Medel För Mygg I Landet: Bearbetning Av Platsen Runt Omkretsen, Effektivt Skydd Av Sommarstugan. Hur Kan Du Rädda Dig Själv I Trädgården Med Installationen?

Innehållsförteckning:

Video: Medel För Mygg I Landet: Bearbetning Av Platsen Runt Omkretsen, Effektivt Skydd Av Sommarstugan. Hur Kan Du Rädda Dig Själv I Trädgården Med Installationen?

Video: Medel För Mygg I Landet: Bearbetning Av Platsen Runt Omkretsen, Effektivt Skydd Av Sommarstugan. Hur Kan Du Rädda Dig Själv I Trädgården Med Installationen?
Video: Glad midsommar 😊☀️ Häng med på strövtåg i min hembygd så får jag visa dig platsen jag bor intill. 2024, April
Medel För Mygg I Landet: Bearbetning Av Platsen Runt Omkretsen, Effektivt Skydd Av Sommarstugan. Hur Kan Du Rädda Dig Själv I Trädgården Med Installationen?
Medel För Mygg I Landet: Bearbetning Av Platsen Runt Omkretsen, Effektivt Skydd Av Sommarstugan. Hur Kan Du Rädda Dig Själv I Trädgården Med Installationen?
Anonim

Att bekämpa mygg i landet är en process som förr eller senare måste varje sommarboende möta. Innan du väljer den lämpligaste lösningen för detta är det värt att undersöka alla dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelser för storskalig bearbetning

När du väljer ett insektsmedel för att behandla din sommarstuga bör du tänka på följande faktorer:

  • närvaron i närheten av reservoaren;
  • vegetationstäthet;
  • lättnad av webbplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja en produkt som har ett gott rykte bland köpare

" Tsifox ". Detta är ett professionellt läkemedel som används för att bekämpa vägglöss och mygg. Sprutvätskan är klar. Den har en ljusgul nyans och en skarp specifik lukt. Denna produkt säljs i behållare om 50 eller 500 ml. Du måste använda denna produkt strikt efter instruktionerna. I en liter vatten späds vanligtvis 4 ml av produkten.

Bild
Bild

Medilis Ziper . En inhemskt producerad produkt kan användas för att behandla områden som ligger nära hus. I flaskor med en volym på 50 eller 500 ml finns en transparent vätska med en gulaktig nyans. För att förbereda en lösning i 1 liter vatten måste du spädas från 2 till 5 ml. Den färdiga vätskan har en mjölkaktig färg.

Bild
Bild

Agran . Detta myggmedel i landet används för att spraya området i ett område med en damm eller hög luftfuktighet. Den kan också hantera fat, dräneringsgropar och diken.

Bild
Bild

" Sipaz Super ". Detta verktyg tillverkas också i Ryssland. Det frigörs i form av ett koncentrat. Produkten är utmärkt för att bli av med mygg för alltid. Lösningen kan användas för att behandla trädgården, liksom platser där barn leker: sandgropar, gräsmattor, gungor.

Det är värt att använda denna produkt på kvällen, vid en tidpunkt då det inte finns några bin på platsen.

Bild
Bild

" Boneutral I50 ". En kraftfull insekticid kan användas för att behandla myggor, myrar och fästingar på din gård. Sprutmedlet förbrukas mycket långsamt och ekonomiskt. Det är bäst att behandla platsen med ett sådant verktyg på natten när insekter inte flyger. Detta läkemedel varar i flera veckor.

Bild
Bild

Sinusan . Det är ett modernt effektivt insektsbekämpningsmedel som tar bort alla skadedjur på bara en timme. Effekten varar i flera veckor.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda "kemi" på din webbplats måste du agera mycket noggrant . Innan du behandlar territoriet måste du noggrant läsa instruktionerna. Det är nödvändigt att bearbeta platsen med den resulterande lösningen inom flera timmar efter dess beredning. För att uppnå ett bra resultat bör produkten appliceras omedelbart. Det är värt att göra detta i torrt och lugnt väder.

För att förhindra att det giftiga läkemedlet skadar människokroppen måste huden och luftvägarna skyddas med ett andningsskydd, speciella handskar och tjocka kläder innan du behandlar platsen

Om det finns många mygg på platsen och det inte går att bli av med dem på länge är det bäst att kontakta en särskild tjänst för hjälp. Professionella kommer att klara denna uppgift mycket snabbare och mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokala skyddsalternativ

Om sprutning av ett område med kemikalier verkar vara ett olämpligt alternativ för myggbekämpning, överväga att titta på lokala skyddsprodukter.

Spiraler

Anti-myggspolar är bra för att hålla insekter utanför området. De är vanligtvis gjorda av torkad pyretrumpasta. Rökspolarna hänger horisontellt eller fixeras mellan två eldfasta nät . I det andra fallet ulmar de kontinuerligt och producerar rök som avvisar myggor. En spole kan brinna långsamt under flera timmar. De är billiga och enkla att installera.

Samtidigt måste sådana spiraler hanteras mycket försiktigt . Om de inte görs korrekt kan de skada människorna som bor i hemmet. Rökspolar bör inte installeras nära en plats där vuxna eller barn tillbringar mycket tid, eftersom det är farligt att andas in sådan rök under lång tid. Barn, gravida kvinnor och allergiker ska inte andas.

Dessutom rekommenderas det inte att lämna sådana spolar utan uppsikt. De måste ständigt bevakas av en familjemedlem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljud

Moderna elektroniska enheter för myggbekämpning används också ofta på webbplatsen . Enheten, som avger ultraljud, stöter på ett pålitligt sätt bort insekter. En person uppfattar det inte, men myggor är rädda för sådana ljud. Det finns ett stort antal olika enheter som skiljer sig åt i effekt och pris. Sådana enheter faller i två kategorier. De kan vara stationära eller bärbara.

När du väljer en lämplig insektbekämpningsapparat bör du vara uppmärksam på tidstestade alternativ

Weitech WK - 0029 . Den kompakta enheten kan efterlikna ljuden från manliga myggor. Detta skrämmer av honorna och tvingar dem att hålla sig borta från platsen. Installation av en sådan enhet är möjlig både utomhus och inomhus.

Bild
Bild

Typhoon LS-200 . Denna ultraljudsavstötare är ett utmärkt insektsmedel inomhus. En sådan enhet fungerar från ett batteri eller från ett nätverk. Med hjälp av adaptern kan den också anslutas till en cigarettändare i en bil och användas på vägen.

Bild
Bild

" K3969 ". Den kompakta enheten fungerar inom en radie på upp till 5 meter. Det hjälper inte att ta bort alla myggor på platsen, men det kommer att perfekt skydda personen som bär den med sig. Nackdelen med denna enhet är dess höga kostnad.

Det är nödvändigt att använda ultraljudsanordningar för insektsbekämpning noggrant, eftersom de inte bara påverkar insekter, utan också på husdjur. De kan känna sig väldigt obekväma under sådana förhållanden. Därför, om det finns djur på platsen, bör enheten ersättas med något slags alternativ.

Bild
Bild

UV -lampor

Ett annat modernt sätt att bekämpa mygg i landet är kompakta lampor. De lockar insekter. Myggor dör omedelbart efter att de blivit instängda . Du kan använda sådana lampor både på platsen och i huset. Om du placerar dem runt omkretsen av rekreationsområdet kan du inte vara rädd för en attack av insekter.

Den tekniska fångaren kan också användas i kaniner eller fjäderfähus . Det är värt att välja en liten modell. Det är värt att installera sådana lampor på gränsen till rummet och utomhus. Det vill säga bredvid ett fönster eller en dörr. I det här fallet kommer lamporna att fånga mygg och hindra dem från att komma in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fumigatorer

Sådana enheter används både inomhus och utomhus. Enheten ser ut som en liten låda med ett värmeelement inuti . Elektriska modeller ansluts till elnätet via ett uttag. De förenas av små utbytbara injektionsflaskor med en giftig vätska eller plattor impregnerade med en högkvalitativ avvisande komposition.

De är lätta att använda och skadar varken människor eller husdjur . Sådana rökmedel kan installeras både i genomgångsrum och i barnrum eller platser där allergiker bor. Insektsmedlet fungerar mycket snabbt. Myggor försvinner bokstavligen 20 minuter efter att enheten börjar fungera. De arbetar i flera veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiva folkliga kampmetoder

Du kan också förstöra mygg själv med hjälp av enkla folkmedicin. De är helt säkra för människors hälsa och är ganska effektiva.

Växter

Så att myggor inte dröjer kvar på platsen under lång tid kan växter planteras på dess territorium, som med sin doft kommer att skrämma av skadedjur

  • Sagebrush . Denna växt har en karakteristisk bitter doft. Det bör planteras i ett soligt område. Växten stöter bort med sin skarpa lukt inte bara myggor, utan även andra små skadedjur.
  • Basilika . Grönska som växer i en kruka eller på en rabatt hjälper också till att rädda invånarna i huset från irriterande insekter. Den bör odlas i bördig torvjord. Basilika bör vattnas dagligen.
  • Marigold . Dessa blommor ser spektakulära ut både i rabatter och i vackra hängande krukor. De kan också planteras i vanliga grönsaksodlingar, bredvid potatis och kål.
  • Lavendel . Denna växt utstrålar en behaglig, attraktiv doft. Torkade blommor eller infusioner beredda på deras bas kan också användas för att bekämpa myggor.
  • Mynta . Du kan använda katt-, citron- eller mentolmynta för att hålla myggor borta. De har den starkaste doften. Det är värt att komma ihåg att mynta inte tål torka, så den måste vattnas regelbundet. För att bli av med mygg inomhus kan en myntakvist försiktigt rivas av och läggas i ett glas vatten. Det kommer att fylla rummet med en behaglig doft i flera dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över växter som hjälper till att bekämpa insekter innehåller också citronmeliss, kattmynta och solbränna . De kan planteras i trädgården eller i rabatter. Sådana växter kommer att bli en riktig dekoration av platsen. Det bör noteras att detta alternativ endast är lämpligt för de områden där det inte finns för många myggor. Om insekter hittas där i stort antal måste du fly från dem på andra sätt.

Koncentrerade växtbaserade avkok kan också användas för att bekämpa insekter . För att förbereda en sådan buljong måste du hälla 1,5 liter vatten i behållaren. Där måste du också lägga till några hackade växter. Du kan använda något av alternativen som beskrivs ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vätskan måste koka upp på svag värme . Efter det måste det hällas i en termos och infunderas i en timme. Den färdiga buljongen måste filtreras och användas för att behandla öppna delar av kroppen eller spruta på kläder. En egenproducerad produkt kan skydda en person från mygg i flera timmar.

Många sommarboende tror att det bästa sättet att bekämpa irriterande insekter är nålar . Om tallar eller granar växer nära tomten kan du samla grenar eller kottar och sprida ut dem på tomten. De kan också kastas i en brasa eller öppen spis på kvällen. Doften av tallnålar stöter bort insekter väl. Alternativt kan enbär odlas i en liten kruka. Det kommer att bli en bra dekoration för rummet.

Dessutom kommer den gröna busken att desinficera luften i rummet och höja andan hos alla husets invånare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kryddor

Många använder också vanilj och kryddnejlika för insektsbekämpning. Myggor, till skillnad från människor, gillar inte dessa trevliga dofter . Vanilj kan användas på flera olika sätt. Det enklaste sättet att göra en hemlagad vaniljspray är. För att göra detta, späd några nypor vanillin i ett glas vatten. I denna vätska kan du fukta en bomullspinne och torka huden med den innan du går ut. Vaniljspray kan också användas för att spraya kläder.

Vaniljdoftande grädde hjälper också till att avvisa myggor . För att förbereda en skyddande blandning måste 50 gram babykräm blandas med några nypor vanilj. Den aromatiska massan fördelas över huden i ett tunt lager. En lätt produkt med en behaglig lukt irriterar inte människor och stöter bort myggor väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda en kryddnejlika är också ganska enkelt . För att förbereda en enkel lösning för behandling av läder och olika ytor behöver du en matsked kryddnejlika. Häll kryddan med ett glas varmt vatten. Vätskan måste koka upp på svag värme. Därefter måste produkten få svalna helt och sila sedan. Med en bomullspinne appliceras produkten på exponerad hud. Det är nödvändigt att bearbeta kläder med denna produkt efter att ha hällt dem i en mer lämplig behållare.

För det Du kan använda ett annat botemedel för att få ut myggor från ditt hem . Skär citronen i tjocka skivor. I var och en av dem måste du sticka kryddnejlika. Citronklyftor kan läggas ut både i köket eller terrassen och i sovrummet. Detta säkra botemedel hjälper dig att bli av med alla insekter snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor

Du kan skrämma bort insekter i landet med vanliga eteriska oljor. De säljs på vilket apotek som helst. Du kan bekämpa skadedjur med thuja-, lager-, eukalyptus-, basilika- eller cederträoljor . För att skrämma bort insekter, applicera bara några droppar av den doftande produkten på huden. I vissa fall blandas eteriska oljor till en kräm eller schampo.

För att skydda området, tillsätt några droppar av produkten till aromlampan . Den behagliga lukten hjälper inte bara till att avvisa mygg, utan har också en avslappnande effekt på människokroppen.

Om det inte finns någon aromalampa i landet, bör några droppar olja appliceras på en bomullstuss och lämnas på en varm plats. Rummet fylls mycket snabbt med en behaglig doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinäger

Detta myggmedel har varit populärt i årtionden. Bordsvinäger ska spädas med vatten i ett förhållande 1 till 1 . Omedelbart därefter appliceras vätskan på huden med en liten bomullstuss. Denna produkt kan också ersätta en antiperspirant. Det tar perfekt bort lukten av svett. Den enda nackdelen med denna produkt är en skarp och obehaglig lukt. Men det försvinner snabbt nog.

Du kan använda bordsvinäger på ett annat sätt . Häll produkten i en liten skål och täck behållaren med gasväv eller nät. Den kan placeras var som helst i huset. Lukten kommer att hålla myggor borta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemfällor

Ett av de mest ovanliga sätten att kontrollera mygg på din webbplats är att sätta olika fällor i din trädgård och trädgård. Du kan till och med göra dem av vanliga flaskor . För detta måste plastproduktens ovansida skäras försiktigt av med en vass kniv. Häll ett glas varmt vatten i botten av flaskan. Där måste du lägga till två matskedar socker och blanda allt väl. Du måste också hälla 1-2 gram torr jäst i behållaren. Du behöver inte röra om blandningen i detta skede.

Fällan ska noggrant täckas med en inverterad flaskhals och placeras nära ett lusthus eller någon annan viloplats . Efter ett par timmar kan ett stort antal sjunkna myggor och små muggar ses i denna behållare. Du kan byta vätska i fällan efter behov. Du kan ersätta hemlagade mönster med köpta produkter. Fällorna, presenterade i form av tejp, kan hängas både inomhus och utomhus. De lockar mygg med sin lätta doft. När en insekt landar på bältet kan den inte längre lyfta och fly. Förutom myggor lockar dessa fällor flugor, getingar och små muggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterskärmar

Vanliga myggnät kan också användas för att hålla mygg borta inomhus. De är installerade på fönster och skyddar huset väl inte bara från insekter, utan också från damm, liksom vissa typer av pollen. För att nätet ska se snyggt ut måste de tvättas regelbundet.

Att bekämpa mygg i en sommarstuga är inte en lätt, men ganska genomförbar uppgift . Efter att ha valt den mest lämpliga produkten för att bekämpa dessa insekter kan du koppla av i din sommarstuga utan att bli distraherad av obehagliga små saker.

Rekommenderad: