Poolhandräcken: Har En Ledstång I Rostfritt Stål. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Poolhandräcken: Har En Ledstång I Rostfritt Stål. Hur Väljer Man?

Video: Poolhandräcken: Har En Ledstång I Rostfritt Stål. Hur Väljer Man?
Video: LOBELIUS AGENTURER 2024, April
Poolhandräcken: Har En Ledstång I Rostfritt Stål. Hur Väljer Man?
Poolhandräcken: Har En Ledstång I Rostfritt Stål. Hur Väljer Man?
Anonim

I den moderna världen intar poolen en av de viktigaste platserna i det rika arrangemanget av en sommarstuga eller ett elegant lanthus. Eftersom det finns en mängd olika typer och utföranden är staket en integrerad del av en sådan struktur. När allt kommer omkring är deras huvudsakliga funktion att skydda mot ett oavsiktligt fall i en tank fylld med vatten. Räcken är monterade för att kunna sjunka och stiga från vattnet utan rädsla för att oväntat falla. Men förutom de funktionella egenskaperna är räcken också en estetisk dekoration. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på huvuddragen och särskiljande egenskaper hos poolstrukturer.

Bild
Bild

Beskrivning

Varje ägare som bestämmer sig för att bygga en pool måste tänka igenom alla detaljer, främst med tanke på säkerheten i att använda detta eller det elementet som räcken tillhör. Beroende på syftet med denna komponent i utrustningen och platsen i poolen kan de bifogade delarna installeras:

  • någon del ovanför vattnet;
  • delvis i vatten;
  • helt i vattnet.

Om stängslen är under vatten bör elementen fästas med rostfria självgängande skruvar för att undvika att det uppstår rost under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturerna installeras när poolskålen är klar. Det kommer inte heller att vara överflödigt att ta hänsyn till rörets diameter när man väljer ett sådant element, eftersom barn kan använda en tank fylld med vatten. För att göra det mer bekvämt för dem att ta på sig sådana delar bör tjockleken vara liten.

När det gäller ledstångernas form kan de vara olika: böjda, med rundade ändar och andra på begäran av klienten och designerns förslag. Naturligtvis kompletterar detta utseendet på poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av poolstaket. Låt oss ta en titt på några av dem.

Strukturer bör vara gjorda av mycket högkvalitativt material, med hänsyn till alla parametrar, med olika former, konfigurationer och storlekar. Räcken kan installeras inte bara som en del av trappan, utan också som ett självständigt element. Mot varandra kan modellerna skilja sig åt i fästen, storlekar. Staket kan vara:

  • rak form;
  • böjd.

Raka linjer är lämpliga för installation på väggar på djupa platser, och böjda är fästa vid sidokanten och tjänar för att underlätta in- och utträde från vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av räcken för sjösättning i vattnet:

  • ensidiga, som spelar en dekorativ roll;
  • dubbelsidig - för säkerhets skull (behövs mest för barn eller nybörjare).

Ledstänger krävs när kunden planerar att installera en sammansatt trappa. Eller när det gäller en romersk ingång, när räcken är ett strukturellt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Med tanke på att en sådan struktur kommer att interagera med vatten under en lång tid måste valet av material hanteras klokt. I själva verket kommer vattnet också att innehålla aggressiva ämnen som används för desinfektion. Sådana strukturer måste vara korrosionsbeständiga och hållbara . Vanligtvis, i processen att skapa en trappa för en pool, som kommer att vara utrustad med ett räcke, ligger tonvikten på stål som inte är mottagligt för rostbildning, eftersom detta material anses vara det mest lämpliga för dessa strukturer.

Bild
Bild

Säker, det finns andra material som trä och enkel metall , men de kan inte jämföras med rostfritt stål, eftersom de har en mycket kortare livslängd, mer krävande underhåll krävs och av deras egenskaper är de mycket mindre hållbara. Bortsett från den högre kostnaden för rostfritt stål har detta material många fördelar framför andra. Så, under påverkan av vatten och konstant luftfuktighet i luften i poolen, kommer rostfritt stål inte att förlora vare sig estetiska eller fysiska egenskaper. Dessutom kräver det inte komplext underhåll - det är enkelt och enkelt att rengöra.

Bild
Bild

Vid planering och upphandling av sådana räcken i rostfritt stål måste vissa detaljer beaktas: dessa strukturer måste fästas ordentligt på poolens botten och sidobaser och måste svetsas, annars kan delarna lossna under drift.

Det betyder att du kommer att vara säker på att inget kommer att hända med dina staket, och du själv och dina nära och kära kommer alltid att vara säkra genom att göra en räcke av högkvalitativt material, som är i rostfritt stål.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För rätt val av högkvalitativt och hållbart staket för poolen bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ett antal grundläggande kriterier. Design och tillverkning av räcken bör vara individuell, med hänsyn till utformningen av varje specifik struktur och den valda interiören och andra funktioner . Först och främst, i ett sådant fall, bör alla detaljer beaktas så att användningen av räcket är säkert och bekvämt för hushållsmedlemmar. Efter att ha fördjupat dig i det komplicerade valet kommer du att göra rätt köp. Du måste räkna ut alla nyanser i förväg.

Bild
Bild

För det för att vara bekväm för både vuxna och barn, bör diametern på röret som ledstången är gjord vara bekväm … Innan du köper måste du definitivt fråga säljaren om tillgängligheten av ett kvalitetscertifikat, noga genom att ha läst det. Det är lämpligt att ta varor från väletablerade tillverkare. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till att ett sådant staket tål mycket vikt.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fästelementens tillförlitlighet, det är bättre att överlåta arbetet med att installera strukturen endast till proffs inom sitt område. Du bör försöka att inte spara i det här fallet för att inte riskera användarnas liv och hälsa i framtiden och, utan att tvivla på strukturens fullständiga tillförlitlighet, njuta av att bada.

Bild
Bild

Vackra exempel

Den kromböjda räcken kommer att se väldigt harmonisk ut om ingången och trappstegen till poolen är färdiga i vita toner i kombination med beige mosaik runt poolen.

Bild
Bild

De ledstänger i rostfritt stål som är installerade längs båda sidor av träbanan kommer att se bra ut bredvid en plankfärgad stenpoolvägg.

Rekommenderad: