som får energi. Dess storlek är tillräcklig för att insekter ska dö direkt.

Sådana modeller har blivit de mest populära de senaste åren . De tar inte mycket plats och ger inte sina ägare några problem.

Bortsett från det passar de också perfekt in i gatudesign på grund av sitt utseende - de ser ut som små gatubelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Propan

Denna typ kan hänföras till gasfällor, som också inkluderar modeller som körs på koldioxid. Just den här modellen är en utmärkt myggdödare som körs på propan.

Det speciella med denna gas är att den kan fyllas i en cylinder på nästan vilken bensinstation som helst, till skillnad från samma koldioxid, som, även om den är billig, är problematisk att hitta försäljningsställen.

För att förstöra insekter i sådana enheter kan en enkel fläkt användas på samma sätt som i koldioxidmodeller

Således har en person som vill köpa en myggavvisande enhet möjlighet att välja någon form av fälla för att bekämpa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

När du köper något nytt, inklusive myggfällor, vill du alltid köpa något populärt, för om en sak används av många människor har den uppenbarligen en viss fördel gentemot konkurrenterna.

För att underlätta sökningen efter rätt produkter kan du använda toppen, som presenterar de bästa modellerna från olika tillverkare

EcoSniper LS-217

Denna modell är högt betygsatt av användarna för sitt utmärkta förhållande mellan pris och prestanda. Denna fälla går på koldioxid, och, som tillverkaren försäkrar, påverkar mängden gas som denna enhet avger inte någon person på något sätt, men denna dos är dödlig för myggor. Detta ämne frigörs på grund av en reaktion som sker med deltagande av ultraviolett strålning.

En speciell ultraviolett lampa är installerad inuti fällan för att locka fler insekter

Av de intressanta funktionerna kan vi notera mångsidigheten - fällan hjälper till att bli av med inte bara myggor, utan även flugor, nattfjärilar, horneter, getingar och andra insekter. Och att stänga av enheten från nätverket kommer att leda till att redan insamlade insekter inte kommer att kunna fly från deras öde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Myggmagnet Pioneer

Magnetfångsfamiljen har olika modeller. Executive är den dyraste och mest effektiva, men det finns också mer budgetmässiga och "populära" sådana, till exempel Independence, Patriot och några andra.

Detta är en typisk propanfälla och kräver ganska mycket uppmärksamhet . Detta är byte av propancylindrar och rengöring och övervakning av säkerheten vid lagring.

Billiga modeller har ett minus - tillverkningsmaterialet. Deras kropp är gjord av vanlig plast. Men med dyrare märks sådana problem inte.

Trots alla brister ligger denna modell i toppen på grund av att den är mycket effektiv även utan jämförelse med konkurrenter. Efter att ha köpt den kan du omedelbart se resultatet av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flowtron Mosquito PowerTrap MT

Flowtron är ett amerikanskt företag som inte bara gör en konkurrenskraftig myggfälla, utan också en av de bästa på marknaden. Enligt driftsprincipen kan den hänföras till elektriska fällor.

En viktig egenskap som kan lyftas fram i denna modell är fullständig säkerhet och krav på egenvård . Till skillnad från propanfällor utgör denna modell inte någon stor fara för människor. Allt hon behöver är att ibland torka bort den överflödiga smutsen som finns kvar från myggorna.

Om du jämför det med andra elektriska modeller kan du se att flera medel används som bete här på en gång: koldioxid, olika kemikalier, värme, blinkande enheter. När betet väl har hittats har myggan ingen chans att förbli oskadad på grund av suganordningen.

En underhållande nackdel med modellen är dess blinkande enhet, som, trots att den hjälper till att bli av med mygg, stör dess ständiga flimmer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tefal myggskydd

Modellen fungerar på principen om myggdehydrering. Det finns en speciell UV -lampa inuti fällan, som perfekt lockar dessa insekter. Den kan bytas ut vid utbrändhet.

Ett karakteristiskt drag är hög miljövänlighet . Faktum är att denna fälla inte släpper ut några ämnen i miljön. Denna typ av fiskeutrustning är också krävande att ta hand om dem.

Många köpare noterar att det inte kan rengöras mer än en gång i månaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyntrap Insect Trap, 1/2 Acre Pole Mount med vattenbricka

En vattenlås med ett mycket långt namn. Det tillhör mellansegmentet, och även om det kallas vatten, har det faktiskt funktioner i både ultravioletta och gasmodeller . Fällan ser väldigt futuristisk ut och tack vare ett bra ställ kan den placeras var som helst. Av nackdelarna kan en anständig vikt av enheten noteras - 8 kg. Det fungerar tyst medan det utrotar andra insekter förutom myggor.

Trots allt detta fortsätter debatten om modellens effektivitet . Slutsatsen är att indikatorerna för olika människor är påfallande olika. För vissa fungerar enheten mycket bra, för andra inte. Tillverkaren försäkrar att maximal effektivitet endast kan uppnås med korrekt användning av denna produkt.

Bild
Bild

Urvalstips

Myggfällor är relativt dyra. Detta är inte fallet när ett köp behövs för ett par veckor, och antingen glömmer alla bort det eftersom det är onödigt, eller så går det helt enkelt sönder . Valet av en myggkontrollenhet är något som kommer att tjäna länge. Det är därför det är mycket viktigt att göra rätt val och köpa en bra produkt. För att göra detta kan du använda råd från experter.

När du köper en myggfälla är det värt att själv bestämma vilket effektområde det ska ha . Det är klart att modeller med en lång räckvidd kommer att kosta en storleksordning mer. Därför är det bättre att beräkna tomtens eller husets area, för att inte betala för mycket, beroende på var fällan kommer att ligga. Det är från dessa beräknade data som det är värt att utgå från när du väljer. Vanligtvis har hemfällor ett mycket mindre fotavtryck än utomhusalternativ.

Och det är också nödvändigt att bestämma om betet köps för en lägenhet eller för en sommarstuga, eftersom fällor av dessa typer kommer att variera mycket

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att uppmärksamma vilken typ av bete som kommer att användas. Så kemiska beten kommer att vara osäkra . När du köper sådana modeller måste du noggrant studera beskrivningen, eftersom några av dem kan avge skadliga ångor, varför deras användning i slutna utrymmen är utesluten - de finns bara för gatan. Det kan också vara farligt att köpa UV -fällor om du har barn, men du kan åtgärda detta problem genom att hänga dem högre. I allmänhet är de säkraste typerna av myggfällor de som använder värme eller vatten som bete.

Om du planerar att placera myggkontrollenheten på ett ställe och inte flytta den någon annanstans kan du spara på dimensioner, eftersom de i detta fall i princip inte är viktiga . Men om enheten ofta rör sig, till exempel om du vill använda den utomhus, bör du tänka på att köpa mindre och lättare enheter.

Bild
Bild

Materialet för att göra fällan är också viktigt . I allmänhet är det inte värt att spara på detta, eftersom, förutom det låga priset, har sådana alternativ inga uppenbara fördelar. Det billigaste och inte särskilt praktiska är plast, men det finns alternativ med plast av bättre kvalitet. Det bästa köpalternativet skulle vara polykarbonat eller metallprodukter.

Om du inte har tillräckligt med ledig tid bör du vägra att köpa fällor som kräver mycket omsorg, till exempel gasfällor. Det bästa i detta fall skulle vara valet av ultravioletta eller elektriska alternativ.

Det senare är enhetens effektivitet . Det är ingen mening att köpa, även för lite pengar, fällor som inte alls skyddar mot irriterande insekter. Det är värt att fokusera på det faktum att en bra enhet helt kan ta bort problemet med mygg under hela dess drift. Effekten av det dåliga kanske inte känns alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Myggfälla -köpare är delade. Detta händer med många saker, inklusive dessa enheter.

På tal om segmentet med ett lägre pris så råder missnöjda recensioner där . Enligt användarna fungerar fällan antingen mycket dåligt eller fyller inte alls sin funktion. Även om det också finns de som har fått hjälp av enheten för att klara myggor. De påpekar motsatsen, att fällan fungerar, och det finns inga klagomål. Ägarna till ultravioletta modeller indikerar dock att det är mer effektivt och korrekt att använda enheten på natten. Användare har märkt att myggfällan inte fungerar på ett”mänskligt” sätt. För att eliminera mygg måste du lämna enheten och inte komma närmare den än 15 m. I detta fall har myggan inget val vart den ska flyga.

I avsnittet med dyrare varor kan du se ungefär samma bild . Många människor har inte kunnat bli av med myggproblem. Några av dem som fortfarande lyckades säger att det fortfarande är omöjligt att hantera alla insekter. Men när de används korrekt slutar myggarna att störa dem.

I allmänhet kan vi säga om recensioner att människor är besvikna på grund av sina höga förväntningar . Av olika anledningar känns det som att en myggfälla kommer att vara lika effektiv som man kan tänka sig. Och i slutändan får folk en vanlig vanlig enhet, som, trots att den gör sitt jobb, inte gör som den förväntas av den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att själv ha bestämt utbudet av önskvärda uppgifter som fällan ska utföra, efter att ha studerat marknaden, kan du göra rätt val av denna produkt.

Rekommenderad: