Inomhuspooler (49 Bilder): En Pool Med Inglasning På Platsen För Ett Land Eller Privat Hus, Pooler Med Ett Polykarbonattak

Innehållsförteckning:

Video: Inomhuspooler (49 Bilder): En Pool Med Inglasning På Platsen För Ett Land Eller Privat Hus, Pooler Med Ett Polykarbonattak

Video: Inomhuspooler (49 Bilder): En Pool Med Inglasning På Platsen För Ett Land Eller Privat Hus, Pooler Med Ett Polykarbonattak
Video: Användning av Nika Balkonginglasning 2024, Mars
Inomhuspooler (49 Bilder): En Pool Med Inglasning På Platsen För Ett Land Eller Privat Hus, Pooler Med Ett Polykarbonattak
Inomhuspooler (49 Bilder): En Pool Med Inglasning På Platsen För Ett Land Eller Privat Hus, Pooler Med Ett Polykarbonattak
Anonim

Poolen är en ganska komplex hydraulisk struktur, som inkluderar en skål fylld med vatten och ett filtersystem. Taket kommer att vara ett separat tillägg till det, det kommer att hålla vattnet rent, och dessutom kommer det att göra det möjligt att ta vattenprocedurer även i regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Alla älskar att simma - både barn och vuxna. Detta ger många positiva känslor, och dessutom ger det ovärderliga hälsofördelar. Många ägare, som installerar en pool i närområdet, ser inte behovet av ett tak, men denna design har många fördelar.

  • Varje tak, även helt genomskinligt, reflekterar ljus och sprider solens strålar. Det betyder att under den kan du alltid gömma dig för sommarsolens brännande strålar.
  • En baldakin skyddar poolen från att falla i lövvattnet från träd som växer på avstånd, skyddar från flygande insekter och förstör fåglar.
  • Om taket är gjord i form av en kupol förhindrar detta avdunstning av vatten. Den minskade mängden ultraviolett strålning som kommer in i vattnet tillåter inte klor att avdunsta, vilket innebär att vattenmängden och mängden antiseptisk medel som krävs för dess desinfektion förblir oförändrad även i det hetaste vädret.
  • Om du har skydd kan du simma även i dåligt väder - regn eller vind hindrar dig inte från att njuta av vattenprocedurerna.
  • Taket kan fungera som maskeringsfunktion. Till exempel, om dina grannar har ett tvåvåningshus och fönstren har utsikt över din innergård, kan du alltid gömma dig bakom en liten baldakin om du inte vill avslöja dig själv.
  • Om så önskas kan poolen kombineras med ett växthus. Detta är särskilt bekvämt i regioner där somrarna är svala, eftersom taket värms upp snabbt, håller sig varmt länge och avger sin värme till vattnet.
  • Den tveklösa fördelen är den snygga designen, som gör att poolen kan bli en riktig dekoration på alla gårdar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men designen har också sina nackdelar

  • Även ett enkelt tak i sig kommer inte att vara billigt, och teleskopiska glidmodeller kommer att kosta en vacker slant för sina ägare. Denna nackdel är dock mycket relativ: om vi tar hänsyn till att vattnet i en öppen reservoar ständigt förorenas och det måste ändras ofta kan detta leda till mycket påtagliga kostnader, så kostnaden för att installera taket blir gradvis kompenseras.
  • Skjul installeras huvudsakligen över stationära pooler eller robusta ramalternativ. För tillfälliga uppblåsbara modeller kan denna lösning inte kallas framgångsrik.
  • Om taket på poolen är för lågt skapas ofta en växthuseffekt under den. Detta gör vattenprocedurer obekväma, dessutom bildas kondensbildning på taket, vilket leder till behovet av extra kostnader för att organisera effektiv ventilation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man börja bygga?

Byggandet av en inomhuspool börjar med att förbereda ett projekt. Om du har några färdigheter kan du komponera det själv, men det är bäst att vända sig till proffs som med hjälp av 3D -modeller kommer att kunna bilda den bästa versionen av baldakinen.

Vid utformningen är det viktigt att inte bara ta hänsyn till webbplatsens ägare, utan också geodesiens funktioner , fysiska och tekniska parametrar för de material som används, samt konstruktionens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

När du väljer en plats för en framtida pool med tak det finns flera faktorer att ta hänsyn till:

  • terrängparametrar - det är bäst att placera en pool med baldakin på ett plant område med direkt tillgång till solljus;
  • för att minimera risken för vattenföroreningar bör poolen installeras på ett avstånd av minst 5 meter från träd;
  • försök att inte placera poolen bredvid väggarna i ett hus eller uthus, liksom nära ett högt staket, eftersom dessa strukturer kommer att skapa mörkläggning i flera timmar om dagen - detta förhindrar att vattnet värms upp till en behaglig temperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du stänga den?

När du väljer ett material för att ordna ett framtida tak är det nödvändigt att ta hänsyn till dess tekniska och operativa kapacitet. Så för tillverkning av ramar används ofta aluminium. Det är en hållbar metall som tål tung belastning, inklusive snö . Dessutom är den ganska lätt och korroderar inte. Sådana ramar kommer att vara hållbara och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål är tungt, men styvt . För konstruktion av en baldakin används vanligtvis profiler och rör av olika storlekar. Stål har en betydande nackdel - det är känsligt för rost, så materialet måste målas då och då. Som ett alternativ kan du överväga galvaniserat stål - det korroderar inte, vanligtvis används detta material för fasta ramar av den mest primitiva designen.

Bild
Bild

Det dyraste materialet kommer att vara trä, eftersom det måste skyddas från vattenpåverkan, och dessutom måste det böjas korrekt . Men utformningen av ett sådant tak kommer att vara mycket elegant och effektivt. Både stationära och mobila system kan tillverkas av trä.

För att fylla ramarna används främst transparenta och genomskinliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

För stationära strukturer som inte använder böjda element kan glas användas . Det är bäst att hålla sig till stötsäkra alternativ vid hagel eller stark vind. En sådan lösning kommer att bli väldigt dyr, men det finns helt enkelt ingen motsvarighet i skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat kan vara ett alternativ till glas - Den här hållbara polymeren är solid och bikakeformad. Det första liknar glas i utseende, det är mer hållbart och kostar en storleksordning mer. Den andra kommer att kosta mycket mindre, eftersom dess styrka tillhandahålls av en speciell bikakestruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -film - det här materialet är särskilt älskat av sommarboende, eftersom det är ganska billigt, men samtidigt låter det dig organisera ett pålitligt tak. Bland materialets brister kan man notera dess låga styrka vid interaktion med vassa föremål, beläggningen kan skadas av hagel.

Bild
Bild

Hur väljer man en pool?

Numera erbjuder butikerna 3 huvudtyper av pooler:

hopfällbar

Bild
Bild

stationär

uppblåsbar

Bild
Bild

Alla produkter skiljer sig åt i form och dimensioner, var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Stationär

Dessa skålar installeras nyckelfärdiga och kan vara små, medelstora eller stora. Beroende på installationsalternativet är produkterna indelade i ram och ramlösa.

Ramlösa pooler som regel är de inbyggda i marken och utrustade med ett speciellt system för vattentillförsel, dränering och även dess filtrering. Om du inte tar hand om all denna kommunikation i förväg, så kommer det inte att finnas några spår av ditt rena vatten om några dagar - det blir till en smutsig träsk. Naturligtvis kan du vägra ett vattenreningssystem, men det bör beaktas: i genomsnitt kräver en sådan design 10-15 ton vatten; frågan uppstår omedelbart var du ska hälla den och hur mycket det kommer att kosta dig att fylla skålen var 7-10 dagar.

Dessa kostnader kommer så småningom att bli mycket högre än kostnaderna för ett engångsköp och installation av ett reningssystem.

Bild
Bild

Ramsystemet blir mycket billigare . Sådana pooler kan vara säsongsbetonade och frostbeständiga. De förra tas bort i slutet av den varma säsongen, de senare kan lämnas för vintern. Och om du lämnar lite vatten i dem får du en liten skridskobana för barn - det här kommer utan tvekan att ge barnen vinters vila.

Bild
Bild

Hopfällbar

Dessa mönster kan vara små eller medelstora. Svårigheten att installera dessa pooler är att det är ganska svårt att utföra en oberoende installation , och när du vänder dig till tjänster från tredje part måste du betala ett "snyggt" belopp. Fördelen med sådana modeller är dock att de är optimala för sommarstugor utan säkerhet - de kan alltid monteras och fyllas med vatten i slutet av våren, och i slutet av sommarsäsongen kan de demonteras och skickas till förvaring.

Denna typ av pool kräver filtrering, men kräver inte komplexa rengöringssystem. Så för skålar med små volymer kan du vara ganska nöjd med kemiska reagenser.

Bild
Bild

Uppblåsbar

Dessa pooler kan inte överdimensioneras, så de är optimala för ägare till små områden. Fördelen med modellerna är att de är mobila - de kan tas med dig till en picknick, vikta och utfällda när som helst.

Men det finns också en nackdel - de är kortlivade, livslängden överstiger sällan ett par säsonger. Denna modell är extremt sällan utrustad med tak, de enda undantagen är skålar för barn, som kompletteras med en lätt markis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationsmaterial

En inomhuspool på din webbplats kan kaklas med material som:

mosaik

Bild
Bild

keramikplatta

Bild
Bild

polypropen

Bild
Bild

PVC -film

Bild
Bild

Filmen säljs vanligtvis i rullar, den kan ha olika färger, oftast används vit, blå och ljusblå . Denna finish är utformad för att ge poolen ett dekorativt utseende, och dessutom skapar den en effektiv vattentätning.

Bild
Bild

Polypropylen är en konstgjord polymer som har ökad hållfasthet, är resistent mot yttre aggressiva påverkan och kan svetsas.

Bild
Bild

Det är bättre att välja kakel och mosaik med höga vattenabsorptionsparametrar . Oftast används keramik för att foder poolerna, även om mosaiken passar mer harmoniskt in i den personliga tomtens landskap - en pool med liknande finish ser djupare och mer naturlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi har förberett ett litet urval av inomhuspooler i hus på landet.

Stationära pooler grävda i marken ser mycket imponerande ut. De kan placeras i ett öppet område och fästas i lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rampooler i ett privat hus installeras mindre ofta, men ändå låter de dig ordna ett fullvärdigt bekvämt rekreationsområde för barn och vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest framgångsrika lösningen för takets design är dess inglasning; som ett alternativ används ofta polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, du kan bygga en liknande struktur med dina egna händer.

Rekommenderad: