Hur Tätar Man Poolen? Valet Av Vattentätt Lim. Hur Tätar Man Ett Hål I En PVC -pool Med Vatten? Välja Ett Pooltätningsmedel Och Gaffatejp

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tätar Man Poolen? Valet Av Vattentätt Lim. Hur Tätar Man Ett Hål I En PVC -pool Med Vatten? Välja Ett Pooltätningsmedel Och Gaffatejp

Video: Hur Tätar Man Poolen? Valet Av Vattentätt Lim. Hur Tätar Man Ett Hål I En PVC -pool Med Vatten? Välja Ett Pooltätningsmedel Och Gaffatejp
Video: Pool leak repair without draining your pool DIY 2024, April
Hur Tätar Man Poolen? Valet Av Vattentätt Lim. Hur Tätar Man Ett Hål I En PVC -pool Med Vatten? Välja Ett Pooltätningsmedel Och Gaffatejp
Hur Tätar Man Poolen? Valet Av Vattentätt Lim. Hur Tätar Man Ett Hål I En PVC -pool Med Vatten? Välja Ett Pooltätningsmedel Och Gaffatejp
Anonim

Idag är en pool på landet eller på ett lanthus inte längre en lyx, många har råd. Det är ett utmärkt tillfälle att svalka på en varm sommardag, och kan användas av både barn och vuxna. Gummitankar har emellertid nackdelar, varav en är möjligheten till punkteringar och luckor. Men idag är detta inte en anledning att bli av med produkten - det räcker med att helt enkelt fixa det utan att ens tömma vattnet.

Bild
Bild

Hur kan du limma?

När det gäller uppblåsbara pooler är deras obestridliga fördelar överkomlig kostnad, lätt vikt och användarvänlighet … Trots det faktum att ganska starka polymerer används för tillverkning, produkter lätt nog att genomborra med vassa föremål eller till exempel med husdjurens klor. Situationen kan åtgärdas genom att ha nödvändigt material till hands.

Bild
Bild

Scotch

Det är ett bra alternativ att reparera kit eller vattentätt lim, men det kan endast användas i nödfall, och dess effekt är kortvarig. För att reparera en pool med gaffatejp måste du följa ett visst mönster.

Bild
Bild

För det första skadans område bestäms, på vilket ett hål är markerat med en tuschpenna . Punkteringsstället rengörs noggrant, varefter det torkas ordentligt. Detta är ett måste, eftersom tejpen inte fastnar på en fuktig yta. Det bästa är att avsluta det förberedande arbetet med avfettning. Tejpen limmas direkt över hålet . Du kan också använda en patch istället. Men experter påminner om det denna åtgärd är oerhört angelägen.

Resultatet kan inte kallas ett kvalitativt resultat, eftersom användning av skottejp sker vid hög luftfuktighet. Effekten kan vara 1-2 dagar.

Bild
Bild

Vattentätt lim

Vattentätt lim måste finnas i varje poolägares arsenal. För att bygga en pålitlig patch, du kan använda den i kombination med en bit PVC . Materialet är lätt att hitta; om det behövs kan det skäras ur en uppblåsbar leksak eller cirkel. Man bör komma ihåg att skotstejp och eltejp i detta fall är starkt avskräckta. Nästan vilket lim som helst är lämpligt, det har en vattentät effekt och är lämpligt i det här fallet, du kan använda polyuretan eller cyanoakrylat.

På butikshyllorna finns ett speciellt lim för att eliminera läckor som kallas "Liquid patch".

Den innehåller PVC och aktiva reagenser … Kompositionen är optimal för reparation av simbassänger och andra gummiprodukter. I exponeringsprocessen löser komponenterna upp det övre lagret av PVC och blandas sedan med det och bildar en enda fast yta.

Bild
Bild

Det ska noteras att användningen av sådant material är mycket mer ändamålsenligt än användningen av skottejp . Resultatet är mycket mer hållbart. Speciella vinyllim har en överkomlig kostnad, tolererar hög luftfuktighet väl, hårdnar tillräckligt snabbt och är inte rädda för ens stark mekanisk belastning. De är lugna när det gäller stretching och komprimering, tack vare vilken poolen kan pumpas upp och lagras.

Före användning bör du noggrant läsa instruktionerna, eftersom varje process kan ha sina egna nyanser.

En tvåkomponents vattentät förening för PVC är populär bland konsumenter . Den består av två delar, som blandas omedelbart före användning. Först då appliceras limet på det skadade området.

Bild
Bild

Tätningsmedel

Ett speciellt tätningsmedel kan användas om poolen har små sprickor eller mindre skador . Det är ganska enkelt att använda. Det är nödvändigt att applicera kompositionen på det skadade området, låt det torka och upprepa sedan proceduren . Tätningsmedlet polymeriseras när det kommer i kontakt med luft. Den kan användas för både kran- och havsvattenpooler, men sammansättningstyperna kan variera. Det används i kombination med alla material utan att skada dem och framgångsrikt eliminera läckor.

Bild
Bild

Reparationssats

Dessa satser säljs i specialaffärer och har ibland en pool. Experter rekommenderar att du definitivt har en hemma . Innehåller vattentätt lim och vinylplåster. Du kan välja lappar av önskad storlek och färg . Om vi talar om en volymetrisk rampool rekommenderas det att vara uppmärksam på flikarna av förstärkt material.

De klarar även hårt tryck från stora mängder vatten.

Bild
Bild

Självhäftande lapp

Dessa produkter köps också från specialiserade butiker. Materialet för deras tillverkning är gummi, och en av sidorna har en självhäftande bas. En sådan film kan limas både på en torr och förbehandlad yta och direkt under vatten. Effektiviteten skiljer sig inte särskilt från reparationsmetoden.

Bild
Bild

Läckareparationsprocess

Om din PVC -pool plötsligt börjar tömmas är det dags att vidta åtgärder. Det första steget är att hitta hålet . Det kan vara antingen en eller flera. Flera metoder kan användas för detektering. Du kan försöka blåsa upp ringarna en efter en och sänka dem i vatten efter varandra. Om det finns en punktering kommer luft att slippa ut genom det och orsaka bubblor på ytan.

Bild
Bild

Om tanken är tillräckligt stor kan du göra det lättare. Ett tjockt tvåligt skum piskas, vilket långsamt måste appliceras på de tätt uppblåsta ringarna. Den rymande luften kommer också att bilda bubblor.

Bild
Bild

Hittade fel markeras på ytan med en ljus markör för att göra det lättare att hitta dem vid reparation … Efter det kan du börja arbeta. En lapp sätts i stället för läckan och skisseras med en tusch. Därefter måste området bearbetas noggrant. För att göra detta rengörs det, torkas torrt och bearbetas med fint sandpapper. Därefter utförs avfettning med användning av ett lösningsmedel, till exempel alkohol eller bensin.

Efter det är det dags att fortsätta med att täta hålet. Lim appliceras på det skadade området och en lapp placeras ovanpå. För en säkrare vidhäftning efter 5-10 minuter måste den pressas tätt mot ytan . Du kan rulla platsen med en vanlig glasflaska.

Limmet torkar länge: enligt olika instruktioner - från 2 till 12 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av flytande lappar är baserad på en annan princip . Det appliceras på punkteringsstället med ett mycket tjockt lager och lämnas i 1-2 dagar. Om hålet är tillräckligt stort, mer än 3 centimeter, måste det sys med PVC -trådar innan bearbetning. Detta hjälper till att förbättra anslutningen.

Bild
Bild

Moderna material gör att även en pool fylld med vatten kan limas inifrån . Om avloppet tar lång tid och sommaren är i full gång kan tillfälliga reparationer göras. I den här situationen är det enda som kan göras att lappa båda sidorna av tanken. Du kan köpa reparationssatser i sportaffärer, de presenteras där i ett ganska brett sortiment. Sådana patchar representerar tejp med ett limskikt på ena sidan . För att reparera poolväggen måste du klippa av en lapp av önskad storlek, ta bort skyddsbeläggningen och placera den på punkteringsplatsen, först från insidan och sedan från utsidan av poolen.

Även under vatten kommer tejpen att låsas perfekt, vilket eliminerar läckan.

Bild
Bild

Schemat för att arbeta med ett antal limblandningar och plåster är något annorlunda än det vanliga . Det är nödvändigt att applicera lim på en bit speciell oljeduk, varefter den fördubblas i ett par minuter. Plåstren är också limmade på båda sidor av punkteringen. Men alternativet när poolen repareras utan att tömma vattnet uppmanar experter att betrakta det som tillfälligt. Efter slutet av säsongen krävs mer seriösa renoveringsarbeten.

Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det är mycket enklare att förebygga ett problem än att åtgärda det. Därför rekommenderar experter att uppmärksamma enkla förebyggande åtgärder som gör det möjligt att skjuta upp frågan om tätning av poolen så mycket som möjligt. Först och främst bör det noteras att när paketet öppnas är det strängt förbjudet att använda vassa föremål . Detta gäller särskilt för uppblåsbara PVC -pooler. Faktum är att det under risken för öppning finns risk för skada på den nya produkten redan innan den installeras.

Bild
Bild

När du placerar poolen bör du komma ihåg att det är bättre att placera den bort från buskar och träd . De har tillräckligt starka grenar som kan genomborra ytan.

Bild
Bild

Det är också värt att prata separat om att pumpa upp cirklar . Många tror att ju hårdare de är desto bättre, men det är inte helt sant. Från överspänning kan materialet helt enkelt brista eller avvika längs sömmen. Dessutom, om du lämnar den pumpade produkten i solen, kommer luften att värmas upp och, som ett resultat, dess expansion. Detta kommer att öka det inre trycket. därför när du placerar poolen på en öppen plats är det bättre att inte vara nitisk med att pumpa upp den.

Bild
Bild

Glöm inte att på ytan som poolen är installerad kan det finnas skarpa föremål, stenar eller grenar, vilket också kan leda till snitt och punkteringar. För att undvika detta, det är värt att tänka på underlaget.

Bild
Bild

Specialister rekommenderar inte att använda PVC -tankar för baddjur eftersom de av misstag kan skada produkten med vassa klor. Det rekommenderas inte att hoppa på uppblåsbara produkter, eftersom de helt enkelt kan spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla pooler du behöver städa regelbundet . Smuts över tid kan leda till materiell försämring.

Bild
Bild

Som du kan se säkerhetsregler är inte särskilt svåra . Om du tar väl hand om produkten och tar väl hand om den i tid kommer den att kunna tjäna länge och frågan om förseglingsfel uppstår mycket snart.

Rekommenderad: