Silveracacia (27 Bilder): Vad är Det? Regler För Odling Av "mimosa"

Innehållsförteckning:

Video: Silveracacia (27 Bilder): Vad är Det? Regler För Odling Av "mimosa"

Video: Silveracacia (27 Bilder): Vad är Det? Regler För Odling Av
Video: Acacia Dealbata 2024, April
Silveracacia (27 Bilder): Vad är Det? Regler För Odling Av "mimosa"
Silveracacia (27 Bilder): Vad är Det? Regler För Odling Av "mimosa"
Anonim

Silveracacia är ett graciöst träd av australiensiskt ursprung. I Ryssland är växten mycket populär i Svarta havet . Man kan ofta höra att akacia kallas mimosa. Dessa är dock helt olika växter, medan de tillhör den allmänna baljväxterfamiljen. Likheten är tydlig i utseendet. Akaciagrenarna är täckta med små gula blommor, vilket ger trädet en viss prakt. Detta är inte att säga att denna faktor påverkar det australiensiska trädets popularitet. I artikeln kommer vi att överväga egenskaperna hos silveracacia och reglerna för växtvård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Silveracaciablommor har ett delikat och vackert utseende, så de är en utmärkt present till kvinnor. Under blomningen är allt runtomkring doftande från växtens behagliga doft. I sin naturliga miljö kan ett vintergrönt träd nå 45 meter i höjd . På andra länders territorium växer akacia inte högre än 12 meter. Aktiv blomning börjar i slutet av vintern och varar fram till mitten av våren.

I många kulturer symboliserar "mimosa" slutet på kallt väder och vårens början. I vissa europeiska länder hålls påkostade festligheter för att hedra blomningen av denna växt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silveracacia kallas på grund av bladens skugga . De är gröna och har en silverfärgad glans. På grund av bladens form liknar växten en ormbunke. Stammen på akaciaträdet är mycket taggig och presenteras i en paraplyformad form, som inte motsvarar den känsliga bilden av trädet som helhet. Små fluffiga blommor samlas i frodiga blomställningar. Efter blomningen bär trädet frukt. Frukterna är små baljor. De innehåller små fröbönor. Silvrig akacia, på grund av dess yttre egenskaper, är en prydnadsväxt och dekorerar ofta områden i parker eller trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landningsregler

Acacia planteras vanligtvis i ett väl upplyst område, eftersom det tropiska trädet älskar solljus. När du planterar en växt i inomhusförhållanden rekommenderas det att förvara den på en fönsterbräda i den södra delen av rummet. Under den kalla årstiden har akacia brist på solljus, så det är mycket viktigt att ge den ytterligare belysning . (3-4 timmar om dagen). Acacia älskar neutrala temperaturer.

I värmen riskerar växten att skadas av parasiter. Vanligtvis är de skalinsekter, som genom deras handlingar kan leda till att akacia dör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För odling av ett tropiskt träd väljs lätt och lös jord. Det är önskvärt att jorden är utan komprimering. Före plantering bereds ett speciellt substrat, i vilket följande komponenter tillsätts i förhållandet 1: 1: 4: 2:

  • humus;
  • flodsand;
  • lummigt land;
  • torvmark.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den beredda jordblandningen placeras i en planteringsgrop, varefter ett träd planteras där. Då vattnas jorden rikligt. Plantorna placeras i öppen mark tills de första knopparna dyker upp på dem.

Experter rekommenderar att man planterar silveracacia på våren. Om du planterar ett träd på hösten är det bäst att göra detta innan regntiden börjar. Detta kommer att bidra till den normala utvecklingen av växten.

Bild
Bild

Vårdfunktioner

En egenskap hos akacia är att den kan odlas både utomhus och inomhus. Växtens utseende kommer att överraska alla gäster i huset. Dessutom kan ett sådant resultat uppnås med minimal ansträngning, eftersom akacia är helt opretentiös att ta hand om. För att säkerställa en normal utveckling av en tropisk skönhet är det nödvändigt att följa de grundläggande reglerna för dess underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Om du odlar akacia utomhus är vattning endast nödvändig under plantering. Det finns tillräckligt med nederbörd för att bibehålla normala fuktnivåer. I rumsförhållanden är det nödvändigt att fukta växten när jorden torkar.

En ung växt vattnas 2 gånger i veckan. En vuxen akacia fuktas inte mer än 1 gång på 10 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

Acacia bör regelbundet inspekteras för skadedjur. Vanligtvis, om parasiterna inte hittas, och trädet har ett ohälsosamt utseende, kan orsaken vara brist på näringsämnen eller överskott på grund av regelbunden matning . I den här frågan är det viktigaste att upprätthålla en balans, annars kan du skada växten. Acacia befruktas på våren en gång var tredje vecka. Samma system måste följas under årets höstperiod. På sommaren matas trädet en gång i månaden. På vintern behöver växten inte befruktning.

Vanligtvis väljs toppdressing på grund av torv; växten älskar också komplexa och mineralgödselmedel.

Bild
Bild

Överföra

Acacia kännetecknas av en snabb tillväxt. Av denna anledning måste odlingsområdet utvidgas varje år. Efter slutet av blomperioden kan trädet transplanteras. Denna process består av flera steg.

  • Marken vattnas rikligt med vatten, varefter växten kan tas bort, alltid tillsammans med roten.
  • Eventuella skadade rötter måste tas bort.
  • För en ny kruka bör du förbereda ett substrat bestående av flodsand och bördig jord. Humus tillsätts ofta till denna blandning.
  • Acacia planteras i det förberedda underlaget.
  • Efter plantering vattnas växten väl.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning

Under den varma årstiden växer det tropiska trädet starkt. Kronans förtjockning kommer att ha en dålig effekt på växtens utveckling, vilket senare kan framkalla farliga sjukdomar. Förutom beskärning måste göras för att bibehålla den dekorativa effekten av akacia … Efter slutet av blomperioden rekommenderas att ta bort svaga grenar från växten och förkorta skotten. I början av hösten är det nödvändigt att utföra formativ beskärning genom att ta bort svaga skott.

Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Vanligtvis styrs trädgårdsmästare när de odlar silveracacia av två huvudmetoder för reproduktion.

Växer från frön . Denna process sker mitt i vintern. Fröna ska blötläggas i varmt, sedimenterat vatten i 2 dagar. För sådd bereds en jordblandning, som består av lös jord, sand och lövmark. Vermikulit läggs ofta till substratet. Frön sås i en behållare och fördjupas med en halv centimeter. Behållaren placeras på en varm och väl upplyst plats. Frön gror på i genomsnitt 3 veckor. Efter utseendet av 3 blad transplanteras plantorna i separata behållare.

Bild
Bild

Sticklingar . Det bör göras efter att växten har bleknat på våren. Skotten ska vara 10 centimeter långa. Innan de planteras blötläggs de i en tillväxtstimulator. Marken används på samma sätt som i den tidigare metoden. För odling är mini-växthus vanligtvis utrustade. Behållarna förvaras i en varm och väl upplyst fönsterbräda. Efter plantering vattnas plantorna en gång var tredje dag. Röta sker om 2, 5 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Silveracacia är resistent mot olika sjukdomar och skadedjur. Men med felaktig vård kan ett antal problem uppstå.

  • Torkar ur jorden . Om jorden får torka ut kommer trädet att börja fälla sitt lövverk och knopparna smulas.
  • Felaktig vattning . Om reglerna för vattning av växten inte följs kommer dess löv att blekna. Det viktigaste är att förhindra vattentätning eller torkning ur jorden.
  • Brist på solljus . I detta fall blir akaciens löv bleka och förlorar sin attraktivitet.
  • Otillräcklig fukt i luft och jord . Bladens spetsar börjar torka ut.
  • Drag och kallt . Utseendet på mörka fläckar observeras på lövverket.
  • Spindelkvalster . Parasiten uppträder vid låg luftfuktighet i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

När olika sjukdomar uppträder är det viktigt att känna till orsaken för att omedelbart vidta nödvändiga åtgärder för att eliminera dem. Förebyggande av ovanstående problem är att säkerställa korrekta förhållanden för underhåll av anläggningen.

Övervaka noggrant jord- och luftfuktighetsnivåer, undvik drag, justera inomhusbelysning och kontrollera akacia för skadedjur.

Rekommenderad: