Stigar På Gräsmattan (37 Bilder): Gräsmatta Steg-för-steg-vägar Av Sten Och Kalksten, Hur Man Gör Det Själv Från Natursten

Innehållsförteckning:

Video: Stigar På Gräsmattan (37 Bilder): Gräsmatta Steg-för-steg-vägar Av Sten Och Kalksten, Hur Man Gör Det Själv Från Natursten

Video: Stigar På Gräsmattan (37 Bilder): Gräsmatta Steg-för-steg-vägar Av Sten Och Kalksten, Hur Man Gör Det Själv Från Natursten
Video: Mälarturf AB - Anläggning och skötsel av färdig gräsmatta 2024, Maj
Stigar På Gräsmattan (37 Bilder): Gräsmatta Steg-för-steg-vägar Av Sten Och Kalksten, Hur Man Gör Det Själv Från Natursten
Stigar På Gräsmattan (37 Bilder): Gräsmatta Steg-för-steg-vägar Av Sten Och Kalksten, Hur Man Gör Det Själv Från Natursten
Anonim

Om ditt närområde har en gräsmatta kan du med hjälp av enkla material göra vägar för enkel rörelse och vacker inredning. Om du vill kan du behärska tekniken för att lägga vägar för att självständigt skapa ett praktiskt, funktionellt och attraktivt element i landskapsdesign. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om arrangemanget av stigar på gräsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att göra en vacker gräsmatta nära ditt hus behöver du först en ganska stor summa pengar. Många ägare till sådan vegetation vet redan hur mycket det krävs för att köpa gräs, dess ytterligare klippning och konstant bevattning . Med tiden dyker olika defekter från promenader upp på gräsmattan, vilket leder ägarna till chagrin. För att undvika denna typ av känslor måste du först tänka på att skapa stigar på gräsmattan.

De ger helhetsbilden ett välskött utseende och blir ett lyxigt dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsmattor har följande fördelar:

  • estetiskt utseende;
  • enkel installation;
  • lång livslängd;
  • se vacker ut tillsammans med trädgårdsinredning;
  • lämplig för både klassisk och modern landskapsdesign;
  • liten kostnad för medel för skapande;
  • du kan ge önskad form och konfiguration;
  • beläggningen av leden görs ganska snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stenbanan på gräsmattan har också några nackdelar . Så det kan inte överföras efter skapandet, så inledningsvis bör du tänka på vart det tar vägen. Och först efter det för att översätta idén till verklighet.

Bild
Bild

Material (redigera)

En gräsmatta kan göras av en mängd olika naturmaterial. Låt oss titta närmare på de mest populära.

Flagstone . Detta material är en miljövänlig råvara. Det har många fördelar. Brickan representeras av ett ganska brett sortiment, eftersom det har olika typer av stenar, som skiljer sig åt i struktur, färg och så vidare. Det kännetecknas av hållbarhet och är inte heller rädd för effekterna av olika yttre faktorer. Kalkstegången är så stark att den tål även ett fordons vikt.

Stenbearbetning och själva läggningsprocessen är enkla och prisvärda. Denna naturliga kalkstensväg kräver inte ytterligare underhåll. Men detta material har också nackdelar. Det är värt att notera den höga kostnaden, den långa installationen och behovet av förberedande arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sten . För att skapa en stenväg på din gräsmatta måste du först överväga fördelarna och nackdelarna med detta material. Natursten har sådana fördelar som en lång användningstid, termisk och frostbeständighet, ett stort utbud, liksom enkelheten att skapa en väg.

Men det är nödvändigt att förstå att naturmaterial inte är billiga, natursten är ganska massiv, så transporten är endast möjlig med hjälp av transport.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Att göra ett spår med egna händer kommer inte att vara svårt. Även om vissa nyanser är möjliga, så bör du följa steg-för-steg-instruktionerna från specialister. Så du måste bekanta dig med flera regler för att lägga en stig i trädgården, på landet.

  1. Ruttutveckling . Inledningsvis bör du tänka över spåren, i vilka riktningar du behöver flytta. Du bör ta en plan för din webbplats och bestämma var vägarna kommer att passera.
  2. Territorimärkning . När layouten på spåren är upprättad kan du gå direkt till handlingarna på marken. Du måste fylla på rep, pinnar och ett måttband. Dessa objekt hjälper till att göra en markering på webbplatsen enligt den accepterade planen.
  3. Lägga spår . Efter markeringen kan du lägga stenar, plattor eller andra material från vilka stigarna kommer att bildas. Inledningsvis ska materialet endast placeras på gräset och sedan göra markeringen, det vill säga markera deras kontur.
  4. Eliminering av matjorden . Där elementen i stegvägen kommer att ligga måste du ta bort det översta jordlagret, för vilket bara en vanlig bajonettspade och en hink är användbara.
  5. Jordens komprimering . För att undvika eventuell nedsänkning av leden i framtiden bör du först noggrant packa jorden med hjälp av en handstampare.
  6. Kuddebildning . Lite fint grus och sand måste hällas i specialberedda urtag. Denna fyllning kommer att bli en underbar kudde.
  7. Installation av spårelement . I detta skede håller banan redan på att bildas. Med hjälp av en klubba eller gummiklubba är det nödvändigt att fördjupa banans element till önskat djup.
  8. Rening . Efter att ha avslutat gräsmattan, fyll i luckorna som bildas mellan gräsmattan och stenar, sand eller jord. Banan ska rengöras från smuts med en vanlig kvast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vem som helst kan göra spår på sin webbplats om de bekantar sig med ovan beskrivna arbetsalgoritm och vill skapa en lyxig design för sin webbplats . Ofta läggs vägar ut inte bara från ett objekt i lokalområdet till ett annat, utan också runt sängarna eller längs vissa föremål.

De blir inte bara dekorativa element, utan också funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att skapa vägar utan överraskningar bör du ta hänsyn till rekommendationer från erfarna byggare

  • Om du planerar att ytterligare justera höjden på gräset med en gräsklippare , då måste du förstå att plattorna eller stenarna på stigen inte ska stiga mycket över gräsmattans nivå. De kommer att störa gräsklipparens rörelse, i det här fallet är det bara möjligt att klippa gräset manuellt.
  • Materialets tjocklek för spårbildningen måste överstiga 4 cm . Tunna element bör tas bort omedelbart, eftersom sådana plattor ofta går sönder under drift, bildas sprickor på dem.
  • Det är nödvändigt att vara uppmärksam på materialets yta . Spisen ska till exempel inte vara hal på vintern så att den kan användas året runt utan risk att falla. Det är bättre att föredra material som kännetecknas av en grov yta, då är spåret stabilt och säkert att använda under alla väderförhållanden.
  • Du måste välja rätt avstånd mellan banans element , då blir det ganska bekvämt att navigera längs det.
  • Stegens beläggning är korrekt med byggnivån . Som ett resultat kommer leden att få en perfekt yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En stig av stenplattor i olika former och storlekar ser väldigt vacker ut . Observera att stenarna inte staplas nära, tvärtom upprätthålls ett visst avstånd mellan dem. Så banan ser ganska imponerande och snygg ut. Detta tillvägagångssätt låter dig enkelt ändra riktningen på banan på gräsmattan.

Bild
Bild

Denna version är gjord av träelement, mellan vilka samma avstånd hålls . Banan är formad av plattor med samma diameter, vilket gör den nästan perfekt. Ovanligt arrangemang av element gör det snyggt och effektivt.

Bild
Bild

Du kan kombinera flera material för att få en bekväm och praktisk gångväg i ditt hemområde . Stenmattan ser bra ut, belägen på dräneringsmaterialet, som ligger mellan plattorna och fyller därmed hålrummen mellan stenarna.

Rekommenderad: