Parterre Gräsmatta: Vad Det är, Varför De Kallar Elit Och Engelska, Gräsblandningens Sammansättning Och Frön, Sådd Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Parterre Gräsmatta: Vad Det är, Varför De Kallar Elit Och Engelska, Gräsblandningens Sammansättning Och Frön, Sådd Och Vård

Video: Parterre Gräsmatta: Vad Det är, Varför De Kallar Elit Och Engelska, Gräsblandningens Sammansättning Och Frön, Sådd Och Vård
Video: 3. Anlägga gräsmatta - gräsfrön och sådd 2024, Maj
Parterre Gräsmatta: Vad Det är, Varför De Kallar Elit Och Engelska, Gräsblandningens Sammansättning Och Frön, Sådd Och Vård
Parterre Gräsmatta: Vad Det är, Varför De Kallar Elit Och Engelska, Gräsblandningens Sammansättning Och Frön, Sådd Och Vård
Anonim

Arrangemang av en gräsmatta i närområdet är en populär förbättringsmetod och en integrerad del av landskapsdesign. Samtidigt vet inte alla människor att det idag finns ett stort antal gräsmattor. En av de vanligaste typerna är parterre. Idag i vår artikel kommer vi att överväga alla dess karakteristiska egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den engelska eliten parterre gräsmattan är en tät gräsbevuxning. Samtidigt är det mycket viktigt att dess höjd inte kan överstiga 4 cm (i vissa fall kan denna indikator minskas med 0,5 cm). Gräsmattans färg ska vara mycket ljus, enhetlig och ha en smaragdton . När det gäller storleken skiljer sig parterergolvet dessutom avsevärt från alla andra sorter, eftersom det är ganska storskaligt i sina dimensioner. Om dessa villkor inte är uppfyllda kan gräsmattan inte kallas parterre.

Bild
Bild

Oftast är en sådan gräsyta yta utrustad i områden som gränsar till hus byggda i klassisk arkitektonisk stil . Det är viktigt att notera det faktum att processen för att skapa en gräsmatta själv kännetecknas av en hög komplexitet, därför har inte alla landskapsdesigners lämpliga kvalifikationer och nödvändiga praktiska färdigheter. Dessutom ställs särskilt höga krav på de växter som kan planteras på den.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Parterre gräsmattan har ett stort antal unika egenskaper som har både positiva och negativa tendenser. Innan du bestämmer dig för att skapa ett sådant grässkydd i det område som gränsar till ditt hem är det mycket viktigt att bekanta dig med dess egenskaper och egenskaper.

Först och främst måste du vara uppmärksam på de befintliga fördelarna

Estetiskt tilltalande utseende

Parterre gräsmattan ser väldigt fin ut. Han kommer inte att lämna likgiltiga varken ditt hushåll, dina grannar eller förbipasserande. Det är på grund av sitt attraktiva utseende som denna typ av beläggning är mycket populär bland husägare och landskapsdesigners.

Bild
Bild

Status

Generellt sett anses parterre typ av gräsmatta vara elit. Följaktligen får varje hushåll som dekorerar med ett sådant gräsöverdrag en kvalitativt ny (högre) status.

Bild
Bild

Huvudelementet i landskapsdesign

Parterre gräsmattan kan också fylla sin roll. Om du bestämmer dig för att utrusta en gräsmatta av den här typen kan det behövas ytterligare element. Som redan sagt, parterre gräsmattan är mycket stor i storlek, därför kan den ta ganska mycket plats på territoriet.

Bild
Bild

Långvarig existens

Ägare till en parterre gräsyta rapporterar att det kan tjäna ägaren ganska länge. Därför behöver du inte oroa dig för behovet av att avsätta ytterligare ansträngning, pengar och tid för att sätta upp en ny gräsmatta.

Bild
Bild

Å andra sidan, glöm inte bort de befintliga bristerna.

Behovet av lång förberedelse

För att utrusta parterre gräsmattan är det nödvändigt att göra en ganska komplex och lång förberedelse.

Bild
Bild

Krävande vård

Även efter att du har planterat gräset bör du ägna mycket tid och ansträngning åt att ta hand om det.

Bild
Bild

Högt pris

Trots att parterre gräsmattan ser väldigt attraktiv ut, har inte alla möjlighet att utrusta den på sitt hem. Först och främst beror detta på behovet av ganska stora materialinvesteringar, vilket inte alla kan göra.

Bild
Bild

Behovet av ett stort ledigt utrymme

Sådan täckning kan bara skapas om du har ett ganska stort område till ditt förfogande. Respektive, alla ägare av små angränsande tomter måste överge parterre gräsmattan.

Bild
Bild

De bästa blandningarna

För parterre gräs är det nödvändigt att välja lämpliga gräsblandningar. Tänk på flera optimala alternativ för de grödor som utgör den.

Bild
Bild

Röd svingel

Färgen på detta gräs uppfyller helt kraven för en parterre gräsmatta. För att svingel ska växa bra och utvecklas aktivt, rekommenderas att plantera den på leriga jordar, samt att regelbundet applicera organiskt gödningsmedel på jorden.

Bild
Bild

Fältkvast tunn

De särdrag hos denna växt inkluderar det faktum att böjningen uppstår ganska snabbt (till exempel kan de första skotten ses redan 7 dagar efter sådd av fröna). Rotsystemet för den böjda böjda är kraftfull och utvecklas ganska snabbt.

Bild
Bild

Äng bluegrass

Rotsystemet för ängs bluegrass kan tillskrivas den fibrösa typen. I motsats till den böjda böjda växer ängens blågräs och utvecklas mycket långsamt. För att växten ska upprätthålla en tillräcklig vitalitet måste den ständigt vattnas.

I processen med att organisera en parterre gräsmatta rekommenderas att använda en blandning av flera växter.

Bild
Bild

Landning

Planteringsprocessen kan delas in i flera huvudsteg. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • Först måste du gräva upp hela området där du ska plantera gräsmattan. I det här fallet är det absolut nödvändigt att ta bort allt ogräs (om det behövs kan du använda specialiserade kemikalier för detta).
  • Marken där du ska plantera växtbaserade blandningar bör vara rik på näringsämnen och mineraler. Om så inte är fallet är det absolut nödvändigt att göra nödvändig befruktning och befruktning.
  • Det är absolut nödvändigt att utföra proceduren för utjämning av marken.
  • För att undvika stagnation av oönskad fukt bör ett dräneringssystem skapas (till exempel material som grus eller krossad sten kan användas).
  • Nästa steg är att plantera din valda örtblandning. Denna procedur görs bäst på våren. Först och främst är det nödvändigt att plantera stora frön, och efter dem är det tillåtet att plantera mindre.
  • För att växterna ska växa och utvecklas aktivt, glöm inte att vattna regelbundet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

För att en parterre gräsmatta ska tjäna dig länge och behålla sina unika egenskaper är det nödvändigt att utföra ordentlig och noggrann vård. Utöver den preliminära markberedningen inkluderar obligatoriska underhållsförfaranden:

  • luftning (kan utföras med hjälp av en specialiserad enhet eller en vanlig kratta);
  • mulching (helst på sommaren);
  • skräp samling;
  • vattning;
  • trimning av kanterna;
  • frisyr och mycket mer.

Rekommenderad: