Pannbränsle: Vad är Det? Ugn, Olja, Diesel Och Andra Typer Av Bränsle Och Dess Sammansättning, Valfria Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Pannbränsle: Vad är Det? Ugn, Olja, Diesel Och Andra Typer Av Bränsle Och Dess Sammansättning, Valfria Egenskaper

Video: Pannbränsle: Vad är Det? Ugn, Olja, Diesel Och Andra Typer Av Bränsle Och Dess Sammansättning, Valfria Egenskaper
Video: TANKAR BENSIN I DIESELBIL! 2024, April
Pannbränsle: Vad är Det? Ugn, Olja, Diesel Och Andra Typer Av Bränsle Och Dess Sammansättning, Valfria Egenskaper
Pannbränsle: Vad är Det? Ugn, Olja, Diesel Och Andra Typer Av Bränsle Och Dess Sammansättning, Valfria Egenskaper
Anonim

För närvarande är autonom uppvärmning installerad i många lanthus och industriföretag. I det här fallet är det värt att i förväg bestämma vilken typ av bränsle som ska användas för ett sådant värmesystem. Idag kommer vi att prata om vilken komposition som är lämplig för detta, vad bör man tänka på när man köper den.

Bild
Bild

Vad det är?

Pannbränsle är oftast en speciell oljeprodukt som kan innehålla komponenter för bearbetning av oljeskiffer, bituminösa kol samt eldningsolja. Denna massa är utmärkt för tillräcklig uppvärmning av industri- och bostadshus.

Bränsleolja kan vara av olika typer. Det kännetecknas av sitt multikomponent och stora tonnage. Många tillverkare erbjuder nu uppgraderade och högkvalitativa bränsleblandningar.

Bild
Bild

Typer och sammansättning

Idag, på varumarknaden, kommer varje konsument att kunna se ett stort antal olika bränslevätskor som är lämpliga för pannuppvärmning. Separat är det värt att lyfta fram följande sorter.

Bild
Bild

Diesel

Dessa bränslen är petroleumbaserade. Det utmärks av en hög effektivitet och en indikator på effektivitet. Dieselversionen genererar mycket värme vid förbränning. Blandningen är explosionssäker och brandsäker. Denna typ av bränsle anses vara den mest ekonomiska att använda.

Det kräver inte för mycket elektrisk energi, men det har en specifik lukt som kan tas bort genom att installera speciella ventilationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

För att göra en lämplig bränslemassa används både flytande och naturgas samtidigt. Denna blandning anses vara det bästa alternativet för individuell uppvärmning. Gaspannor har en hög verkningsgrad, de kan fungera i automatiskt läge . Varianter av gasbränslen brinner nästan helt, medan den minsta mängden sot frigörs, och de har ingen obehaglig lukt. Men gas har en betydande nackdel - det är en explosiv typ. Utformningen av ett sådant värmesystem bör göras i strikt överensstämmelse med säkerhetsreglerna.

Naturgas har en låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ved och kol

Denna typ av bränsle är också känd för sin låga kostnad, liksom den tidigare versionen. På grundval av sådant fast bränsle installeras ofta värmesystem som inte beror på kommunikation. Ved och kol gör det inte möjligt att automatisera tillförseln av blandningen till pannan, så du måste göra det själv.

Ett bokmärke för ett sådant ugnsmaterial kan räcka för uppvärmning i tre dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pellets

De är speciella träpellets. Sådana komponenter har vissa dimensioner, oftast är de tillverkade av olika avfall efter bearbetning av trä. Användningen av pellets förutsätter möjligheten till automatisk inmatning i enheten. Detta görs med en speciell skruvtransportör. Dessa raffinerade produkter blir mycket dyrare jämfört med de två tidigare typerna av bränsle.

Oftast används pellets för att värma förortsbyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektricitet

Detta alternativ för ett autonomt värmesystem kan endast användas för en liten, välisolerad sommarstuga. Uppvärmning med el är det dyraste alternativet. Förutom, för uppvärmning av stora strukturer kanske inte de lokala kraftverkens kapacitet helt enkelt räcker . Men samtidigt är elektriska typer av pannor relativt billiga, de är lätta att installera och de kräver inte en separat skorsten eller ens ett separat rum för dess placering.

Denna teknik fungerar helt tyst.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande blir biobränslevärmesystem allt populärare . Du kan göra en sådan grund själv. För att göra detta måste du välja rätt råvara för bearbetning. Avfall från jordbruksproduktion används oftast som inledande komponenter, bland annat från växtproduktion eller från livsmedelsprodukter.

Även för biobränsle skulle avfall som genereras efter träbearbetningsprocesser, jordbruksdjuravfall vara ett bra alternativ.

Biologiska bränslen låter dig inte bara rädda den omgivande naturen, utan sparar också betydligt . När allt kommer omkring är de komponenter som används för att skapa dem reproducerbara; resurserna som används för tillverkning av andra typer av eldningsbränsle är begränsade.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en bränsleblandning, var noga med att ta hänsyn till det område i rummet som måste värmas. Så, elektriska sorter används bäst för små byggnader, och dieselmassa, ved och kol kan användas för större konstruktioner. Gas kan också användas för stora rum, men värmesystemet blir mycket dyrare.

När du väljer, var uppmärksam på säkerhetsnivån för olika typer av bränsle . Det bästa alternativet i detta fall skulle vara dieselmassor, kol och ved. Gas anses också vara den mest effektiva resursen för uppvärmning, men samtidigt är det explosivt, installationsarbete på installation av värmeenheter kräver en hög noggrannhet, för att fixa enskilda säkerhetssystem.

Bild
Bild

Om du redan har bestämt dig för att köpa flytande diesel, var noga med att uppmärksamma dess kvalitet. Blandningen ska vara tillräckligt viskös och fast . Det är omöjligt att lagra sådana blandningar i rum med låga temperaturer, eftersom de kristalliseras och blir för viskösa, vilket hindrar dem från att passera genom bränsleledningen.

Produkten måste också ha ett eget cetannummer . - den återspeglar dieselmotorns antändningstid, liksom förbränningens fullständighet, mängden skadliga utsläpp i förbränningsprocessen. Det optimala värdet är 40-45 enheter.

kom ihåg det Sammansättningen av dieselbränsle avgör dess kvalitet . Diesel med tillsats av komponenter av låg kvalitet kan inte bara leda till överdrivet utsläpp av skadliga partiklar vid förbränning, utan också skada värmeutrustningen.

Rekommenderad: