Projekt Av Hus Med Vind (154 Bilder): Vinds Hus På Landet 6x6 M, Vackra Strukturer Inifrån Och Ut, Layout Av En Stuga Med En Veranda Och Ett Burspråk

Innehållsförteckning:

Projekt Av Hus Med Vind (154 Bilder): Vinds Hus På Landet 6x6 M, Vackra Strukturer Inifrån Och Ut, Layout Av En Stuga Med En Veranda Och Ett Burspråk
Projekt Av Hus Med Vind (154 Bilder): Vinds Hus På Landet 6x6 M, Vackra Strukturer Inifrån Och Ut, Layout Av En Stuga Med En Veranda Och Ett Burspråk
Anonim

Processen att bygga ditt eget hus på en separat plats är inte bara en arbetskrävande process, det kräver också tydlig planering. Det är nödvändigt att tänka över bokstavligen allt, från en klar uppfattning om hur huset kommer att se ut, till de små sakerna som spikar som kommer att användas vid konstruktion och reparationer.

Börja utveckla planen, är det nödvändigt att först och främst bestämma med antalet våningar i huset, liksom med placeringen av de viktigaste funktionella lokalerna. Ofta stannar valet vid envåningshus, och här uppstår redan frågan, på grund av vad det är möjligt att utöka området. Så valet faller på envåningshus med vind, som utökar det levande funktionella området och också lägger till sofistikering i huset.

Glöm inte att vinden på vinden inte kräver stora ekonomiska investeringar, det räcker med att planera ett gaveltak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Att välja ett projekt för en stuga eller ett lanthus är inte en lätt uppgift. Men om valet gjordes till förmån för ett hus med vind, måste man komma ihåg att ett sådant hus, som alla andra, har sina egna egenskaper, som måste beaktas vid konstruktionen och inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste aspekten du behöver ta hänsyn till när du bygger en vind, detta är arrangemanget av ökad värmeisolering av rummet … Du måste först titta på de olika projekten för hus med vind.

Eftersom vindsutrymmet ligger direkt under själva taket och inte skyddas av ytterligare balkar och tak, vilket är fallet med konstruktionen av ett extra golv. Samtidigt är taket i direkt kontakt med den yttre miljön och upplever temperaturförändringar och spontana förändringar. Ingen vill regna, snöa eller kalla vindar i ett rum. Det är därför frågorna om termisk och vattentätning av lokalerna kommer att spela en av de dominerande rollerna i arrangemanget av ett hus med vind.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även vindhus har följande funktion: oftast är de ett enda utrymme som inte är uppdelat i separata rum. Om separering är nödvändig är det viktigt att endast använda lätta material. Du kan bli trött gör mellanväggar av gipsskivor, använd inte betong eller tegel för konstruktion av improviserade väggar , detta kan påverka hela husets struktur negativt.

Du kan diversifiera rummet med hjälp av fönster i taket. Sådana fönster kommer att vara lutande strukturer, vilket inte bara ger en intressant visuell effekt, utan också låter solens strålar tränga in i rummet i en tillräckligt intressant vinkel och skapa nyfikna effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla funktioner får hus med vind allt fler popularitetsindikatorer. Idag finns sådana hus i stora stugbebyggelser och i privata sektorer i städer, liksom i byar och enskilda platser även i trädgårdar.

Hus med vindsvåning har ett antal obestridliga fördelar som gör dem så populära:

Användningen av vinden som en del av bostadsutrymmet ökar byggnadens boyta och användbara utrymme i de flesta fall med minst en och en halv gånger. Samtidigt behöver du inte spendera snygga summor på design och konstruktion av andra våningen, samtidigt som du får nästan samma område

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Att ta fram all nödvändig kommunikation, vare sig det är en rörledning eller elektriska matningsledningar, kräver inte stora arbetskostnader. Allt detta kan enkelt lyftas från nedre våningen.
  • Eftersom vinden har ytterligare värme och vattentätning är kall luft utesluten från att komma in på första våningen, vilket kan uppstå när husets övre del användes som vindsutrymme, utan ytterligare isolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om huset redan är klart, men hyresgästerna kommer på idén att komplettera vindsutrymmet, dyker ytterligare ett plus upp av denna design. Det är inte alls nödvändigt att flytta under reparationen och befria hela rummet från möbler och inredning, eftersom reparationsarbete inte kommer att påverka första våningen, de kommer att utföras uteslutande på vinden, vilket påverkar taket.
  • Det ombyggda utrymmet kan enkelt användas inte bara som ett bostadsutrymme, som ett rum, utan också förvandla det till ett gym, biljardrum, bibliotek, bio eller hitta på ett eget speciellt syfte för detta utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För alla fördelar med en sådan konstruktion bör man dock inte glömma de befintliga nackdelarna med denna typ av rum. Kunskap om dessa nyanser hjälper inte bara att hålla huset intakt och få ett viktigt funktionellt utrymme, utan också att skydda dig själv och dina nära och kära under användning.

Under konstruktionen bör du inte spara på material: dålig kvalitet eller felaktigt utvald under konstruktions- och efterbehandlingsprocessen, de kan leda till negativa konsekvenser, upp till strukturens kollaps

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Överbelasta inte heller golvet, varför tunga väggar, skiljeväggar och beläggningar inte uppförs här. Du bör inte heller använda för massiva möbler, detta kan också leda till förstörelse av de bärande strukturerna.
  • Det är också värt att komma ihåg: trots att vinden är ett mycket billigare företag än andra våningen kommer användningen av lutande fönster inbyggda i taket i konstruktionen fortfarande att kräva ganska stora investeringar.
  • Och på vintern är det värt att ta hand om ytterligare belysning av utrymmet, eftersom snö kan blockera flödet av naturligt dagsljus genom fönsteröppningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Byggandet av ett hus med vind har sin egen tydliga algoritm för åtgärder, varefter du kan få ett högkvalitativt arbete på kortast möjliga tid och till lägsta kostnad.

Så det finns följande lista med steg som hjälper till att bygga en vind av hög kvalitet:

  • Den definierande utgångspunkten i skapandeprocessen blir ritningen av projektplanen för byggande. Alla huvudnyanser i den framtida konstruktionen bör noteras här.
  • Det andra steget är lämpligt när vinden är ansluten till en redan färdig byggnad. I det här fallet är det nödvändigt att demontera det tidigare taket, vilket gör att ytterligare konstruktionsarbete kan utföras för efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Därefter är det nödvändigt att förstärka golvet, liksom grunden, om projektet kräver det. I samma skede bör väggarna på nedre våningen förstärkas, detta kommer också att undvika att byggnaden kollapsar när dess högsta tillåtna vikt överskrids.
  • Därefter kan du gå vidare till konstruktionen av väggarna. Här är det nödvändigt att verifiera varje centimeter, tydligt förstå vilket resultat det är nödvändigt att komma till i finalen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart arbetet med väggkonstruktionen är slutfört kan du gå vidare till konstruktionen av tak och golv. Efter att taket har fallit på plats är det i samma skede nödvändigt att skapa vatten- och värmeisolering

Här måste du använda material av högsta kvalitet, eftersom inte bara säkerheten för saker som ligger på vinden beror på dem, utan också hela husets totala temperatur, med korrekt organisering av det värmeisolerande materialet, kan du avsevärt spara på uppvärmning av huset.

Det är också nödvändigt att ta hand om inredningen i lokalerna. Oftast används träpaneler eller andra material med lämpliga egenskaper och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När taket är klart kan du påbörja installationen av fönsterkonstruktioner, om det krävs av den ursprungliga projektplanen. De kan vara både lutande och raka, beroende på designlösningen, men de måste installeras så korrekt som möjligt och utrustade med förseglade fästelement som inte släpper in kall luft i utrymmet.
  • Tja, det sista steget i konstruktionen blir implementeringen av inredningsarbeten och arrangemang av möbler enligt planen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa denna enkla steglista kan du få en pålitlig och hållbar byggnad som uppfyller även de mest ovanliga behoven hos invånarna.

Ett av de svåraste stadierna är att skapa en projektplan, eftersom det är i utvecklingen av planen som den mest komplexa processen för val av material går in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt valda material för vinden måste uppfylla följande grundläggande krav:

  • De måste vara hållbara. Byggnaden måste ju behålla sitt ursprungliga tillstånd i många, många år, eftersom ett hus fortfarande är en byggnad som spelar länge och det är för dyrt att bygga om vart 5-6 år, och det är inte tillrådligt.
  • Förutom hållbarhet bör det valda materialet också vara tillräckligt ljust för att inte skapa ytterligare påfrestningar på fundamentet, särskilt om det inte förstärktes först. Dessutom finns det material som kan minska belastningen på basen och de nedre våningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom byggprocessen som det första steget bestämmer konstruktionen av väggarna, är valet av material för dem en primär uppgift. Så, oftast används timmer eller trä för väggar … Detta val beror på att ofta är en stuga eller ett hus på landet byggt av en timmer eller ett timmerhus, som är de mest populära materialen för hus av detta slag.

Förutom, det är lämpligt att använda luftbetong eller gassilikatblock … Detta material är lättare än standardbetong, och byggprocessen är ganska enkel. För konstruktion av uppdelning av tunna skiljeväggar inuti vinden är det bättre att använda vanlig gips, som också tillhör kategorin lätta material för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du bestämma vilket material som kan användas för att isolera utrymmet som byggs. Det vanligaste alternativet är mineralull eller expanderad polystyren .… De är också ganska lätta material, vars användning inte kräver stora ekonomiska kostnader, och samtidigt är de lätta att fixa, och isoleringseffekten blir ganska hög.

I vissa fall används det vanligaste skumarket med tillräcklig tjocklek; det kan också skydda rummet från för mycket temperaturfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två grundläggande krav på inredningsmaterial. Det måste vara obrännbart och också ha en hög vattentäthet, det är denna faktor som kommer att rädda rummet från de negativa effekterna av fukt från gatan och dess intrång.

Här kan du använda speciella plastpaneler eller gips för väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett takmaterial är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det måste ha en utmärkt vattenavvisande impregnering, vilket också hjälper till att skydda mot läckage och skador på vindens inre.

Takmaterial kan väljas utifrån personliga preferenser och, naturligtvis, färgpreferenser för husets ägare. Så, du kan välja metall eller wellpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika områden

Det är värt att börja bygga endast med en tydlig byggnadsplan i handen, en ritning av det framtida huset med en indikation på de exakta måtten, valda material, en översikt över möblernas arrangemang och, om det behövs, skiljeväggar som kommer att dela vinden i flera rum.

Idag, på byggmarknaden, kan du enkelt hitta färdiga standardprojekt av hus med vindar för helt olika storlekar och ändamål. Så, vanligtvis på vinden finns det ett mysigt kontor eller läshörna, ett biljardrum eller ett gym, en relaxavdelning eller ett sovrum skulle också vara ett utmärkt alternativ … Sovrummet ser särskilt intressant ut, eftersom sluttande tak och snedställda fönster ger rummet en speciell romantik och speciell charm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att utveckla en plan själv, det är lämpligt att använda speciella datorprogram, de hjälper till att göra mer exakta beräkningar och omedelbart se versionen av det slutliga resultatet , vilket kommer att hjälpa till att utvärdera det redan under utvecklingen av layouten.

Om du vänder dig till specialister och väljer en färdig plan på marknaden, kan du hitta projekt för hus med följande övergripande dimensioner på ramen: 6x6, 7x8, 6x9, 8x8, 10x10, 10 x 12, 6x4, 6x7 m.

Men bland dem kan man peka ut de alternativ som är mest efterfrågade, för dem finns det också några funktioner och regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typiskt hus i en våning med dimensioner 6x6 m Är ett bra exempel på ett litet trädgårdshus eller sommarstuga i en sommarstuga. Den totala ytan för ett sådant alternativ kommer att vara cirka 50 kvadratmeter.

Bland fördelarna med detta alternativ finns följande viktiga aspekter:

  • För det första kommer dessa dimensioner att vara tillräckligt för resten av en vanlig genomsnittlig familj.
  • För det andra är detta alternativ det ekonomiskt minst kostsamma, eftersom det kräver mindre materialförbrukning och själva planen blir billigare.
Bild
Bild
  • Om området på platsen är litet är det ett hus av denna storlek som hjälper till att spara användbart område för att plantera växter eller ordna ett bakgårdsområde.
  • Ett annat plus kan betraktas som det faktum att ett sådant hus till en början kommer att kräva mindre uppvärmnings- och andra nyttokostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också markera några tips som hjälper dig att utöka utrymmet och lägga till komfort i det färdiga hemmet. Så till exempel för att spara användbart utrymme kan du enkelt kombinera några funktionella områden i ett rum. Det är lämpligt att kombinera badrum och toalett , medan det inte är nödvändigt att installera ett fullvärdigt bad, kan du begränsa dig till ett duschrum av hög kvalitet, vilket på grund av dess design kommer att skapa effekten av olika zoner.

Samma Du kan ansluta kök och matsal eller vardagsrum … Det kommer också att spara utrymme, och med korrekt planering och möbelarrangemang kommer det att ge komfort till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du organiserar rätt lagringsutrymme i korridoren kan du undvika att röra på andra funktionella områden, vilket också hjälper till att utöka det användbara utrymmet.

Husets storlek 9x9 m är också ett ganska populärt och efterfrågat layoutalternativ. Här är det redan tillrådligt att bygga klart två våningar .… Grunden för ett sådant hus är initialt starkare och tål tung belastning än en 6x6 m grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska fördelningen av funktionella ytor i ett hus på 150 kvadratmeter och med en layout på 9x9 m är följande: på bottenvåningen finns oftast en entré, ett badrum, ett kök, ett vardagsrum och också, om så önskas, ett sovrum, i princip är första våningen en standarduppsättning av de mest nödvändiga lokalerna. På andra våningen kan du placera flera rum eller ett extra sovrum, ett kontor, ett gym, ett bibliotek, ett spelrum och andra utrymmen på begäran av hyresgästen.

Dessutom förutsätter ett sådant hus som regel närvaron av en smal veranda och en balkong, detta kommer att bidra till att visuellt förlänga utrymmet, särskilt om verandan och balkongen är anslutna med balkar.

Bild
Bild

Detta konstruktionsalternativ är också lämpligt för en genomsnittlig familj, men gästerna kan enkelt ta emot här. Verktyg är också låga kostnader. Förutom, om du väljer rätt material för värmeisolering kan du spara betydligt på uppvärmning.

För byggandet av en stuga är den mest populära storleken ett timmerhus 10x10 m … Den kan användas både för konstruktion av envånings- och trevåningsstrukturer.

Här kan du ge fantasin fria tyglar och tänka över arrangemanget av funktionella områden i helt olika kombinationer och alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är denna storlek som oftast används i konstruktion. Detta beror på det faktum att huset utåt är ganska litet och lätt kan passa på vilken genomsnittlig plats som helst, medan den interna kapaciteten är ganska hög.

Här kan du placera flera sovrum, ett vardagsrum, ett kök, ett badrum, ett badrum, en matsal, ett bibliotek och alla andra nödvändiga lokaler. Om ett sådant hus dessutom har mer än en våning, med korrekt organisation av trappan kan förvaringsutrymmen organiseras direkt i stegen , vilket avsevärt kommer att spara utrymme och hjälpa till att undvika röror.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer detta layoutalternativ är det nödvändigt att ta hänsyn till några funktioner. Så till exempel på varje våning är det nödvändigt att ordna ett separat toalettrum, liksom att ta hand om en plats för ett pannrum, vilket hjälper till att spara pengar på elräkningar.

Förutom, med hänsyn till den större ytan och antalet våningar är det viktigt att utföra ytterligare förstärkning av husets grund , avsevärt stärka tak och väggar på de nedre våningarna, samt ta hand om en speciell vattentät impregnering eller ett lager av material för takutrymmet.

Bild
Bild

Men när du väljer någon av ovanstående storlekar är det värt att komma ihåg det en trappa måste leda till vinden ; det finns naturligtvis alternativ när det finns en lucka i taket, genom vilken de går in på vinden via en stege, men det här är inte det mest praktiska alternativet. Så, om det är planerat att bygga en fullvärdig trappa som leder till vindsgolvet, är det viktigt att inledningsvis inkludera denna byggnad i projektplanen.

Trappan får inte störa öppning eller stängning av dörrar, blockering av gångvägar eller på annat sätt hindra rörelse i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära designalternativ

Layouten på vindsrummet har en ganska komplex form för arrangemang av bostadslokaler. Takets lutning, fönstrenas speciella form, närvaron av balkar och den speciella inredningen - allt detta dikterar speciella alternativ för rummets design. Detta kan vara både ett plus och ett minus.

Så vinden är alltid ett ganska avskilt utrymme, rörelse genom hela territoriet i full tillväxt är ganska begränsat, men samtidigt kan du skapa en unik romantisk design. Förvandla ibland smutsigt och rörigt utrymme till ett magiskt hörn för att sova, arbeta, koppla av eller andra aktiviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av syftet med det framtida rummet kommer i stor utsträckning att bestämmas av takgruppens lutningsvinkel, liksom fönstrenas placering. Ett av de vanligaste alternativen för att ordna ett rum med lägsta tak är att placera ett sovrum där.

Detta val beror på att en person befinner sig i sovrummet, har en horisontell position längre tid, vilket innebär att takets ojämna fördelning inte kommer att påverka bekvämligheten att vara i detta utrymme. Tvärtom kommer lågt i tak att lägga till romantik och intimitet i sovrummet, och sluttande fönster låter dig beundra stjärnhimlen, vilket kommer att ge ännu mer charm till ett avskilt hörn för älskare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av utrymmet sker vanligtvis i klassisk stil. Enkla möbler, ljusa färger hjälper till att visuellt utöka utrymmet. När du väljer material måste du komma ihåg: om utrymmet är mycket litet är det bättre att vägra stora utskrifter och för mörka färger . Om du vill lägga till mörka färger är det bättre att begränsa dig till några små mörka accenter.

Det är bättre att starta inredningen med de mest nödvändiga stora möblerna, till exempel en säng och en byrå eller en garderob för linne, om det fortfarande finns utrymme kvar kan du komplettera kompositionen med sängbord, fåtöljer eller andra nödvändiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med mycket lågt i tak kan du utrusta ett sovrum i japansk stil , en tatamisäng, som kommer att ligga nästan på golvet, ljusa färger och ett minimum av möbler hjälper till att skapa en bekväm och samtidigt ljus inredning.

En av de enklaste lösningarna anses vara arrangemanget på vinden i vardagsrummet. men för lågt i tak tillåter dig inte att skapa rätt interiör … Det är bättre att placera vardagsrummet i ett tillräckligt stort rum, där taket har en större höjning än i sovrummet.

Vardagsrummet antar initialt mer rörelse och möbler, eftersom takhöjden här har en dominerande roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger i dekoration, ljusa eller transparenta möbler, fönster med ett burspråk - allt detta kommer att ge luft och extra ljus i utrymmet.

När du väljer tillbehör är det nödvändigt att se till att de är designade i samma stil, annars försvinner rummets integritet och alla ansträngningar blir meningslösa.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar det perfekta vardagsrummet kan du vända dig till olika designlösningar och välja en stil som kommer att vara i harmoni med resten av rummen i huset.

De vanligaste är följande stilar:

Klassisk … Det mest sofistikerade alternativet som inte förlorar sin popularitet. Lyxiga, men samtidigt eleganta möbler, mjuka djupa färger, en fullvärdig ljuskrona, tunga gardiner - det här är kännetecknen för ett vardagsrum i klassisk stil. Användningen av hörnsoffor kan också betraktas som ett karakteristiskt inslag i den klassiska inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence hjälper till att skapa en mild och romantisk atmosfär på vinden i ett ramhus. Ljusa naturliga nyanser, blommotryck, ljusa möbler av naturmaterial, dessa element kan skapa ett utrymme i Provence -stilen. Detta alternativ kommer att vara en utmärkt lösning för ett hus med en veranda.
  • Högteknologisk kommer att kräva den så kallade glansen. Krom- och ståldetaljer, andra element med hänvisning till tekniska framsteg kommer att ge smak och skapa en länk till en viss stillösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom populärt stil minimalism eftersom utrymmet vanligtvis är litet, kommer ett minimum av möbler, frånvaron av massiva dekorationer och alltför stora ljuspunkter att vara en utmärkt lösning för denna typ av rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kök eller matsal kan också placeras under taket. Detta projekt kan dock inte genomföras spontant, layouten bör fastställas i den ursprungliga konstruktionen av byggnaden, eftersom köket kräver speciell kommunikation … Tillförseln av vatten, elektricitet och vid behov även gas kräver särskild kommunikation med källan till en viss vara.

Så, oftast krävs kommunikation med källaren, eftersom det är där pannrummet ofta ligger, vilket kommer att vara distributionscentret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste man vara noga med att endast använda icke brännbara material i inredningen i rummet, eftersom hällen kommer att placeras i den del av rummet där taklutningen utgör den lägsta punkten. När du väljer möbler kan du ge företräde åt moduler och alternativ för L-formade block, vilket hjälper till att skapa det mest bekväma arbetsutrymmet och inte överbelasta rummet.

När du bygger ett vindsrum för ett kök måste du omedelbart tänka på tillräckligt stora fönster eftersom naturligt ljus skulle vara det bästa alternativet för ett sådant utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ojämna takhöjder och väggreliefer kan vara en stor hjälp för att skapa den perfekta interiören för ett barns rum, detta ger ytterligare dekormöjligheter. Flera funktionella områden kan definieras för lek, studier och sömn.

Dessutom är höga sluttande fönster det säkraste alternativet för en plantskola, och takhöjden kommer inte att hindra den lilla herrens rörelser, han kommer att ha en egen värld, där vuxna beställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta blir vinden ett fullvärdigt bibliotek eller studie .… Detta beror troligen på den integritet och komfort som kan erhållas från detta utrymme. Arrangemang av hyllor med böcker på väggarna, en bekväm stol, en bra lampa - det här är vad ett idealiskt bibliotek består av, och om du lägger till ett bord här får du ett fullvärdigt kontor för arbete.

Du kan utrusta utrymmet under taket för ett omklädningsrum , detta kommer att hjälpa till att spara utrymme i huset, bli av med skrymmande skåp. Här kan du placera ställ för skor, en garderob för kläder och linne, samt placera flera stora speglar framför vilka du kan vända och klä dig i en eller annan outfit från din garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut allt?

Beräkningen av taket under vinden har sina egna egenskaper, det är mycket högre än vanligt, vilket innebär att det kräver mer detaljerade och speciella beräkningar. Tillsammans med takets höjd ökar lutningsvinkeln och höjden på åsen. En detaljerad plan hjälper till att undvika misstag - en ritning av takkonstruktionen, men det är bättre att överlåta beräkningarna till proffs eller använda en speciell online -kalkylator , som är utformad för att hjälpa till att göra korrekta beräkningar.

Beräkningarna måste börja med att bestämma den totala ytan på vinden. Denna indikator beror direkt på husets totala yta, liksom på takets designfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden kommer att bestå av två huvudindikatorer. Dessa inkluderar den användbara zonen och den så kallade blindzonen. Det är logiskt att den användbara zonen helt enkelt är en plats där det är mindre bekvämt att röra sig, vilket innebär att det i regel är mitt i rummet; alla platser där väggens höjd kommer att överstiga 90 centimeter kan också kallas en användbar zon. Följaktligen kan lägre hastigheter tillskrivas blindzonen.

Dessa områden används vanligtvis för att lagra saker och placera låga möbler, eftersom rörelser för människor i dem är extremt obekväma och ibland till och med omöjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

därför i planeringsstadiet måste taklutningen fördelas så att blindzonerna resulterar i så få som möjligt , en specialistarkitekt eller en online -kalkylator kan också hjälpa till här.

För att få den mest exakta beräkningen med programmet måste du ange taklutningen, antalet backar, samt den valda takformen i de angivna fälten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills bestäms följande alternativ för takformer:

Skjultak … Den enklaste designen, den är skapad med takterrass på väggar som är i olika höjder. Trots att detta är en av de billigaste modellerna är det dock inte den bästa lösningen att använda den på vinden, eftersom detta arrangemang resulterar i en för stor dödzon.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gavel … Ett lika enkelt och ekonomiskt alternativ, men mycket mer lämpligt för en typisk vind, eftersom ett sådant tak utgör en ganska hög mittdel.
  • Höft typ tak … Detta alternativ är mest lämpligt för stora hus. Dessutom motstår den vind och andra elementära influenser väl, vilket gör höftvarianten till den mest föredragna och säkra.

Förutom dessa standardstrukturer används också några av deras sorter, deras val beror på byggnadens syfte, liksom på dess form och storlek. Så för hangarer används halvcirkelformade tak, för stora fyrkantiga hus, höjdtak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så efter att ha bestämt vilken typ av tak du kan gå vidare till de grundläggande beräkningarna.

Följande indikatorer kommer att delta i dem:

Takåsens höjd … Detta är den högsta punkten på taket som används i strukturen, till exempel för ett gaveltak kommer åshöjden att vara höjdmätningen till den högsta mittpunkten. Och rummet i projektet med ett hus med sluttande tak kommer att ha sin högsta punkt på sidan av en högre vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Takets vikt … Detta är den andra indikatorn som också bör beaktas vid beräkning. Denna post beräknas med hjälp av summan av den specifika vikten av taket 1 kvadratvikt på taket, isolering, element i spärrsystemet samt inredning. Enligt reglerna bör vikten inte överstiga 50 kilo per 1 kvadratmeter.
  • Total yta av taklutningar … Här, för att bestämma indikatorn, är det nödvändigt att multiplicera längden med bredden på takytan. Om taket består av flera sluttningar och element är det nödvändigt att beräkna omkretsen för varje takelement och sedan lägga till resultatet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De erhållna mätningarna måste anges i liknande celler i onlinekalkylatorn och få de beräkningar som krävs för konstruktionen. men du bör inte ovillkorligt lita på onlineassistenten, oftast är denna beräkning ungefärlig , och enligt det kan du bara köpa den nödvändiga mängden material, ingen kan utföra en exakt beräkning bättre än en professionell arkitekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi skapar harmoni mellan interiör och exteriör

För att få ett harmoniskt interiör och exteriör på vinden är det nödvändigt att noggrant välja material och kombinera dem korrekt med varandra. Så, utanför vinden bör ha en beklädnad av samma material som hela huset, annars sticker det ut, vilket skapar dissonans i det yttre utseendet på inte bara vinden, utan också huset som helhet.

Inuti kommer vackra interiörer att bero på rätt val av efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid avslutning av taket är det viktigt att ta hänsyn till strukturens nyanser, takets kvalitet och typ, takets form. Det är bäst att välja gipsplåt eller foder . Dessa material är inte bara lämpliga för nästan alla valda designalternativ, eftersom de kan målas, klistras om och fästas med olika dekorativa element, men har också ytterligare vattentätning, vilket är ett utmärkt alternativ för att avsluta vinden.

Ett utmärkt alternativ för taket är också tapetsering, men det är bättre att sy upp taket med gipsskivor först , så att klistringen blir bekvämare och enklare än för den grova ytan på takets inre utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä används oftast i väggdekoration .… Foder eller träpaneler skapar inte bara en unik inredning, utan också en anslutning till husets utsida, vilket verkligen är en intressant lösning.

Om du vill skapa en mer klassisk inredning, du kan klistra över väggarna med tapeter, men här måste man komma ihåg att för mörk färg kan dölja rummets volym , och vinden, och så är de som regel små. Därför är det bättre att välja vita eller beige alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda krav ställs också på golvet, det är utformat vid obehagliga incidenter med vinden i form av till exempel översvämningar i regnet, för att skapa ytterligare skydd för nedre våningen. Därför, förutom efterbehandling, vilket kommer att skapa utseendet, du måste också ta hand om den inre värmen, buller och vattentätning … Men ovanpå kan du använda olika träbeläggningar, ett bra alternativ skulle vara parkett eller laminat , det finns också ett slags golvpanel. Du kan lägga en fluffig matta på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Harmonin i det inre och yttre utseendet på vinden kan också uppnås med hjälp av korrekt valda fönster. En av vindens särdrag är närvaron av en stor mängd naturligt ljus, så fönster är nästan ett prioriterat slöseri när man bygger en vind.

Om det finns en önskan att placera inte ett, utan flera fönster i ett rum, är det värt att välja en vägg och installera dem på den

Windows kan ha helt olika storlekar, men det är värt att komma ihåg att den maximala fönsterstorleken beror på taklutningens längd, eftersom den inte kan överstiga denna mätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag på marknaden finns det flera alternativ för ett fönster för vindar:

  • Vertikal - ett standardalternativ som är installerat i en rak vägg på vinden, som regel är det beläget på husets framsida eller ände.
  • Lutningarna installeras direkt i taklutningen, vilket gör att du kan få en intressant effekt.
  • Dessutom finns det en variant av platta takfönster.

Alla fönster kan vara gjorda av olika material, kan utrustas med ett annat antal skärmar och installeras i olika plan, perfekt kombinera rummets inredning med dess yttre arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

Designen av ett lanthus med vind kan göras i en färg, eller kombinera flera olika nyanser, det viktigaste är att de matchar i ton. Att markera vinden med en annan nyans hjälper till att skapa en speciell effekt.

En dacha eller trädgårdshus av en vindstyp har oftast ett gaveltak och en uttalad triangulär lutning, användning av mörka träbjälkar för dekoration kommer att bidra till att positivt understryka takets form och dess särart.

Bild
Bild
Bild
Bild

På privata tomter kan du ofta hitta en stuga med en vind som går till en avsats med balkong, ett sådant drag kan också skapa en intressant effekt, särskilt i kombination med en veranda, som kombineras i en enda grupp med hjälp av träpelare.

Rekommenderad: