Projekt Av Ett 6 X 8 Hus Med Vind (61 Bilder): En Plan Av Ett Ramhus På Ett Område På 6x8, En Stuga Gjord Av Skumblock Och Balkar

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Ett 6 X 8 Hus Med Vind (61 Bilder): En Plan Av Ett Ramhus På Ett Område På 6x8, En Stuga Gjord Av Skumblock Och Balkar

Video: Projekt Av Ett 6 X 8 Hus Med Vind (61 Bilder): En Plan Av Ett Ramhus På Ett Område På 6x8, En Stuga Gjord Av Skumblock Och Balkar
Video: Simple House Plans 6.5x8 Meters with 2 bedrooms Hip Roof 21x26 Feet 2024, Mars
Projekt Av Ett 6 X 8 Hus Med Vind (61 Bilder): En Plan Av Ett Ramhus På Ett Område På 6x8, En Stuga Gjord Av Skumblock Och Balkar
Projekt Av Ett 6 X 8 Hus Med Vind (61 Bilder): En Plan Av Ett Ramhus På Ett Område På 6x8, En Stuga Gjord Av Skumblock Och Balkar
Anonim

Ett lanthus med en yta på 6x8 m2 är ett utmärkt alternativ till en tre- eller fyra-rumslägenhet. Levnadsförhållandena utanför stadsgränserna erbjuder maximal komfort och bekvämlighet, medan boytan är jämnt fördelad på båda våningarna i byggnaden.

Om du bestämmer dig för att avsevärt öka ditt bostadsutrymme och börja andas riktigt frisk luft, är projektet med ett hus med en vindsyta på 6 x 8 m2 perfekt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

15 foton

Särdrag

Hus av denna typ väljs oftast av representanter för den så kallade medelklassen; de som har råd med ett litet och mysigt hus inom bilens räckhåll för semester eller permanent boende. Loftet ger huset ytterligare mys och originellt utseende, dessutom kommer det att möjliggöra mycket mer rationell användning av utrymmet under taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla byggnader har ett sådant hus ett antal funktioner, bland annat de fördelar som är karakteristiska för den beskrivna typen av hus på landet. Å ena sidan är varje hus unikt på sitt sätt och frågan om val tycks vara rent individuell. På samma gång valet bör baseras på validerade data och tydliga kriterier. Allt i ordning:

  • Rationalitet … Det lilla fotavtrycket (48 rutor) borde mer betraktas som en fördel. Kostnaden för verktyg för ett hus med ett sådant område kommer att vara betydligt lägre än i en stor stuga, vilket är särskilt viktigt under förutsättningar för permanent uppehållstillstånd. Ett hus med en storlek på 6x8 m2 gör att du kan uppleva ekonomiska fördelar redan under det första levnadsåret. Dessutom är en liten stuga mycket snabbare och lättare att rengöra och bygga om.
  • Kompakthet … Inte alla har råd med en stor tomt, förutsatt att terrängens egenskaper kan utesluta möjligheten att bygga ett stort hus även på en tomt med imponerande storlek. Huset som vi överväger i den här artikeln kan enkelt placeras på en standard sex tunnland, samtidigt som det lämnar utrymme för ett rekreationsområde och en multifunktionell trädgård.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Funktionell tillgänglighet för bostads- och affärsområden … Om det räcker med några sekunder för att du ska gå från sovrummet till köket eller gå från garaget till vinden på några minuter, så är dimensionerna på ditt lanthus verkligen optimalt och gör att du inte kan gå vilse på fyra väggar.
  • Egentligen vinden . Vi har trots allt inte bara en vind som är utformad för att lagra onödigt och i princip inte slängt skräp, utan ett fullvärdigt bostadsutrymme under taket.
  • Godtagbart pris … Denna punkt framhävs speciellt i slutet som avgörande när du väljer bland flera alternativ för husstorlekar. 6x8 m2 är en utmärkt kombination av komfort och ett relativt lågt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att det preliminära beslutet har fattats måste du bekanta dig med det framtida projektet för ditt eget förortshus mer noggrant och i detalj och bestämma vad du faktiskt ska bygga ett hus av.

Byggmaterial

Det finns inte så många huvudtyper av material för byggandet av ett litet hus: träbjälkar, stockar, tegel. Hus av skumblock och luftbetong är mycket populära numera. Låt oss överväga alla dessa alternativ mer detaljerat, med hänsyn till först och främst driftens särdrag och kostnaden för att äga ett hus av varje typ.

Träbjälkar

En mycket populär typ av material som används vid byggandet av små hus på landet. Med en tillräckligt hög miljövänlighet låter timret du klara dig utan ytterligare metoder för att bevara värme, och kommer också att hålla tillräckligt länge och behålla ett attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Timmerstuga

Det är inte värt att entydigt skriva ett hus av stockar i kategorin fantastiska teremki, som har en plats någonstans i en populär by eller en gammal rysk bosättning. De viktigaste indikatorerna för denna typ av hus är följande:

  • hög hållfasthet och hållbarhet, så att du kan använda strukturen i mer än en generation och förmedla huset genom arv;
  • hög miljövänlighet och säkerhet för de material som används i konstruktionen: en stock är samma träd, bara sågad och huggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjockleken på stocken beror på husets syfte. Om du planerar ett sommarstugalternativ för sommaren kan stockar användas som inte är särskilt tjocka, men om vi pratar om ett stort "vinterhus", bör stockens tjocklek vara minst 25 cm.

Ramkonstruktion

Denna typ av panelkonstruktion kännetecknas av snabb och enkel montering, relativt billig kostnad och en mängd olika alternativ som finns på marknaden idag. Ett sådant hus är inte byggt, utan är monterat av färdiga delar som tillverkats på fabriken. Huvudarbetet och följaktligen kostnaderna är förknippade med inredningen av ramhuset.

En viktig anmärkning: hus av ramtyp krymper inte, vilket gör att det är möjligt att ägna sig åt inredning direkt efter byggandet av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetongblock

Skumblock som byggmaterial blir mer och mer populärt för varje år. Det finns flera anledningar till detta:

  • behåller värmen perfekt och har ljudisoleringsegenskaper;
  • har en låg specifik vikt, vilket gör att det inte finns något behov av att bygga en stor grund;
  • du kan göra vilken form som passar dig bäst: de är lätta att skära och slipa;
  • ha ett lågt pris;
  • opretentiös i hantering och skötsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att valet har gjorts till förmån för ett av alternativen på grund av närvaron av en mängd olika byggmaterial på den moderna marknaden är det dags att börja skapa ett projekt för ett framtida lanthus.

Projekt

Projektet med ett lanthus eller sommarstuga är en mycket svår teknisk lösning, fylld med ett antal svårigheter. Du kan göra en arbetsplan och beräkna alla kostnader själv, särskilt om du har mycket tid och gör något sådant för första gången, eller om du kan agera klokt och anförtro detta arbete till professionella med bra rekommendationer och bra erfarenhet. Detta kommer inte bara att spara mycket tid, utan också spara värdefulla nervceller. En professionell kommer att göra det bättre än du i alla fall. I extrema fall kan du ge honom ritningar av din egen design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte samtidigt att det är du och din familj som kommer att bo i det framtida huset, så de viktigaste besluten bör fattas på egen hand. Glöm det dock inte hem är ett kollektivt koncept, så alla familjemedlemmars åsikt, inklusive husdjur, måste beaktas.

Sådana allvarliga frågor som "behöver vi ett hus med terrass eller kommer vi att klara det", "vilken form och storlek ska trappan till andra våningen vara?"

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat om vinden. Denna europeiska uppfinning, som har ett antal fördelar, har varit mycket populär på den ryska marknaden i flera år nu. Vinden tillåter rationell användning av utrymmet under taket, vilket öppnar ytterligare möjligheter för att skapa bostads- och bruksområden på husets bottenvåning. Dessutom bidrar placeringen av väggar och fönster i en vinkel i förhållande till golvet till att mer dagsljus tränger in i vinden, och detta, du ser, är viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hus med vind kan också vara utrustat med en sommar eller isolerad veranda, som kommer att fungera som ett vardagsrum av landstyp. Ur estetisk synvinkel kommer närvaron av en veranda att ge ditt hem ytterligare attraktionskraft, och närvaron av en isolerad veranda kommer att lösa problemet med bristen på vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt ovan och mycket mer kan ses i de presenterade exemplen på projekt.

Vackra exempel

Vi uppmärksammar flera av de mest typiska alternativen för hus med en vind på 6x8 m2:

Ett utmärkt exempel på ett mysigt ramhus i europeisk stil. Ett trevligt färgschema förtjänar särskild uppmärksamhet: kombinationen av ljusa, nästan vita och bruna toner skapar en lugn stämning och ger en känsla av lätthet och luftighet i hela strukturen. En liten snygg veranda verkar vara en logisk slutsats för hela strukturen

Bild
Bild
  • En hörnveranda och en isolerad veranda hälsar alla som kommer in i detta mysiga hus av träbjälkar. Av estetiska skäl står stiftelsen inför imiterad tegelsten som harmoniskt matchar tegeltakets färg. Layouten på lokalerna inuti huset är klassisk och vinden är uppdelad i två sovrum.
  • I det här exemplet är arrangemanget av fönster på vinden intressant: en baldakin i form av ett litet gaveltak över fönstret har inte bara en estetisk, utan också en praktisk funktion. Återigen bör en bra kombination av färgen på plattorna och det "konstgjorda" teglet noteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vad hindrar från att göra på vinden inte bara fönster, utan också en fullvärdig balkong med gaveltak? Detta projekt är intressant inte bara för den ursprungliga lösningen i förhållande till vinden, utan också för den allmänna konstruktionstypen: byggnaden ger ett intryck av både komfort och stabilitet. I stället för en veranda föredrog projektförfattaren en stor bekväm veranda, som om så önskas kan inglasas.
  • Och detta är redan ett icke-standardiserat tillvägagångssätt för att lösa problemet: ett lanthus på 6x8 m2 med ursprungliga designfunktioner på taket och en rymlig sommarveranda som kan fungera som ett vardagsrum. I det här exemplet kan du se en utmärkt kombination av färger och den praktiska fullständigheten av alla strukturella element.

Rekommenderad: