Gaillardia Spinous "Arizona Sun": I Detalj Om Växande Blommor. Beskrivning Av Hybrid Gaillardia -sorten

Innehållsförteckning:

Video: Gaillardia Spinous "Arizona Sun": I Detalj Om Växande Blommor. Beskrivning Av Hybrid Gaillardia -sorten

Video: Gaillardia Spinous
Video: Прекрасная Галардия 🌺 Посадка и Уход 🌺 Советы От Хитсад ТВ 2024, April
Gaillardia Spinous "Arizona Sun": I Detalj Om Växande Blommor. Beskrivning Av Hybrid Gaillardia -sorten
Gaillardia Spinous "Arizona Sun": I Detalj Om Växande Blommor. Beskrivning Av Hybrid Gaillardia -sorten
Anonim

Allt oftare, på personliga tomter, finns det en ljus och färgstark växt, vars blommor ser ut som enorma röda, orange, gula prästkragar. Detta är spinous Gaillardia. I vår artikel kommer vi att ge en beskrivning av Arizona Sun -sorten och avslöja hemligheterna för dess odling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Gaillardia spinous "Arizona Sun" är en lågväxande flerårig växt som bara växer upp till 30 cm i höjd. Hennes löv är lansettformade, grågröna, något pubescenta. På korta skott blommar vackra stora blommor (upp till 9 cm i diameter) av en ljusröd nyans med en gul kant och ojämna kanter. Blommans mitt stiger på en flätig lila-brun halvklot med ett gult centrum. Gaillardia trivs med sin blomning från de första dagarna av sommaren till mitten av hösten . Efter blomningen bildas taggiga, fluffiga bruna bollar med frön, så växten är dekorativ under hela säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växande regler

Låt oss i detalj överväga agroteknik för växande hybrid Gaillardia "Arizona Sun". Detta är en helt opretentiös växt. För plantering är områden som får tillräckligt med solljus, som innehåller jord av valfri komposition, lämpliga. Gaillardia är också krävande för markfuktighet . Hon har tillräckligt med nederbörd. Och bara i torrt väder är det nödvändigt att vattna denna blomma då och då.

" Arizona Sun" svarar mycket tacksamt på matning . De kan utföras 3 gånger per säsong: tidigt på våren, under spirande och början av blomningen, en månad innan den första frosten börjar. För detta ändamål kan du använda komplexa gödningsmedel för blommande växter i det öppna fältet, väl infunderad mullein utspädd med vatten i förhållandet 1: 10 eller kycklingavfall (1: 20). Den sista utfodringen blir en förberedande etapp för övervintringen.

Unga ettåriga Gaillardia-buskar täcks bäst före kallt väder med spunbond, något annat täckmaterial eller täckt med ett lager fallna löv. Buskar som har fyllt tre år behöver inte längre skydd för vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avelsalternativ

Gaillardia "Arizona Sun" förökas på två sätt.

Frön

Eftersom "Arizona Sun" är en flerårig växt blommar den under andra året efter sådd. Därför kan Gaillardia sås från juli till oktober. Du måste så frön på jordens yta. Kom ihåg att vattna och lukta dina planteringar regelbundet. Till vintern kommer de spirade Gaillardia-plantorna att ha ett välförstärkt rotsystem, ett tillräckligt antal blad kommer att dyka upp . Om det finns ett skydd övervintrar unga växter bra och nästa år kommer de redan att visa sig i all sin ära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att dela busken

Gaillardia växer bra på ett ställe i minst 5 år. Efter att ha nått denna ålder kan växten förökas genom division. För att göra detta måste du noggrant gräva ut busken och dela den i flera delar med ett skarpt desinficerat verktyg (kniv, spade). Man måste komma ihåg att det i varje del måste finnas minst tre starka och friska skott. Därefter måste varje del planteras i förberedda vattnade hål. Det är värt att komprimera jorden och vattna igen. Med denna förökningsmetod kommer varje buske i "Arizona Sun" att blomma i år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Gaillardia, till skillnad från många andra prydnadsblommande växter, är lite mottaglig för olika sjukdomar och skadedjur. De vanligaste sjukdomarna är mjöldagg och gråmögel . Mjöldagg uppträder i form av en lätt pulverformig beläggning på bladen, detta försvagar växten, den tappar sin dekorativa effekt.

Mjöldagg sprider sig snabbt i en fuktig miljö från en växt till en annan. Därför måste du se till att det inte finns någon stagnation av fukt i blomsterträdgården med Gaillardia och ogräs bör avlägsnas i tid.

Gråröta, liksom mjöldagg, utvecklas i en fuktig miljö. Bruna fläckar visas på bladen och stjälkarna, som snabbt ökar, plantans skott dör. Om dessa sjukdomar redan har dykt upp, kan de bara hanteras med hjälp av fungicider.

Av skadedjuret påverkas Gaillardia oftast av bladlöss . Olika insekticider används för att bekämpa denna insekt. Om det finns få bladlöss kan du tvätta bort det för hand med en våt svamp. Gaillardia "Arizona Sun" med minimal omsorg kommer att glädja dig med sin frodiga blomning under hela sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av Gaillardia "Arizona Sun" i videon.

Rekommenderad: