Gräsmattestängsel: Beskrivning Av Gräsmattor, Plast Och Metall, Smidda Och Betong, Andra Alternativ, Det Bästa Sättet Att Skydda Rabatten

Innehållsförteckning:

Video: Gräsmattestängsel: Beskrivning Av Gräsmattor, Plast Och Metall, Smidda Och Betong, Andra Alternativ, Det Bästa Sättet Att Skydda Rabatten

Video: Gräsmattestängsel: Beskrivning Av Gräsmattor, Plast Och Metall, Smidda Och Betong, Andra Alternativ, Det Bästa Sättet Att Skydda Rabatten
Video: Renovering av gräsmattan - vertikalskära, lufta, så och dressa 2024, April
Gräsmattestängsel: Beskrivning Av Gräsmattor, Plast Och Metall, Smidda Och Betong, Andra Alternativ, Det Bästa Sättet Att Skydda Rabatten
Gräsmattestängsel: Beskrivning Av Gräsmattor, Plast Och Metall, Smidda Och Betong, Andra Alternativ, Det Bästa Sättet Att Skydda Rabatten
Anonim

Den vackert utformade trädgården är beundransvärd. Vanligtvis, i sådana områden, har varje träd och buske sin egen plats; gräsmattor och rabatter finns alltid här. Men vilken komposition som helst måste vara komplett. Därför kommer vi definitivt att välja gräsmattestängsel för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gräsmattestängsel för rabatter är av stor betydelse vid utformningen av territoriet. Annars kommer gräset, blommorna, andra växter att växa som de vill. Detta kommer att skapa kaos, och du kan glömma att skapa en enda, och ännu mer så snygg komposition. Trädgårdstomten kommer att förlora sin attraktivitet, vilket innebär att inspirationen till dess design och förbättring försvinner . Därför är delningselementet en förutsättning för en välskött trädgård.

Staket kan skilja en mängd olika områden - rabatter, konstgjorda gräsmattor, olika sammansättningar, stenvägar, bark och mycket mer.

Bild
Bild

Materialen från vilka sådana staket är gjorda kan vara mycket olika - sten, tegel, järnrör, plastdelar, betong . Och det finns också många improviserade verktyg som trädgårdsmästare använder, men här beror allt på fantasi.

Bild
Bild

Innan du gör vissa staket måste du rita en allmän plan för dig själv på papper, rita vad och hur du planerar att staket, vilka material som kommer att användas . Och du bör också beräkna hur mycket material som krävs och köpa den mängd som krävs med en liten marginal om något inte går enligt det avsedda scenariot.

Det är mycket viktigt att något staket - för ett konstgräs eller blomsterrabatt, bara en stig eller en komposition - motsvarade det allmänna konceptet och stilriktningen . Annars kan harmoni inte uppnås. Men trädgården med sina stigar, växter, blommor, gräsmattor är en underbar plats för vila och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsmatta

När du väljer ett material måste du överväga hur väl det kommer att passa in i den övergripande idén, om det blir lätt att arbeta med det och vad det kostar.

Plast

Detta alternativ kan enkelt installeras av alla trädgårdsmästare. Plaststaket är flexibla strukturer som säljs i rullar. På grund av produkternas plasticitet är det möjligt att skydda alla områden med komplex konfiguration med olika rundningar och vågor.

Om du bara behöver stänga in grönsaksbäddarna kan du köpa brun eller grön plast

För dekorativa element när du skapar rabatter kan du välja vilken färg som helst. I stora hårdvaru- och trädgårdsbutiker finns det tillräckligt med skuggalternativ.

Bild
Bild

Plastgränsen har många fördelar:

  • mycket enkel och snabb att installera;
  • tar någon form;
  • lätt att skära i separata element;
  • lätt vikt ger bekvämlighet för transport;
  • ett brett utbud av färger låter dig välja önskat alternativ;
  • den kan också tas bort och sedan återställas igen.

Men det finns också nackdelar med plast. Det är inte särskilt hållbart, med tiden finns det risk för strukturellt sammanbrott. Dessutom kan exponering för regn och sol få det att se mindre attraktivt ut med tiden. Men allt detta är inte så kritiskt, med tanke på att dessa strukturer är billiga, vilket innebär att byte av dem inte kommer att ställa till några speciella problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, det finns andra alternativ för plaststaket . Det kan vara en konstruktör i form av färgglada plattor som är lätta att montera och representerar ett staket. Dessa plastplankor kan också efterlikna trä- eller stenytor.

Det finns också ett plaststaket till salu, bestående av separata element. Du kan alltid köpa det antal fragment som krävs och stänga av en trädgårdsbädd, rabatt eller gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Svetsade strukturer kräver viss utbildning och specialiserade verktyg. Om du har en svetsmaskin är det enkelt att bygga ett staket från ett format rör genom att svetsa alla element till varandra. Men igen, det är värt att överväga för vilket syfte aluminiumstaket tjänar - om det kommer att vara rabatter, sängar, gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda produkter ser väldigt eleganta och alltid fördelaktiga ut . Men här måste du spendera pengar, eftersom det är bättre att överlåta sådana designelement för trädgården till professionella händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallkonstruktioner har ett antal fördelar:

  • dessa är pålitliga staket;
  • har ett ganska attraktivt utseende;
  • kommer att pågå länge;
  • de kan alltid uppdateras genom att helt enkelt måla dem med färg.

Men samtidigt finns det bara en nackdel - det kommer inte att vara möjligt att göra en sådan struktur själv, du måste kontakta specialister och ådra dig extra kostnader.

Bild
Bild

Betong

En låg kant för stigar, rabatter, sängar kan enkelt göras själv. Det är bara nödvändigt att förgräva en gräv på den planerade platsen, bygga en formning och sedan hälla betongbruk där . Det framställs av en torr blandning som säljs i alla järnaffärer. Alla utspädningsförhållanden anges vanligtvis på förpackningen. När lösningen hälls måste du låta den torka, det tar minst 2 dagar. Den periodiskt torkande strukturen måste vattnas med vatten. Då torkar betongen effektivt och kommer inte att spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av betongkonstruktioner kan du enkelt dela sängarna, ordna rabatter i olika konfigurationer . Du kan ställa in önskad höjd. Betong utsätts inte för miljöpåverkan, det är ganska hållbart. Allt detta gör det populärt när man väljer att utföra dessa verk. Någon kanske inte är nöjd med det otillräckligt estetiska utseendet. Men detta går lätt att fixa - staketet kan målas i valfri färg. Men om betong används för att stänga in rabatter, kommer blommor i sig att vara en värdig dekoration, och i det här fallet kommer en ram av betong att vara till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Sådana staket kan göras oberoende av en stång, stockar, plankor, lameller. Det finns många alternativ. Allt beror på webbplatsens allmänna utformning och på vad som exakt planeras att skyddas . För att trästaket ska hålla längre och inte förlora sitt utseende måste de täckas med en speciell impregnering som skyddar mot fukt, mögel och mögel. Detta gäller särskilt den del av staketet som kommer att ligga i marken. Annars blir staketet snabbt oanvändbart.

Bild
Bild

Förutom, staketet kan målas i valfri färg eller helt enkelt lackeras . Du kan visa din fantasi och, om du har förmågan att arbeta med trä, bygga en intressant struktur. Till exempel gör ett staket i form av färgpennor. Om det här är sängar kan du göra dem av en intressant form - i form av romber, rutor, trianglar.

Men det är alltid värt att komma ihåg att träkonstruktioner inte är så hållbara, de måste periodiskt ändras eller bearbetas med speciella medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gummiband

Flexibel trottoarkant är bekväm i olika situationer, till exempel när:

  • avgränsning av zoner;
  • arrangemang av trädgårdsstaket;
  • utformning av olika spår;
  • skyddar sängarna från överflödigt vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rullmaterial är lätt att placera var som helst och avgränsar alla utrymmen. Om området är för stort och gummibandet inte håller formen kan du dessutom använda stift för att hålla strukturen i önskad position.

En flexibel trottoarkant kan göras mycket snabbt utan hjälp av specialister . Detta är ett billigt och enkelt sätt att avgränsa zoner på en webbplats, men du bör inte förvänta dig mycket skönhet från ett sådant staket. Här bör tyngden ligga på exakt det som ligger bakom trottoarkanten: stigar med olika fyllningar, blommor, örter.

Bild
Bild

Trottoarkant

Ganska vanligt alternativ för att dekorera rabatter och gräsmattor. Mönster kan ha olika färger, konfigurationer och storlekar . Dessa kan vara produkter med rektangulär, rund, fyrkantig form. Med hjälp av sådana block kan du ordna låga och höga rabatter, runda och fyrkantiga, stora och små.

Du kan lägga den själv och fixa den med cementbruk . Du måste spendera pengar på en kantsten, men en sådan struktur kommer att pågå länge och kommer inte att förlora sitt utseende. Med hjälp av sådana produkter kan du planera konstruktionen av solida rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Men materialen är inte begränsade till detta. Staket kan vara mycket olika och oväntade.

  • Ser bra ut i vissa fall med vissa stilar av vinstaket . Stavarna skördas under våren. Stavarna drivs in längs omkretsen, och sedan vävs själva stängslen. Eftersom materialet är känsligt för fukt kan det inte kallas hållbart.
  • Däck är ett vanligt alternativ på trädgårdstomter . Varje däck kan skäras i två och placeras vertikalt eller horisontellt. När de placeras vertikalt kommer dessa att vara höga staket, och när de placeras horisontellt kan du komponera en komposition, till exempel i form av en blomma. Genom att skära i ännu mindre fragment kan du göra staket av valfri konfiguration. Dessa kantstenar kan målas i valfri färg.
  • Ett annat budgetalternativ är att göra ett staket av plastflaskor . De kan också målas i valfri färg. Glasprodukter används också för samma ändamål. Du behöver bara tänka på att en sådan struktur lätt kan brytas om den hanteras vårdslöst.
  • Dessutom används resterna av byggmaterial som skapar strukturer av dem . Dessa kan vara rester av tegel, skiffer, keramiska plattor, mosaik.
  • Ett intressant alternativ kan grävas spår runt hela det inhägnade områdets omkrets . Spåren är fyllda med bark. En sådan gräns kallas engelska. Denna zonering ser väldigt imponerande ut. Du måste ta hand om trottoarkanten, ta bort grodande ogräs i tid, lägg till fyllning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Det finns ganska många alternativ för staket. För att välja rätt typ måste du ta hänsyn till webbplatsens egenskaper, designstilen och de funktioner som staketet kommer att utföra.

  • Att installera en gräsmattor innebär låga alternativ, så flexibel tejp kommer att göra. Den engelska gränsen kommer också att se harmonisk ut.
  • För rabatter kan kantstenar, betong och smidda produkter vara lämpliga. Staketets höjd beror på storleken på blommorna.
  • Om du vill få ett budgetalternativ kan du också använda improviserade medel, till exempel däck, flaskor.
  • För sängarna kan du välja trästaket, som tidigare har bearbetats och målats.
  • Om det finns många stenvägar, tegelstenar på platsen, är det bättre att hålla sig till samma stil och välja en kantsten för dekoration.
  • Förutsatt att de flesta byggnaderna är av trä kan du också utrusta staket i form av små vackra trästaket. Du kan också välja en flätad version.
Bild
Bild

Vackra exempel

När du utvecklar designen av din webbplats måste du förbereda skisser och bestämma vilka staket som ska vara med fokus på det som växer framför huset - rosor, liljor eller petunior. I många fall gör folk staket på sina gårdar så att rabatterna får en logisk slutsats. Men du kan alltid utgå från färdiga exempel:

smidda staket ser vackra och eleganta ut, kompletterar diskret alla kompositioner

Bild
Bild

för en stor rabatt med en mängd olika blommor är ett lågt plaststaket lämpligt

Bild
Bild

alltid kan ett intressant och snyggt alternativ skapas av en kantsten

Rekommenderad: