Vita Trädgårdsblommor (23 Bilder): Namnen På Perenner Och Små Blommor, Exempel I Rabatten

Innehållsförteckning:

Video: Vita Trädgårdsblommor (23 Bilder): Namnen På Perenner Och Små Blommor, Exempel I Rabatten

Video: Vita Trädgårdsblommor (23 Bilder): Namnen På Perenner Och Små Blommor, Exempel I Rabatten
Video: Bildspel perenner 2024, April
Vita Trädgårdsblommor (23 Bilder): Namnen På Perenner Och Små Blommor, Exempel I Rabatten
Vita Trädgårdsblommor (23 Bilder): Namnen På Perenner Och Små Blommor, Exempel I Rabatten
Anonim

Varje trädgårdsmästare strävar efter att utrusta platsen efter eget tycke. Vissa människor väljer ljusare färger, andra föredrar att använda en eller två nyanser. Och här är en win-win de populära vita trädgårdsblommorna.

En sådan trädgård kommer alltid att se elegant och känslig ut, och idag är det inga problem att köpa frön, lökar och plantor med en mängd olika alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fleråriga arter

Listan över namn för en mängd olika vita trädgårdsblommor är så omfattande att du kan experimentera med storleken på själva blommorna och med deras form. Du kan välja blommor med både små blad och stora gröna blad. En trädgårdsmästares fantasi kan vara helt obegränsad. Det skulle finnas en önskan att lägga arbete och själ i att skapa en magnifik vit trädgård.

Bulbous

På hösten kan både små och stora lökar av en mängd olika växter köpas i specialaffärer och marknader. Men först måste du bestämma vilken typ av blommor som ska dekorera trädgården, eftersom de alla har olika former, olika blomningstider, om än i samma färg. Många blommor har en vit nyans. Bland de vackra alternativen som kan bli höjdpunkten i alla trädgårdar kan följande noteras:

  • tulpaner;
  • gladioli;
  • iris;
  • liljor;
  • påskliljor;
  • hyacinter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att välja dessa typer av växter eller några av dem kan du skapa underbara kompositioner. Allt beror på storleken på trädgården där blomträdgården ska inrättas. Om utrymme tillåter kan du ordna blommorna som du vill. Alternativ kommer att se vackra ut när vita blommor späds ut med andra nyanser . Både gula och röda tulpaner är perfekta för samma vita tulpaner. Och bredvid vita hyacinter kommer blått och rosa att se väldigt vackert ut. Alla andra nyanser av samma blommor kommer också att vara lämpliga bredvid vita liljor. Detsamma kan sägas om gladioli.

För att njuta av de första blommorna på våren bör du tänka på att plantera lökar på hösten . I svalare områden kan detta göras i slutet av september eller början av oktober och i söder - i slutet av oktober eller till och med i början av november om dagarna är varma. För att göra detta, förbered en rabatt med jord och placera lökarna 2-3 cm djupa, vilket gör avståndet mellan dem cirka 15-20 cm. Därefter kommer lökarna att ge barn, blomträdgården kommer att växa. Trädgårdsmästare gör saker annorlunda. Några, efter blomningen, tar du bort lökarna från marken och förvarar på en sval torr plats, och på hösten planteras de igen i marken. Andra lämnar till vintern i jorden och på våren gläds de åt blommor igen. Varje trädgårdsmästare kommer sannolikt att prova båda metoderna och sedan bestämma vad som är bäst för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

buske

Buskar täckta med vita blommor ser också vackra ut på vilken plats som helst. OCH även här finns det en möjlighet att experimentera och välja den art som mest harmoniskt kommer att kombinera med resten av floran . Du kan välja pioner eller krysantemum, dahlior eller asters, magnolia eller syrener, clematis eller hortensior, hibiskus. Alla känner sig bra i trädgården, glädje med vita blommor, i vissa fall behöver du bara välja rätt sort. Men för många är rosen drottningen i trädgården.

Trots den rådande uppfattningen att detta är en nyckfull blomma, kräver rosenbuskar ingen särskild omsorg, och de glädjer sig åt sin blomning under mycket lång tid. Allt beror på regionen . I söder börjar till exempel buskrosor blomma i slutet av april och är glädjande för ögat fram till frosten. För att göra detta behöver du bara ge grundläggande vård. Rosplanter, liksom andra buskeblommor, planteras på hösten. För detta förbereds en grop, minst 50 cm djup, plantan placeras i jorden, sprider rötterna, täcks sedan med jord, tampas, vattnas väl. Därefter måste du vattna och regelbundet klippa av vissna knoppar, då bildas nya mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Årliga blommor

Det finns många växter med vita blommor som glädjer oss med sin skönhet under bara en säsong. För att inte bli förvirrad i denna sort måste du besluta om flera arter som kommer att äga rum i trädgården. Följande alternativ skulle vara en bra lösning:

  • ageratum;
  • alissum;
  • balsam;
  • begonia;
  • verbena;
  • Nejlika;
  • gypsophila;
  • cosmeya;
  • petunia.

Alla ettåriga är praktiska eftersom det inte kommer att vara svårt att odla dem. Fröna säljs i trädgårdsbutiker. Varje paket innehåller detaljerade instruktioner. Planteringsprocessen kan skilja sig åt i vissa nyanser. Vissa frön måste sås hemma och sedan planteras i marken. Andra kan sås utomhus direkt. Och då måste du vattna plantorna i tid och plantera dem i tid så att växterna inte stör varandra och snälla blommar länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på trädgårdslandskapsdesign

Du kan alltid hitta en plats i trädgården eller på landet för att ordna ett vackert hörn där. Men för att placera växterna korrekt i rabatten måste du i förväg rita ett diagram över vilken sorts rabatt som kommer att vara och vilka växter som kommer att äga rum på den. Höga buskar som ros eller hibiskus ska vara i bakgrunden. Buskarna kommer att växa med tiden och först efter några år kommer de att öppna sig i all sin prakt. Nedan kan du placera tulpaner, påskliljor, hyacinter, liljor, ordna dem i grupper. I den lägsta raden kan primrose, verbena, petunia ta plats.

Viktig! Om rabatten är rund, placeras högre exemplar i mitten, och sedan placeras nedanstående.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om att skapa en fullständig bild, så längs kanterna av trädgården, till exempel nära staket, är det mer lämpligt att placera buskprover och i olika delar av trädgården för att göra separata rabatter, fördela blommor efter typ. På en, till exempel, kan tulpaner placeras, på den andra - ageratums, på den tredje - liljor. Om du vill dekorera trädgården med bara vita blommor kommer grönt att vara en bra kontrast för dem.

Dessa kan bara vara gröna gräsmattor eller barrträd som krypande enar. Men i de flesta fall späds vita blommor ut med andra nyanser av samma art.

Blå, rosa, gula, röda färger kommer att harmonisera mycket bra med vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är svårt att föreställa sig hur den framtida trädgården eller blomträdgården kommer att se ut kan du vända dig till färdiga exempel och ta något i bruk

Vita hortensiakepsar ser bra ut på runda rabatter. De kvittas bara av grönt gräs. Snyggt och graciöst. En sådan trädgård ger en känsla av lätthet och luftighet

Bild
Bild

Festlig och högtidlig dekoration kan uppnås genom att göra vita tulpaner till de centrala blommorna. Delikata och graciösa blommor kommer att skapa en speciell stämning på webbplatsen

Bild
Bild

Vita blommor i de mest varierade konfigurationerna och storlekarna kan skapa ett så charmigt hörn, där varje exemplar fyller sin funktion

Bild
Bild

Men det är ett bra alternativ när stora exemplar ligger på en stor rund rabatt i mitten och mindre blommor ramar in rabatten

Rekommenderad: