Varmvattenpannrum: Principen För Drift Av Ett Pannrum Med 3 Pannor Och Ett Värmekretsdiagram. Hur Fungerar Gaspannor?

Innehållsförteckning:

Video: Varmvattenpannrum: Principen För Drift Av Ett Pannrum Med 3 Pannor Och Ett Värmekretsdiagram. Hur Fungerar Gaspannor?

Video: Varmvattenpannrum: Principen För Drift Av Ett Pannrum Med 3 Pannor Och Ett Värmekretsdiagram. Hur Fungerar Gaspannor?
Video: What is a Boiler and How does It Work? 2024, April
Varmvattenpannrum: Principen För Drift Av Ett Pannrum Med 3 Pannor Och Ett Värmekretsdiagram. Hur Fungerar Gaspannor?
Varmvattenpannrum: Principen För Drift Av Ett Pannrum Med 3 Pannor Och Ett Värmekretsdiagram. Hur Fungerar Gaspannor?
Anonim

I samband med en periodisk höjning av kostnaden för betalning för företag, byter många individer och juridiska personer till en oberoende tillförsel av varmvatten och ett värmesystem och överger den regionala. För att göra detta sätter de sina egna varmvattenpannor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett varmvattenpannhus är ett oberoende system som levererar varmvatten och värme … Den fungerar utmärkt i alla väderförhållanden, har minimal värmeförlust och hög effektivitet. Dess huvudsakliga uppgift är att värma kylvätskan, vilket ytterligare förser konsumenten med termisk energi. Tack vare ett sådant system har användaren konstant tillgång till varmt vatten, liksom värme i rummet.

Sådana pannrum installerad enligt specialdesign inte långt från konsumenten , detta minskar kostnaden för underhåll av kylvätskan. Specialinstallationer och automatisering av arbetsflöden bidra till att uppnå en effektivitet på cirka 93% . Pannrummet är enkelt att installera, eftersom blocken och modulerna är monterade i en struktur, bestående av enheter och enheter.

Det är möjligt att ställa in driften av ett automatiskt pannhus i ett visst läge, medan närvaro av personal inte krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetet sker ingen produktion av skadliga ämnen som är skadliga för miljön … Genom att minska kostnaderna för elektroniska bärare minskar värmeförlusterna. Användare noterar att det är möjligt att få tillbaka kostnaden för en pannanläggning på 3 år. Oavsett vilken typ av bränsle som förbrukas, pannhus har ett eget arbetsschema … Dess särdrag är att kylvätskan värms upp cirka 115 grader och sedan avger värme till värmesystemet. Vidare passerar vätskan till ett ångtillstånd vid en temperatur av 100 grader.

Samtidigt kokar det inte, eftersom det alltid finns ett ökat tryck i pannan. Ju högre den är, desto mer elimineras risken för kokning, och därmed utseendet på skalan. En viss typ av bränsle brinner i eldstaden, genom dess ytvärme överförs till vattnet som rör sig genom värmesystemet.

Varje typ av pannkonstruktion är utformad så att bränsleförbränning sker med den mest effektiva värmeöverföringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka element består den av?

Varje värmepannrum är anslutet till konsumenten med uppvärmningsnät … Men dess huvudelement är panna eller förbränningsanordning … För fullvärdigt arbete behöver du också ytterligare enheter , såsom en mekanism för matning och bränning av bränsle, olika värmeväxlarenheter, värmare, specialanordningar för kemisk beredning och vattenrening, även nätverks- och cirkulationspumpar för vätskor, fläktar, gasväg och skorsten, luftväxlingssystem och automatisk reglering av kassaskåp bränsleförbränning, värmeväxlare och kontrollpanel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra arbetet mer ekonomiskt är speciella extra enheter inbyggda i pannrummen: en vattenbesparare och en luftvärmare, tack vare vilken inte bara vatten värms upp, utan också luft.

Det finns en anordning för borttagning av aska och bränsletillförsel, en användning av rökgaser och matningsvatten … Finns också värme- och ljusstyrenheter med automatisering , som övervakar den smidiga driften av varje enhet i pannrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att kontrollera kompensationen av värmehållarens värmeutvidgning från värmeförsörjningssystemet, speciella membran- och expansionstankar . I kraftfulla pannrum dessa tankar utrustad med ett automatiskt sminksystem … För att säkerställa optimal panndrift, flera befästa skorstenar … De är tillverkade av rostfritt stål eller kolstål. Deras höjd bestäms baserat på beräkningen av zonen för spridning av skadliga utsläpp. Även i pannrummen finns säkerhets- och brandsystem och gassensorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Alla varmvattenpannor skiljer sig åt i vilken typ av bränsle som används … Dom är gas, fast bränsle och flytande bränsle . För en viss typ kommer pannan att ha sina egna designfunktioner. Han kommer att ha en speciell brännare, som kan vara atmosfärisk eller utbytbar-uppblåsbar. Atmosfärisk designad för ett specifikt bränsle, och tack vare utbytbar-uppblåsbar du kan byta en typ av bränsle till en annan.

Mini-pannrum med fast bränsle eldas med trä, kol, spån och torv. En integrerad del av denna typ av installation är strukturell enhet … Detta är en tank för uppvärmning av vatten. Fastbränslepannan har en mycket rymlig eldstad eller förbränningskammare med ett galler, under vilket det finns en behållare för uppsamling av aska, och på toppen finns en skorsten.

Principen för drift av sådana pannhus består i att bränna bränsle, som överför sin värme till en gjutjärnsvärmeväxlare. Och han överför värme till luften inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare passerar luften längs de inre planen och går till radiatorn, som är inuti kallvattentanken. När luften rör sig genom värmeväxlaren överför luften värmen till vattnet medan den värmer upp den. Sådana pannrum måste fungera i närvaro av särskild personal , som övervakar bränslebelastningen och temperaturen inuti tanken. Anläggningar för fast bränsle anses vara mindre ekonomiska eftersom det är mycket bränsleförbrukning. Deras fördel är deras låga vikt, och det finns inga särskilda krav för drift.

Gaseldade pannhus är enkla att använda och har hög effekt . De är utrustade med enkrets- och dubbelkretspannor, avsedda för samtidig tillförsel av varmvatten och uppvärmning av rum. De kan vara inbyggda och fristående, på taket eller på plattformen. För transport är de otransporterbara eller blockmodulära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för drift av gaspannor består i att gasen automatiskt rör sig längs linjen in i förbränningskammaren, där alla funktioner styrs av olika system och sensorer. I en sådan kedja kontrollerar automatiseringen nästan allt, från lågans styrka till bortskaffande av förbränningsprodukter. Värmen som genereras under förbränningen värmer upp värmeväxlaren, och det uppvärmda vattnet rör sig till distributionskretsen och sedan till konsumenten.

Pannor med flytande bränsle fungerar enligt grundprincipen . De är enkla att använda och snabba att ta i bruk. De körs på en dieselmotor som ger stor effektivitet, upp till 90%. Dessutom kan du alltid byta typ av bränsle till gas, för detta behöver du bara byta brännare. Sådana pannhus har ett överkomligt pris och låg energiförbrukning; de kräver minimalt med pappersarbete för att fungera. Den enda nackdel är ett krav för bränslekvaliteten, eftersom utrustningen kan misslyckas om den inte observeras.

Ett kraftfullt ventilationssystem behövs också som tar bort den obehagliga lukten av dieselbränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Efter installationen av pannan utförs den första uppstarten, som kännetecknas av en ganska komplicerad process. Det är tydligt förknippat med allvar regler och allvarligt instruktioner.

Innan pannrummet tänds, om det är på diesel eller fast bränsle, är det nödvändigt att inspektera det för driftstopp och driftberedskap

  1. Det är nödvändigt att inspektera övervärmaren, luftvärmaren, uppsamlaren och vattentillförseln samt alla komponenter i vattenvärmesystemet.
  2. Alla föremål från tredje part, skräp från ugnen och gasledningar måste kasseras.
  3. Du måste också kontrollera om det finns pluggar på gasledningen, ånga, vatten eller avloppsledningar.
  4. Efter att den extra utrustningen har reviderats måste den köras i viloläge, under detta bör det inte förekomma vibrationer eller knackljud. Om det uppstår störningar under inspektionen måste de elimineras innan pannan startas.
  5. Innan den första tändningen måste du öppna avstängnings- och individuella spjäll och stänga fläktledarna tillsammans med utblåsaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetet med automatiska varmvattenpannor en specialist måste vara närvarande , som styr bränsleförbrukning, tryckförhållanden och grader i pannan. För normal drift är kemisk vattenrening obligatorisk, liksom kontroll av lämplig tillförsel av vatten till systemet. Vatten tillförs pannan manuellt eller automatiskt. Kontrollen över strömförsörjningen utförs av operatören enligt data från enheterna, vilket anger graden av vatten i trumman.

För bokföring i pannrummet, en special Tidning , som kontrollerar vattenrening, indikatorer på resultaten av vattenanalys, utförandet av tidpunkten för nedblåsning av pannor och arbete med reparation av utrustning. Pannor med en kapacitet mindre än 0,7 t / h bör ha regelbunden städning , om skalan är 5 mm tjock.

Vattenvärmesystemets drift övervakas av personer över 18 år som har gått en läkarundersökning, har en särskild utbildning och en motsvarande bekräftelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varmvattenpannrum får inte lämnas utan uppsikt . tills förbränningen i ugnen är helt klar tas bränslespill bort från den och trycket reduceras till noll. Obehöriga personer ska inte tillåtas använda utrustningen i pannrum om de inte har fått tillstånd från administrationen. Rummet, pannorna och all hjälputrustning måste alltid fungera och vara så rena som möjligt. Förvara inte utsidan och hindra föremål i byggnaden. Dörröppningarna ska vara tydliga och dörrarna ska vara lätta att öppna.

Innan systemet startas måste kanalerna ventileras, belysas, skyddas från eventuellt inträngande av gasdamm . Ugnens och gaskanalernas tillstånd bekräftas av analysresultatet. Om det finns tecken på gasförorening får eld inte användas i pannrummet. Dragning av bultar och klämmor under panndrift bör utföras med största försiktighet, endast med ett specialverktyg, utan att använda förlängningsspakar, under ansvar av en ansvarig person.

Rekommenderad: