Hur Bli Av Med Möss? 31 Foton Hur Fångar Man En Husmus? Förstörelse Av Möss I Ett Privat Hus Med Hjälp Av Gift För Alltid

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Möss? 31 Foton Hur Fångar Man En Husmus? Förstörelse Av Möss I Ett Privat Hus Med Hjälp Av Gift För Alltid

Video: Hur Bli Av Med Möss? 31 Foton Hur Fångar Man En Husmus? Förstörelse Av Möss I Ett Privat Hus Med Hjälp Av Gift För Alltid
Video: Så blir du av med mössen - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Hur Bli Av Med Möss? 31 Foton Hur Fångar Man En Husmus? Förstörelse Av Möss I Ett Privat Hus Med Hjälp Av Gift För Alltid
Hur Bli Av Med Möss? 31 Foton Hur Fångar Man En Husmus? Förstörelse Av Möss I Ett Privat Hus Med Hjälp Av Gift För Alltid
Anonim

Det är ingen hemlighet att gnagarnas utseende i bostäder och brukslokaler, inklusive till exempel garage och växthus, blir en källa till ganska allvarliga problem. Dessa representanter för djurvärlden kan orsaka allvarliga skador på kortast möjliga tid. Det är därför det är viktigt att veta hur man snabbt och, viktigast av allt, effektivt kan bli av med möss. Det finns flera huvudsakliga sätt att hantera hus gnagare, som alla har sina egna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmän beskrivning av skadedjur

Möss är små däggdjur med en långsträckt kropp, en spetsig nosparti och stora ovala öron. Storleken på ett sådant djur kan variera från 5 till 20 cm, beroende på artens egenskaper . En av familjens huvuddrag är skarp syn och förmågan att skilja mellan gula och röda nyanser. Den normala kroppstemperaturen hos möss varierar från 37,5 till 39 grader. Gnagare av denna familj lever upp till 4 år.

Trots sin mindre storlek kan möss orsaka stora problem och kan till och med vara farliga för människor. Om dessa gnagare dyker upp i en lägenhet, ett privat hus eller på en tomt, bör du förvänta dig bortskämda saker och produkter. Kabeldragning, till exempel, i bilar är inget undantag. Det finns bland annat risk för attacker mot husdjur och till och med människor. Det är viktigt att komma ihåg att musbett är farliga eftersom de är bärare av allvarliga sjukdomar som:

  • tyfus;
  • salmonella;
  • Weils sjukdom.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bli smittad, bland annat genom mat, som gnagaren redan har ätit.

En lika viktig punkt är att möss lämnar spår överallt i form av fysiologiskt avfall. Samtidigt utgör olika bakterier och virus en särskild fara för personer med svag immunitet. Utseendet av fältrepresentanter för familjen på tomterna hotar allvarliga skador på många grödor.

Det är värt att lista de viktigaste faktorerna som leder till att oinbjudna rumskamrater bosätter sig i hus och lägenheter

  1. Bekväm temperatur för möss . Förutsägbart, gnagare tenderar att hitta ett varmt skydd med början av kallt väder. Som ett resultat flyttar möss aktivt från kalla och fuktiga källare till lägenheter och hus.
  2. Att ha den mat som gnagare älskar mest . Det här handlar inte bara om produkter som är lättillgängliga, det vill säga att de ligger kvar på bordet och som kan locka djur. Det är värt att notera att de ganska lätt tränger in på de mest avskilda platserna när de letar efter mat. I sådana situationer övervinner de nästan alla hinder.
  3. Brott mot sanitära standarder . Gnagare kan orsakas av smulor och matrester, samt sällan tas ut mat och annat avfall. Dessutom hamnar möss ofta på platser där det finns ansamlingar av saker. Förekomsten av hål i golvlisterna kommer att skapa nästan idealiska förhållanden för kolonisering av skadedjur.
Bild
Bild

Hur fångar man en mus?

Det är mycket svårt att entydigt säga vilket sätt att hantera gnagare som är det mest effektiva. Idag finns det mer än ett brett utbud av olika alternativ för musfällor. Du kan köpa färdiga enheter eller göra ett enkelt, men samtidigt effektivt system med egna händer hemma. Det viktigaste är att hitta det bästa betet för inkräktarna.

Ett av de populära alternativen idag är användningen av speciella lim . De appliceras på kartong eller tjockt papper och placeras på platser där möss sannolikt kommer att dyka upp. Ett djur som hamnar i en sådan fälla är immobiliserad.

Med hänsyn till alla nyanser rekommenderas denna metod för att bekämpa gnagare om det finns barn och / eller husdjur i huset eller lägenheten.

Bild
Bild

Särskilda musfällor och levande fällor

Oavsett designfunktioner och driftsprincip är alla musfällor enheter för att fånga gnagare, vars obligatoriska komponent är ett bete. Musen, som försöker ta den i besittning, dör eller faller i en fälla. Alla befintliga alternativ kan delas in i flera kategorier.

  1. Klassiska musfällor . Detta är en enhet som inkluderar en fjäder i tandem med en järnbåge (fäste) och en spak. När djuret försöker komma till betet aktiveras systemet och ett slag uppstår. Som ett resultat dör föremålet för jakten som regel på grund av skador. I vissa fall är musfällor utrustade med taggar. Den största nackdelen med sådana anordningar är de ganska frekventa spontana och lediga operationerna.
  2. Nora musfångarmodeller . I det här fallet talar vi om en slags tunnel med en vertikal utgång, nära vilken betet placeras. På vägen dit möter djuret en tråd, som det måste gnaga igenom. Som ett resultat utlöses en fjäder, följt av ett strypgrepp, som stramar åt offrets kropp.
  3. Kapacitet . Strukturellt är sådana anordningar en cylinder med en bro. Det är på kanten av det senare som betet placeras. Efter att ha nått mitten av en sådan plattform lutar djuret under sin egen vikt det och glider ner.
  4. Fällor, det vill säga strukturer som utåt liknar mynningen på ett rovdjur med en spak inuti . När den utsätts för den smäller fällan omedelbart. Sådana modeller skiljer sig från de flesta andra alternativ för kontroll av gnagare med ökad dödlighet. Det är viktigt att tänka på att denna metod kan vara potentiellt traumatisk för människor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att notera en sådan metod för att utrota gnagare som elektriska musfällor. Dessa fällor påverkar offret som har fallit i dem med en kraftig urladdning (från 8 till 12 tusen volt). Sådana enheter fungerar både från en hushållsförsörjning och från laddningsbara batterier. Samtidigt har några prover av sådan utrustning för bekämpning av skadedjur ytterligare funktioner, nämligen:

  • en indikator som indikerar närvaron av en mus;
  • behållare för förstörda gnagare;
  • styrsystem och inställningar för drift av enheter.

I dag till salu kan du hitta ett ganska brett utbud av elektroniska fällor, som skiljer sig från varandra i storlek, funktionalitet och naturligtvis kostnad.

Bild
Bild

Förutom allt ovanstående är det nödvändigt att uppmärksamma "Cage" levande fälla. Detta är en enhet som låter dig fånga möss utan att döda dem. Denna design är gjord av metallstavar fixerade på en träbotten. Den är utrustad med en dörr som automatiskt sänks när du påverkar en spak (krok). De främsta fördelarna med metoden för att bli av med gnagare:

  • mänskligheten mot djur;
  • maximal enkelhet och användarsäkerhet;
  • universella dimensioner av strukturen;
  • möjligheten att återanvända;
  • ökad styrka och tillförlitlighet;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild

Hemmagjorda fällor

Lockar och fällor av nästan vilken komplexitet som helst kan göras oberoende. Detta tillvägagångssätt för gnagarbekämpning kan avsevärt spara finansiella kostnader utan att förlora effektiviteten hos de medel som används för att skydda mot skadedjur.

Till exempel kan du göra humana musfällor av vanliga plastflaskor. Den viktigaste fördelen med metoden är att råvaran finns i alla hus eller lägenheter. Och med minimal tidsinvestering blir det möjligt att bygga en effektiv enhet som låter dig bekämpa möss.

Det finns två huvudtyper av flaskfällor

  1. Vertikal fälla , som ligger i källare, skjul och vid behov i trähus valda av möss. Närmare botten av flaskan fästs en delikatess som lockar ett potentiellt offer och själva behållaren vänds upp och ner. Det återstår bara att försiktigt lägga ett mynt under det.
  2. En horisontellt placerad musfälla . Du måste hälla en liten mängd solrosolja i en flaska (du kan använda både plast- och glasbehållare). Därefter är behållaren placerad i en vinkel mot horisontalen så att nacken förblir fri och tillgänglig för gnagaren. Så snart den senare, efter att ha känt lukten av olja, klättrar inuti, kommer han inte längre att kunna komma ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Fångstgropen " - en väl beprövad design som effektivt motstår skadedjur. Naturligtvis kommer det inte att vara möjligt att dra tillbaka dem för alltid på detta sätt, men det är verkligen möjligt att avsevärt minska antalet inbjudna gäster. En sådan fälla är mest relevant för en källare eller område intill huset. Det kommer att bli nödvändigt att göra en fördjupning i marken, i vilken botten läggs, placeras en skuren plastflaska i hålet. Betet ska läggas i denna behållare och sedan täckas med ett nät med celler som gör att gnagaren kan krypa inuti.

Bild
Bild

" Vassa kronblad " - en annan vanlig typ av fälla, för tillverkning av vilken du behöver:

  1. klipp av halsen och delvis toppen från flaskan;
  2. gör flera snitt längs den resulterande behållaren;
  3. placera betet inuti;
  4. böj kronbladet i mitten.

I sommarstugor och grönsaksodlingar kan du designa en mycket effektiv fälla med hjälp av en hink eller en burk. Du behöver också en kartongbit som locket kommer att tillverkas av. Vatten hälls i behållaren och flera skär görs i kartongen från mitten mot kanterna. Ett bete placeras i mitten av locket eller hängs över detta ställe. Och även ovanför burken kan du fixa en smal bräda i form av en plattform med en godis längst ut. I båda fallen kommer musen att vara instängd för att försöka få tag på maten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av fälla kan tillverkas av ett nät. För detta behöver du:

  • tråd;
  • finmaskigt nät;
  • tång;
  • avbitartång;
  • 2 magneter.

För att göra enheten måste du klippa 5 identiska fragment från nätet, använda en tråd för att göra något som en låda utan en sidovägg. Parallellt görs en dörr och magneter placeras på plats. En bit tråd placeras så att den ena änden är inuti fällan. Det är på det som betet kommer att fästas. När jaktobjektet försöker plocka upp det, stängs dörren och magneterna tillåter inte att den öppnas.

Bild
Bild

Du kan självständigt designa en musfälla från ett rör om 0,5 m långt, en metallplåt och tråd . Det är mer bekvämt för dessa ändamål att använda de populära och utbredda plaströren. En sådan enhet används framgångsrikt främst för källar- eller gatufiske. Hål görs i röret, speciella dörrar av galvaniserad eller aluminium installeras längs kanterna. Dessa luckor lutas och säkras med tråd.

En mus som kryper in i ett sådant hål för byte kommer inte längre att kunna ta sig ut.

Bild
Bild

Förutom de alternativ som redan listats är strypgrepp populära. För att göra sådana fällor behöver du:

  • träblock;
  • stark tråd;
  • tråd;
  • vår.

En urtagning görs i stången i form av ett litet hål för en gnagare. En fjäder är installerad på toppen och 2 hål görs. En tråd förs genom dem, som sedan knyts till en fjäder. Och en slinga av tråd är fäst vid den, vars andra ände är placerad i det tidigare gjorda urtaget i stången. Gnagaren befinner sig inne i minken, lockad av betet, och tråden hindrar den från att ta sig ut. Musen kommer garanterat att gnaga genom hindret, varefter systemet kommer att fungera, och offret kommer att vara i ett strypgrepp.

Bild
Bild

Faktum är att det finns mer än ett brett utbud av möjliga alternativ för att göra hemlagade musfällor. I stort sett begränsas deras antal enbart av författarnas fantasi.

Till exempel, En vanlig blomkruka kan bli en mycket effektiv fälla . Detta fartyg placeras upp och ner, och ett stöd med ett bete fixerat på det placeras under revbenet. Och det finns också ganska komplexa system som tillåter massivt fånga gnagare.

Bild
Bild

Användning av kemi

Parallellt med de redan listade medlen eller som ett alternativ används olika musgiftar aktivt. Å ena sidan är förgiftning av gnagare omänskligt, men samtidigt är det ibland det enda sättet att skydda platsen och hemmet. Nu erbjuder tillverkare av lämpliga kemikalier, inklusive läkemedel med mumifierande effekt, följande alternativ:

  • pulver;
  • vätskor;
  • kex;
  • suspension.
Bild
Bild

När det gäller de mest populära och därför effektiva medlen har Euroguard -granulat en ledande position . De är avsedda att döda hela möss och andra gnagare, inklusive grå och svarta råttor.

När du använder granulat är det viktigt att ta hänsyn till att effekten inträffar inom 5-7 dagar, och därför bör du inte räkna med en snabb åtgärd.

De viktigaste konkurrensfördelarna:

  1. enkel användning;
  2. tillgänglighet;
  3. låg kostnad;
  4. ökad effektivitet.
Bild
Bild

Rat Death -betet anses idag förtjänat vara ett av de mest effektiva . Enligt många recensioner fungerar detta medel även på de mest resistenta individerna. Det dödliga utfallet inträffar efter högst 7 dagar och blir resultatet av kvävning. Förresten, på grund av denna åtgärd försöker gnagaren att lämna skyddet och dör oftast utanför lokalerna.

Påsar av "råttdöd" som väger cirka 13 g läggs ut med 2-15 meters mellanrum på underlag , som är bäst gjorda av kartong. Det rekommenderas att använda de så kallade betestationerna. Detta kommer att hålla andra djur säkra genom att göra giftet endast tillgängligt för möss. Behovet av att bilda ett substrat anses av vissa vara nackdelar. Samtidigt kompenseras det av så uppenbara fördelar som maximal effektivitet och överkomliga kostnader.

Bild
Bild

" Råtta" är ett annat läkemedel som har bevisat sin effektivitet i kampen mot möss och andra skadedjur relaterade till gnagare . Tillverkaren erbjuder det i form av briketter och gel. I detta fall består satsen av två element: ett smakämne och själva livsmedelstillsatsen. Det dödliga utfallet inträffar inom 3 till 14 dagar från det att giftet kommer in i kroppen. Ett av alternativen för att sälja produkten är 5 kilos skopor.

Den största fördelen med "råtta" kan kallas möjligheten till dess effektiva användning under förhållanden med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

En annan obestridlig ledare för de flesta av de nuvarande popularitetsbetygen är granulaten "Clean House ". Detta verktyg, enligt statistik och många recensioner, har blivit ett av de vanligaste bland moderna sommarboende. De huvudsakliga operativa egenskaperna hos läkemedlet är maximal användarvänlighet och attraktion för gnagare.

Den enda mindre nackdelen är behovet av att ordna hemlagade underlag. En påse räcker för att fylla 5-6 matare, medan produkten har ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Ratron Pasten Power-Pads är en tysk produkt för att bekämpa möss och andra gnagare . Det används allmänt och ganska framgångsrikt för rengöring av hus, sommarstugor, samt förvaring, verktyg och andra lokaler. Grunden för formeln är brodifacum - ett ämne som är dödligt inom 5-6 dagar. Med hänsyn till det faktum att detta är ett pasty bete kräver dess användning inte närvaro av substrat.

En av dess främsta fördelar är möjligheten att använda den i våtrum.

Bild
Bild

Hur skrämmer man bort?

En av metoderna för att motstå attackerna från de beskrivna djuren är användning av medel som skrämmer bort dem. Och i det här fallet talar vi om både folkliga och moderna tekniska metoder. Det andra inkluderar enheter som kan påverka möss negativt. Detta hänvisar till ultraljudsskrämmare, som nu efterfrågas välförtjänt. Vågorna som sprids av enheterna uppfattas av gnagarna och tvingar dem att lämna skyddsrummen.

Bild
Bild

Beprövade folkmedicin kommer att vara inte mindre effektiva verktyg i kampen. I synnerhet malurt och andra växter med en skarp lukt, liksom ättika, hjälper till att skrämma bort möss. Dessutom har andra medel bevisat sin effektivitet.

  • Kattfyllningsfyllmedel, vars lukt har en extremt negativ effekt på små gnagare. Granulaten kan läggas ut, särskilt nära avfallsbehållare, placeras direkt i hålor.
  • Mynta, som läggs ut i hörn, liksom nära minkar och i skåp med mat.
  • Lök, skalad och skuren i små bitar. Det rekommenderas att placera dem i omedelbar närhet av mushålen.
  • Lövblad doppat i ammoniak eller ättika.

En annan effektiv växt - koriander eller koriander, som har en skarp lukt, kan bli ett hinder för möss på väg till ett hus eller lägenhet . Frön och kryddor läggs ut både i hörnen av rummet och i köksskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det obestridliga faktum är att det är mycket lättare och mer ändamålsenligt att förebygga gnagare än att driva ut dem, fånga eller utrota dem senare. Det är viktigt att komma ihåg att möss inte är rädda för någonting när det gäller att hitta en bekväm livsmiljö och mat. För att skydda dig från dessa djur måste du följa vissa regler. Först och främst är det viktigt att hålla rum och byggnader rena. Dessutom rekommenderas det starkt:

  • Alla behållare med bulkprodukter, inklusive glasburkar, ska vara tätt stängda.
  • låt inte kylskåpsdörren stå öppen länge, särskilt på natten när skadedjur är mest aktiva;
  • bord, särskilt för köket, bör alltid hållas helt rena;
  • efter matlagning och ätande, ta bort alla matrester, inklusive brödsmulor;
  • kasta matavfall och annat avfall varje dag.

Förutom allt ovanstående är det nödvändigt att förhindra ackumulering av saker för att förhindra uppkomsten av oinbjudna gäster i huset i form av ganska söta gnagare.

Rekommenderad: